Önértékelés, önbizalom növelés | Önmegvalósítás.hu

Önértékelés, önbizalom növelés

Hozzászólások

14 hozzászólás
Praktikus és felfogható
2008. augusztus 07. csütörtök, 7:56 | balogh teréz

Szia Sanyi!

Szerintem ettől jobb nem lehet, nem bonyolult a leírás, egyszerű, praktikus és felfogható.
Szerintem ez így jó, legalább is nekem.

u.erika képe
Saját felismerésem az önértékelést illetöen....
2009. november 26. csütörtök, 19:05 | u.erika

Van olyan helyzet amikor szándékosan húzzák le a másik ember önértékelését....!?Nem is vagy olyan jó csaj,túl sokat képzelsz magadról stb.(Ez velem történt meg.)

Egy ideig azt hittem hogy ez az a helyzet amikor túlértékeltem magam,és a környezet figyelmeztet.....Nos!Amikor próbálom magam a helyemre tenni azaz visszaveszek,olyan szituáciok sorozata következik ahol egyértelmüen tudtomra adják hogy igen is jó csaj vagyok.Söt túlzásokba esnek a dicsérettel,és a bókokkal...!?

Ilyenkor kell megtalálni a középpontot,mert az utóbbi élethelyzet sem a valóságot mutatja,hanem ad egy kis plusz önbizalmat ami az elözö szituációbol felemel.

A másik embernek azért primitiv érdeke hogy alábecsüljem önmagam mert akkor van esélyesnek érzi magát ahhoz hogy megkaphat.Azt gondolja...;)Hiszen te nem vagy jó csaj,nem is válogathatsz,örülj hogy szóbaállok veled címü epizódot akarja eljátszani velem...:)

Pont velem aki figyel...!?;)

Remélem most a középen vagyok,de ha nem ugy érzitek tegyetek bátran helyre!

Üdv:Erika

u.i.Amiket fent leírtam csak az én tapasztalatom és meglátásom ami nem biztos hogy ugy is van.Sanyi légyszíves itéld meg hogy jól látom-e,mert nem szeretnék másokat félrevezetni!

Köszönöm!

Yep!
2009. november 27. péntek, 10:17 | Szabó_Péter   Előzmény

"Hiszen te nem vagy jó csaj,nem is válogathatsz,örülj hogy szóbaállok veled címü epizódot akarja eljátszani velem...:) " --->mhhh.... ismerős a szitu... :) Rá sem figyelt eléggé az Anyukája kiskorában :) :(

"Remélem most a középen vagyok,de ha nem ugy érzitek tegyetek bátran helyre! " ---> szerintem, nem "mi" fogunk helyretenni, hanem majd szép jön az Élet, az események és helyretesz... :)

Amit írsz a közép útról nem rossz, sőt , csak nem akaratosan és görcsösen kell ragaszkodni ehhez, szerintem, már pedig én betartom ezt ha a fene fenét is eszik! :)

"Pont velem aki figyel...!?;) " --> Mit látsz? :)

u.erika képe
Szia Szabox!
2009. november 27. péntek, 11:36 | u.erika   Előzmény

Ugye nem te leszel a következö boncolgató-kötekedö...!?Szerintem vedd le a sötét szemüveget,és ugy olvasd el a bejegyzésem!;)

Az illetö(fönököm) azért hajt arra hogy önbizalomhiányos legyek,mert amikor próbálkozik mindig azt szoktam mondani hogy:többre tartom magam annál hogy nös férfival,titokban szexeljek.(mondjuk a ,,kölcsönkakas"más lapra tartozik,majd a hozzátartozo blogban kifejtem erröl a véleményemet)Igy remélem átjött a fenti írásom mondanivalója!

Tudomhogy az élet helyretesz!Csak kíváncsi voltam a ti véleményetekre!Mondjuk a te válaszod alapján lejjebb kell ereszkednem!:)

Nem ragaszkodom görcsösen semmihez és senkihez,ugyhogy ezt nem is veszem magamra!...és Szabox!Aki figyel az nem biztos hogy lát!

Azért köszönöm a kritikát!Ugy látszik van még csiszolnom az önkifejezést illetöen!;)

Bocs ha nyers voltam!Nem bántó célzattal tettem! Szeretettel:Erika

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Ha visszaveszel, az még nem önértékelés!
2009. november 27. péntek, 15:05 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Igen, vannak férfiak (nők is), akik azzal próbálnak jobb pozíciót elérni, hogy lehúzzák a másik ember önértékelését.

De ez nyilván csak olyanra hat, akinek nincs helyén, és emiatt nem stabil az önértékelése.
Ezt mutatja az is, hogy mennyire sokat jelent neked, amikor elkezdenek dícsérni.

Ha az önértékelésedet Te magad alakítanád ki, akkor ezek nem hatnának rád, nem befolyásolnának.
A saját önértékelés azonban nem csak annyi, hogy "visszaveszel", vagy többnek tartod magad, mert ezek csupán a felszíni imázsodon változtatnak, nem a mély belső önértékeléseden.

Ami a felszínen megjelenik önértékelésed és annak összesítése, az önbecsülésed, és magabiztosságod, azt a személyiséged mélyén működő önértékelésed határozza meg. Vagyis azon a mély szinten kell magadat értékelni, önértékelni és akkor helyére kerül minden!

Ennek a gyakorlata benne van ebben a Sirály csomagban, érdemes minden értékelhető dologra elvégezni.

u.erika képe
Szia Sanyi! A meditációt megcsináltam és ott ugy jött le hogy
2009. november 27. péntek, 19:31 | u.erika   Előzmény

Szia Sanyi! A meditációt megcsináltam és ott ugy jött le hogy alulértékelem magam.Csak én olyan vagyok hogy nem hiszek el egyböl mindent,próbáltam leellenörizni hogy biztos legyek.:)

Egyszer egy spirituális tanítóm beszólt nekem valamit és én nem reagáltam.Azt mondta erre:,,Miért hagyod hogy így beszéljek veled? Te jó ember vagy,ne hagyd hogy mások így beszéljenek veled!"

Ùgy tünik ezen azóta sem változtattam!:)

Köszönöm hogy figyelmet szentelsz rám! Üdv:Erika

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Negatív énkép feloldása önértékelés meditációval
2010. május 19. szerda, 13:14 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Van benned belül mélyen egy negatív énkép a külső megjelenésedről, amelyik attól nem fog megváltozni, hogy mások kívül azt mondják: szép vagy.
Ezt a negatív énképet csak Te tudod feloldani, de mivel ez elég mélyen van a tudatodban, ezért ezt éber tudatállapotból nem tudod megtenni, mindenképpen a meditáció mélységére lesz szükséged!

Javaslom, hogy az Önértékelés Sirály csomagban található "önértékelés meditáció" segítségével kezdj neki és akkor biztosan megtalálod, mennyire is vagy szép!

hermess képe
H: Jó fej vagy, Azuris!
2010. október 27. szerda, 16:16 | hermess   Előzmény

Shadowst én is játszottam kamasz koromban...

azzal a különbséggel, hogy akkor még ezért imádták a lányok a fúkat. Érték volt zenélni, egy hangszerrel végigmenni az utcán. Biztos most is van ilyen, csak Te nem azokban az éppen divatos dolgokban vagy jó... Változik a világ, változnak az értékek, és csak később dől el, hogy mi az örökebb érték... de mintha retró lenne a divat, a Shadows nem fér bele?

Szó mint száz, ne bánd - felfelé lógsz ki a csordából... ezt nem kedvelik. Nincs baj az önértékeléseddel, nem átlagosnak kell tudni lenni. Érzed ezt Te is jól! Akik kiemelkednek a fűből, sokkal nehezebben találnak társra.

Tarts ki, meg lesz az eredménye!

A legjobbakat!

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Értékrend elfogadása
2010. október 27. szerda, 12:28 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Te azokat a fiatalok, lányok látod csak meg, akik a kocsmába járnak Bach helyett, pedig biztosan vannak olyanok is, akik pontosan ezeket az értékeket becsülik meg, amelyek Benned megvannak.

Ahhoz, hogy megtaláld ezeket az embereket, először neked kell megváltoznod, fel kell ismerned magadban a felsorolt értékeidet és azok valódi helyét a világban.
Mielőtt felocsúdnál, hogy de hiszen Te tudod azt, gondold át, hogy akkor miért írtál ide, miért vagy felháborodott?

Azért, mert bár sejted, hogy helyes az értékrended, de nem vagy benne biztos. Ha biztos lennél, akkor nem gondolnál arra, hogy ezekkel a negatív visszajelzésekkel idővel majd lemondasz az értékrendedről, csak hogy becsajozhass!

Majd amikor annyira vállalod az értékrendedet, hogy elfogadod, ha emiatt száműznek, kiközösítenek, és nem kellesz senkinek sem, akkor került benned méltó helyére az értékrended, akkor fogadtad el azt minden következményével együtt is.

Most még csak benne vagy, de nem fogadod el a következményeit, vagyis így nem tudsz részesülni az értékrended adta gazdagságból.
Ezt gondold át!