lolla teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

lolla teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
hát, igen, aki a kicsi jelekre nem figyel, az nagyokat
2012. ápr. 17. kedd 18:48
/Betegségek lelki oka/

hát, igen, aki a kicsi jelekre nem figyel, az nagyokat kap.
Régebben többször volt migrénem, de másfél-két éve már sikerült olyan irányban változnom, hogy megszűnjön.
A ropogtatás nekem nem annyira vonzó, mert félelmetesnek találom, hogy valaki ilyen drasztikus rántásokkal rakjon rendbe. Féltem az ízületeimet, vagy hogy letör valamit véletlenül :-)
A deréktornám kimondottan derékfájásra való lazító-nyújtó. És ahogy Kati is javasolja, a jógára emlékeztető.

Ropogni egyáltalán nem szoktam, de a deréktorna jól
2012. ápr. 16. hétfő 20:01
/Betegségek lelki oka/

Ropogni egyáltalán nem szoktam, de a deréktorna jól ellazít.
köszi a tippeket, kipróbálom.

Egyébként sokan még akkor sem figyelnek, amikor nagy a gáz.
Engem is meg akart győzni a családom, hogy az én koromban ez már normális, és ez még csak a kezdet (nézzem csak meg őket) :-O
hát, gondoltam, majd én eldöntöm, hogy mit kérek örökségbe :-)

Tőled vártam elsősorban választ :-) Igazad van, folyamatosan
2012. ápr. 16. hétfő 19:51
/Betegségek lelki oka/

Tőled vártam elsősorban választ :-)
Igazad van, folyamatosan keresem a lehetőségeket, de nem lépek. Nem látom elég stabilnak a következő lépcsőt, amin elindulhatnék.
Viszont ma már a derekam helyett a vállam fáj... Ez is előrelépés, de minimum elmozdulás, új látószög :-)

Jó a megfogalmazásod, én is pont ezt szeretném elérni, ezért utasítom el, hogy az egom segítségével tegyek dolgokat: a legtöbb esetben az oldások nem tudati szinten történnek az életben, nem is tudunk róla. Amikor mindent mesterségesen felszínre hozunk, egy olyan folyamatsort rögzítünk, amivel a jövőben is tudatosan élünk. Én azt szeretném elérni, hogy ami a test dolga, azt végezze a test, ami a léleké azt a lélek, az ego pedig a saját dolgával törődjön. Nem új eszközöket szeretnék, hogy javítgassak magamon, hanem magát a folyamatot akarom kijavítani.

Épp ezért nem tudom (nem akarom) oldani, mert magától kell megtörténnie.

A jóga eszmerendszere nagy hatással van rám, talán a legnagyobbal, és ezt tudom a legnagyobb mértékben elfogadni, talán a deréktorna után ez jön ;-)

öngyógyítás
2012. ápr. 14. szombat 18:52
/Betegségek lelki oka/

Sziasztok,

átolvastam a topikot, és Sanyinak egy mondata nagyon megtetszett:

A tünettel kerülünk abba az állapotba, ahova lelkileg kellene eljutnunk!

Én a derékfájdalmaim miatt keresek megoldást. Néha régebben is éreztem a derekam jobb oldalon tompán, de nem volt zavaró.
Három hete viszont eléggé elkezdett fájni, nem nyilallóan, hanem tompán, de erősen (gondolom, hogy erősen - de ez olyan relatív). Nem tudtam feküdni, mert minden pozíció fájt, az alvás is gondot okozott. A mozgás viszont jót tett, sőt, csak a mozgás segített.
Előtte való héten elzsibbadt a jobb lábam combtőtől végig, és azóta ébredtem már egyszer-kétszer erre. A valós fizikai tünetek felderítése a mai várólisták miatt még csúszik :-) Mindenesetre ijesztő érzés, és szeretném elkerülni, illetve folyamatosan fennáll, hol erősebben, hol gyengébben.

Kutatom az okokat, és arra gondoltam, hogy nem akarom beadni a derekam valaminek.
Nálam a gerinc a fehér, egyenesség, merevség jelképe. Én pedig mereven ragaszkodom egy elképzelésemhez, ami a mostani helyzetben csak mozgás hatására enyhül, tehát valószínűleg nekem is el kellene mozdulni a mostani merev álláspontomról. Segítsetek, hogy jól gondolom-e!

Amiben pedig nem akarok elmozdulni: tavaly olyan hatások értek, aminek hatására bizonyos spirituális csatornáimat lezártam, mert úgy döntöttem, hogy ÉN húzom meg a saját határaimat, a fejlődésem a saját kezembe veszem, én diktálom a tempóm. És van néhány kérdés, amire nem találtam választ, tehát nem tudok továbblépni. Régebben olvastam egy fórumotokat, amit sajna nem találtam, de arról szólt, hogy az ember meddig nyúlhat bele az életébe.

Meg tudom magam gyógyítani, de van jogom mágiát használni? A "lekérek magamnak egy új májat, egy új autót stb" nekem nem egyértelmű, és ezért nem tudom, hogy használhatom-e. Olyan ez, mintha a kisgyerek tudná, hogy hol a cukorkás doboz, és ezért folyton rájárna. A lehetőség még nem ad jogot.
Hol vannak az önrendelkezés határai? Ha rögtön mindent megoldunk, mesterségesen kihúzzuk a fájdalmat, a betegségeket, tényleg feloldunk mindent? Hol marad az alázat és a türelem megismerése?
Nem tudom, hogy az isteni megváltás-e a tuti, vagy az önmegváltás (értem alatta: aktívan cselekedve megoldok mindent), de ha az alapok nem stabilak, nem léphetek tovább.

Kineziológiás módszereket egy másik gondolatmenetem miatt nem szeretnék bevetni ;-)

Szóval, talán ez okozza a derékproblémámat, de nem vagyok benne biztos.
Amennyiben van véleményetek, köszönettel venném, ha megosztanátok velem.

Lolla