Életem értelme? | Önmegvalósítás.hu

Életem értelme?

2014. július 05. szombat, 16:11 | Látogató

Sziasztok!

Teljesen új vagyok itt, csak nemrég akadtam rá erre az oldalra, remélem a jó témában teszem fel a kérdése(i)met. :)

Nos, egy olyan problémám lenne, amivel már hosszú ideje nem tudok mit kezdeni és egyre jobban nyomaszt, napról-napra hatalmasabb súlyként nehezedik rám, már-már pánikszerűen szeretném megoldani, de nem jutok előre. Ez pedig az hogy megtaláljam az értelmet az életemben, a hivatásomat, a helyemet, egy olyan elfoglaltságot, hivatást, munkát, nevezzük ahogy akarjuk, amibe teljes szívemből, lelekmből belevethetem magam, ami feldob, értelmet és értéket ad számomra és másoknak is, nem mellesleg meg is élhetek belőle. Belefáradtam már abba hogy csak "állásom" van, egy számomra biztos, ámde teljességgel érdektelen munka.
Valójában nincs okom sok panaszra, mert az életem könnyű. Saját lakásban élek, nincs banki hitel, családommal jóban vagyok, munkahelyem biztos, egészséges vagyok, a keresetem átlagos, semmi komolyabb nehézséggel nem küzdök az életem során.

De ez így csak egy nagy állóvíz, fogalmam sincs merre menjek, merre lépjek. Igen, mindig hallom hogy csak csináld amit szeretnél, hogy menj, indulj el a céljaid megvalósítása felé ... no de ha nem érdekel semmi, és nincsenek céljaim? Csak megy a mókuskerék nap mint nap. Ha érdekel is valami délelőtt 10 órakor, délután 5-re már elmegy a kedvem tőle. Tele van az életem félbehagyott könyvekkel, ötletekkel, tanfolyamokkal. Sok mindent tanultam már életem során, de szinte semmit sem fejeztem be, semmiben sem vagyok olyannyira képzett hogy kitörjek ebből amiben most vagyok.

Évek óta járok ehhez-ahhoz, gyógyítókhoz, terapeutákhoz, kineziológushoz és mindegyiknek nagyon hálás vagyok, mert rengeteget tanultam tőlük, sokat segítettek, de ez a probléma valahogy nem oldódik meg. Kezdem már nagyon unni és az első lépést sem látom hogy merre, miként tegyem meg. Ez így, a 30-as éveim közepén járva már kezd eléggé zavaró lenni. Valakinek valami ötlete esetleg hogy mitévő legyek? Köszönöm előre is!! :)

Sziasztok! Azért vagyok itt mert az életem teljesen megváltozott
2014. július 17. csütörtök, 10:10 | Látogató (útkereső)

Sziasztok! Azért vagyok itt mert az életem teljesen megváltozott minden értelemben és nem tudom mi miért van. Feleségem ezeket a dolgokat vallja amit itt olvasok. Sok hasonló beállítottságú ember mondott nagyon sok érdekességet már rólam de nem vettem róla tudomást. A párom is sokszor próbált erre az útra terelni mert állítólag van valami képességem de eddig el hessegettem minden ezzel kapcsolatos dolgot. De most a családom sorsa múlik azon, hogy megértem e. Egy nagyon nagy furcsaság indult el bennem amire nem tudom a magyarázatot. Megbeszéltük a feleségemmel akit nagyon szeretek, hogy vége annak amit együtt végbe vittünk. És nem összetörtem hanem eszméletlen nagy boldogság és nyugalom töltött el. Testemet úgy érzem mintha valami burok venne körbe bizsergek és olyan képek villannak be amik későbbiekben beteljesülnek. A kérdésem az lenne, hogy érdemes e küzdenem a család egyben tartásáért vagy nem. jelenleg az ő felfogása ezekben a dolgokban működik míg az enyém nem. Ha valaki ezt olvassa és segít megértenem mik ezek a dolgok annak nagyon szépen megköszönném.

Domoszlai Katalin képe
Azt add, amit kérnek és amit szívesen adsz
2014. július 22. kedd, 8:52 | Domoszlai Katalin   Előzmény

Nagyon kevés tényt osztottál meg velünk, ezért a válaszom is általános válasz lehet.

A párkapcsolat végét jelenti, ha az egyik fél kilép belőle. Mert ez kettő emberen múlik, ettől pár-kapcsolat. Küzdeni érte felesleges, hiszen nem a javítását kérték tőled, hanem azt, hogy fogadd el, hogy vége.

Az, hogy felszabadult érzés töltött el, azt jelenti, a lelked mélyén Te is vágytál már a szabadságra.

Ha vannak gyerekek - ezt nem osztottad meg - ki kell találni és megpróbálni a lehető legjobban csinálni, hogy az életük része maradj. Hogy ha szükségük van rád, adhass, amit szívesen adsz.

A képességekről annyit mindenképpen érdemes tudni, minden emberben ott van maga a potenciál. A képesség kibontása, alkalmazása úgy működik, hogy egy problémát az ember az egó által megszokott, biztonságos, kiszámítható módon képtelen megoldani. Ilyen esetben egyetlen megoldás marad, kibontani a bennünk lévő, szunnyadó potenciált. A vágy a megoldásra ilyenkor erősebb, áttöri, szétfeszíti az egó ellenállását.

Érdemes erről tudni, az egó három dologba kapaszkodik, a kényelembe, a megszokott ál-biztonságába és mindenáron megpróbálja elkerülni a fájdalmas tapasztalatokat. A lélek ezzel szemben a fejlődésre és a növekedésre vágyik, a kiteljesedésre. Ezért a lélek számára egy helyzet és tapasztalat elsősorban fejlődési lehetőség, másodlagos kérdés, a változás fájdalmas-e vagy nem. Többnyire az, mivel az egó a fájdalom mentes növekedésben szívesen részt vesz, viszont nagy lemaradások keletkeznek ott, ahol keményebbek a leckék.

Domoszlai Katalin képe
Írtad, hogy voltál sok segítőnél
2014. július 22. kedd, 9:15 | Domoszlai Katalin

de a gyökér okát, okait a problémádnak nem sikerült feltárni.

Kicsit furán rakja be az oldal a válaszaimat, ez a választ a téma indító kérdésre írtam :-)

Az "elmegy a kedvem" nagyon sok embernél olyan tudatalatti blokkot jelez, ami mögött ott van egy vagy több tragédia, katasztrófa.

Hellinger családállítás megmutatja, hogy viszed-e olyan családtagodnak a sorsát, aki mókuskerékben élt.

A reinkarnációs utazás pedig megmutatja, miért vállaltad be erre a leszületésre ezt a sorsforgatókönyvet, a megszokott környezet milyen módon változott, omlott össze, vagy azért, mert Te változtattál és tragédia lett a vége, vagy pedig a külső körülmények, sok esetben maga a háború dúlta fel a megszokott és kiszámítható környezetet.

A tudatalatti blokk azt jelenti, ha megengedem magamnak vágyjak valamire, ezért konkrétan lépéseket tegyek, csak rosszra fordulhat. Ez, amíg nem tudatos, vágytalanságként jelenik meg.

Maga az oldás azért fontos, mert bármi történt előző életekben, az maga a múlt, karmikus teherből és nem-tudásból fakad. Ha megismerjük, mi az, amit a mai énünk már képes másképpen csinálni, azzal tudatosul, a félelem a változástól, vágyak beteljesítésétől alaptalan. Maga a karmikus teher pedig kioldható a tudatalattiban lévő érzések felszínre hozásával és feldolgozásával.

http://domoszlaikatalin.fw.hu/