Oliver Shanti pedofil szektavezér lett? | Önmegvalósítás.hu

Oliver Shanti pedofil szektavezér lett?

Hozzászólások

10 hozzászólás
Csizike képe
Oliver Shanti Muzsikája
2009. augusztus 28. péntek, 0:06 | Csizike

Hát igen!

A Sacral Nirvana a Mindenkori Legnagyobb Kedvenceim Örök Listáján szerepel MOST is... ;-)

http://www.youtube.com/watch?v=AxgIRZn5Jms

A mai napig, napi szinten is hallgatom, és nagyon, de nagyon szeretem...

Akárcsak az Onon Mweng Rainbird című fantasztikus dala...

Megunhatatlan...

Olyan jó kis légies, kellemes, "puha", lágy, finom, pozitív, vidám...

Sokat hallgatom. és Nagyon Szeretem.

http://www.youtube.com/watch?v=dTf7nb6sCOY&feature=related

Egy időben, amikor Tai Chizni jártam Oliver Shanti volt a becenevem, mert én vittem a Mesternek Oliver Shanti CD-ket... akit előtte nem ismert... utána meg rákattant...
Főleg a Tai Chi című albumára... érthető módon... ;-)

Rám is az újdonság erejével hatott, annak idején amikor először megmutatták...

A Sacral Nirvanát hallottam Tőle először... és egyből megszerettem...

A dal üzenete Egyetemes, Univerzális és örök-Érvényű:

Born To Be Free...

(Tehát nem Born To Be Wild... ;-)

És Szigeti Anti barátom is ( http://espavo.hu/ ) Oliver Shanti albumára (talán a Well Balance-re?) chi-kungozik már évek (évtizedek) óta... mindig ugyanarra az egyre...

Szóval csak ennyire jó Oliver Shanti muzsikája... ;-)))

Csizike ;-)

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Ha egyszer eljössz egy táborunkba, akkor Te leszel a zene-videó
2009. augusztus 28. péntek, 0:25 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Ha egyszer eljössz egy táborunkba, akkor Te leszel a zene-videó felelős. - rendben? : )

És mit szólsz a pedofil vádakhoz?

Időnként le-le bukik egy spirituális vezető, hogy gyerekeket fotóz, molesztál, futtat. Vajon miért?
Talán akkora a spirituális vezetőkben a szeretet, hogy túlcsordul?

Csizike képe
Rendben.
2009. augusztus 28. péntek, 0:52 | Csizike   Előzmény

Rendben. örömmel. ;-)))

Nem tudom, ez miért lehet.
Sok papról is lehet hallani érdekes sztorikat...
Közöttük is elég sok a beteg, hajlott, pervez, pedofil és aberált...

Talán az ELFOJTÁS MIATT!!!

OSHO is azt mondja a Tantra és a Szexügyek című könyvében, hogy ha valaki elnyomja, elfolytja magában a Szexualitást, az úgyis visszaüt és betegessé válik... mert ez a Legalapvetőbb Energiánk.

Így nem elfojtani, hanem megélni és túlhaladni kell... erre való pl. a TANTRA is... mint a bevezetés a Meditációba... Ahol a Szeretkezés valóban kapu Istenhez a Mennyországba...

Néha elfigyelgettem a Krisnásokat is, és egyéb szexmentes-"szektákhoz" tartozó embereket, fiatalokat is... hogy ha tudnák, milyen tév-úton járnak, és mennyire felesleges és az Isten és Önmaguk ellen való vétek az amit tesznek...

Elnyomni magukban a Vágyat...

Ez totális Őrülethez vezet...

Miért mondják azt, amikor bejön valaki reggel a munkahelyére és tiszta hülye... hogy na nem kapott inát vagy szt...

Na most gondolj bele: éveken, évtizedeken át... ;-)

Én a múltkor pl. majdnem megkérdeztem egy apácát, hogy hogy bírja?

Mókás kis beszélgetés kerekedett volna ki belőle... ha szókimondóan (de udvariasan és intelligensen persze) felteszem neki a kérdéseimet, amik engem tényleg érdekeltek.

Hogy, hogy a szba lehet sz nélkül élni egy Életen át?

Isten csak nem sza meg... ;-)))

Bár tudom: lélekben az Ember sokkal nagyobb Csodákat és Gyönyöröket tud megélni, mint Testben...

Ezt Tapasztalatból mondom, mert már megéltem.

Az Igazi Gyönyör és Lelki Orgazmus az Szex-Nélkül történik... Meditációban...

És az Felülmúlhatatlan...Csoda...

Maga a Tömény Gyönyör...

1000 000 000 000 Orgazmus szorzata...

És az is még csak egy kis Ízelítő Belőle. ;-)

Annyira Jó, hogy már szinte fáj... már szinte elviselhetetlen... már szinte nem bírod tovább... ha még egy kicsit kapsz még, belehalsz... a Gyönyörbe...

Aztán csak ÉL MINDENKIBEN A VÁGY.

Nem VÉLETLENÜL A SZEX a LegERŐTELJESEBB MOTIVÁCIÓ általában az Életben...

Aki ezt nem tudja (jól) meg/kiélni... az megkattan/megzakkan...

Mint Mindenhez és Mindenben,

Ehhez és Ebben is kell a

TUDATOSSÁG.

Csizike ;-)

Csizike képe
Sose értettem
2009. augusztus 28. péntek, 1:00 | Csizike   Előzmény

Mostanában elég sok Pedofil-Botrány volt...

Németországban is komoly hálózat bukott le, akik ilyen jellegű képekkel és videókkal űzérkedtek elég nagy volumenben és szervezett formában... És benne voltak elég magas beosztású főrendőrök, meg Kormány-tagok, papok, stb... Ez a furcsa, megdöbbentő és elgondolkodtató... hogy miért?

Oliver Shantiról ezt nem igazán tudom elképzelni és feltételezni, Aki ilyen Emelkedett zenéket ír... de minden lehetséges...

Ha Jacko is tényleg pedofil volt... miért pont Oliver Shanti ne lehetne az?

De azt speciel sohasem értettem, hogy mit élveznek egyesek a meztelen kisgyerekek képein?

Miért izgatóbb egy fejletlen, tiszta, ártatlan gyermeki test, mint egy érett, felnőtt, szép test látványa?

Szóval ezt nem értem, hogy ebben mi a jó...

Csizike ;-)

Egy válasz
2009. augusztus 28. péntek, 9:17 | Nagy Edit2   Előzmény

Szerintem ez úgy van Kedves Csizike, hogy akik pedofílek, azoknak az énjük egy része leszakadt, és megrekedt ott a gyermek korban. Különböző traumák eredményeznek ilyen leszakadásokat.

Tehát, mivel a pedofílnak van egy része ami nem nőtt fel, aki gyerek maradt, mert a trauma során nem tudott továbbfejlődni, azáltal, hogy nem tudta feldolgozni az Őt ért sérelmet. Ezért ez a része, csak egy másik gyerekhez tud kapcsolódni.
Ők pszichoszexuális értelemben gyerekek.

Nekünk mindannyiunknak vannak "leszakadt" részeink, az élet különböző területein különböző fejlettséggel rendelkezünk. Van ahol 2 évesek vagyunk (dackorszak), van hogy 6 évesek, 11 évesek stb.

Ezeket a sebeket gyógyítani kell, feldolgozni, ezáltal tudjuk a teljes személyiségünket felépíteni érett felnőtt szintre, ami egy stabil, biztos alapot ad, hogy továbbléphessünk a spiritualitás világa felé.

Én ezért mondom, hogy kell az ego, mert előbb azt fel kell építeni, felnőtté növeszteni, megérlelni, és akkor léphetünk tovább. Amíg személyiség szinten ekkora, vagy bármekkora zűrjeink vannak, nem fogunk tudni a spiritualitásba sem egy szint után eljutni, mert lépcsőfokokat nem lehet átlépni. (Ken Wilber stb.)

Érett zöld almából nem lehet igazi almalevet készíteni.:))

A másik témba vágó irodalom: Ferenczi Sándor, traumatikus progresszió elmélete.

Akit bántalmaztak gyerek korában, az is bántalmazni fog. A bántalmazás tárgya a gyerek, életkora pedig az az életkor, amikor a bántalmazót is bántalmazták.

HÁt így függ össze minden mindennel.:))

gyerekkori trauma
2009. augusztus 28. péntek, 13:37 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Nekem valahogy a kontroll ugrott be még azon kívül amit írtál. Úgy tudom, hogy a gyereket ért agresszivitás az ami ilyet kiválthat. A Gyerek kicsi, nem tud védekezni, nincs kontrollja a felett ami zajlik vele. Ezért felnőtt korban kontrollálni akar, hatalmat akar gyakorolni valamilyen módon a környezete, vagy akár a saját "gyerek-része" felett. Lehet, hogy a szekták kialakulásában is van ennek szerepe, hiszen valójában kontrollt gyakorol a hívei felett. Lehet, hogy pont azért lesz ilyen traumával valaki pap, szektavezér (úgy élnek ahogy ő mondja, úgy gondolkoznak, ahogy ő előírja, stb.), hisz semmi sincs véletlenül.
Márpedig, ha valakiből ezért lesz szellemi vezető, akkor az bizony úgy van ahogy irtad, hogy éretlen lesz erre a posztra és sok, nagyon sok kárt tud vele tenni. Hiszen ő maga se kerek, az sem lehet az amit tanít, mert egyszer ki kell hogy bukjon a "nem beleillő rész"
Arra is láttam már példát, hogy valaki pont a szerzetesi pályát válaszotta, azért amilyen hatások alatt felnőtt és addig járt a zen útján, amig egész szépen feldolgozta. Korai, önálló tanítói pályáján itt ott azért csak "bejelentkezett" a múlt, de szépen kinőtte.
Se pap, apáca pedig végképp nem vagyok :) de a cölibátust nem tartom jó dolognak. Nem azért születtünk ezért a "funkcióval" hogy ne éljünk vele. Ha van olyan képviselője eme hivatásnak, aki nem szeretne vele élni, akkor szabad az út előtte, de ha igen, akkor az elfojtásnak csak trauma lehet a vége.

Üdv!
Hédi

Medve képe
Pszihológus szemmel
2011. január 16. vasárnap, 20:51 | Medve   Előzmény

A pedofilia túlnyomórészt kora gyermekkorban alakul ki (megreked a gyermek énje pl. tini szinten külső megélt traumák által) de csak csak később nyilvánul meg.
Egy része terápiával helyrebillenthető, egy része konstans marad.

Aditi képe
Spirituális vezetők betegségei
2009. szeptember 07. hétfő, 0:19 | Aditi

Sok embert ismerek, akiknél elválni látszik az, amit a szakmájukban élnek, és amit a magán-, vagy családi életükben. Sok zenész kollégám például tök élhetetlen, de amikor a hangszerén játszik, valami hihetetlen magaslatokba emelkedik.

Szerintem ez is többé kevésbé mindenkire jellemző. Hiszen amit nem tudunk megélni otthon a blokkjaink miatt, arra kint keresünk partnereket. Ezért vannak barátaink, ismerőseink, szeretőink...stb.

Elgondolkodtattatok és szerintem is igazatok van ebben a gyerekkori trauma-dologban. És arra jöttem rá, hogy ugyanakkor valószínűleg pont ez a helyzet (ezek a nagyon mély és nehezen feldolgozható sebek) okozzák azt is hogy az ilyen emberek általában messze az átlag feletti képességekkel rendelkeznek. És mivel tudat alatt kutatják a megoldást, kitanulják a szellem tanokat, majd a maguk módján elkezdik alkalmazni.

Kezd leesni, hogy bizonyos körök ezeket nevezik "fekete" mágusoknak, pedig csak arról van szó, hogy rendkívüli képességeikbe kapaszkodva becsapják magukat, és elhiszik egy ponton, hogy már "megvilágosodottak". Egyházakat alapítanak, meg a többi butaság.

Azt hiszem őket sem kell elítélni, hiszen ugyanaz a bajuk, ami nekünk is: csak még sokkal több. Persze ez nem azt jelenti, hogy hagyni kell őket, hogy a gyerekeinket molesztálják. Vagy minket kihasználjanak tanítványukként.

Én is majdnem tanítvány lettem, és a mai napig tűnődtem rajta, vajon miért nem tudtam megmaradni egy ilyen helyen sem, holott kész voltam megtenni mindent a gyógyulásomért. Most már értem... :) És köszönöm nektek! Éreztem, h valami nincs rendben ezzel a nagy személyi-kultusszal.

Valójában sajnálom ezeket az embereket. valószínűleg sokkal többet kell szenvedniük, mint nekünk. Ismerek egyet, akinek úgy indult a születése, meg a gyerekkora, hogy kész csoda, hogy még mindig él. És többszörösen is. Olyan átlagon felüli képességei voltak már gyerekkorában is, hogy majdnem beleőrült, mert nem értette, mi az, amit tapasztal. És tudom, hogy nagyon mély sebei vannak még mindig a lelkében. Kitanult egy nagyon magas szintű beavatási utat, aminek köszönhetően gyógyít, meg fémeket olvaszt a szemével, de gyermeki énjét még mindig nem teljesen tudta feloldani. Ezzel sok szenvedést okoz azoknak, akik a legközelebb állnak hozzá, és azt hiszi, a család nem jól működő dolog.

Pedig csak ő nem működik jól.

Azt hiszem és szeretném ezt a csapdát kikerülni. Művészettel foglalkozókét már így is benne vagyok félig. De a családban hiszek. És abban is, hogy csak rajtam múlik, kivé válok.

Azt gondolom akkor viszonyulunk szeretettel ezek felé az emberek felé, ha hálásak vagyunk azért, amit adni tudnak, mert az kiegészít minket (a tudatosságuk), a tudásuk stb) és elengedjük a többit. Általában olyan nagy energiákat mozgatnak, hogy volt aki arról számolt be, hogy "mintha megbűvölték volna", és nem tudta uralni önmagát. Azt gondolom, nem a mi dolgunk helyretenni őket, mert az élet sokkal hatékonyabban gyártja le nekik a NAGY FALAT, személyre szabottan, amibe garantáltan beleverik a fejüket, hogy tanuljanak.

Shanti sem véletlenül beteg. Hogy lehet, hogy egy spirituális vezető beteg? Hát így. A tudásunk és a megoldott feladataink száma nincsenek mindig szinkronban. De az élet mindig, megbízhatóan jelez, hogy most dolgunk van. csak észre kell venni.

A szexuális energiáról még annyit, hogy minél nagyobb tudati energiákat mozgatsz, annál nagyobb az életerőd. Ezidáig azon tűnődtem, vajon hogyan lehet ezt kezelni. De most ezt is megértettem. Egyszerűen utána kell menni a feladatok megoldásában a tudati fejlődésünknek. És akkor megszűnik a szakadék a kettő közt. És az önbecsapás is.

Nagyon szeretem Shanti zenéjét, zenészként is, és remélem, felébred rá, mi a dolga. Ő is.

Namaszte

reneszansz képe
Sokkal több pedofil zaklatás történik, mint ami napvilágra
2009. október 04. vasárnap, 1:34 | reneszansz   Előzmény

Sokkal több pedofil zaklatás történik, mint ami napvilágra kerül, mint amiről fogalmuk van az embereknek. Az áldozatok többsége hallgat, talán mert inkább felejteni akar...

Nekem sosem jött be a zenéje, talán emiatt sem...a zenében benne van a zenész energiája, nem?

Nekem nagyon bejön...
2010. június 05. szombat, 22:20 | Forestjo (útkereső)   Előzmény

Hogy mennyivel több pedofil zaklatás történik, nem tudjuk.
Csak a zenéjén keresztül ismerem Shantit, de ennek ellenére, tényleg hihetetlennek látszik a vád.

Másfél évtizedet felölelő időszakról beszélnek a vádban, ezalatt volt összesen 5, vagyis ÖT gyermek???!!!
Elég gyanús, nem? Egy beteg, ferdehajlamú pedofil sajnos általában többet követ el, még ennél lényegesen rövidebb idő alatt is.

A szektaalapításról hasonló a véleményem, mint a fenti, egyik kedves zenész hozzászólónak.
Mindenesetre, amit ez a közösség művelt zenei téren, az NEM SEMMI!!!
Ezt különösebb vájtfülűség nélkül is el kell ismerni, persze ettől még az egyéni izlések különbözhetnek.

Jacko-ról pedig már bebizonyosodott, hogy ártatlan volt azokban az aljas vádakban. A szóban forgó - időközben felcseperedett férfiú - ismerte be, hogy az apja találta ki haszonlesésből. De az Ő betegsége mellesleg ki is zárta a pedofíliát! Ezt az első perben, a tárgyalás végén le is szögezték.