vivike01 teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

vivike01 teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
Mi a boldogság titka?
2013. febr. 28. csütörtök 16:21
/Mi a boldogság? /

Ahogy Te is írtad a látszathoz nem sok köze van. Honnan tudod hogy ez a bácsi valóban boldog-e? Lehet hogy épp azért iszik, mert csak így képes elviselni az életét. Azon kívül alkohollal és egyéb tudatmódosítókkal nem nehéz boldognak lenni.

Mi emberek hajlamosak vagyunk arra, hogy ne értsük miért is boldogok mások, miközben mi meg nem vagyunk azok. Pont itt van a tévedés! Engem nagyon sokan irigyelnek, van ki ezért, van ki azért. De leginkább azért, mert akárhányszor csak látnak sugárzok az örömtől. Ez az amit ők látnak, és irigyelnek, mert az én férjem milyen jóképű és milyen rendes, nekem még dolgoznom sem kell, mégis megvan mindenem. Gondolják ők! A valóság ezzel szemben az, hogy azért nem dolgozok mert beteg vagyok, és a férjem csak azért nem hagyott még el, mert sajnál. Ugye azért van egy kis különbség?! Azért csak boldognak látnak, mert amikor magam alatt vagyok és nem bírom összeszedni magam, akkor az ágyból sem bírok kikelni, nemhogy emberek közé menni. Szóval a látszat elég gyakran csal.
Én mostanában kezdek rájönni, hogy van valami az elcsépelt "a hozzáálláson múlik" dumában. Nekem depresszióm van, és már amikor jönnek a negatív gondolatok elkezdek tudatosan a pozitív dolgokra koncentrálni, legyen az bármilyen kis csekélység. Ez elég nehéz, de egy kis gyakorlással elsajátítható. Lehet hogy hülyén hangzik de a többi már jön magától, a jókedv vonzza a kedves embereket és a pozitív dolgokat.
A másik dolog a relativitás. Ha azokhoz hasonlítom magam, akiknek szerintem jobb, akkor persze hogy nekem rossz. Ezért én inkább azokhoz hasonlítom magam, akiknek még rosszabb. Máris boldog vagyok, hogy az én gyerekem nem tolókocsiban ül, nem vagyunk hajléktalanok stb.
Fontos észrevenni az élet apró kis örömeit is, ha a jelenben nem látjuk meg ezeket (pedig van mindig), érdemes elővenni a fotóalbumot és visszaemlékezni a nyaralásra, családi összejövetelre, valami kellemes és vidám élményre.
Szerintem a boldogság titka önmagunkban van, csak mi tehetünk érte/róla.

Minden napnak megvan a maga gondja...
2013. febr. 18. hétfő 12:12
/Különleges képességekről/

mint ahogy minden életnek is. Én is arra jutottam, hogy fontosabb előbb a jelenlegi problémáimmal foglalkozni. Tudom, hogy sok gyermekkori traumára is azért nem emlékszik az ember, mert így védekezik az agy olyan dolgok ellen, amit az ember még nem képes feldolgozni.

Megtaláltam itt a meditációt a stabilitásért, mintha csak nem találták volna ki (12 évesen 6 hónap különbséggel hagyott el előbb az anyám, majd az apám is). Abszolút magamra ismertem, ami a túlzott biztonságra való törekvést, a változásoktól való félelmet stb. illeti.

Hálás köszönet a válaszért és ezért a meditációért is! :) Még ma elkezdem, majd beszámolok az eredményről.

A vizesblokkok
2013. febr. 18. hétfő 11:56
/Tükör a mindennapokban/

Nálunk rendszeresen elromlik valamelyik csap vagy eldugul valamelyik lefolyó. A csapok, szifonok cseréje szinte már hétköznapi dolog, most a WC van soron, immár másodjára (8 éve lakunk itt). A mosógéppel és a mosogatógéppel is rendszeres a probléma. Ja, és már a 7. porszívót használtuk el.
Minél több pénzt teszünk ebbe a lakásba, annál lepusztultabb...mint abban a filmben, amiben újítják a régi házat és egyre több a probléma vele, már nem emlékszem a címére.

Szerintetek ezek mit jelentenek?

Köszönöm a választ
2013. febr. 17. vasárnap 09:27
/Különleges képességekről/

Nekem is megfordult a fejemben, hogy előző életünkből ismerjük egymást, de őszintén szólva eddig nem nagyon hittem az ilyesmiben. Úgy látszik, most nincs is más választásom. Hogyan tudnám ezt kideríteni, van erre valami technika amit itthon magam is megcsinálhatok? Érdekelne, hogy mi dolgom volt vele akkor és hogy most miért találkoztunk.

Gyógyító energia?
2013. febr. 13. szerda 08:08
/Különleges képességekről/

Érdekes gondolat, a minap én is pont ezen tűnődtem. Évekkel ezelőtt külföldre költöztünk. A szomszédunkban lakott egy fiatal srác a barátnőjével, aki első látásra ismerősnek tűnt és valami megmagyarázhatatlan erő vonzott hozzá. Eléggé összezavart, mert egyrészt akkor már férjnél voltam, másrészt ő szinte még gyerek volt. Ez egy ismeretlen érzés volt. Na, nem akarom részletesen ecsetelni, a lényeg, hogy amikor a szemembe nézett egy rövid beszélgetés alkalmával, akkor nálam beindult egy fajta öngyógyító mechanizmus, és elkezdtem feldolgozni a gyerekkoromban elszenvedett traumákat. Jártam már több terápián, ott nem ment. Aztán ez a fiú elköltözött a házból, majd 5 évvel később visszaköltözött a faluba. Amikor megláttam, kitört belőlem az öröm. Sajnos ebből elég sok problémám is lett (pletyka, féltékenység). Akkor ismét a szemembe nézett és újra beindult ez a gyógyító reakció, majd sikerült megbocsátanom az anyámnak (28 év után). Sokat gondolkodtam/gondolkodom ezen. Nem tudom mire vélni az egészet. Egy ideig azt gondoltam talán emlékeztet valakire, ezért a heves érzelmek, de nem jutott az eszembe senki. A férjem szerint szerelmes vagyok, már tönkre ment emiatt a házasságunk is. Lehet hogy valami gyógyító energiával rendelkezik, de nem is tud róla, vagy tényleg igaza van a férjemnek és a szeretet az ami elindította a gyógyulást? Amúgy már messziről érzem a jelenlétét és szerintem ő is az enyémet, mert elég furcsán viselkedik.