Subud - Isten megtapasztalása | Önmegvalósítás.hu

Subud - Isten megtapasztalása

Hozzászólások

8 hozzászólás
Ayasofia képe
kapcsolat
2009. március 29. vasárnap, 22:41 | Ayasofia

Köszönöm Sanyi!
Mindig jókor,jóhelyen,a legjobb időben...ahogy szoktad.
Felvettem velük a kapcsolatot.Pont erre van szükségem,azaz egy kapunyitóra,mert az Isteni áldásokból,látásokból...stb,szerencsére kaptam már,van tapasztalatom e téren. Innét tudom,azaz ez számomra a legfontosabb biztosíték,hogy Isten mellettem,velem,bennem él...és szeret.
Kívánom (és tudom is persze),hogy minden idelátogatót,bárkit,aki segítőre lel itt,az érezze át,ez nem csak a Te,a többiek,Mi,én megnyílvánulásunk.Kívánom,hogy mindenki lássa az angyalokat,ahogy én látom.Kívánom,neked Sanyi,hogy még nagyon sokáig legyél a Béke-szigete nagykövete!...mert ez az oldal,az írásokkal-mindenkiével-,nem más.mint az a paradicsom,ahol megtalálunk,megoldunk,kiteljesedünk.

Inyó képe
A Subud energiát megtapasztaltam...
2009. május 01. péntek, 22:29 | Inyó

Váratlanul, de nagy erővel robbant be az életembe a Subud! Egy kedves  ismerősöm teljes odaadással mesélt a Subudról arról, hogy milyen változásokat hozott az életébe ez az energia. Olyan meggyőzően és érdekesen mesélt, hogy 2 nap múlva már én is Subud "jelentkezőként" ültem, egy rozoga szocreál épületben és hallgattam a "Segítőket". Beszélgettünk, a Segítők meséltek élményeikről, Bapakról ...Kellemes volt, szimpatikus emberek...Egy órás beszélgetés után egyedül sétálgattam a metró felé, de... alig tettem meg száz métert, potyogni kezdtek a könnyeim. mikor ezt észleltem, meglepődtem, hogy mi van? Miért könnyezek és mi van!? Talán ezen gondolat megjelenéséig tudtam gondolkodni, aztán egy furi tudatállapotba kerültem.

A könnyezésem közepette, úgy éreztem velem van a tizenéve halott nagymamám, körülvesz, bennem, velem van. Nem tudom pontosan, csak azt éreztem, hogy nagyon közel vagyunk egymáshoz. Ez a nagyim volt, aki megismertette velem Istent, ő tanította meg életem első imáját, talán most is ez az egyetlen imádság, amit el tudnék mondani. Azt éreztem, hogy ő egy Angyal volt, vagy talán most is az, és hogy milyen áldásban volt részem, hogy ő jelen volt az életemben. Ezt nem csak a múltban, hanem a jelenben is éreztem. Kissé támolyogva a tudatos létem elvesztve, imbolyogtam a Parlament felé, a Duna túloldalán. Tekintetem a Parlament közbülső, legmagasabb csúcsára tévedt, ahonnan az ég felé fénysugarak törtek. Én álltam és bámultam, míg nagymamám a szeretetével körbefont!

Próbáltam gondolkodni, hisz hideg volt és haza kellett volna mennem. Ritkán járok Budán, így ténylegesen gondolkodnom kellett volna, de ez akkor nem igazán ment, így elodázva ezt a feladatot, sétálni kezdtem a rakparton. Kapucni a  fejemen, ballagtam még mindig más tudatállapotban a parton lévő korlátokat követve. Majd a hídhoz közeledve, meglepetten tapasztaltam, hogy az nem az a híd amire én számítottam!:-) Én azt hittem az Árpád-hídhoz közeledem, de nem, az csak a Margit-híd volt!:-) Nah, jó akkor a terv módosul! Gondolhatod, mennyire volt tervem!?:-) Felszálltam az épp arra járó villamosra, amiről leszálltam a Blahán. Épp jókor, mert ismét elérzékenyültem. Már alig vártam, hogy lesléphessek a villamosról, mert megint a könnyeimmel küszködtem. Apukám volt velem!! Apu 4 éve halt meg. Éreztem, hogy most ő van velem..., gyönyörű pillanatok voltak. Nem tudom, hogy a testem mit csinált, de a lelkein együtt voltak akkor! Éreztem és tudtam, hogy mennyire szeretem őt. E világból eltávozott lelkekkel, a nagyimmal és apukámmal is a jelenben voltam, a jelenben éreztem, hogy velem vannak és szeretem őket és Áldott vagyok, hogy ők velem vannak.

Még folytathatnám a  történetet, hogy milyen viszontagságosan, kissé döcögősen értem haza, mert a testemről el-elfeledkeztem, de talán kissé uncsi lenne!

A lényeg, hogy míg hazaértem többször kerültem ilyen állapotokba, potyogtak a könnyeim és ...

Nehéz szavakba önteni az élményeim!

Gondoltam, egy kis ízelítőt adok arról, hogy mikre képes a Subud energia...

Szeretettel: Kriszta

16?
2009. július 05. vasárnap, 0:29 | loifanni

Sia!
Ez engem nagyon érdekelne, csak én még csak 16 vagyok. Igaz, hogy van auralátó képességem, sokat gondolkodom és tudok ezekről a dolgokról. Nálunk sosem volt tabu az ezotéria vagy bármi más. A korhatár csak a spirituális fejlettség miatt van kötve? Részt vehetek egy ilyen "megnyitáson"? Kérlek írj még részleteket! Köszönöm: Fanni

Még több a Subudról
2009. július 12. vasárnap, 11:02 | Ramina   Előzmény

Kedves Fanni!

Ramina vagyok, egy úgy nevezett Subud segitő. Figyelmedbe ajánlom a http://subud.hu nevű weboldalt, mert ott majdnem minden lényeges infót és sok kérdésedre a választ is megtalálod.

17 év az alsó korhatár a Subudban, de a gyakorlatban "még jobb" a 18 éves kor. Felső korhatár nincsen. Azok az emberek ugyanis, akiket igazán megérint a Subud energiája és következetesen gyakorolják ezt a spirituális gyakorlatot, maguktól maradnak halálukig, életük elválaszthatatlan részévé válik az Isteni Életerővel való érintkezés.

Az az indonéz férfi (aki már 1987 óta nincs velünk), akit egyszerűen csak Bapak-nak neveznek, és aki először megkapta a Mindenható Istentől ezt a kontaktust 1925 körül, mindent, ami a Subuddal kapcsolatos, ebben az Isteni Erővel áthatott állapotban kapott.
Az Égiek azt tudatták vele, hogy 17-18 éves korban válik a lélek "felnőtté" , akkortól tud önmagáért felelősséget vállalni. Ezért van ez a korhatár.

Teljesen mindegy, hogy valakinek van-e bármilyen spirituális, paranormális képessége (aura látás, mint irod), bármilyen hite, vallása, foglalkozik-e ezotériával vagy szimplán "kereső".

A Jóistennek úgy vagyunk jók, ahogy most vagyunk.

Nem kell semmi a Subudhoz. Nem kell "jónak" lenni, felkészültnek lenni, megtisztultnak, "fejlettnek" lenni, ezoterikusnak lenni stb.
Egyáltalán nem.
Minden ember előtt nyitva áll ez az út, aki szeretné, elfogadni, befogadni ezt a felsőbb erőt, irányitást, akaratát alávetni az Egyetlen Realitásnak és hajlandó együttműködni ezzel a Valósággal,amely maga az Örökkévaló Ereje.

Megnyitáson nem lehet résztvenni csakúgy, mert a "megnyitás" az egy lezáró aktusa annak az előkészitő folyamatnak, amit mi jelentkezői periódusnak nevezünk és ami legtovább 3 hónapig tarthat.
A jelentkezői periódus tul.kép egy személyes beszélgetés sorozat a segitőkkel.
Ez alatt az idő alatt, az érdeklődő minden kérdésére választ kap a Subudról és valóban megérezheti majd eldöntheti, hogy akarja-e ezt a spirituális utat járni?
A megnyitás az az ember tulajdonképpeni első latihánja (indonéz szó: azt jelenti: tréning, gyakorlás) amikor is ez az Isteni Erő először kapcsolatba lép vele.

Szeretettel

Egy kis pontositás
2009. július 12. vasárnap, 11:35 | Ramina

Ha megengeded Sanyi, pontositanám ezt a remek bemutatást a Szubudról.
A SUBUD valóban egy mozaik szó, de nem kapcsolódik a buddhizmushoz, mert a középső szótag nem a Buddha szóból, hanem Budhi szóból ered.

Tehát a SUBUD jelentése a következő:

SU - a Susila szóból jött, amely azt jelenti: képesnek lenni igazi-valódi emberi lényként élni, úgy is mondhatnám, az emberi lét legnemesebb- legmagasztosabb formájában létezni (oda eljutni) Isten akarata szerint.

BU - Budhi szóból ered, amely azt jelenti: minden teremtményben, igy az emberben is jelenvaló létező egy Isteni Erő, amely benne és rajta kivül is működik.

D - Dharma szóból jön, amelynek sok jelentése közül itt azt a lehetőséget jelenti, amely az ember számára (és minden teremtmény számára) adatott, hogy alávesse magát Isten akaratának.

Bapak azt irja: " A Susila, Budhi, Dharma a szimbóluma annak, amit a Subud latihánjában (lelki gyakorlatában) gyakorolunk. Azt jelenti, hogy bármi történjék is a latihánban, az teljes egészében az Isten akarata és azért történik velünk, mert Isten igy akarja."

Meleg öleléssel :-)

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Köszönöm Ramina. Kijavítottam a tévedést.
2009. július 12. vasárnap, 13:44 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Köszönöm Ramina. Kijavítottam a tévedést.

Kedves Ramina! 2 évvel ezelőtt is írtam már, akkor még kicsit
2011. augusztus 09. kedd, 23:30 | loifanni

Kedves Ramina!

2 évvel ezelőtt is írtam már, akkor még kicsit fiatalnak bizonyultam, de mostmár talán épp megfelelő korban vagyok. :) Még mindig érdekel a "megnyitás" és a Subud, ráadásul mostanában nem vagyok túl boldog, ami nálam nem megszokott. Azt hiszem hiányzik valami és talán épp ez az. Szeretném visszaállítani a lelki egyensúlyomat és talán épp ez segítene rajtam. :) Ha mégsem, akkor is néhány tapasztalattal több leszek.
Hol, és mikor lehet részt venni azon a bizonyos előkészítő tanfolyamon? :) Mik a feltételek? Kérlek írd meg, nagyon érdekelne! Előre is köszönöm! :)

Fanni

Fanninak Subud ügyben
2011. augusztus 10. szerda, 11:11 | Látogató (útkereső)   Előzmény

Igen Fanni, emlékszem a levél váltásunkra:-) Csak biztatni tudlak, nézd meg mi ez a dolog, fekszik-e neked, stb. ...? Annyi bizonyos, hogy a Subudban "levéshez" türelem kell. Ez nem a gyors megoldások helye. Inkább lassú, apró lépésekkel, fokozatosan biztos alapokat "épit" ahhoz, hogy sokkal inkább azok legyünk, akik vagyunk, vagyis hogy a legtisztább valóságunkban legyünk itt a 3D-ben úgy, hogy közben nagyon gyakorlatiasan éljük a mindennapjainkat, megküzdjük a harcainkat.....stb....közben fejlődik és átrendeződik a személyiségünk, belső és külső életünk.Ez valóban mindenre kihat.

Irjál nekem a raminah@freemail.hu-ra légyszi és onnan leirom mi a menet, jó?

Örültem, hogy felbukkantál!
Puszi
Ramina