Az emberiség manipulálása | Önmegvalósítás.hu

Az emberiség manipulálása

2010. szeptember 24. péntek, 11:17 | Huszti Sándor -...

Manapság már lépten-nyomon beleszaladunk azokba az összeesküvés elméletekbe, amelyek szerint az emberiséget tömegesen manipulálják különböző titkos eszközökkel, módszerekkel.
Rádióhullámok, titkos rezonancia kísérletek, mentális programozás, tömegmanipuláció, agyturkászás... keringenek a történetekben.
Te mit gondolsz minderről? Van esetleg saját tapasztalatod is? Lehetségesnek tartod mindezt?

Ademon képe
Szerintem ezeknek a nagy része kényszerképzet és a félelem
2010. szeptember 24. péntek, 13:12 | Ademon

Szerintem ezeknek a nagy része a kényszerképzet és a félelem kivetítése. Amikor valaki bűnbakot keres a saját problémáira, majd jönnek a nagy összesküvéselméletek. Viszont ennek ellenére lehetnek ilyen technikák és vannak is sokszor a médiában, meg itt-ott szektákban. Szerintem tiszta gondolkodással ezeket ki lehet szűrni.
Azok a veszélyesek ezekből, melyek hatására még jól is érzed magad, és ennek az állapotnak védelmében olyan dolgokat is képes vagy megtenni, ami nem lenne túl emberséges. Ilyenek lehetnek a sajátos, öntörvényű hitrendszerek védelme, dogmák. Ha az ember ezekbe nagyon belevegyül akkor idővel hajlamos minden olyan embert ellenségnek tekinteni aki ezekkel nem ért egyet.
Veszélyes lehet az is amikor maga manipuláló sincs tudatában a manipulálással mert ő is annyira hisz a tevékenységében. Sok spirituális embert is ide lehetne sorolni. Olyanokat akik egy abszolút igazságnak kimondott hitrendszert terjeszt, mert meg van győződve a rendszer hitelességéről. Szerintem ez főleg abból adódhat, hogy elvesznek a részletekben a keresés közben. Ember megtapasztal egy megvilágosodott állapotot és próbálja megérteni, kifejezni, próbál a állapotban igazságot keresni, miközben maga az állapot az igazság. Ha leragadunk az igazság ilyen keresésében könnyen ilyen összeesküvés elméleteket is létrehozhatunk. Próbáljuk a világot saját képünkre formálni. Valójában nem a saját képünkre formáljuk, hanem azzá a vizióvá amit képzeletből költöttünk neki.

spiritosaurus képe
Na most végre maradéktalanul egyet értünk Ádám :) A
2010. szeptember 24. péntek, 14:47 | spiritosaurus   Előzmény

Na most végre maradéktalanul egyet értünk Ádám :)

A manipulációnak két oka van, az egyik, hogy igenis manipulálhatóak vagyunk, a másik, hogy mi magunk is szinte folyamatosan próbálunk manipulálni pont ugyanúgy, ahogy minket anipulálnak, csak mi kicsiben csináljuk. De ettől még a manipuláció manipuláció. Egész egyszerűen megnyugvást jelent számunkra, ha valaki azt teszi, amit mi akarunk, ezért nem is hagyjuk abba. Persze abba nem gondolunk bele, hogy ha valaki azt teszi, amit mi akarunk, az attól még valójában nem a mi akaratunk, hanem az illetőé, hiszen úgy döntött szabad akaratából kifolyólag, hogy megfogadja a tanácsunkat. Csak hát hajlamosak vagyunk nem erről az oldalról látni a dolgot...

Aki kételkedik ezekben az összeesküvés elméletekben, vagy
2011. március 07. hétfő, 12:39 | Látogató   Előzmény

Aki kételkedik ezekben az összeesküvés elméletekben, vagy teljesen tájékozatlan ( és vak )
vagy a médiának hisz, ami ugyanaz, hiszen ugyanazok kezében van.
A tényekről ezer oldalakat lehetne írni, és a neten meg is lehet találni.
Pl. HAARP, káliumozott só, H1N1, terminátor búza, hormon kezelt szója, kukorica (nemző képtelenséget
okoz) gazdasági -nemzet- bérgyilkosok, stb

Nekem Mérleg a holdjegyem, és pont ezt kell megtanulnom, hogy ne
2010. szeptember 24. péntek, 14:06 | KatiPotter

Nekem Mérleg a holdjegyem, és pont ezt kell megtanulnom, hogy ne legyek manipulálható. Ezért ebben az életemben nagyon intenzíven tudatosan éltem/élem át a függetlenség kialakítását. Ehhez egy csomóféle dolgot ki kellett próbálnom, sok mindent kellett látnom, hogy kialakítsam, mi az, ami tetszik, amit jónak látok, és mi az, amivel nem akarok azonosulni. Épp ezért alakulhatott úgy, hogy tanulmányaim miatt több helyen laktam már, távolabb az otthonomtól, hogy mindenféléket lássak, hiába volt sokszor ez nagyon nehéz, de már értem.
Talán így van ez a nagy közösséget nézve is: az emberiségnek meg kell élni mindenfélét, talán kicsit hagyni is belevezetni magát ebbe-abba, hogy aztán kialakuljon a "szívből jövő" saját út, amiről viszont nem lehet letéríteni, mert akkor, amikor valamilyen téren megtaláljuk önmagunkat, onnantól kezdve azon a téren képtelenség manipulálódni. És mivel azért az emberiség nem találta meg még összességében önmagát sok téren, ezért igen, manipulálódik. Egyénekre bontva ennek mértéke azért már különböző.

Másrészt ez a téma nagyon fontos szerintem (úgyhogy rá is
2010. szeptember 24. péntek, 14:12 | KatiPotter

Másrészt ez a téma nagyon fontos szerintem (úgyhogy rá is nyomtam az 5 csillagot:), az önmegvalósítás szempontjából szinte alap. Megtanulni járni a saját utunkon, hogy tetteink összhangban legyen valódi lényünkkel. Ez csak manipuláció nélkül lehetséges. Ezért, mikor tanulunk, még a "mestereknek" se higgyünk feltétlen... Csak azt a tudást érdemes befogadni tényleg, amit mi magunk is tapasztalunk, és tisztának látunk.

wmiki képe
igen lehetséges nemcsak a bennem élő reptilianban írnak
2010. szeptember 28. kedd, 19:42 | wmiki

igen lehetséges
nemcsak a bennem élő reptilianban írnak erről
http://www.scribd.com/doc/28226153/Aryana-Havah-Inuaki-a-bennem-el%C5%91...

hanem más fórumokon is
http://2012.blogol.hu/read?perm=2285636#logdrb

illetve az atlantisszal foglalkozó könyvekben rendszeresen visszatérő elem, hogyan manipulálták/ják az embereket

seth is beszélt róla, hogy ezek az idegenek, még ma is élnek köztünk, esetenként a föld méllyén

De majd Teal'c, a lázadó dzsaffa az emberiség oldalára áll,
2010. szeptember 28. kedd, 20:05 | szabox (útkereső)   Előzmény

De majd Teal'c, a lázadó dzsaffa az emberiség oldalára áll, amikor jönnek a rendszerurak. Sőt, még az Ősök is és a Kapu készítők leszármazottjai is a Föld szövetségesei, szóval no para... :) Na, meg a Tok'ra-król ne is beszéljünk! Ez hogy is felejthettem ki!!! :)

Peti,nagyon nehéz napom volt,de most jól megnevettettél. Köszi.
2010. szeptember 28. kedd, 20:57 | Éva.   Előzmény

Peti,nagyon nehéz napom volt,de most jól megnevettettél.
Köszi.

koverellenor képe
manipula
2010. december 17. péntek, 17:55 | koverellenor

Jó kis téma, való igaz, főleg (pop)spirituális körökben igen elterjedt ez a nézőpont, miszerint van egy bizonyos rosszakaró de nagy befolyással rendelkező kisebbség (multinacionális vállalatok vezetői, politikusok, ufók, zsidók, szabadkőművesek vagy amit akartok) aki minket szegény többséget szánt szándékkal iga alá akar hajtani, és csak maroknyian vannak akik ezt az összeesküvést észrevették (az elmélet gyártója/továbbadója persze bele tartozik e kis csoportba), és az ő dolguk hogy "megmentsék" az emberiséget ("világ proletárjai, csak a láncaitokat veszthetitek"). Az ego igen kreativ, ha a túléléséről van szó, tehát mondhatni hogy ez a bizonyos manipuláló kisebbség idebenn van, saját egonk az. Mindaddig amíg a sérelmeinkért, félelmeinkért, boldogtalanságunkért a felelőst odakinn keressük, a túlélése garantált, mi garantáljuk azt neki :)
Viszont valóban "létezik", az a "programozás", ami mindennapjaink része, lévén hogy az elme önmagában képtelen megkülönböztetni az igazat a hamistól, így csak saját eszközeire van hagyatkozva, és saját tudatszintjének megfelelően igazodik a külvilág ingereihez. Viszont ez sem a bizonyos rosszakarók műve, hanem a kollektív/egyéni elme kifejeződése lehetőségeihez/képességeihez mérten a tőle telhető legjobb formájában. Így már érthetőbb, miért mondta Krisztus, "bocsáss meg nekik, nem tudják mit tesznek".

Sziasztok! Nincs rá szükség.Manipuláljuk mi magunkat önként
2010. december 17. péntek, 18:28 | zoeya

Sziasztok!
Nincs rá szükség.Manipuláljuk mi magunkat önként is.Hisz minden megfelelési kényszer amit élünk,
tv műsorok,de akár a spirituálisnak mondott tanítások is manipulálnak.Ki mondja meg,hogy a hatalmas mennyiségü információ áradat ami ránk zúdúl nap mint nap,melyik része az amelyik rossz hatással van ránk?Ezek tükrében nem tudom értelmezni mi is az a manipulálás.Bármekkora távlatokban gondolkodom,
mindig találok valakit aki manipulál egész Istenig....
Zoeya

fehercsongor képe
Ebből a nézőpontból
2010. december 18. szombat, 23:45 | fehercsongor   Előzmény

talán azért jöttünk ide , hogy manipulálva legyünk , és ettől serkentve és akadályozva lebbentsük fel fátylainkat egészen addig , amíg a végső forrást megtalálni véljük . Üdvözlettel : felacsó

egység
2010. december 18. szombat, 15:58 | szuhai.nora

www.szuhai.hu
Egy vagyok mindenkivel és mindennel.... Kár azon gondolkozni ki hogyan és mit manipulál. A nagy egység részei vagyunk és bennünk élőként minden vagyunk.
A manipuláció egyfajta hatás, és mint ilyen mindenki mindenre hat. A gesztusaival, a kimondott szavaival, az egész életével. A pozitív üzenetek is manipulálnak erre jó példa ez az oldal.