Thaiföldi körutazás - Lámpásfesztivál | Önmegvalósítás.hu
Program típus
Rendszeres Transzlégzés: minden hó első szombatján
1132 Budapest
workshop nov. 07. 17:00
szombat
Tantra este Edinával
Budapest
workshop nov. 07. 18:00
szombat

Thaiföldi körutazás - Lámpásfesztivál

2019. nov. 07. 06:00
2019. nov. 23. 06:00
Kezdődik: 2019. nov. 07. csütörtök 06:00
, kirándulás, Szelle Viktória

Élményeket gyűjts ne tárgyakat...

Sawadee Khaa, sziasztok!
Egy csodás, unalmasnak biztosan nem mondható utazásra invitállak. Mit szólnál novemberben egy csoportos baráti körutazáshoz Thaiföldön? Szeretnél részt venni egy különleges, világszerte ismert három napos fesztiválon Észak-Thaiföld egyik legszebb városában, ahol a thai szerzetesek mellett Te is felengedhetsz egy fénylő lámpást az égbe a kívánságaiddal együtt? Úsznál a csodálatos Andamán tengerben Dél-Thaiföldön, ami tényleg úgy néz ki, mint a prospektusokban? Pezsegnél a bangkoki éjszakában? Szeretnél betekintést nyerni egy 2600 éves buddhista kultúrába, beszélgetnél thai szerzetesekkel? Fürdetnél elefántokat egy menhelyen? Találkoznál hegyi törzsekkel? Kajakoznál a dzsungelben, miközben majmok kergetnek a vízben? Bevállalnál egy thai box edzést az edző barátommal? Utána egy fincsi thai masszázs töredék áron, mint ahogy itthon elérhető? Megismerkednél a thai gasztronómiával, piacoznál?...és még részt vennél egyéb kalandokban, vidámságokban is? Ha a válaszod igen, megmutatom mindezt, tarts velem... nem tipikus turista üzemmódban, hanem utazóként. Kb. azért az összegért (vagy olcsóbban), amit egy turistaútra befizetnél, hosszabb ideig kint lehetsz és jóval több élményben lesz részed. Ami biztos, felejthetetlen élményekkel fogsz visszatérni a mosoly országából, és már azt fogod tervezgetni, mint ahogy az előző csapat tagjai is, hogy mikor térhetsz újra vissza…

HOL: Bangkok, Ayutthaya, Észak-Thaiföld, Dél-Thaiföld
IDŐPONT: 2019. november 7-23, ez az időpont tolódhat pár napot
LÉTSZÁM: kiscsoport, 10 fő
HATÁRIDŐ: Minél előbb összeáll a kis csoportunk, annál nagyobb esélyünk van jó árban repjegyet kifognunk! Azt tudd, hogy sok az érdeklődő már most, az előző csapatból is jönnének újra... ;)

Lámpásfesztivál Thaiföldön
A novemberi utazás közben részt veszünk majd egy világszerte ismert, három napos fesztiválon is. November 13-án lesz a teliholdkor tartandó fényünnep Thaiföldön, mely az ősz és a tél fordultát jelzi.
A Yi Peng fesztivál Észak-Thaiföld hagyományos ünnepe, mely az ősi Lanna királyság korából ered. Chiang Mai neve, ahová mi is megyünk, egybeforrt már a lámpásfesztivállal.
Ilyenkor látványos körmenetek, művészeti előadások, ünnepi dekorációk gyönyörködtetik a helyiek és a számos turista érzékszerveit. A fő attrakció a lámpások rituálés égbe eresztése telihold éjszakáján, mely egyszerre tisztelet a Buddha felé, a rossz emlékek elengedése, valamint a szebb jövő iránti kívánság, a lámpás fénye emellett a sötétségből a fényes jövőbe való haladást is jelképezi. Hagyományosan szerzetesek végezték, de mára mindenki számára lehetséges.

Rólam
Nem egy utazásszervező irodaként működök, ne is várd ezt tőlem. Utazó blogger vagyok, aki szereti más szemszögből is megnézni a világot. Leginkább nem a puccos, turistás helyeket részesítem előnyben, de cserébe és kíváncsi természetemnek köszönhetően általában mélyebbre merülök az élményekben. Thaiföldön jóval több csoda van, mint amit a legtöbb ember úticélnak választ.
2016-ban már vezettem egy baráti csoportot Thaiföldön az akkori párommal, utána mi több hónapot utaztunk még hátizsákkal Thaiföldön, Indiában, azóta különváltak útjaink. Utaztam egyedül is, már rendszeresen járok vissza, úgy érzem, mintha hazamennék. Már az ottlétem alatt egyre inkább kezdett körvonalazódni bennem, hogy azt a sok csodát, amit és ahogy kint megélek, szeretném megmutatni másoknak is. Így 2019. februárban csodás 3 hetet töltött az első UtazOhm kiscsapat, fantasztikus élményekkel tértünk haza.
Mitől lesz másabb, ha együtt megyünk?
-Megspórolod a sok szervezést, utánajárást, turistás átveréseket...
-Mélyebb betekintést nyerhetsz a helyismeretem, tapasztalataim és az ismeretségeim által, mint egy általános utazási irodás nyaraláson. Vagyis, beviszlek a sűrűbe, leginkább a helyiekkel érintkezünk, utazunk, eszünk a „sterilebb”, hotelosabb körülményekhez képest
-Kipróbáltam programokat, már tudom mi az, amin érdemes részt venni, és mi az, ami szerintem nem annyira éri meg. Van, amikor pl. az ottani utazási irodák kihagyhatóak. Tanácsokkal látlak el, mikor mit, hol, mennyiért... hol érdemes étkezni, mire vigyázzatok, milyen szokások vannak, hogyan alkudozz stb.
-Egy bizonyos fokú önállóságot, nyitottságot igényel az, ha velem jössz, ahol akaratlanul is felszínre fognak kerülni a gyenge pontjaink is, szembesülünk önmagunkkal, tágul komfortzónánk a különféle szituációk által. Tudd, hogy nem fogom majd a kezed minden egyes percben, de bármiben segítek, mindent megszervezek, elkísérlek, ha éppen arra van szükséged.
-Az ÚT lényege a thai kultúra és önmagunk megismerése, megtapasztalása lesz inkább, én mindig így UtazOhm, nem turistaként. NE egy tipikus utazási irodás nyaralásra számíts, mert ez nem az lesz, hanem jóval kalandosabb, mélyebben beintegrálódva a helyiek közé, közepes árkategóriákban. Az időnket is mi osztjuk be, nem kell végigrohanni egy-egy helyen, programon, semmi sem kötelező.
-Útközben végig számíthatsz rám, bármilyen problémával fordulhatsz hozzám, évek óta foglalkozom emberekkel mint jógatanár, terapeuta. Fogunk is útközben jógázni, meditálni, relaxálni... 

Nem ez az út lesz számodra megfelelő, amennyiben:
-Nem tudsz alkalmazkodni, nincs türelmed, empátiád
-Nem vagy nyitott egy új kultúrára, a buddhista vallásra, a thai emberek életére, hétköznapjaikra
-Nehezen viseled vagy kiakadsz a spontaneitáson, jobban szereted, ha minden precízen meg van tervezve, pontosan meg van mondva, mit tegyél, hova, meddig és mikor menjél... ha kimondottan a kényelmet és nem az élményeket keresed...
Fontos! Utazás előtt személyesen fogunk találkozni (akivel megoldható), hogy mindketten eldöntsük, mennyire vagyunk kompatibilisek egy közös utazáshoz. Azt, hogyan érezzük majd magunkat, sokban függ attól is, kik megyünk, mennyire tudsz nyitott, elfogadó, befogadó, toleráns, pozitív lenni útközben. Az előző csoport ennek megfelelően fantasztikus emberekkel telt meg, igazi csoportként tudtunk együtt működni, barátságok is szövődtek.

Amennyiben csatlakoznál a novemberi úthoz, keress kérlek a részletekért. Addig is nézz körül az UtazOhm FB oldalamon, ahol az előző csoport útjáról is találsz fotókat, leírásokat.
Email: utazohm@gmail.com
Tel: 20 235 8738

További utazásaimról, élményeimről ezeken az oldalakon tudsz nézelődni:
utazohm.blog.hu, facebook.com/utazohm.blog/

Szeretettel: Viki
okl. jógatanár, életmódtanácsadó és terapeuta természetgyógyász, andragógus, blogger

UtazOhm
külső-belső utazások az életben...

Előadó: Szelle Viktória


Kezdődik:
2019. nov. 07. csütörtök 06:00

Vége:
2019. nov. 23. szombat 06:00

Helyszín:

Elérhetőség
Beküldte: | 2019. ápr. 15. hétfő - 11:01

Hozzászólások

0 hozzászólás

Feliratkozás Hírlevélre