Reflux és önsajnáltatás | Önmegvalósítás.hu

Reflux és önsajnáltatás

Hozzászólások

4 hozzászólás
Domoszlai Katalin képe
Érdemes megnézni a Mi a csudát tudunk a világról
2012. április 12. csütörtök, 8:05 | Domoszlai Katalin   Előzmény

című filmet.

http://www.youtube.com/watch?v=bZrYUAf8cZ4

A hosszú ideje fennálló állapotok függést hoznak létre. A függés alapja az ismeretlentől való félelem, a kényelem, az energiátlan állapotok. A pozitív cselekvési minta hiánya. A változás minden esetben magában rejti a fenyegető veszélyt, hogy a helyzet még sokkal rosszabb lesz, a megszokott, kezelhető, élhető rossznál is rosszabb.

Az önsajnálatról való leszokás legalább olyan kemény, mint például leszokni a dohányzásról, az alkoholról vagy lefogyni x kilót.

Ezért érdemes segítséget kérni és elfogadni. Kisebb, bevállalható lépéseket megtenni és ezeken belül elért sikerekkel alátámasztani a folyamatot.

Az első lépés mindenképpen a döntés meghozatala. Utána érdemes több részre bontani az átalakulást. Az egyik a fizikai test oldaláról történik, a személyiségnek legjobban megfelelő, örömszerző mozgás kiválasztása és gyakorlása, a jógától a falun gongig, a csi kungtól a niáig széles a választék. Én a falun gongot gyakorlom, napi három órányi plussz energiát ad.

A másik a belső, lelki munka, amit el lehet kezdeni az önismereti napon a Sanyival. Jól érzed, Timcsillag, kevés látni és elfogadni a probléma létét, az okokat meg kell tudni szüntetni, a személyiséget át kell alakítani, ehhez módszereket kell megtanulni és rendszeresen gyakorolni.

A harmadik komoly erő a közösség ereje. Tartozni egy önmegvalósító csoporthoz, látni a többiek sikerét, élvezni a szeretetüket és elfogadásukat. Támogató hátországot létrehozni.

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
A változtatáshoz nem elég új célokat kitűznöd, hanem még sok-sok
2012. április 12. csütörtök, 19:39 | Huszti Sándor -...   Előzmény

A változtatáshoz nem elég új célokat kitűznöd, hanem még sok-sok más dologhoz értened kell, hogy sikerre juss!
Például hiába vannak elhatározásaid, azok elérésében a saját félelmeid és gátlásaid akadályoznak leginkább. Addig viszont egy tapodtat sem fogsz haladni, amíg ezen félelmek és gátlások legjavát fel nem számolod. Erre létezik módszer, csak valószínűleg nem ismered, ezért nem használod.

Minden személyiség, minden probléma valahogy összegubancolódott. Amilyen sorrendben összegubancolódott, ugyanolyan sorrendben ki is lehet oldani. Mindig van megoldás, csak ezt a problémájába beleragadt és önismereti oldásban nem profi ember sokszor nem látja, ezért kívülről kell ránézni, egy hozzáértőnek, hogy megmutassa a kivezető utat.

Tudással és gyakorlással idővel mindenki felfejlesztheti magát arra a szintre, hogy önállóan is képes meglátni és megoldani a problémáit, addig azonban sokat kell tanulni!

Javaslom, hogy kérd önismereti szakember segítségét és közben kezd el megtanulni az önismeret alapjait, technikáit és hozzáállását!

Feliratkozás Hírlevélre