Openyoureye teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

Openyoureye teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
További
2014. szep. 03. szerda 14:12
/Tudatmódosító szerek, mint spirituális megvilágosodás eszközei/
Mi a karma
2014. szep. 01. hétfő 09:50
/Ki mit tud - karma ügy/

Nekem teljesen más elképzelésem van a karmáról, akit érdekel, íme:

Szerintem a karma nem magát az élet-feladatokat tartalmazó valami, hanem ezen feladatok megoldását segítő dolog. A karma csak olyan helyzeteket idéz elő amik elősegítik/elősegíthetik a fealdat megoldását. Ideig óráig lehet halogatni, de egy idő után bekeményít és válaszút elé állít bennünket a kérdést illetően. Ekkor már nem térhetünk ki a választás elől bármennyire is kellemetlen a helyzet és bármennyire is szeretnénk még elodázni. Továbbá véleményem szerint maguk a feladatok sem adottak az életre, mármint nincs konkrétan meghatározva, mit kell teljesítenünk és ha kész akkor azt kipipálhatjuk. Elmondom miért. Adott egy élethossz, legyen 70 év. Az első 20 évet leginkább tanulásra és szórakozásra fordítja minden ember. A komolyabb feladatokkal csak ez után tud foglalkozni, pl párkapcsolati problémákkal. Ha mondjuk a hűség az amit meg kell tanulnia(ez eléggé sok embert érintő dolog) azt igencsak sokáig el lehet halogatni. Ha csak arra gondolunk, hogy manapság sikk, ha egy pasinak sok csaja van akkor nem csaoda ha valakinek egy élet is kevés erre. Azt még meg sem említve, hogy nagyon sokan nem is gondolkodnak úgy, hogy fejlődni kellene csak sodródnak az árral és nem értik mi miért történik a világban. Egy ilyen feladat még egy komoly ébredezőt is jól megdolgoztat úgy, hogy tisztában van magával a feladattal. És ez csak egyetlen fealdat volt.
Honnan lehetne előre tudni, hogy valaki már az első próbánál felfogja mi történik vele és próbálja megoldani azt, vagy az egész élete rámegy arra, hogy bukdácsol az elé állított feladatokban, de meg sem próbálja érteni mi történik vele?
Emiatt gondolom én azt, hogy csak a fejlődés iránya van belőve és nagyjából egy két feladat(vagy kicsit több), de nem pontosan deffiniált program. Hisz mi van akkor ha valaki jó veszi az akadályokat és nem kell neki 50 év, csak 25 hogy teljesítse a feladatait? Annak talán meg kellene halnia, mert a feladatait elvégezte? Az élet kincs, nem szabad elpazarolni és ezért sem örülnek annak odaát, ha valaki megunja és végez önmagával. A feladatok elől nem lehet elmenekülni, azokat meg kell oldani, de ha 20 évesen valaki feladja, az elpazarolt feleslegesen 20 évet, amit más talán sokkal jobban kihasznált volna. Tudom, kicsit hosszúra sikeredett, de ez a téma elég sok dolgot foglal magában amiről még nem is beszéltem.

Összegezve: A karma olyan szituációkat teremt ami elősegíti a fejlődésünket, de szerintem nincs olyan, ahogy mások gondolják: Ha rosszat teszek valakivel azt a rosszat nekem is meg kell tapasztalnom, mert karmikus dolgot vettem magamra. Aki belátja, hogy valakivel rosszat tett és kiengeszteli, annak nem kell átélnie ugyan azt. Szerintem.

Leszületés előtté köztes lét
2014. szep. 01. hétfő 09:24
/Kényszerítettek a leszületésre?!/

Van egy nagyon jó könyv a köztes létről és arról, hogy halál után hova kerülünk, meddig, mi a feadatunk és ezek megoldásában kik segítenek. Ajánlom mindenkinek! Dolores Cannon: Halál és élet között

http://www.libri.hu/konyv/dolores_cannon.halal-es-elet-kozott.html

Giliszta
2014. szep. 01. hétfő 09:17
/Kis cikázó pontok az égen/

Neem, az a giliszta szerű valami csak egy szál szösz ahogy a szemgolyódon csúszik lefelé. Ha megpróbálsz ránézni, nem lehet mert mindig elmegy, csak periférikusan látszik, igaz? Azért nem kell mindenbe spiritualitást látni. Egyébként az apró cikázó színes pontokat én is látom, de hogy mi lehet arról foggalmam sincs.

Segítséggel
2014. szep. 01. hétfő 09:13
/Megvilágosodás/

Volt, bár segítséggel. De megtapasztaltam az egységet mindennel, az élettelen tudatosságát, a végtelen szeretet és elfogadást.

Elgondolkodtató
2014. júl. 31. csütörtök 16:29
/A lélek indája/

Üdv TheSpeed!

Látom érdeklődsz az Ayahuasca iránt :) Az, hogy most itt vagyok és válaszolok neked, nem véletlen. Úgy érzem nem vagy teljesen tisztában azzal, mire is szeretnél vállalkozni. Például azt tudtad, hogy az Ayahuasca a világ legerősebb hallucinogén szere? A legerősebb szó mond neked valamit? Kíváncsi lennék, hogy próbáltál e már bármely más hallucinogén szert, mert aki nincs felkészülve rá, hamar koppan, de olyan nagyot, hogy akár lelkileg is megsérülhet. Nem akarok ijesztgetni senkit, de aki tudja mi az a bad trip, az tudja miről beszélek. A Bad trip azt jelenti, rossz utazás. Sok esetben kellemes élményként éled meg az életre kelő világot és az élénk színeket, viszont vannak akiket ez megijeszt, mert kicsúszik kezükből az irányítás. Teljesen kontrollálhatatlan minden. Mozog, csúszik, deformálódik, átalakul, teljesen új formát ölt, megelevenedik és még sorolhatnám. Arról nem is beszélve, hogy nem csak a látásra van befolyással, hanem sz összes érzékszervedre. A kemény beton puha fűnek tűnhet, a különböző gyümölcsök is teljesen új ízt és formát kapnak. Visszatérve a vizuális élményre egy teljesen átlagos tengerparti kép is eleven mozgó filmként működik és képtelen vagy úgy nézni, vagy koncentrálni akár egyetlen pontjára, hogy ne mozduljon el. És ez az utóbbi mondat még csak egy lájtosabb, kisbb mennyiségű hallucinogén bevétele után is tapasztalható. Mutatok neked valamit. Nézd meg ezeket a videókat, nem kell végig elég ha csak a feléig nézed, ha nagyon zavar a vibrálás, majd nézz a faladra ahol van egy poszter, egy kép vagy a polcodra. És ez amit most látsz szinte semmi ahoz képest amit átélhetsz egy komolyabb tripp során. Lehet néhány másodpercig ez vicces, de órákon kereszül így látni mindent elég megterhelő. Nézd a videót úgy, hogy próbálj ne pislogni(nem baj ha pislantasz) és a közepére kell koncentrálni, kb 40 cm-ről egy átlagos laptopon vagy monoitoron. Tv-n természetesen messzebről.

https://www.youtube.com/watch?v=BF7bNe1il0M

https://www.youtube.com/watch?v=jAdWUw_JkwQ

Durva mi?
A legkeményebb dologról nem is beszéltem még az Ayahuascával kapcsolatban. A fentebb olvasható leírásban láthattad, hogy a személyiséged lefoszlik rólad, feloldódsz a semmiben. Ez olyan érzés, hogy most meg fogsz halni. Aki nem tudja ezt elfogadni és küzd ellene, annak jó esélye van bad trippre. Ez nem játék. Nem tudom mennyit olvastál utánna, de ajánlom a daath.hu-t:

http://www.daath.hu/showCategory.php?id=10

Keress Lsd, Lsa, gomba, vagy ayahuasca beszámolókat és tanulmányozd át őket.

De van jó hírem is :) Van olyan anyag is ami kevésbé veszélyes és kisebb adagban haonló élmény, tanítás tapasztalható meg mint az ayahuascával. Ha ezek után is érdekel, írj. Jah és ha ezek után még mindig az Ayahuasca iránt érdeklődsz, van lehetőség itt európán belül is elutazni ilyen szertartásra. Ha bármi kérdésed van, nyugodtan írj.