linus12 teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

linus12 teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
Ha még kérdéseket teszel fel és képes vagy összefüggő, értelmes
2014. márc. 26. szerda 16:22
/Ki vagyok és miért történnek ezek?/

Ha még kérdéseket teszel fel és képes vagy összefüggő, értelmes szöveget alkotni, valószínűleg nem bolondultál meg.
A változás törvényszerű, de érdemes lenne szakembert találnod.
Ha itt vagy, ide tartozol, bármilyen nehéz is. És ha vannak képességeid, azokat célszerű a javadra fordítanod. Egészen jól el lehet velük éldegélni :)
A való világ törékeny, mindenkinek mást jelent. A saját valóságunkat mi teremtjük, ezt kell újraépítened. Kívánom, hogy sikerrel járj!

sok szerencsét
2014. márc. 26. szerda 16:13
/Az út talált meg engem.../

Nagyon megfogott a stílusod, olyan, mintha az enyém lenne. És hasonló cipőben járunk. :)
Sok szerencsét neked a továbbiakhoz!

Kedves Kobold! Most javíts ki, ha tévedek, de te azért
2014. márc. 06. csütörtök 13:13
/Öngyilkosság/

Kedves Kobold!
Most javíts ki, ha tévedek, de te azért provokálsz engem, hogy történjen valami az oldalon?
Mellesleg, azt a részt, amit kifogásoltál, nem feltétlenül neked szántam.

Szóval, kezdjük az elejéről. Ha olvastad a bejegyzést az elejétől, láthatod, hogy a kérdező egyáltalán nem volt tisztában az alapokkal sem. Erre mindenképp érdemes olyan információval szolgálni, ami sokaknak már könyvízű és elcsépelt. Egy in medias res indításnak semmi értelme, mert ha az alapok hiányoznak, a többi sem lesz érthető.

Mellesleg, én is kíváncsiságból mentem el utazni. Addigra már ismertem egy életemet, és szerettem volna többet tudni. Az már később jött magától, hogy mennyi mindent feldolgozhatok vele. De nem kell, hogy ugyanazt gondoljuk.

A diploma megszerzése valóban csak egy lépcső, és most nincs kedvem azt bizonygatni, hogy valóban ér is valamit a sajátom, stb. Részemről ez a helyén van, és pontosan tudom, hogy egyesek azért kérdőjelezik meg a szükségességét, mert nekik nincs. Ez persze nem neked szól.

Ha gondolod, szívesen elbeszélgetek veled privátban, a címemet fent megtalálod. Szerintem sokan épülésre szeretnék az oldalt használni, és a nem a mi vitánk nyomon követésére.

szumma
2014. márc. 06. csütörtök 09:23
/Öngyilkosság/

Kedves Kobold!
Nem tudom, te milyen utaztatónál jártál, de ha ahhoz 30 alkalom kell, hát nagyon becsaptak.

A kíváncsiságról meg azt gondolom, hogy a gyerek is azért tanul, mert kíváncsi. Ha valaki rendelkezik kellő fejlettséggel ahhoz, hogy a kíváncsiságot mozgatórugónak tekintse, rengeteget fejlődhet ezáltal. Számomra ez nem kérdés, de úgy tűnik, érdemes a kályhától elindulni.

Öröm ezt a sok negatív írást, kritikát, tanácsot olvasni, komolyan. Talán én értem rosszul, de mindenki azt gondolja, ha valaki segítséget kér, akkor azt a sáros földbe kell taposni, majd magára hagyni, mert micsoda idióta, aki a saját problémáit képtelen megoldani. Fogalmam sincs, mit szólnátok hozzá, ha legközelebb, mondjuk egy költözés alkalmával, megkérnétek valakit, hogy segítsen megmozdítani a nehezebb tárgyakat, és azt felelné: „Oldd meg magad! Erre se vagy képes?”

Nos, számomra hiteltelenné válik az az ember, aki a segítséget alapvetően megtagadja, mert szerinte az illető alkalmatlan mindenre. Én szeretem a helyzetet és az embert megismerni, majd ha segítséget kér, elvezetni addig, ahonnan képes tovább indulni egyedül. Ez mind hozzáállás kérdése. Ha közben azt látom, fölösleges bármit tenni, hát valóban elengedem. Ennyire egyszerű.

Tragikus, amilyen módon a magyarok általában viselkednek. De a fejlődésre és változásra van remény. Mellesleg az illető nem írt, mióta mindenki rám ontotta a saját kilátástalanságát, problémáját, elégedetlenségét, stb. Hogy ez konkrétan azért történt-e, mert nem bírta elviselni önnön szerencsétlenségének terhét, melyet ráróttatok, vagy egyszerűen csak úgy gondolta, ez nem az ő világa, netán megvilágosodott azóta a kapott mértéktelen biztatástól, nem tudom. Szerencsére még időben elkezdődött nála a változás.

Épp a napokban mondtam Katinak, mennyire örülök, hogy megtaláltuk egymást, mert ő vezetett el addig, ahonnan magamra találtam. Ő hitt bennem és bátorított, enélkül nem sikerült volna.

A könyvekről meg annyit, hogy részemről mióta olvasni tudok, értéknek tekintem őket. Talán ezért szereztem 2 diplomát is ebben a témakörben. Mikor az említett könyvet olvastam, konkrétan azt éreztem, otthon vagyok. Változások, fejlődések indultak el bennem, aminek tolmácsolását könyvízűnek élitek meg. Sajnos nem tudom jobban tolmácsolni azt, milyen sokat kaptam tőle. Mellesleg vannak emberek, akiket 1-1 mondat, felvetés, gondolat indít meg, amit csak a könyvek útján képes meghallani. Arról nem is beszélve, hogy egyesekhez kizárólag a könyvek jutnak el, mert nincs olyan közösség, ahol építő szellemű kritikákat hallhatnának.

Elnézést kérek, ha bárkit megsértettem, nem állt szándékomban. Csupán azt hiszem, az oldal azért jött létre, hogy segítséget, bátorítást, tippeket adjanak az emberek egymásnak.

Nem kattantál meg, csupán rájöttél valamire, megértettél
2014. jan. 18. szombat 10:54
/Tényleg minden két pólusú!/

Nem kattantál meg, csupán rájöttél valamire, megértettél valamit, ami mások számára homályos. Örülj ennek és légy büszke rá, minden tudás ezzel kezdődik.
Ha képtelen vagy szavakba önteni, az sem tragédia, előfordul ilyesmi.
További sok szerencsét a fejlődéshez!

fejlemények
2014. jan. 18. szombat 10:45
/Bonyolult/

Elég régi az írás, azóta sok minden történt. Többek között öntudatomra ébredtem, és elkezdtem járni az utamat. Gyakorlatilag minden nap egy újabb felfedezés, apró csodák tárháza. Szerencsére rátaláltam a belső vezetésemre, megfogták a kezemet. A múltat pedig igyekszem feldolgozni, és a helyére tenni. Persze, sokat kell még fejlődnöm.
Az álmaim nem szűntek meg, mert túl sok szállal kötődünk egymáshoz. A következő feladatom az lesz, hogy megkeresem, felgöngyölítem, mikor, milyen kapcsolatban voltunk, ugyanis a lelkem képtelen tőle elszakadni.
Hát röviden ennyi. Az autóval kapcsolatban pedig, igen, lehet, hogy ez is igaz volt az akkori problémáimra. De ez volt az a löket, ami helyes irányba fordított.

még egy
2014. jan. 14. kedd 18:16
/Öngyilkosság/

Úgy gondoltam, főleg Kati írása után, aki remekül összefoglalta a témát, hogy nincs már értelme hozzászólnom. De azt hiszem, még 1-2 gondolat idefér.
Kedves Occam! Én részemről megértettem azt a mögöttes információt, amire utaltál. És eszemben sem volt vitába bonyolódni. Tedd, amit jónak látsz.
Én az utazást nem divatként élem meg. A kíváncsiság természetes velejáró, hiszen emberek vagyunk. Aki okosan csinálja, rengeteget tanulhat belőle, fel lehet vele dolgozni a korábbi kudarcokat is. Mellesleg, semmi sincs véletlenül.
És attól még, hogy valaki nem adja ki magát tökéletesen, nem csinál önreklámot, lehet tapasztalata. A tudásom nem csupán a könyvekből fakad.
A tükörről pedig az a véleményem, hogy nem hárítás, ellenkezőleg. Amit kapok, azt kapom valamiért. Oka van, mint mindennek. Meg kell nézni, mi akadt el, mi nem jó, miért van ez, miért zavar. Ebből talán kitűnik, mennyit kell vele foglalkozni. Ezért sem nevezhető hárításnak.
Az üresedéssel részben egyet értek. De vonatkoztatom ezt az érzelmekre. A közönyre és az emberek magára hagyására. Napokig éreztem ezt, két dolog változtatta meg a hangulatomat: Kati írása és egy barátom gyógyulása.

kérdések és válaszok
2014. jan. 13. hétfő 17:10
/Öngyilkosság/

Milyen furcsa, hogy az egyszerű jószándékom ilyen felzúdulást keltett. Nem is értem. De azt hiszem, sok hasznos dolog elhangzott, igyekszem gondolkodni a tükrökön!
Köszönöm az aggódásokat, de a segítségemnek csupán az lehet az oka, hogy én is voltam hasonló helyzetben, és tudom, milyen jól esett volna, ha olyan emberrel találkozom, aki őszintén átérzi a problémámat, elvezetve addig, ahonnan már tovább tudok indulni. Ilyen nem volt, és fogalmam sincs, hogyan lábaltam ki végül a gödörből, de sikerült.
Időt ezzel senkitől sem veszek el, mert mint mondtam, ez nem a függésről szól. Sőt.
Tiszteletben tartom mások véleményét, hozzáállását, de a sajátomat fenntartva ugyanezt kérem.
Őszintén szólva, semmi sem történt volna, ha a további beszélgetésünk itt folyik le, mert abból mindenki számára világos lenne, hogy sem szakembert nem óhajtok helyettesíteni, sem a mentőangyal szerepében nem tetszelgem.

csüngés
2014. jan. 10. péntek 16:05
/Öngyilkosság/

Kedves Occam!
Nekem sem célom ilyesfajta függés létrehozása, nyugodj meg. Azzal azonban tisztában vagyok, hogy a depresszió nem kezelhető elfordulással és erőfelismertetéssel, mert aki valóban beteg, az erre nem képes.
Senkit sem akarok megmenteni, csupán segítséget ajánlottam. A legtöbb ember vissza szokott utasítani, amit mindig elfogadok, mert a szabad akaratot illik tiszteletben tartani. De azt gondolom, ha csak egyetlen útkeresőt is a helyes irányba fordítunk, már nem éltünk hiába. Mert az öngyilkosság sosem lehet követendő példa.
Köszönöm a bizalmat, és hidd el, a harag rossz tanácsadó. Szép napot!

kitartás
2014. jan. 08. szerda 21:26
/Öngyilkosság/

Ismerem ezt az érzést, remélem, mihamarabb kilábalsz belőle! Sokat segít, ha keresel egy olyan normális közösséget, ahol jól érzed magad. De a sportok is jó hatással vannak az idegrendszerre.
A leszakadás kitűnő ötlet, napjainkban viszont nem a legegyszerűbb megvalósítani. Ha lehetőséged van rá, mindenképp próbáld ki!
Ha gondolod, itt az E-mailem: melu85@freemail.hu
Kitartás! :)