Melyiket használod a 4 HATALMI-DRÁMA közül, hogy másoktól Energiát szerezz? | Önmegvalósítás.hu

Melyiket használod a 4 HATALMI-DRÁMA közül, hogy másoktól Energiát szerezz?

Hozzászólások

9 hozzászólás
Csizike képe
A 4 Hatalmi Dráma
2009. július 22. szerda, 16:36 | Csizike

A 4 legelterjedtebb Energia Szerzési Módszer fele Aktív, fele Passzív...

A Legaktívabb és Legagresszívabb a MEGFÉLEMLÍTŐ. Ő szóval és tettel is fenyegeti a Másik felet...
Ha a Másik erre félelemmel reagál... öntudatlanaul is táplálja ezzel a Megfélemlítőt az Energiájával... aki ettől a Plussz Energiától még Félelmetesebbé, még "Hatalmasabbá" válik (pedig már eleve "Picike"...;-)

A VALLATÓ: Ő mindig boncolgató, elszámoltató, és számonkérő kérdésekkel támad. Direkt keresi a Hibákat. Mások Hibáira és a Gyengeségeire utazik... hogy Ő ezzel Erősebbnek és Tökéletesebbnek tűnjön... Mindig mindent kritizál, soha semmi sem elég jó neki... Ez tipikusan az a típus, akinek "még a szar sem elég büdös." Próbálja meggyengíteni a Másik Önbizalmát... hogy ha el tudja ezt érni az Félszeggé váljon... és ha a Másik fél tőle, a Haragjától és a Kritikájától, és megpróbál a kedvében járni (ami szinte lehetetlen) és kínosan ügyelni rá, hogy mindent a lehető legjobban csináljon... máris belement lelkileg az Alárendeltségi Játszmába...és máris tolja át a Vallatónak az Energiát... aki így Őt teljes mértékben uralja és "kihasználja". A Negativitásával Uralkodik fölötte... Mint a legtöbb házsártos feleség és anyós... ;-)

A ZÁRKÓZOTT: passzív módon szerzi az Energiát. Információ hiányban tartja a Másikat a Titokzatosságával, aki így kiváncsivá válik és érdeklődni kezd Iránta... A Titokzatosságával felébreszti a Másik Érdeklődését és Kíváncsiságát... vagyis: magára vonja a Figyelmét... És mivel tudjuk, hogy a Figyelem (a Tudatosság) Energia: így maga felé áramoltatja a Másik Energiáját... ;-)

A SZEGÉNY ÉN... a legszegényebb, a legszerencsétlenebb...
A legpasszívabb Energia-Tolvaj módszer... ;-)
Csak panaszkodik, csak panaszkodik...
És aki hallgatja, főleg ha még sajnálja is, és elkezdi fejben "megoldani" az Ő problémáját... az átutalja Neki a Pillanatnyilag Rendelkezésére álló Energiája Javát...
Ilyen kis cseles ez a módszer is... ;-)

Ezeket a módszereket gyerekkorban sajátítjuk el a családon belül, annak függvényében, és ahhoz igazítva a saját módszerünket, hogy a szüleink hogyan viselkednek velünk szemben és Ők hogyan csikarják, zsarolják és kényszerítik ki belőlünk az Energiát...
A Gyermek (akárcsak később a Felnőtt) bármire képes azért, hogy odafigyeljenek rá, és megkapja a Számára szükséges Figyelmet és Energiát... Bár eredetileg a Szeretetre hajtunk... ;-)

Pl. ha a Szülők Vallatók, akkor a Gyermek bezárul, és Intravertált, Zárkózott lesz, így védekezik a Szülei támadásai elől... és állandóan kérdezgetni és faggatni kell... Így nyer -öntudatlanul is- Energiát... Tehát ez az Ő "Csapdája", amibe Másokat beleejt... a titokzatosságával... hogy Mások, mint egy nagy Rejtélyt... meg akarják fejteni Őt...

Aztán, ha az egyik szülő még ráadásul Megfélemlítő is... akkor a Gyerek a Szegény-én taktikát fogja élni... A Másik sajnálatára és irgalmára játszik és erre hajt... Érzelmileg próbálja Őt zsarolni... emocionálisan manipulálni...

Aztán ez a dolog tud úgy is működni, hogy otthon a Családban valaki Szegény-ént játszik, de teszem azt a Munkahelyén vagy a Párkapcsolatában meg Ő a Megfélemlítő... mert ott kiélheti ezeket az Elfojtott Agresszióit és Indulatait, ha a Többiek gyengébbek... és így Kompenzál...

Szóval ilyen kis Összetett Mókák és Vidámságok ezek...

Ehhez is kell egy kis Önismeret... hogy Magadra ismerj... és hogy tudatosan elhagyd a Játszáidat... és ne másokat manipulálva és másoktól kicsikarva juss Energiához... hanem hogy Kapcsolódj rá a Kozmikus ŐsEnergiához... és Onnan Direktbe... ami VÉGTELEN...

Tehát a FORRÁSBÓL MINDIG MERÍTHETSZ... az nem fog elapadni soha...

És aki Veled próbálkozik és a szaros kis hatalmi harcaival és átlátszó kis Játszmáival, Drámáival... azt is juttasd Energiához a Forrásból... hadd örülön...
Hiszen úgyis azért küzd és harcol érte... mert úgy érzi, hogy Kevés az ami Neki épp van...

Adj és Neked még több lesz... ;-)

Elvenni csak úgyis attól lehet az Energiát, aki nem adja oda Jó Szívvel, Örömmel, Önként...
De ha Te tudod, hogy bármikor korlátlan mennyiségben áll a Rendelkezésedre a VÉGTELEN FORRÁSBÓL... akkor miért is ragaszkodnál ahhoz a kis Kevéskéhez?
Nem Mind-Egy?... ;-)

Csizike ;-)

Csizike képe
Adj és Több Lesz!
2009. július 22. szerda, 16:54 | Csizike   Előzmény

"Ha energiát adunk, a sajátunk is megsokszorozódik és nő."

Tehát a megoldás és a "RECEPT":

Adj és ne elvonj! ;-)

És akkor -érdekes módon- Neked is Több lesz!!! ;-)))

Szeretettel:

Csizike ;-)

Pont ezt próbáltam valakinek elmagyarázni
2015. január 25. vasárnap, 12:11 | Mariamaxima   Előzmény

Istenem Csizike, milyen igaz amit mondasz!!Az exem nekem írogat, hogy tönkreteszi a felesége és hogy minden energiáját ellopja. Egy jóbarátja azt mondta neki hogy bizony vannak ilyen NÖK.. Erre megkérdeztem hogy miért gondolja hogy csak a nök ilyenek és hogy vajon mikor csinálja Ö mással ugyanezt anélkül hogy észrevenné.. Erre megsértödött :-)))

Nos az empátiát még tovább kellene fejleszteni, érzékelni, sőt
2009. július 27. hétfő, 23:22 | Névtelen (útkereső)

Nos az empátiát még tovább kellene fejleszteni, érzékelni, sőt tudni a másik ember érzéseit, hogy önzetlenül segíthessünk neki megvilágosodni! Nagyon nagy segítség lenne, ha minden ember képes lenne a másik problémáit alapvetőlegesen átélni és azonnal a saját testében, lelkében érzékelni! Ezáltal a mi problémánk lenne az övé is és a megoldáson agyalnánk, hogy nekünk se fájjon!

Ráismertem
2009. augusztus 07. péntek, 13:04 | Névtelen (útkereső)

Ráismertem valakire, akire mind a három leírás ráillik Lehet a negyedik is, de azt nem osztottad meg velünk.

Üdv!
Hédi

Csizike képe
Ha megélnéd az Egységet
2009. augusztus 11. kedd, 2:44 | Csizike

Ha megélnéd az Egységet... hogy Minden és Mindenki Egy...

Vajon Harcolnál???

Önmagad ellen?

Önmagadat le akarnád győzni?

Akarnál látni Valakit a porba hullani... ha tudnád, hogy az is Te vagy?

És ha tudnád, hogy addig nem lehetsz igazán Győztes sem, amíg van ehhez a folyamathoz egy vesztes is...

Mert ami (vagy aki) innen nézve Győztes... az onnan nézve Vesztes...

Ami innen nézve Győzelem... az onnan nézve Veszteség...

Ami itt Többlet... az Ott Hiány...

És itt Minden a Tiéd...

Itt Minden Te Vagy.

Mindent Önmagaddal Csinálsz.

Csizike ;-)

Miért Mind-Egy?
2010. szeptember 02. csütörtök, 17:05 | L.G. (útkereső)   Előzmény

Hello!

Olvastam az egyik kommentedet az onmegvalositas.hu-n, miszerint mind egyek vagyunk, mindenki én vagyok, minden én vagyok. Még nem egészen sikerült felismernem ezt a dolgot. Miért mondják ezt?
Nyilván a hatás-ellenhatás törvénye az, ami miatt mindent önmagammal csinálok. Miért lennék mondjuk az, akit a porba akarnék látni hullani? Miért lennék én az a kő, az a fa, az a bármi, ami a világban van? "Minden rezgés" gondolatból kiindulva. Miért? Kifejtenéd egy kicsit bővebben vagy esetleg hol tudok erről többet olvasni.

Várom mielőbbi válaszodat!

Üdvözlettel:

Lőcsei Gábor

LeZsu képe
Kedves Gábor! Amíg az ego
2010. szeptember 03. péntek, 9:20 | LeZsu   Előzmény

Kedves Gábor!

Amíg az ego világában élünk, minden a szétválasztódásról szól.
Amint elfogadjuk, hogy minden de minden teremtett dolog (minden energiaszinten) ugyan abból a forrásból származik, megszületik az egységtudat.
Minden ugyanaz az energia. Csak különböző frekvencián rezeg.

Nagyon sok könyvet lehet találni erről a témáról, az én kedvencem Balogh Béla: Végső valóság című könyve.

Üdv,
Zsu

Ademon képe
Szerintem nem mind én
2010. szeptember 02. csütörtök, 20:13 | Ademon   Előzmény

Szerintem nem mind én vagyok mindenki, csak mindannyiunknak ugyanolyan az Én-je. De hogy mind ugyanazok lennénk? Alapesetben talán igen, de alapesetben értelmetlen lenne beszélni róla, hiszen abban minden Egy. Az Egy mint "Van-ság" egyén nélkül.

Hogy harcolnék-e? Igen :) Abban az állapotban lehet azt a leghatékonyabban :) Persze ott ez már inkább játék lenne, mint komoly harc. A másik ember ugyan lehet, hogy komolyan venné, de az az ő dolga :)

Egy egység állapotban beszélhetünk-e egyáltalán hiányról? Ott minden csak változik, de nem "hiányzik". Semmi sem veszik el csak átalakul. Abból a másik emberből se, és hogy az ő illúziói azt mondják veszít...? Majd rájön egyszer hogy mégsem...