borka teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

borka teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
Bocs, ezt az előzőt én írtam, csak elfelejtettem bejelentkezni.
2010. okt. 24. vasárnap 10:29
/Félálomban.../

Bocs, ezt az előzőt én írtam, csak elfelejtettem bejelentkezni. Kezdő...

Borka

UI: Szerintem minden olyan ismeretlen helyzet, amit később sikeresen megoldunk, vagy csak egyszerűen túl leszünk rajta, jót tesz, megerősít, jobban hiszünk magunkban, mint előtte, lehet, hogy ezek nem véletlenül jönnek, segítség az "útkereséshez", de lehet, hogy csak fiziológiai jelenség, ami a szervezetünk egészséges helyreállításához kell.

Sziasztok! Nem állom meg, hogy ne szóljak hozzá a témához. Én
2010. okt. 21. csütörtök 12:52
/Szabad szülés/

Sziasztok!

Nem állom meg, hogy ne szóljak hozzá a témához.

Én egészségügyi okokból kénytelen voltam császárral szülni, fel sem merült, hogy esetleg otthon szüljek. De nem valószínű, hogy komolyan elgondolkoznék a dolgon a következők miatt.

Az otthon szüléssel egyrészt a komplikációk miatt gondok vannak addig, amíg megszületik a baba, másrészt, és amiről senki nem beszél, az otthon született babák nagyon nagy számban kötnek ki a születésüket követően pár nappal a különböző csecsemőosztályokon, nagyrészt a Bethesdában különböző fertőzések miatt és ha a szülést követően nem is, de emiatt mindenképpen kórházban töltenek pár napot a fertőzés súlyosságától és jellegétől függően. Hogy ennek mi az oka? Nagyrészt az, hogy az otthon szülések többsége a fürdőkádban az apuka gombás lába között és egyéb nem igazán higiénikusnak mondott környezetben zajlik le, aminek hamarosan jelentkező fertőzések lesznek a következményei.

A megszületésig pedig nemcsak az élve/halva születés vetődik fel, hanem inkább a gyors beavatkozás híján az oxigénhiányos állapot elhúzódása a csecsemőnél, ami pedig nagyon súlyos fogyatékosságot eredményez ráadásul úgy, hogy többnyire csak későn veszik azt észre a gyereknél, pl. mikor még egy évesen nem forog, ül stb., és akkor más nem sokat tudnak hozni rajta (Dévény Anna Alapítvány és egyéb módszerek még segíthetnek).

Ma már nagyon sok körházban adott a lehetőség arra, hogy akár dúla, akár bármelyik családtag és akár bármilyen "otthonos" környezet vegye körül a szülő nőt.

Amiben maradéktalanul egyetértek, hogy aki mégis szeretne otthon szülni, az megtehesse a lehető legkisebb kockázatvállalással, és ehhez az államnak meg kellene teremtenie a feltételeket. De egyelőre az a legnagyobb probléma, hogy sok településnél befogadó kórház 50 km-es körzetben sem található, nemhogy szabad mentő.