Szakrális utazás a legendák nyomában- Anglia,Glastonbury | Önmegvalósítás.hu
Program típus
Tantra este Edinával
Budapest
workshop okt. 24. 18:00
szombat
Tantra este Edinával
Budapest
workshop nov. 07. 18:00
szombat

Szakrális utazás a legendák nyomában- Anglia,Glastonbury

2015. máj.. 14. 20:17
2015. máj.. 16. 20:17
Kezdődik: 2015. máj.. 14. csütörtök 20:17
Glastonbury, kirándulás, Dániel Zsuzsanna

Kedves Utazó!

Örülünk, ha velünk tartasz és felfedezed a világ látható és láthatatlan csodáit.

GLASTONBURY - Avalon

Ahogy kitekintesz a világra, úgy tárul fel a mindenhol létező erő, mely korokon át újra és újra mítoszokba szőve, Főnix-ként újjáéled hamvaiból.

Az isteni tűz, megnyilvánulásai a legendás hősök, és segítői járják a nagy Világ köreit. Ők a Magok, Fény Magok, kik a Világ alapítói és begyűjtik teremtetjük tapasztalásait miközben Fényük mindig felfelé mutat irányt az emberi tudatnak.

A Brit- szigetek dél-nyugati részén Somerset megyében különösen nagy Fényessége lett Földi és Égi erőknek beföldelve az időtlen időktől kezdve.

A Fény nyomain még midig járhatunk, és most igazán nagy kincseket kaphat meg, az ott időző táguló vagy ébredő emberi tudat.

Aki kérdez, annak rétegenként mutatják meg magukat az Időn csüngő fényfűzérek. A legendák élnek és hívják a fényre szomjas lelkeket.

Ha a Brit- szigeteken jársz, és látsz is nem csak nézel, telis tele van a legendák nyomával, mindenhol a szakrális geometria nyilvánul meg, megőrződött tudatlanul is a mintázatok sora, hogy a mai kor gyermeke ha kitekint erre a világra, felébredjen.

Glastonbury rétegei rendkívül sokszínűek, nem is tudom hol kezdjem az igaz mesét.

Glastonbury egy vízzel körülvett sziget volt valaha. De mielőtt az lett volna, már létezett a TOR labirintus piramisa. A történet ezen időfonalát az előtt tárja fel a TOR, aki kellő tudatossággal és tisztelettel képes belépni ezen Idő kapuján. Egy titok, ami egyénileg fedi fel magát jó időben, jó helyen.

1. Somerset Csillagösvénye

Mindig csodálkozásra készteti az embert, hogy egyáltalán fennmarad 5000- 15000 év távlatában bármi is a földön. Fennmarad, mert vannak őrzőik. Ilyen csodálkozásra késztet a Glasztonbury Tor körül megmutatkozó tájba írt csillagképek vonulata, amit csak a madárvilág láthatott , amíg az ember szárnyakra nem kapott.

"1927-ben Katherine Maltwood fedezte fel Somerset tartomány Glastonbury városának szomszédságában a dombok között fekvő, gigantikus földmunkákkal, utakkal, ösvényekkel, földsáncokkal, mesterséges dombokkal és vízfolyásokkal alakított, több kilométeres figurák alkotta ’tájszobrászati’ zodiákust. A 12 jegy közül 10 egyezik az eddig megismert jegyekkel, kettő más alakkal van ábrázolva, illetve a körön kívül kettő óriási kutya alak őrzi az égövi jegyek tájképeit. A külső ’kutyák’ megfelelhetnek a Procyon és Szíriusz csillagok jelképeinek, ezek ma is a Kutya csillagképekben találhatóak meg. Jelen ismereteink szerint nem adható ésszerű válasz arra, hogy ki készíthetett"

http://epa.oszk.hu/01400/01445/00009/pdf/EPA01445_acta_hungarica_2014_1_...

A minket érintő csillagkép, a Vízöntőként és Főnixként is megjelenő TOR Glastonbury piramisa.

A Főnix az élet vizéből iszik, ami a Kehely forrás gyógyító életvize a TOR lábánál. A forrás kútjának kövei azonosak Stonhenge köveivel, azaz egy helyről származó megalitok.

Glastonbury Tor

A főnix 3 útja is megjelenik a tájban települések neveiként.

Cinamon- Fahéj ( a fészek a pálmán fahéjből )- élet

Ashwel- Hamveder - halál

Paradise Lane- Paradicsom - újjászületés

A Tor tetején mindig is volt ember által épített szentély.

2. A források

A Tor alól folydogál kristálytiszta patak- Hádész folyója megfelelője . A TOR csillagkapuján átlépő tudat az alsó világokkal is szembe néz mielőtt újjászületik.

Az újjászületés szimbolikája mindig azt jelenti a tanuló ember számára, hogy kinőtte önmaga tereit és egy magasabb, kitágultabb tudatosság kapuja nyílhat meg számára. Beavatás, amikor maga, magát avatja be, egy magasabb valóságba.

Az Istennő tejének, és az Istennő vérének nevezett források gyógyító minősége páratlan. Különösen azokon az erőnapokon, amikor az égi források is táplálják azokat.

3. A Grál legenda

A Chalice well- Kehely forrás kútja ( Istennő vére) a legenda szerint ide rejtette el Arimatheai Szent József a Grált Jézus halála után, és itt alapította meg a szigetek első keresztes templomát Máriának ajánlva isz. 60 körül.

József már többször járt a Brit- szigetek ezen helyén mint kereskedő is, és többször magával hozta Jézust ezekre az utakra.

Erről a legendáról ír William Blake a költő is: " S jártak lábai erre Anglia zöld hegyein?"

A legendák úgy mesélik, hogy József a Wearyall-dombon szállt partra csónakjával, és botjára támaszkodva imádkozott. A bot gyökeret eresztett, és a híres glastonburyi Csipkebokor hajtott ki belőle, amely húsvétkor és karácsonykor a Szent János-templom előtt virágba borul.…

A Glastonbury Apátság szent földjén több korszak rétegei nyílhatnak meg a kereső utazónak. Döbbenetes élményt és látványt ad azoknak is, akik nem hisznek a legendákban és a spirituális világban.

Az apátság szentsége

Anglia első országos földbirtok-összeírásában például az áll, hogy a templomon belül volt „Isten otthona”, amelyet „az Úr titká”-nak neveztek. A teljes idézet így hangzik: „A Domus Dei, Glastonbury nagytemplomában, amelyet az Úr titkának neveznek. A Glastonbury monostor saját XII villájával olyan földeket birtokol, amelyek után sosem fizettek adót.”

Ezt erősíti William of Malmesbury-nek „valamiféle szent titok”-ra tett rejtett utalása, amikor korábbi könyvében, az Anglia királyainak tetteiben leírja a régi templomot. Az oltár körül, írja, „mindkét oldalon kövezet látható, kövek, amelyeket akár háromszög, akár négyzet alakban gondosan egymás mellé helyeztek, és ólomzárral lezártak; ha alattuk szent titkot sejtek, hitem szerint nem ártok a vallásnak.”

4. Artúr legendája

Artúr a Fény lovagja és 12 segítője a Fény 12 sugara a Grál és a hely őrzői. Sok legendában fellelhetők a kerek asztal lovagjai, a tó asszonya Morgana Le Fay, Merlin és Guinivere. Sok torzítás született a filmek által, és sajnos ez marad meg az emberekben, akik nem járnak utána az igaz forrásoknak.

Artúrt "halála" után Avalon szigetére viszik, mert nem hal meg, csak elszenderedik, és ha a hívó jel megérkezik, újra eljön, hogy Fénye győzelmet arasson.

Ugye ismerős a történet a királyról aki csak elszenderedik romolhatatlan testét megőrizvén és a hívó jelre felébred, hogy győzelmet arasson a gonosz felett?.. Párhuzamok sora fedezhető fel a korok és nemzetek Időszálain...újra és újra.

folytatása itt: http://aranykor.gportal.hu/gindex.php?pg=36655395

Információk az utazással kapcsolatban ezen az oldalon:

http://aranykor.gportal.hu/gindex.php?pg=36656371

Köszönöm figyelmed! Namaste

Előadó: Dániel Zsuzsanna

Helyszín:
Glastonbury, HA90AJ, Empire Court North End Road
Térkép

Kezdődik:
2015. máj.. 14. csütörtök 20:17

Vége:
2015. máj.. 16. szombat 20:17

Helyszín:

Empire Court North End Road
Glastonbury HA90AJ
Elérhetőség
Beküldte: | 2015. márc. 26. csütörtök - 20:35

Hozzászólások

0 hozzászólás

Feliratkozás Hírlevélre