Párolt rizs | Önmegvalósítás.hu

Párolt rizs

Hozzászólások

4 hozzászólás
Ha nem kavarom, honnan
2009. szeptember 28. hétfő, 19:40 | Névtelen (útkereső)

Ha nem kavarom, honnan tudom, hogy az alja már leéget?

Kavics22 képe
Kavics22 Amíg az olajban
2009. szeptember 28. hétfő, 19:56 | Kavics22   Előzmény

Kavics22

Amíg az olajban pirítod, addig kavarni kell, mert le fog ragadni és ráadásul egész kis lángon kell pirítani.

Csak annyit tennék hozzá a recepthez, hogy valóban a felöntés után nem szabad kavargatni, egyszer szoktam megkavarni, amikor hozzáöntöm a vizet. Azonban én nem szoktam végig várni, hogy teljesen puha legyen. A pirítás után felöntöm dupla mennyiségű vízzel - lehet hideg is -, megvárom, amíg felforr és 1-2 perc után elzárom alatta a lángot, majd leborítom fedővel. Kb. 20 perc múlva a gőzben teljesen puha lesz. :)

Én még feketeborsot és petrezselymet is teszek hozzá. Ha
2010. február 11. csütörtök, 11:01 | Névtelen (útkereső)

Én még feketeborsot és petrezselymet is teszek hozzá. Ha különlegességet szeretnénk kurkumával szinezhetjük, gyönyörű sárga színe lesz. Inyenceknek ajánlom, hogy mazsolát keverjenek hozzá, fenséges ízkavalkádot kapunk.

Tejbegríz
2010. december 02. csütörtök, 12:30 | NLMester (útkereső)

Sziasztok!

Én csak annyit tennék hozzá, hogy én a tejbegrízbe nem teszek rizst.

Szólj hozzá!