aranyoszsolt teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

aranyoszsolt teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
A 80-as években
2013. ápr. 16. kedd 08:37
/Lopás/

A 80-as években bakelit lemezek és kazetták voltak. Akkor sem tehette meg mindenki, hogy eredetit vásároljon, így maradt a másolás a barátoktól. Vadásztuk, hogy kinek van meg xy legújabb lemeze, vagy épp kazettája, vagy az arról készült másolat. Kölcsönkértük, átmásoltuk, hallgattuk, gyűjtöttük. Ha az, amit írsz lopás, akkor ez is az volt. Nincs a kettő között különbség, csak a technikai háttér és az emberek száma, akik a net segítségével gyorsabban és több helyről tudják beszerezni kedvenceiket. Nekem egy dologban jelent problémát a mostani cd-s, mp3-as, és egyéb világ: ELTŰNT A ZENE VARÁZSA és a hangulat, amit egy bakelit lemez felrakása, lejátszása adott. Ahogy forog a fekete csillogó lemez és szól a zene ... és az, hogy könnyen megszerezhető bármi. Régen volt olyan album, amire hónapokat, éveket kellett várni, mire megvehettük, most pedig elég 10-15 perc...

Egy kaland?
2013. ápr. 01. hétfő 13:14
/A jó párkapcsolat mítoszai/

"Az Élet egy kaland, és a párkapcsolat is, és csak ilyennek elfogadván tudjuk a valóságot élvezni, nem illúziókat."

... lehet, hogy a kalandos világkép is hozzájárul ahhoz, hogy mára szinte minden második párkapcsolat válással végződik?! Ha kalandnak tekintik a párok, akkor a végén még (vagy közbe) beleférne az is, hogy nem sikerült, hát elkalandozgatnak egy másikkal - mert ez a valóság?

Egyébként van egy nagyszerű "találmány", amit a mai társadalmunk kezd végleg elfelejteni, és ez a jegyesség. Régi "találmány", de annál értékesebb - lehetne ma is. Ez pont azt a célt szolgálná, hogyha nem megy, akkor még időben ki tudnak lépni a kapcsolatból komolyabb konfliktusok, anyagi és érzelmi veszteségek nélkül.

A jegyes tréningek ezért hasznosak (sajnos kevesen foglalkoznak vele). A párok felismerhetik, milyen területen kell megerősödniük, vagy "rosszabb esetben" szabadon eldönthetik, még mindig összeillenek-e?!

Végül: szerintem az élet és a párkapcsolat nem egy kaland; de lehetnek benne a hétköznapoktól eltérő kalandos, izgalmas és eseményekben gazdag pillanatok; ehhez azonban ketten együtt, naponta, közösen mindig tenni kell valamit. Végül, mintegy jutalomként a párkapcsolatuk részévé válik, kiemeli őket a szürke hétköznapokból.