azaki teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

azaki teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
Nálam ez folyamatában alakult úgy, hogy gyermekkor-tól
2019. febr. 13. szerda 20:16
/Életcél és motiváció/

Nálam ez folyamatában alakult úgy, hogy gyermekkor-tól fokozatosan leépültek és végül eltűntek az életemből a célok és a motiváció. Most vagyok 47éves és csak tengetem a napjaimat. Tény, hogy megteszem a kötelező dolgokat ami ahhoz kell, hogy legyen mit enni, hol lakni, de ezeket motiválatlanul teszem, jellemzően kényszerből.
Magát az egész életet úgy élem át, (meg) hogy az rám van kényszerítve, így aztán nehéz is motivációt találni, vagy ha sikerül is néha napján, az sem tart sokáig.
Már csak simán várom, hogy legyen vége az életutamnak, de félek, sok van még vissza belőle.

Köszönöm a kedvességed, Változtatni jó dolog, de ha pofonokat
2015. jún. 22. hétfő 11:49
/Más-ság!/

Köszönöm a kedvességed,

Változtatni jó dolog, de ha pofonokat kap az ember akkor egy idő után feladja, mint amikor sétáltatnak pórázon egy kutyát. A póráz hosszúsága enged némi szabad mozgást, de mindenképp korlátoz és előbb utóbb az eb betörik, megtanulja a korlátokat, engedelmessé váli és akkor már póráz sem kell.
Pont abba fáradtam bele, hogy próbáltam változtatni, lelkesen, örömmel, hittel, és sokszor felálltam, de végül mindig maradt az, amitől szabadulni akartam, a magánytól.
Akkor azt mondták, ne akarjak változtatni, fogadjam el azt ami van, hát így tettem, de a magány, az magány és az érzés, hogy nem kellek senkinek, csak magamra számíthatók mindenben, kissé pocsékká teszi a napjaimat.
Szerethetem én önmagamat, szerethetek én másokat, kereshetem mások társaságát, de ha ez a szeretett nem kerül viszonzásra, sőt elutasítás kap az ember, sokszor és hosszú időn keresztül, akkor már végkép nem értem, hogy mit tehetek.

Igen, ez van velem is. A soraidat mintha csak én írtam volna!
2015. máj.. 31. vasárnap 00:31
/Más-ság!/

Igen, ez van velem is.
A soraidat mintha csak én írtam volna!

Igazad van
2015. máj.. 21. csütörtök 20:52
/Más-ság!/

Szia, kedves vagy, hogy reagáltál és sok mindenben egyettértek veled, vagyis jók a az észrevételeid.

A fórumokra is talán azért írók, mert így próbálok "ismerkedni". De lehet, hogy nem jól ismerkedem sem a fórumokon, sem élöben.
Talán a sok "furcsa, esetleg negativ" megállapitásokkkal akarom magamra terelni a figyelmet. ez is lehet, hogy egy pocsék (tanult?) viselkedésminta.
Hosszú ideje van ez igy, bennem, az életemben és minden változatatási szándékom kudarcot vallot.

A bensömben valóban vagy egy amolyan "hagyjanak békén" elútasitás, ez szerintem akaratlanul is megnyilvánulhat a mindennapjaimban.
sokszor vagyok olyan mértékben fáradt, hogy valóban nem tudok senkit és semmit elviselni magam körül, csal aludni akarok.
Hogy a fáradságnak egészségügyi, pszichikai oka van-e nem tudom, de tény, hogy hamar kimerülök.

A napokban vetem észre azt, hogy nem tudok büszke lenni. hogy is értem ezt?
Más vesz egy autót, amire büszke, eldicsekedik vele a rokonainak, barátainak, vagy lefútja a maratont és azzal dicsekszik el, büszkén! Vagy csak vásárolt egy cipöt és azt mutogatja, mert büszke rá, vagy arra, hogy megtanult egy nyelvet.
Évek óta nincsenek bennem hasonló érzések, mert minden közömbös vagy épp uyg érzem, hogy az enyém a legroszabb amiről kér is beszélni, megmutatni..stb.

Sajnos nem érzem azt, hogy változtani tudnék bármin is és zt gondolom, hogy a múltbéli megtapasztalásaim alapján uyg vagyok vele, hogy ugyis az van amit a sors akar, de legalábbis a mozgásterem nagyon kicsi lehet a sorsomon belül.

Vagyok
2015. máj.. 15. péntek 00:21
/Más-ság!/

Ma az a gondolat jutott az eszembe, hogy az életemben, avilágban minden rendben van, csak az a baj, hogy a részese vagyok! Az a baj, hogy vagyok!

Nem azzal gondolattal születtem, hogy nem kíváncsiak rám, csak
2015. ápr. 26. vasárnap 16:09
/Más-ság!/

Nem azzal gondolattal születtem, hogy nem kíváncsiak rám, csak később megtapasztaltam, aztán felismertem és csak utána tudatosult bennem gondolatként.
Sem én, sem más nem tudta még megmondani azt, hogy miért is vagyok magányos, lehetett az spirituális „szakember”, életvezetési mediátor, pszichoterapeuta vagy fórum közösségek és más nem virtuális közösségek, ahol ismernek, vagy megismerhettek.
Nem hinném, hogy ne lenne bennem valami érdekes, vagy bármi, amiért érdemes lenne keresni a társaságomat, de valamiért nem így van, mintha nem is léteznék. Nem az óriási baráti kört hiányolom, de hogy senki? Évek óta senki?
Mostanában azon vagyok, hogy ebbe beletörődjek mert belefáradtam abba, hogy ezzel foglalkozzam, de attól még nem jó, mert vannak érzéseim amik elő - elő jönnek.
Így aztán próbálom egyedül élvezni azokat a tevékenységeket, amiket végzek, de néha nagyon jó lenne megosztani ezeket másokkal, mással, vagy egy társsal.

Másképp fogalmazva, nem lehetek szabad addig, amíg kivagyok
2015. ápr. 09. csütörtök 17:46
/Szabadnak lenni, mint egy gyermek/

Másképp fogalmazva, nem lehetek szabad addig, amíg kivagyok szolgáltatva, a szolgáltatoknak, a hatóságoknak, a munkaadónak és egyéb estekben a bérlemény tulajdonosának, a banknak, vagy annak aki szállást ad...stb.

Ezért sem értem az embereket, hogy mindezt miként tudják elfogadni, miként képesek ezekkel a korlátokkal élni és néhányan még lehetőséget, örömet is találni benne.
Nem értem, hogy nem érzik ezt a kiszolgáltatottságot, bezártságot, hát nem vágynak a szabadságra?

Ahogy kezdtem, gyermekként ez nem volt teher, mert gyerek fejjel ezek nem léteztek a „világomban”, csak később rakodtak rám mint óriási, nyomasztó teher, kezdve az első kisiskolás éveimmel.
Számomra az egész földi élet egy nagy kiszolgáltatottság, amiben én nem vagyok képes szabad lenni, szabadon élni, mert nem tudom önmagamat függetleníteni a fenti dogoktól.
Akkor mit tehetek? Ha némileg kínlódva is de leélem az életemet, vagy fejbe lövöm magamat, vagy olyan vagyonra teszek szert ami által függetleníteni tudom magamat a fenti dolgoktól.
Persze így azt sem mondhatom, hogy boldog vagyok itt a földön, mert nem vagyok az.

Igen, megosztom, de nem kiváncsi a gondolataimra (rám) senki. Ez
2015. ápr. 09. csütörtök 17:46
/Más-ság!/

Igen, megosztom, de nem kiváncsi a gondolataimra (rám) senki. Ez van.

Azt is érzem, hogy mindaddig amíg ki vagyok szolgáltatva
2015. ápr. 05. vasárnap 20:21
/Szabadnak lenni, mint egy gyermek/

Azt is érzem, hogy mindaddig amíg ki vagyok szolgáltatva mindannak ami a földi élethez kell addig nem vagyok biztonságban, mert függök tőlük, ennek okán nem lehetek felszabadult.

Az általános iskolás éveim felé kezdődőt el az elmémben az a folyamat, amikor mindennek a problémának az ellensúlyozására az agyam megalkotott egy alternatív világot, egy alternatív társadalmat. Ezt az elmém évtizedeken át építette, csiszolta és formálta, de a lényeg a lényeg, hogy ebben a kreált világban mindaz jár, amiért a valóságban folyamatosan tenni kell. Ennek okán az alternatív világomban szabad tudok lenni.

Valahogy azt is érzem, mintha egy fejlettebb világból jöttem volna, ahol nem voltak ilyen korlátok.

Soha nem voltam a figyelem központjában, soha nem voltak olyan
2015. ápr. 03. péntek 01:06
/Más-ság!/

Soha nem voltam a figyelem központjában, soha nem voltak olyan jellegű sikereim amiért fel lehetett volna rám nézni és bármit, bárhogy is csináltam, akár még nagyon jól is, attól még soha nem volt tekintélyem, nem tapasztaltam meg az érem ezen jellegű napos oldalát.
Soha nem voltam olyan helyzetben, pozícióban, hogy akárcsak érdekből is szükség lett volna rám, vagy a képességeimre, így nincsenek is úgynevezett „kapcsolataim”.
Hitem már rég nincsen, mert annyi negatívumot tapasztaltam, hogy az, amit úgy neveznek, hogy hit, valahol elveszett.
Gyengének érzem magam és ahogy írtam félelemmel tölt el már egy hangos szóváltás is, ami közben nem tudom, hogy mire is lennék képes egy fizikai konfliktusban egy másik emberrel szemben. Lehet, hogy bokszolnom kellene, hogy felmérjem, mire is vagyok képes ha meg kell védenem magamat? :-) Nyilván nem fogok elmenni bokszolni, de talán ha tudatában lennék a tényleges erőmnek, akkor az adna erőt ahhoz, hogy bátran megálljam a helyemet az elmérgesedett szituációkban.
Talán van más módja is annak, hogy meg tudjam mennyire is vagyok erős és talán annak is van módja, hogy olyan lelki erőre tegyek szert ami által az erőm kisugárzás formájában is megjelenik.

Ma az egyik kollégám azt mondta, azért vagyok más, mert filozófus típus vagyok, és a filozófusok általában magukban szeretnek elmélkedni.
Persze mit ér egy filozófus, ha nincs kivel megosztania azt amiről filozofál.