Mivel tölti az idejét egy megvilágosodott? | Önmegvalósítás.hu

Mivel tölti az idejét egy megvilágosodott?

Hozzászólások

185 hozzászólás
Szerintem...
2009. március 21. szombat, 16:22 | Oiolosselote

Szerintem egy magasabb lelki szintről letekintve segít másokat felemelkedni, hogy ő is ugyanezt tehesse. Mi ezt még nem tudjuk felfogni, de egy biztos: határtalan boldogság forrása lesz az a munka. Mi már ebbe az irányba törekszünk, mert felismertük ennek az útnak a jelentőségét. Valahogy érezzük, hogy ez boldoggá fog tenni minket. Némelyeket már most is azzá tesz.
Vagyis a megvilágosodott ember előtt egy új út nyílik, amely épp olyan bonyodalmas, mint a mienk - ha nem bonyolultabb. Ezt nevezem dimenzió-lépésnek. Új inkarnáció-sorozatba lép.

Szerinted?
2009. március 21. szombat, 19:15 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Szerinted hány megvilágosodott ember él most a Földön????

Nem szokásuk!
2009. március 24. kedd, 18:53 | Oiolosselote   Előzmény

A Megvilágosodott lelkeknek nem szokásuk a földre inkarnálódni. Mindazonáltal néha ezt teszik. (Tudod, mikor az igaz út keresése hanyatlásnak indul, vagy Isten szolgáit helyrehozhatatlan bántalom éri.) Ilyen például Shrila Prabupada, akinek a testét nem rég tették a sírba. Amit viszont hátrahagyott, az sokkal több, mint a teste. A megvilágosodott szelleme!

Miért fontos, hogy hányan vannak? :)
2009. március 24. kedd, 19:15 | Bochecha   Előzmény

Bochecha

megvilágosodottak száma
2009. március 25. szerda, 19:35 | BÁgi   Előzmény

Én csak azért kérdeztem, mert az én véleményem is az, hogy nem akarnak ide a Földre születni. Tehát szerintem egy sincs. Mármint megvilágosodott. Mert, aki megvilágosodik, nem akar itt szenvedni velünk, sötétekkel. Szóval szerintem megvilágosodott ember 1.: nincs, 2.: tesz ránk.
Mindenki váltsa meg magát! Aki erre nem képes, az ne váltsa meg magát (kárhozzon el!?!)
Tehát, igazából tényleg nem fontos hányan vannak, vagyis hányan nincsenek.
(Talán egyen-ketten lehettek valaha, de azok az idők elmúltak..... :(
BÁGI

megvilágosodottak
2009. március 25. szerda, 20:22 | Bochecha   Előzmény

szia!

de, szerintem vannak, akik megvilágosodtak, és azért választják azt, hogy visszajönnek, hogy segítsék a többi lényt.

Pl Dalai Láma, csak hogy a legismertebbet említsem, és szerintem elég hosszú lenne a sor.... :)

Bochecha

Konkrét példát tudok mondani
2009. március 25. szerda, 23:49 | hajni19840203 (útkereső)   Előzmény

Konkrét példát tudok mondani. Eckhart Tolle ebben az életében világosodott meg. Ma őt tartják az egyik legnagyobb spirituális tanítónak. Könyveket ír, előadásokat tart meg ilyesmi. Én is tőle tanulok -persze virtuálisan :). A rövid története az, hogy nagyon rossz élete volt. Depressziós volt, öngyilkos akart lenni meg ilyesmi. Egyik éjjel arra eszmélt hogy reszketett a félelemtől, valami belső hang pedig folyton azt mondta neki, hogy ne álljon ellen. Ő pedig hagyta hogy történjenek a dolgok, míg végül annyira nem bírta, hogy elájult. Másnap reggel arra ébredt, hogy az elméje leállt. Volt nincs ego. Csak a tiszta tudat volt jelen. Néhány hónap múlva már hajléktalanként ült egy padon. Mindent elveszített ami a forma világából való. Nem volt semmije, csak a béke. Az emberek kérdezgették, hogy mitől ilyen békés és ők hogyan érhetnék ezt el. Valójában ő maga sem tudta hogy mi történt vele. Aztán elment tanítókhoz, akik elmondták neki, hogy mi is történt vele. Majd elkezdte leírni a tapasztalatait, és ő is tanítóvá vált. Az egyik kedvenc mondatom tőle "figyeld az elmét" :) Ezzel valami olyasmit akar mondani, hogy az egót igen nehéz elhallgattatni, mert hiszen mindig zakatol. Ha viszont figyeled, akkor egy idő után elcsitul, és a helyét a tudatosság veszi át. Szóval ő azt mondta, hogy eljött az ideje a globális méretű felébredésnek. Azt mondja meg is fog történni hamarosan. Ő "felébredettnek" azokat érti, akik már megtapasztalták a tudatosságot. (Tehát közülünk szerintem már igen sokan) Azt mondja bármikor elérhető a teljesen tudatos állapot -akár fogmosás közben is- ha figyeled az elmét. Sőt azt is mondta, hogy egy idő után (konkrét időt is mondott -személytől függően max 2 év) a tudat teljesen jelen lesz az elme működése nélkül. Persze ahhoz nem csak hetente egyszer kell három percig tudatosnak lenni :) Nem a tudatosság megismerése, inkább a fenntartása a nehéz, hiszen az elme követeli az irányítást.

...Nos nem akarom itt az ő szavait hirdetni, csak leírtam, hogy ő "mivel tölti az idejét" :) Ő már a tiszta tudatosság egy formában, ami tanít már a puszta jelenlétével is. Elmondása szerint a tudat felébreszti a másik emberben lévő tudatot akár még betűk vagy hangok által is. Tehát a felébredettek feladata a tanítás :)

Jézus, Buddha, Osho és Tolle könyvei löktek rajtam is nagyot, de
2009. március 26. csütörtök, 8:10 | BÁgi   Előzmény

Jézus, Buddha, Osho és Tolle könyvei löktek rajtam is nagyot, de nem vagyok biztos abban, hogy amit ők képviseltek(nek) az a valódi megvilágosodás. És ha az, akkor azt átlagos halandó elérheti. Szóval nekem még azt kell tisztáznom magamban mi is a megvilágosodás. Ezt már itt felvetette valaki.
Lehet, hogy vannak tisztább pillanataink, de permanens megvilágosodott állapotban lenni??? Ezt kétlem.
Az én kedvencem, amit Tollétól olvastam: "A csend az a nyelv, amin Isten beszél, minden egyéb hibás fordítás". (ha jól emlékszem..)
A végén mindig ugyanoda lyukadok ki: Az az Isten, akiben én nem hiszek, kedves és jóságos... (ez is egy régi anekdota..)
Mától új jelzőt választok magamra: "zűrzavar"Ági. És hála sokatoknak, már ezt sem veszem a szívemre. Örülök, hogy erre az oldalra tévedtem, mert jó Titeket olvasni.
Na, megyek dolgozni. Mindenkinek szép napot!
BÁgi

Ne gyárts képet az elmédben a megvilágosodásról!
2009. március 26. csütörtök, 13:43 | hajni19840203 (útkereső)   Előzmény

Teljesen egyet értek Csizikével :) Attól, hogy az elméddel megpróbálod megérteni mi az a megvilágosodás még nem fogod megtudni mi az, sem azt hogyan érheted el. Nem fogod az elméddel ezeket soha megérteni, mert az elme korlátolt, ezért azt javaslom ne gyárts képet az elmédben a megvilágosodásról! Istent sem tudod elképzelni, mert nem lehet. Bár van róla egy képed az elmédben, de az meg sem közelíti a valóságot. Az az út, hogy "azt kell tisztáznom magamban mi is a megvilágosodás" nem fog vezetni sehová, csak az ego növeléséhez, hiszen "meg akarod tudni" mi is a megvilágosodás. Helyette inkább tapasztald meg!
Írtad, hogy "nem vagyok biztos abban, hogy amit ők képviseltek(nek) az a valódi megvilágosodás" Minden tanítás egy dologra mutat rá, csak mindegyik másképpen mutatja be. Ez azért van, mert lehetetlen szavakkal leírni a tudatosságot, Istent, a lelket, a megvilágosodást, az életerőt de nevezhetjük ezeket akár Bélának is, vagy bárminek -mert mind egyet jelent. Még egyszer mondom, ne alkoss róla képet, mert attól még nem ismered meg! És kérlek ne gondold azt, hogy mindez olyan messze van, hogy lehetetlen elérni "átlagos halandóknak", hiszen ott van mindenben és mindenkiben, csak rá kell találni! Nem tudom mit olvastál E.T-tól, de ha még nem olvastad javaslom a Most Hatalmát!!! (hangoskönyvben erről az oldalról letöltheted -harmadikszem.hu-, itt találsz még tőle pár előadást is.) Nézd/hallgasd meg őket és minden kérdésedre találsz választ!!! üdv :)
ui:ja, és "figyeld a gondolkodót!" :)))

igaz,...
2009. március 26. csütörtök, 17:47 | BÁgi   Előzmény

Kedves Hajni!
Nagyon nehéz elszakadnom a tudatomtól, valóban. Mindig kellenek a magyarázatok, sajnos. :(
Olvastam a Most hatalmát is, a Belső csendet, de leginkább az Új föld "magyarázta" meg a lényeget. Nehezen engedem el magam, lehet ezért jobb lenne hallgatnom olvasás helyett...
Jó ötlet, akkor talán kikapcsol az egóm.

Pedig olvasás közben is érezni tudtam belül magam, másodpercekre talán ki tudott zökkenteni az időből... Gyakorlás kéne, és ahogy írtad: figyelni a gondolkodót, (még ez is sikerült akkor).
Köszönöm, hogy emlékeztetsz rá!!!:)

Ági

Jézus, Buddha, Osho ÉS Tolle :) ;)
2010. május 04. kedd, 23:46 | Mirdad (Petruss8) (útkereső)   Előzmény

Ha nem képviselte Jézus, Buddha és Osho a megvilágosodást (?), akkor Tollét ki is lehetett volna nyugodtan hagyni a sorból! ;) :)

Ez nem igényel sok magyarázatot, egyértelmű. Még Oshot sem lehet Jézussal, Buddhával egy lapon említeni, noha Oshót a Dalai Láma is megvilágosodottnak tartotta! Míg őré azért oda kell figyelni, mit mond :)

Persze ettől még Tolle, Coelho, AJC és mások a kategóriában :) lehetnek sokak segítségére...
Csak tiszta forrásból! - De nehéz is ezt meglelni a sok (ön)kísérletező között :)

Sok kitartást, erőt Mindenkinek az Úton!
Üdv: Mirdad (Petruss8)

HajduM képe
Idézet, innen!
2010. május 27. csütörtök, 20:17 | HajduM   Előzmény

Idézet, innen! http://onmegvalositas.hu/blog/hajdu_m/te_vagy_legnagyobb_rejtvenyed
A megvilágosodás nem jelent egyebet tehát, mint az Isten természetének megismerését.
Vagyis a valódi teljes önismeret hiányosságok nélküli elérését. A test, (tükör) levétele, fizikai sík (egyetlen hátramaradt akadály) elhagyása után, egyesülés a szellem Istennel.

Válaszul erre: "Szóval nekem még azt kell tisztáznom magamban mi is a megvilágosodás."

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---->> Semmi nem hozható helyre azzal a szemlélettel, amivel elrontották azt. <<----

:)))
2009. március 27. péntek, 21:04 | Bochecha   Előzmény

megakadt a szemem "az egyik legnagyobb spirituális tanítón"- címkén.

a "címkézés' is az "elme gyárából" jön.... :)

üdv: Bochecha

tényleg! :)
2009. március 27. péntek, 22:03 | hajni19840203 (útkereső)   Előzmény

igazad van! :) a Google-ban nagyon sok helyen ez áll a neve mellett "sokak szerint a ma élő legnagyobb spirituális tanító" ezért ragasztottam rá én is a szövegben ezt a címkét :)

Aki megvilágosodott az megértette azt,hogy mindegy a tér és az
2010. január 10. vasárnap, 21:47 | minek (útkereső)   Előzmény

Aki megvilágosodott az megértette azt,hogy mindegy a tér és az idö,ezektöl független jól érzi magát
Ja és nem szabad csoportosítani mert mindenki,és minden egyedi.

hány megvilágosodott ember él a földön?
2009. március 27. péntek, 19:26 | énvagyok (útkereső)   Előzmény

Ez a kérdés kevésbé misztikus,ha a tárgyilagosság felől közelitjük meg.Ritkán szállok be ilyen beszélgetésbe,de ez pont olyan téma,ami hozzám,a kutatásaimhoz közel áll,ezért ugy érzem,segithetek a megfelelő megközeleitéséhez.
Hawkins Erő kontra erő cimű könyve nagy segitség minden gyógyitónak,terapeutának,trénernek,tanitónak!
Ebben minden oldal a lektorálás elött tesztelve lett,és amelyik nem érte el a megvilágosodottság szintjét,addig lett javitva ,mig elérte azt!(ennek a könyvnek-és a következőnek-az olvasása is igazolhatóan emeli a tudatosági szintet!)
Ebben a könyvben megtalálható a tudatossági térkép-hozzárendelt számértékekkel,amik ismeretében tesztelhető az aktuális tudatossági szint. Ha kiváncsiak vagytok , bemásolom ide!
Én spirituális gyógyitással foglalkozom,az oldások,tisztitások,kezelések végén célzottan emelem a tudatossági szintet,majd a kezelés végen tesztelhető ,hogy mekkora eredményt tudtam elérni,általában 20-50 pontot lehet emelni egy kezelés alkalmával.(Hawkins szerint egy átlagember,aki nem foglalkozik kiemelten a spirituális fejlődésével,egy élet alatt átlagosan 5 pontot emelkedik a tudatosságban!
Tavaly tavasszal az én méréseim szerint 700 ember volt a földön a megvilágosodottság szintje fölött.
Ha érdekel Benneteket ez a téma,irjatok!
Imrich Zoltán

Érdekes közvéleménykutatás
2009. március 28. szombat, 16:26 | Látogató   Előzmény

Szerintem is aki ezt és más ezo oldalakat látogat, mindet érdekli ez a teszt.
Én is nagyon kíváncsi lennék a saját szintemre, mivel ilyen jellegű felmérést még nem láttam. Persze néhány női lapban van egyoldalas felmérés, mennyire vagy érzékeny az spiritualitásra, de ez leginkább tinilányoknak való.
Valahogy attól tartok, még igen távol vagyok a megvilágosodástól:)
Milyen szerencsések azok, akik nem felejtették el az aura látását, a segítőkkel való kapcsolattartást, csak hogy néhányat említsek. Másoknak fel kell nőni ehhez a tudáshoz, sok tanulással.
Szóval egy szavazat már van a bemásoláshoz!
zsuzsa

érdekel!
2009. március 28. szombat, 17:37 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Kedves Zoltán!!
Engem is érdekel. Másold be!
Előre is köszi.
Ági

Erő kontra erő
2009. március 28. szombat, 18:10 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

A könyv beszkenelve:
http://canadahun.com/forum/showthread.php?p=1390025&highlight=Hawkins+Er...
10660 és 10824-es hozzászólásokban.

Köszi! :)
2009. március 28. szombat, 21:42 | Bochecha   Előzmény

Bochecha

javítás
2009. március 28. szombat, 18:49 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

A második rész jó linkje, ahol a leírás is van:
http://www.4shared.com/file/92081115/39550b2a/ero_vs_ero2.html?s=1

Erő kontra erő
2009. április 03. péntek, 23:56 | hajni19840203 (útkereső)   Előzmény

Olvassa valaki a könyvet? a II.rész 39. oldalán azt írja, hogy "tudati szintünk gyakorlatilag már születésünk pillanatától kezdve meghatározott". Ez pontosan mit jelent?
...és ha egy életben általában csak 5 ponttal "mászunk feljebb", akkor miért van az, hogy a múltban valaki évekig a bánat szintjén élt, viszont később eljutott az elfogadás szintjére. Vagy ha eleve az elfogadás szintje volt neki elrendelve, akkor miért ült évekig a bánat szintjén? Ez az egész olyan zavaros nekem...

carmenike képe
Szia! Ez engem is nagyon érdekelne! Érdekes lehet mindenki
2009. július 22. szerda, 10:11 | carmenike   Előzmény

Szia!

Ez engem is nagyon érdekelne! Érdekes lehet mindenki számára, aki foglalkozik ilyesmivel! :)
Évi

Hány megvilágosodott ember él most a Földön?
2009. május 26. kedd, 1:02 | Pető Zsolt (útkereső)   Előzmény

12.
Legalábbis az Erő kontra erőben az van írva.

jaguar képe
bla bla bla
2009. március 24. kedd, 19:49 | jaguar   Előzmény

Konkretizáljuk már, hogy mit nevezünk megvilágosodottságnak. Könnyen dobálózik itt mindenki ezzel a kifejezéssel, de már kezdem únni.. Könnyen áthárítunk dolgokat így, hogy "ahhoz megvilágosodottnak kell lenni" stb. Ok, akkor lássuk már, hogy mi is ez tulajdonképpen? Mi ez a tudatállapot? Hogyan éri el valaki ezt? Meddig tart?
Vagy hogy leszületik és már eleve úgy születik le valaki hogy egy megvilágosodott mester, csecsemőként is vagy mi? Nem értem ezeknek a szintjeit már ha vannak... Mert ez így rébuszokban beszélés. Nem tudom hova tenni ezt a fogalmat a mai napig, holott már éltem át életem során olyan folyamatot, - természetes módon (is) - amit nem tudok mással jellemezni, minthogy az embernek megvilágosodik az elméje, átlát mindent, egyszerre megért mindent... Akkor az micsoda?

Mi a jellemző arra, aki elnyugodott elmével révületbe mélyedt?
2009. március 24. kedd, 21:25 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Ardzsuna szólt: 54. Mi a jellemző arra, aki elnyugodott elmével révületbe mélyedt, Fürtöshajú? Az elnyugodott lelkű egyén beszél-e? ül-e? jár-e?

A Magasztos szólt: 55. Aki szívének minden vágyáról lemond, Prithá fia, és megelégszik önmagával önmagában, azt nevezik elnyugodott elméjűnek.

56. Akit a baj nem rendít meg, az örömöt nem kívánja, szenvedélyt, félelmet, haragot elhagyott, azt a bölcset mondják elnyugodott lelkűnek.

57. Aki nem vonzódik semmihez, s ha jó vagy rossz éri, nem örvend és nem haragszik, annak elméje elnyugodott.

58. Ha - mint tagjait a teknősbéka - visszavonja minden érzékét az érzékelt dolgoktól, akkor elméje elnyugodott.

59. A benyomások leperegnek a táplálék nélkül maradó lélekről, csak emlékük íze marad meg; de amikor megpillantja a Legmagasabbat, az emlék is lepereg.

60. Mert még a törekvő, bölcs férfi érzelmeit is erővel elragadják az izgató érzékek, Kuntí fia.

61. Fojtsa el minden érzékét, és egyedül velem törődjön jógában vagy: önfegyelemben]; mert aki uralkodni tud érzékein, annak elméje elnyugodott.

- Mahábhárata / Bhagavad-Gíta

http://hu.wikibooks.org/wiki/Vita:Mah%C3%A1bh%C3%A1rata/Bhagavad-G%C3%AD...

gyöngyház képe
Én vagyok az értetlen, de...
2009. március 25. szerda, 0:14 | gyöngyház   Előzmény

mivan??????

Köszönjük!
2009. március 25. szerda, 8:24 | Oiolosselote   Előzmény

Tökéletesen ide illenek Krisnának barátjához intézett szavai, köszönjük. A gondolat továbbelmélésében igen nagy segítség mindőnknek. Mivel azonban ez is egy krízishelyzetben került megbeszélésre, lehet, hogy nekünk is egy ilyen kell ahhoz, hogy világosan lássuk, mi is az elnyugodott, vagy megvilágosodott lélek.

Megvilágosodás
2009. március 24. kedd, 21:39 | Bochecha   Előzmény

szerintem azok az élmények, amikről írsz, megvilágosodások.

De addig nem vagy megvilágosodott (buddha), amíg nem tudod folyamatosan fenntartani ezt a tudatállapotot (addig bódhiszattva vagy -olyan lény, akiben megvan a megvilágosodára való képesség, de még nem érte el a megvilágosodást)

buddhista megközelítésből így néz ki a dolog nagy vonalakban

Bochecha

jaguar képe
ezzel egyetértek, de
2009. március 26. csütörtök, 14:58 | jaguar   Előzmény

Egyetértek, viszont akkor én hozzátenném, hogy minden ember bódhiszattva kell hogy legyen ha így vesszük... Miért ne lenne meg ez bárkiben? Mindenkiben ott kell lennie az erre való "képességnek"(??), csak ki kell váltódnia valami által, bárki, bámelyik pillanatban megvilágosodhat, ha olyan hatások érik. Lehet az böjt, vagy különböző módszerekkel testünk fizikai határainak feszegetése, vagy szerintem az önzetlen szeretet-re való képesség elérése is lehet egy kulcs. Vagy minél több ilyen dolog együttállása.