MOLNÁR R. PÁL A FIZIKA FORRADALMAI - Ellentmondások a fizikán belül | Önmegvalósítás.hu

MOLNÁR R. PÁL A FIZIKA FORRADALMAI - Ellentmondások a fizikán belül

2013. ápr. 10. 18:00
2013. ápr. 10. 20:00
Kezdődik: 2013. ápr. 10. szerda 18:00
Budapest, előadás, Molnár R. Pál

A fizikát bemutató ismeretterjesztő előadások és irományok elsődleges célja e tudományág népszerűsítése, és az elméletek lehető legérthetőbb formában történő bemutatása. Ez a cél leszűkíti a fizika valós fejlődésének és működésének bemutatását, helyette egy megerősödve növekedés képét vetíti a laikusok, de gyakran a tudósok agyába. A másik probléma, hogy a fizikában matematikai modelleket alkotunk, és ezekhez a modellekhez egy sajátos jelentéstartalmú fogalmi hálót fejlesztünk ki. Ez a fogalmi háló, a matematikai modell nélkül gyakran nem rendelkezik az elméleten belül elfogadott értelemmel, vagyis ezen fogalmak élő nyelvekbe való használata csalóka megértés illúziókat kelt.
Az előadás sorozat nem a fizika népszerűsítését tűzi ki célul, hanem a fizika, illetve a tudomány tényleges fejlődését, és működését igyekszik bemutatni. Itt nem csak a sikerekről, hanem a kudarcokról, zsákutcákról is szó esik azzal a céllal, hogy képet adjunk a valós folyamatról. Példákon keresztül szeretnénk megmutatni, hogy a fizika, illetve a tudomány hajtóereje már régóta nem az Archimédészi heuréka-jellegű intuíciós ötletek és felismerések, hanem sokkal inkább rengeteg ember kemény munkája, a politikai, a katonai és gazdasági elvárások, érdekek és az elköltött dollárok milliárdjai.

Molnár R. Pál
Fizikus, filozófus és egyben feltaláló, hat gyermekes családapa. Az Alfa Csoport laboratóriumának alapító tagja volt, valamint a Tudásfa Akadémia elindításában dolgozott. Szerepet vállalt a Maghar Akadémia munkájában. Tudatosan szakított a materialista, voluntarista, tudomány doktrinával, és alternatívákat keres egy erkölcsileg, lelkileg és szellemileg is életképesebb tudomány megalapításához. A Budapesti Műszaki Egyetemen kezdte tudományos munkásságát, mint doktorandusz, míg nagyon hamar konfliktusba nem keveredett a tanszékvezetőjével és a három éves ösztöndíj letelte után az utcára került. Elhelyezkedése volt főnöke miatt nehézkessé vált a tudományos pályán így a közigazgatásban vállalt munkát, mint köztisztviselő. Fizikai kutatásait nem adta fel, érdeklődésének középpontjában az ismeretelmélet és az egyes fizikai modellek érvényességi körének behatárolása, új modellek kutatása áll. Napjainkban leginkább a megújuló energiák emberbarát hasznosításával foglalkozik.

Helyszín:

1052 Budapest, Semmelweis utca 3. MAGYAROK HÁZA
Időpont: (előadásaink 2x50 percesek)

2013. április 10. szerda 18 órától

Belépő:

Elővételben (e-mailes jegyrendelés) az előadás napjáig 1.000,- Ft
Helyszínen 1.500,- Ft

Helyet előzetes regisztrációval biztosítunk!

Regisztráció, jegyrendelés:

matine@matine.hu;
rendezveny@matine.hu (név, jegy darabszám)

Információ: 70/ 622-8894

Előadó: Molnár R. Pál

Helyszín:
Magyarok Háza
Budapest, Semmelweis utca 3.
Térkép

Kezdődik:
2013. ápr. 10. szerda 18:00

Vége:
2013. ápr. 10. szerda 20:00

Helyszín:

Magyarok Háza
Semmelweis utca 3.
Budapest
Elérhetőség
Telefon: 
+3670
Beküldte: | 2013. márc. 28. csütörtök - 01:13

Hozzászólások

0 hozzászólás

Feliratkozás Hírlevélre