Nem mindegy mivel töltöd a Húsvétot | Önmegvalósítás.hu

Nem mindegy mivel töltöd a Húsvétot

Közeleg a Húsvét ünnepe, ezért ideje elgondolkodnunk azon, hogy vajon mit is ünnepelünk majd és hogyan?
Húsvét a keresztények számára Jézus feltámadásának ünnepe, a zsidók pedig ekkor emlékeznek az Egyiptomból való megmenekülésükre. A pészah szó jelentése "kikerülés", Jézus kapcsán pedig a megszabadulásra, feltámadásra gondoljunk, amikor meg akarjuk érteni ennek az ünnepnek a jelentését. Mindegyik elnevezés és a mögöttük álló történetek is a halál elkerüléséről szólnak, Jézus esetében pedig ez egy spirituális felemelkedéssel is együtt járt.

Amikor Húsvét ünnepére készülünk, sütünk, főzünk és kölnis üvegekkel tárazzuk fel gyermekeinket, akkor jusson eszünkbe, hogy az ünnepek nem csak a szokások majom módjára ismétlése, eszem-iszom mulatozás. Az ünnepek kapuk azokra a spirituális változásokra, amelyeket ekkor meg tudunk megélni lelkünkben, ha odafigyelünk a belső folyamatainkra. Mint ahogy Karácsonykor a fény ünnepén a tudatosság és remény megjelenésén érdemes meditálnunk, úgy Húsvétkor is ajánlott a hozzá tartozó fogalmakon és lelki folyamatokon elmerengenünk:

  • Mit jelent számomra az élet? Mivel töltöm ki az életidőmet?
  • Fejlődök spirituálisan, közeledek a lelkemhez, Istenhez?
  • Ki az aki meghal? Ki él tovább a halál után belőlem?
  • Hogyan szabadulhatnék meg a haláltól, halálfélelemtől?
  • Felismertem, tudod egész mélyen belül is, hogy számomra nincs halál, mert én a lelkem vagyok aki örökké él?

Első körben gondolkodj el ezeken, például egy mosogatás közben.
Majd szentelj időt arra, hogy mélyebb tudatállapotokban (pl. meditációban) is feltedd magadnak ezeket a kérdéseket és hagyd, hogy mélyről a lelked válaszoljon, mutassa meg az utat a saját feltámadásodhoz!
Ahogy kapcsolatba kerülsz tudatod mélyebb rétegeivel, onnan bölcs válaszok, mély lelki élmények jönnek, melyek végigvezetnek egy olyan úton, amit tojáshímzés közben biztosan nem tudsz átélni!
Ebben a gyakorlásban fontos az elmélyülés, a magadba fordulás, mert éber tudatállapotban a világ zajaitól nem hallod a belső hangodat.

Nem mindegy mivel töltöd a Húsvétot.
Élheted a tanult szokásokat, mellyel ugyan megfelelsz a társadalmi elvárásoknak, de ugyanannyi tudatossággal halsz majd meg, mint amennyivel világra jöttél.
Vagy fejlődésre, tudatosodásra használod a lehetőséget, hogy élsz, hogy itt lehetsz. A Te döntésed. Van szabad akarat.

Beküldte: | 2015. ápr. 01. szerda - 12:21

Hozzászólások

1 comment posted
Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Mi például egy önismereti-spirituális táborban leszünk Húsvét
2015. április 01. szerda, 12:23 | Huszti Sándor -...

Mi például egy önismereti-spirituális táborban leszünk Húsvét hétvégéjén, hogy többek között a változáson, felemelkedésen, megszabaduláson meditáljunk, lelkileg fejlődjünk.
Vitalitás tábor: http://onmegvalositas.hu/program/vitalitas_tabor_2015_aprilis