Hol van a boldogság? | Önmegvalósítás.hu

Hol van a boldogság?

Hozzászólások

14 hozzászólás
Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Lehet úgy keresni valamit, ha nem tudom milyen is az?
2009. január 01. csütörtök, 16:47 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Igen, valóban érdemes tudatosítani és észre venni életünk apró örömeit, mosolyt fakasztó helyzeteit, de ez még nem azonos a boldogsággal! Pontosan azért írtam a fentebbi cikket, hogy lásd a különbséget a felszínes boldogság keresés és a tudatos boldogság keresés között. Érdemes lesz még egyszer elolvasnod!

- "Lehet úgy keresni valamit, ha nem tudom milyen is az?" - kérdezed.
- Nem, nem lehet. Ezzel a problémával én is sokáig küszködtem, és először nem is a boldogságnál találkoztam vele, hanem évekkel korábban, amikor az önelfogadást akartam elsajátítani! Próbáltam elfogadni magam, de fogalmam sem volt, hogyan kell azt csinálni, hol kezdjek neki, vagy ki tudná nekem azt megmutatni! Nem egy nyerő helyzet.

De aztán egy cselhez folyamodtam, mert arra gondoltam, hogy bár én nem ismerem azt amit keresek, de az Univerzumban minden információ megtalálható, és biztosan ennek is meg van a tudása valahol az éterben! Ezért az Akashához, a világegyetem kozmikus tudástárához fordultam a kérdésemmel:
- Hogyan tudom elfogadni magamat? Mi az az önelfogadás technikája?

Ezt az Akashával kommunikációt, a Gyorstanulás speciális technikájával végeztem és meg is lett az eredménye, két hónap alatt tökéletesen elsajátítottam az önelfogadás módszerét! Ezt a gyakorlatot azóta is tanítom azoknak, akik szeretnék elfogadni magukat, vagy másokat.

A vallások, messiások és Guruk, évezredeken keresztül csak papoltak a szeretetről és az elfogadásról de senki nem mutatta meg az embereknek, hogyan is csinálják azt, mi ennek a lelki technikája!
Talán Ők sem tudták, csak úgy ösztönösen szerettek, ezért nem tudták átadni a módszert! De mostanra ez megtanulhatóváv vált, elsajátíthatod az önelfogadást és a szeretetet, éppen úgy, ahogyan a boldogságot is!

Létezik egy kipróbált módszer, egy biztos út a boldogság elérésére, amin ha valaki végig gyakorolja magát, akkor elérheti azt, bármikor belekerülhet a boldogság csodálatos, ember feletti állapotába.

Ha Te  is vágysz a boldogságra, akkor indulj el az úton, legyél Te magad a boldogság!

Aditi képe
Kedves Sanyi! Egy kérdés...
2009. július 15. szerda, 23:15 | Aditi   Előzmény

Az szerinted miért van, hogy nem végzek el egy kurzust, pl. a gyors-tanulásról, és mégis egyszer csak felfedezem, hogy spontán képes vagyok rá?

Azért kérdezem, mert már többször jártam így. Egyszer egy tanítást, amiről SOHA NEM HALLOTTAM AZELŐTT, a maga teljességében leírtam négy oldalban, KÉT NAPPAL AZELŐTT, hogy a tanító leadta. Annyit mondott el, hogy arról lesz szó.... Csak úgy megvilágosodott. :)

Ott persze elakadt a lélegzetem.

Így utólag, asszem az Akashából kerestem ki a megfelelő "könyvet". Merthogy egy merő ihletettségben írtam. De hogy találtam rá ennyi információ közül? és spontán, úgy, hogy senki nem tanította?

Szerinted mi az oka ennek?

Köszönöm a válaszod!

Namaszte

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
A tudatod képes megtalálni bármely információt.
2009. július 16. csütörtök, 11:35 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Mindenkiben van arra képesség, még ha szunnyad is, hogy információt szerezzen teljesen új dolgokról, "hirtelen" megtudjon olyat, amit azelőtt nem tudott. Pontosan ennek a képességnek a felébresztéséről szólok a Gyorstanulás Sirály csomagban.

Ha Nálad ez működik, akkor a tudatod képes megtalálni bármely információt, akár egy morzsából kikövetkeztetve is! Képes vagy olyan mélységű megismerésre, amire egyébként csak hosszú évek megismerési és gyakorlási folyamatán keresztül lehetne eljutni.

Szerintem ez a képesség az egyik legnagyobb adomány a lelki úton járóknak, mert ettől megtáltosodik a fejlődésünk, persze ha megfelelően alkalmazzuk!

fehercsongor képe
Benne van ugyan
2011. január 23. vasárnap, 14:03 | fehercsongor

, de mivel engem személyes tapasztalatként is érint , ezért külön kihangsúlyoznám , hogy az elégedettség előfeltételei között a lemondás , az belső , tiszta szívből való , vagyis tényleges , nem csak látszatlemondást jelent . Vagyis ami már nem kell , az tényleg nem szükséges , és elérhetővé válásakor már nem kiéhezetten veti rá magát az ember , hanem elkezdi keresni magában a hiányzó szükségletet , vállat von , és továbbmegy . Üdvözlettel : felacsó

A boldogság gyökere, mások boldogsága. Mások boldogságának
2012. április 02. hétfő, 8:44 | pohar

A boldogság gyökere, mások boldogsága.
Mások boldogságának feltétele a szabadság, a szabadság feltétele az Igazság, az Igazság alapja a szeretet.
Ha nincs szeretet, nincs boldogság.

De a szívünkben nem mi vagyunk, hanem egy "Ország", Isten
2012. április 03. kedd, 8:48 | pohar   Előzmény

De a szívünkben nem mi vagyunk, hanem egy "Ország", Isten Országa. És ha a boldogság gyökere a szívben keresendő, akkor a boldogság egyenlő ezzel az Országgal.
De nem-e a világon keresztül vezet az út ebbe az országba?
És nem-e kell tenni ahhoz valamit, hogy beléphessünk oda?
Nem kell keresni, zörgetni, kérni?

A mai ember nem hisz az akaratlagos cselekedetek hasznosságában, mert az nem olyan szívből jövő, de addig mi jöhetne a szívből amíg még nem vagyunk a szeretet országának lakói?
Az én életem szerint a szeretetet gyakorolni kell és csak is ez hozhatja el Isten országát.

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Mi van a szívben és miből lesz a boldogság?
2012. április 12. csütörtök, 20:32 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Hozzászólásodból úgy látom, nincs saját tapasztalatod arról, mi van a szívben és miből lesz a boldogság, inkább teljes egészében a Biblia tanítására hagyatkozol.
Szép dolog a hit, de mi van akkor, ha a Bibliát rosszul értelmezed, vagy esetleg jól, de az attól még mindig csak ismeret marad, nem pedig tudás!

A tudás megszerzésének egyik igen jól járható útja, a tapasztalatszerzés. Javaslom, merülj bele a szívedbe és nézd meg, éld át, mi van ott! Valamint amikor életed egy pillanatában éppen boldog vagy, akkor szintén figyelj befelé és emlékezz vissza, honnan jött, mi ébresztette ezt a boldogságot?!

Ha így teszel, akkor idővel elmélyülsz a tapasztalásban és nem kell mások megmondásaira hagyatkoznod, hanem immár a saját felismeréseidből meríthetsz, élheted a saját életed. Persze csak ha akarod! ; )

Úgy írsz a szívedről,Pohár,mintha valami tőled teljesen
2012. április 12. csütörtök, 23:56 | Éva.   Előzmény

Úgy írsz a szívedről,Pohár,mintha valami tőled teljesen független zárt birodalom lenne /saját magadon belül/,ahova bebocsátást kéne kérned:)
Ez a tipikus példája annak,amikor az ember a vallásban a hasonlatokat,szimbólumokat szó szerint értelmezi,és e szerint gondolkodik arról.
Mi az Isten országa a vallásban? A Mennyország,ahol /ha arra érdemes leszel/ együtt lehetsz Istennel. Vagyis ha a szív az Isten országa,ott is együtt lehetsz Istennel. A halhatatlan,örök isteni éneddel.

Nem hiszem ,hogy Te nem voltál soha boldog,és nem érezted azt,amikor a szíved hatalmasra nyílt,és áradt belőle az a minden porcikádat elöntő érzés,amit boldogságnak nevezünk,de tulajdonképpen ezt a boldogságot az az áradó szeretet váltja ki,ami ilyenkor a szív kinyílásával árad mindenre,és mindenkire. Nem véletlenül érezzük ilyenkor,amikor igazán boldogok vagyunk, hogy szeretjük az egész világot. Nem hiszem,hogy ezt még soha nem élted volna át.
Kellett ,,keresni,zörgetni,kérni"? Nem hinném:)

Annyira jól le van írva a blogban,hogy mi kell ahhoz ,hogy tartósan is boldogok lehessünk. Én ilyen jól összeszedve ,elmondva,még nem láttam soha sehol,és ebből tisztán kitűnik,hogy aki ezt így tudja,az meg is élte,és éli is amit itt leírt,mert ez szóról szóra hajszál pontosan így van! /Minden egyes szavában felismertem a folyamatot./

Én remélem ,hogy hamar kiürül majd ez a ,,pohár"/mert ezzel a dogmatikus gondolkodással teljesen elzárod magad a valóságtól/,és egyszer majd újra felcsillan a ,,régi" Edit.

Feliratkozás Hírlevélre