Transzlégzés, holotróp légzés, rebirthing | Önmegvalósítás.hu

Transzlégzés, holotróp légzés, rebirthing

A transzlégzés vagy holotróp légzés ugyanannak a légzéstechnikának a különböző nevei. Ennek a holotróp technikának létezik szárazföldön és vízben végezhető változata is, és az időhosszában, körülményeiben is eltérhetnek némileg az alkalmazott módszerek. Ezektől kissé eltér a rebirthing (újjászületés) légzés, amelyről itt most nem lesz szó, de programjaimon ezt is szoktuk gyakorolni.

A szárazföldi légzések lényege összefoglalható annyiban, hogy az intenzív légzés okozta energia és oxigén többlet, a monotonitás és a befelé figyelés, kiváltanak egy tudatállapot módosulás sorozatot, ami időnként transz állapotba vezet. Euforikus lelki és spirituális élmények követik egymást ebben a belső utazásban, emlékek, elfojtások, érzelmi blokkok szabadulhatnak fel.
Mindettől egy olyan intenzív lelki fejlődést él meg a gyakorló, amit más lelki módszerekkel csak 1-2 hónap gyakorlással tudna elérni!

A transzlégzés vagy holotrop légzés a személyiség problémáinak feloldására és spirituális élmények elérésére használt módszer, amely lelki sérülések, gátlások, félelmek és fixációk feldolgozásával juttat el mélyebb Önvalód megtapasztalásához.

dr. Stanislav Grof, korunk kiemelkedő transzperszonális pszichológusa az ősi szúfi és indiai jóga légzéstechnikákat kutatva állította össze a transzlégzés (más nevén: holotróp, csakra légzés, transzformáló, rebirthing, újjászületés légzés) technikáját, amely a légzésterápia egyik legkiválóbb eszköze lett.

Működését tekintve, a légzés hatására feloldódnak belső határaink, tudatunk kitágul és a bővebb információ és energia áramlásban képessé válunk problémáinak megoldására és a lelki valóság megtapasztalására. A módszer egyszerűen megtanulható, biztonságos és felejthetetlen pozitív élményeket ad! 

  Részletes leírást a transzlégzésról itt olvashatsz >>

Hazánkban körülbelül 5-10 szakember tart rendszeresen transzlégzés, holotróp légzés vagy rebirthing programokat.

Ha érdekel egy ilyen program, akkor jelezd az érdeklődésedet és én emailben értesítelek a következő holotróp programok időpontjairól.

Transzlégzés Budapesten >>

Transzlégzés Veszprémben >>

Transzlégzés Debrecenben >>

Transzlégzés Dunaújvároson >>

Várlak szeretettel erre a csodálatos belső utazásra!

Huszti Sándor

 

Ha másik településen szeretnél transzlélegezni, akkor töltsd ki az alábbi jelentkezési lapot! Ha kellő számú jelentkező összegyűlik, akkor hozzátok is szervezek Transzlégzés programot.

Beküldte: | 2008. okt. 07. kedd - 09:22

Hozzászólások

20 hozzászólás
Igen Érdekel
2008. október 07. kedd, 22:41 | Margo DRC

Szia Sanyi!Kérlek szólj,most nagyon érdekel a holotróp légzés,az utóbbi időben sokat gondolkodtam a légzéstechnikákról.Köszi

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
A tűzlégzés nem azonos a transzlégzéssel
2009. február 16. hétfő, 7:36 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Én még nem is hallottam eddig a tűzlégzésről, de ezt találtam a neten:

"A Tűzlégzés egy bizonyos légzésfajta. Amikor tanuljuk, először a hasi légzést kell megéreznünk magunkon, magunkban. Ez tehát az első lépés a tűzlégzés felé, de nem azonosítható vele.

A hasi légzés után vesszük és tanuljuk a nagy jógalégzést, vagy teljes légzést. Ennek elején hasba lélegzünk, majd fel a tüdőbe, és végül a tüdőcsúcsba. Kifelé ugyanezen sorrendben.

A kundalini jógában sokszor alkalmazott tűzlégzés alapja tehát a hasi légzés. A has mozog, mert a tüdőbe olyan módon áramlik a levegő, hogy a tüdő a rekeszizmot lefelé tolja, ezáltal a hasban található minden szervet megmozgatja."

http://ezerarcu.blog.hu/2008/06/19/tuzlegzes_1

LEONA képe
transzlégzés
2009. február 15. vasárnap, 21:33 | LEONA

Engem is nagyon érdekel a transzlégzés! És köszi Sanyi, hogy elküldted cd-én is az "Szeretet & Elfogadás" anyagot!!

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Itt jelentkezz transzlégzésre!
2009. február 16. hétfő, 7:55 | Huszti Sándor -...

Beállítottam az oldalon, hogy tudjatok jelentkezni erre a programra, fentebb, a Térkép mellett találjátok a linket.

Azt nem ígérem, hogy én is fogok tartani transzlégzést a közeljövőben, de ha lesz elég jelentkező, akkor egy légzésterapeutának szólok, hogy tartson Nektek rendszeresen transzlégzést!

Ők jelenleg a legismertebb, legtapasztaltabb hazai holotróp légzés vezetők: Dr. Komin Vladimír, Dr. Timcsák Géza, Gánti Bence és Vörös Ákos.

Úgy tudom, hogy Vörös Ákos a Darshan udvarban minden héten tart transzlégzést.

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Transzlégzés tanfolyamok
2010. február 28. vasárnap, 23:28 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Szervusz!

Ez a sok hhhhhh, tényleg a neved, vagy csak egy mély kilégzés volt?

Dr. Komin Vladimirhoz talán itt tudsz légzés tanfolyamra jelentkezni.

Dr. Timcsák Géza programjairól pedig itt érdeklődj.

kybitujak képe
Transzlégzéssel kapcsolatban nekem is hasonlók a tapasztalataim.
2009. május 15. péntek, 21:35 | kybitujak   Előzmény

Transzlégzéssel kapcsolatban nekem is hasonlók a tapasztalataim. Csak az én "terepautám" egy nő volt. A módszer NAGYON JÓ, de úgy ezek szerint ez a módszer (is) "kitermel" olyan embereket, akik nem méltóak ilyen kezelések végzésére. Tisztelet a kivételnek és kérem, hogy akinek nem inge az ne vegye magára! Szóval nagyon oda kell figyelni, hogy kihez fordulunk!

u.erika képe
meditácio-légzés
2009. július 18. szombat, 22:00 | u.erika

Szia Sanyi! Ha a meditácioba,,süllyedést" fokozom transzlégzéssel,van e valamilyen veszélye? Üdv:Erika

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Ha így jobban tudsz mélyülni...
2009. július 18. szombat, 23:17 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Szerintem semmi, ha a légzéssel egyébként sem szokott gondod lenni!

Ha így jobban tudsz mélyülni, akkor ez egy ütős kombinációja lehet az elmélyülésnek, jóval mélyebbre is eljuthatsz általa, mint a hagyományos mélyülés technikákkal.

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
16 résztvevővel tartottuk meg vasárnap délután a transzlégzést,
2011. október 10. hétfő, 12:29 | Huszti Sándor -...

16 résztvevővel tartottuk meg vasárnap délután a transzlégzést, pont elfértünk a HEMO termében. Az egy órás instrukció osztás után belevágtunk a majd másfél óra hosszú transzlégzésbe, majd a végén megbeszéltük az élményeket, mindenki azt mesélt, amit akart.

Talán most volt nálam először, hogy mindenkinek volt élménye a légzésről, legalább testi, de a legtöbbeknek érzelmi, lelki megélése is! Ahhoz képest, hogy a többségük új volt, először lélegzett, ez igazán jó eredmény.

Erre a barátom megjegyezte, hogy biztos azért, mert most legalább elmondtam előtte, hogy mi várható a légzésen, nem csak beledobtam az embereket a mély vízbe!
Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy Ő már régen járt nálam transzolni és az elmúlt években valóban többet mondok a holotróp technikáról, a várható transz-élményekről, mint korábban.

Köszönöm mindenkinek a jó hangulatot!
Legközelebb egy nagyobb terembe szervezzük a légzést, hogy biztosan elférjünk az újonnan csatlakozókkal együtt is!

GulyásÁgi képe
Transzlégzés és transzlégzés előkészítő...
2012. november 27. kedd, 15:02 | GulyásÁgi

Pár mondatban nem nagyon lehet róla írni, inkább pár oldal lenne csak elég, de azért röviden: az előkészítőn a rebirthing meditáció nekem kellemes és érdekes élmény volt, nem valami fájó, nehéz. Egy más alkalommal már volt szerencsém egy magzatkori dolog oldásához, most azon elég könnyen végig tudtam suhanni, nem tépett fel sebeket, csak nagyon picit érintett meg. Nagyon érdekes volt megtapasztalni az érzelemmentes lélek állapotot, azt hogy kell menni és ez így van, teljesen magától értetődő, és az első érzelem-élmény ott a fogantatás utáni szakaszban a fájdalom (az a már kioldott "izé"). Ez egyfajta rádöbbenés volt nekem, hogy ez nagyon "húzós" lesz és vágytam vissza az érzelemmentességbe, kicsit vissza is tudtam lépni, de aztán jött valami lelkesedésféle, valami remény és az vitt tovább. Ez hullámzott végig: félelem és lelkesedés. Az egész szép volt, nyugodt és természetes a legdöbbenetesebb érzés az érintés érzése volt, amikor az anyukámnak odaadtak és az érintés megtöltött, szó szerint a teljes babatestemet feltöltette és átjárta leírhatatlanul jó pozitív érzelmekkel, csodálatos érzés volt, (az orvos érintése ezt nem váltotta ki, csak a szeretet) és értettem hogy ezért KELL, MUSZÁJ itt lenni, bármi lesz is. EZ nagyon szép volt és nagyon megható...
Maga a transzlégzés... úgy mentem hogy nincs semmi problémám. Nagyon hamar bekapcsolódtam abba a fura állapotba és sokáig csak testi megnyilvánulások jöttek, nagyon erősen, gondolatok nélkül, aztán előkúszott az amit már eddig minden alkalommal azt hittem hogy végleg elengedtem de még csak volt egy fejezet. A legvégén is jött valami és kicsit benne is maradtam abban. Pont egy nagyon bulis, általam nagyon szeretett szám volt az utolsó amihez magamban még egy nagyon vicces Bridget Jones film verekedős jelenet is kapcsolódik, és mindenki harsányan "bulizott" és rám akkor tört rám a legmélyebb zokogás, és utána alig tudtam magamhoz térni, mert csak éppen rádöbbentem, hogy miért is zokogok és vége lett. Ez így sikerült, még biztos kell egy következő kör, addig folynak a könnyeim ha a Rainy Day-t hallom ...:)

Feliratkozás Hírlevélre