Transzport teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

Transzport teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
Jézus írástudókról beszél, nem az írás olvasás képességéről.
2011. ápr. 11. hétfő 17:27
/A jóga hiányossága, avagy a kereszténység és a hinduizmus lényegi különbözősége/

Jézus írástudókról beszél, nem az írás olvasás képességéről. Írástudók akik a törvényeket alkotják és alkalmazzák. Mai ügyvédek, ügyészek, bírók és vallási vezetők és miegyebek.

Ha akkoriban valaki és a többség így volt, nem tud írni olvasni, akkor nem kerülhetett a mennyországba? :))))

"nincs gőze neki sem az individuális tudat - tehát a személyi öntudat! - szakrális fontosságáról. Arról tehát, hogy csakis jól megtisztított és reflexiós világosságában megerősödött személyi tudatra - másoktól nem befolyásolt, másoknak nem alárendelt világos öntudatra!"

Tehát tulajdonképpen csak a remetéknek, és a diktátoroknak lehet egyetemes tudatuk?
És ha senkinek nincs alárendelve az egyetemes öntudatú lény, akkor istennel egyenértékű Ő? Mert gondolom Istennek sem lehet alárendelve. Vagy neki igen? Ha pedig Istennek alá van rendelve, akkor úgylátszik, hogy csak Istennek lehet abszolút egyetemes öntudata, embernek aligha, hiszen az ember nem igen rendelkezhet isten öntudatával, miközben kizárólag isten van jelen mindenben, így neki van lehetősége a mindenhatóság egyetemességét tapasztalni és birtokolni.

Elmagyaráznád nekem ezt alaposabban, mert nem látom logikusnak a kijelentésedet.

Mert ha lenne végső igazság ugye, akkor hová lenne a
2011. ápr. 11. hétfő 17:11
/A jóga hiányossága, avagy a kereszténység és a hinduizmus lényegi különbözősége/

Mert ha lenne végső igazság ugye, akkor hová lenne a végtelenség? A felismeréseimet én inkább úgy képzelem el, mint egy csigalépcsőt, és bár egyre tágasabb térre van rálátásom ahogy haladok felfelé, mégsem állíthatom, hogy eljutottam az utolsó lépcsőfokra. Hiszen ha a végtelenséget az alfával és az omegával jellemezzük, akkor kiderül, hogy egy magasabb szinten, de mindig ugyan azokat a dolgokat éljük újra és újra. A ciklikusság nem kerülhető ki ezáltal. A végére a dolgoknak és a felismeréseknek nem juthatunk ennélfogva. Így aztán nehezen értelmezhető a végső igazság ez is egy problémája a megvilágosodás kérdésének, ugyan is minden apró felismerés is megvilágosodás a maga nemében, de mit lehet a végtelenségben felismerni legvégül? Ha egyszer nincs vége, nincsenek határai, nincsen formája, nem objektív, elillanó, folytonosan áramló és átalakuló rezgő, izgő-mozgó minden, akkor maga a megvilágosodás értelmezhetetlen...

Nem rég írtam egy rövid könyvet harcművészet
2011. ápr. 11. hétfő 11:42
/Képviselni önmagunkat/

Nem rég írtam egy rövid könyvet harcművészet témában.
http://users.atw.hu/hajdufighting/counter.php?url=http://users.atw.hu/ha...

Olvasgasd át ha ráérsz, talán kapsz inspirációt belőle.

Egyébként pedig sajnos egyet kell, hogy értsek veled azokban amit írtál. Nincs sok olyan hely és lehetőség ahol az oktatóval olyan bensőséges kapcsolatot lehet kialakítani amiről a legendák szólnak. és itt szeretném a legenda kifejezésre felhívni a figyelmet. Azonban én is csak egyetlen egy srácot tanítok éppen és nem annyira a harc érdekel mint inkább a szellemi háttér, de ahogyan mondod is, hogy mindenki a maga mestere ez így is van. Bár egy oktató mutat irányokat amerre el lehet indulni. A harc és a művészet viszonya is egészen érdekes, egy tengely két iránya, amelytől elindulunk. A testiség, az anyag világától (harc) a szellem, az alkotás a teremtés, az isten világáig. Ez a művészet. Harcművészet tehát megszületni élni és meghalni. Megszületni az anyagba, és az anyag számára meghalni, majd megszületni a szellembe. Az élet maga az út, az átváltozás iskolája.

Ha tehát harcművészetet akar tanulni az ember, tisztában kell lennie azzal, hogy előbb meg kell születnie, mint harcos, a test dolgaival stratégiákkal kell foglalkozni, és azon gondolkodni, hogy pusztítsunk minél hatékonyabban. Ez az alaphelyzet ahonnan elindulhat az ember a művészet felé, amikor egyre inkább a harc háttérbe szorul. De harc nélkül nem tudod milyen kapni ütést és nem tudod milyen megütni valakit. Hogy mindkét szereppel azonosulni tudj, tapasztalni kell, hogy majd milyen irányba fejlődsz, pusztítani akarsz, az anyagban a harcban maradsz, vagy megismerve micsoda károkozás lehetséges, és inkább szamaritánus leszel, tudva milyen szenvedéssel járnak a találatok mindkét fél részére, az már rajtad múlik. Ott már valóban saját mestered leszel, ezzel automatikusan együttjár, hogy egy mester tanítvány kapcsolat nem örökéletű, nem lehet az, hiszen a tanítvány egy bizonyos fejlettség fokán egyenlővé válik a mesterével, és már nem lesz mit tanulnia tovább, hanem saját "rendszerét" fejleszti tovább saját tapasztalatai által, és majd gyümölcsöket hoz igen. Újabb tanítványokat akiket majd ebbe az irányba indít el, így téve jobbá a világot.

A bölcs alkot, de művét nem birtokolja
cselekszik, de nem ragaszkodik,
beteljesült művét nem félti,
s mert magának nem őrzi,
el sem veszíti.

/Tao Te King /

Megpróbáltam, nem sikerült!
2011. ápr. 11. hétfő 08:59
/A Szeretet törvénye/

Néhány mondatra reagálok csak mutatóban, hogy nosza lássuk, mennyire egységes ennek a cikknek a világképe? Hát semennyire. Nyilvánvaló a számomra, hogy egy másokat vaknak nevező világtalan írta, talán nem is rossz szándékkal, de borzasztó káoszt kreálva az írásában.

„Lilith mentes, megkövesedett szeretet-energia”

Tehát az anyagi világunk megkövesedett, azaz statikussá és mozgásképtelenné vált szeretet? Tehát ha ezt állítja ennek a cikknek az írója, miként állíthatja magáról, hogy ő szerető lény, aki egyébként elvált és bírósági úton pereli gyermekeit el az anyjuktól. Ez valóban megkövesedett-szeretet, vagyis anti-szeretet, vagyis gyűlölete a másiknak

„hogy ne lehessen képlékeny, illékony és csalóka, tehát, hogy
számunkra, egyetemes léttudattal is rendelkezõ lények számára, ellenõrizhetõ módon objektív
állapotú lehessen!”

Az egyetemes léttudat számára miért kell megkövesednie ahhoz valaminek, hogy ellenőrizhető legyen, azon kívül miért kell ellenőrizni a dolgokat egyáltalán. Az ellenőrzés nem fér meg a szeretettel. Az ellenőrzés korlátoz, a szeretet szabadságot enged. Nem is tudok nagyobb ellentmondást az ellenőrző szeretetnél.

„anyagi tárgyak szidalmazását is az Istenkáromlással
egyenértékûnek tartják!”

Ha tehát az anyag szidalmazása istenkáromlás, akkor az Isten anyag, a mi fizikánk szerint? Így aztán Isten tudományosan vizsgálható, kézzelfogható, és talán jogosan neveznek ki egyháza fejéül egy embert, mondjuk egy pápát mert ő maga valamiért mégsem akarja irányítani önnön anyagából teremtett világát? Az az Isten akit végtelennek és határtalannak nevezünk, beszorítható lenne tehát a mi 3 dimenziós fizikai világunkba? Objektívvé kellene válnia, hogy ellenőrizhessük? :DDD

„Másrészt hiába vadásszuk a fizikai - biológiai, vagy a pszichikai, netalán a mentális (mágikus)
energiákat, ha nincs bennünk szeretet, ha képtelenek vagyunk nem, hogy áramoltatni, de még
csak befogadni is, a Isteni Szeretetet.”

Ha előzőleg azt állítja a cikk írója, hogy a szeretet megkövesedése a világunk, és az nem illékony, és képlékeny, így képtelen az átalakulásra, hogy tudna áramolni? Miként működik az objektívnek nevezett tárgyak (élőlények/emberek) között, ha egyszer eleve ez az anyaga a tárgyaknak? És hát amennyiben a formai világ ebből alakult ki, mi van a tárgyak közötti térben? A megkövesedett nem illékony szeretet energia nem tud áramolni.

„be sem engedték a zsinagógába azt a 3O éves férfit, aki nem
kötött még házasságot és – vagy, nem voltak még gyermekei.”

Tehát ha nem voltak gyerekei akár házasságban, akár azon kívül, azt nem engedték be a zsinagógába? Még a gyerekeket is beengedték, sőt… de nyilván itt Jézus személyét szeretné a cikk rombolni. Na nézzük tovább, hogyan sikerül ez neki…

„Mindössze a cölibátus
egyházvagyont õrizni hivatott „misztikus – politikája” miatt kezdte róla terjeszteni a nõtlenség
és gyermektelenség képzetét a középkori katolikus egyház, amit sajnos, átvettek a protestáns
egyházak is..”

Sokat használja a misztikus kifejezést az író, de ettől nyáladzós az egész. Misztikus nem attól lesz valami, mert sokszor mondják ki ezt a szót )

Aztán a Cölibátus katolikus találmány valóban, amit nem vettek át más egyházak, nézzük éppen a Református egyházat, amelyben a papok házasodnak, gyermekeket nevelnek és a többi egyházban szintén. A cölibátus kirívó esetekben legfeljebb önkéntes úton fordul elő, de nem egyházi törvény sehol máshol.
Aztán a „miatt kezdte terjeszteni róla” kiről? Nyilván Jézusra gondol az író, de a mondatainak sokszor nincs tárgya. Mutat valakire, de az a valaki nincs ott a mondatban. Ebben a mondatban és előtte sem olvasható, hogy kiről beszél.

„hogy a tévelygési kísértéseket és lehetõségeket a
megváltási folyamatokban is észre vegyük és elkerüljük. Jézus is mindössze, egy értékmérõ
eszközt adott a kezünkbe és nem ítélkezett senki fölött a figyelmeztetéseivel, hogy „Vak vezet
világtalant.”, és „Gyümölcsérõl ismeritek meg a fát.” Õ mindössze csak allegorikus példát hoz
fel, amikor a meddõ vackorfát úgy megfenyegeti, hogy az nyomban kiszárad.”

Mi az a tévelygési kísértés? Miféle megváltási folyamatok? Mitől lett a megváltás folyamata többes számú?
Elárulom neked, hogy Jézus Az egész világot megítélte. Tanításai valami mellett szólnak ugyan, de egyértelműen valami ellen, amit istentelennek, bűnösnek kárhoztatónak nevez. A fügefa egyrészt nem vadkörte (vackor) másrészt a világ romlottságát, gyümölcstelenségét szimbolizálja, melyet nem fenyeget, hanem megátkoz és másnapra szárad ki. Kéretik a bibliát pontosabban felhasználni.
A jó fa jó gyümölcs, Isten gyümölcsét, vagyis gyermekeit szimbolizálja. Elsősorban az egy szülöttet, továbbá azokat az embereket akiket fiává fogad megtérésük, hitük által, akik majd hoznak jó gyümölcsöt, némely 30 annyit, némely 60, és némely 100 annyit…
Itt már a bibliai szövegvilágban vagyunk, amibe a cikkíró meglehetősen önkényesen emel olyan szövegeket, amik sem nem logikusak, sem nem igazak, sem nem bibliaiak.

„„Vak vezet
világtalant.”,”

Ez éppen arra mutat rá, hogy ebben a mi megátkozott szeretetlen világunkban nem hallgathatunk más emberekre, akik okoskodásaikkal ugyan nagyon megnyerőek is tudnak lenni, hiszen kiszáradt élettelen mivoltukban semmi élő felé nem tudnak másokat elvezetni.

Amint Jézus tanítja is, hogy: Eljő majd a szent lélek, Ő rá hallgassatok, Ő majd elvezet benneteket minden jóra… Tehát nem egy másik emberre, pl ennek a cikknek az írójára

Most lapozok pár oldalt, mert már eddig is kínlódva olvastam ezt a káoszt amit ez a cikk létrehozott…

„és ha a Mágia és az Evolúció
törvénye, de elsõsorban a Karma törvénye érvényesülése érdekében, valamint a
Kiegyenlítõdés, és a Polaritás törvénye...”

Mágia és evolúció. Ellentétes irányú dolgok, miként lehetnek azonos törvények szerint működőek? Mágia, evolúció és megváltás három irány. Hogy hozod egy platformra őket?
A karma törvénye és a kiegyenlítődés, és a polaritás törvénye… Ezek miként viszonyulnak egymáshoz? Milyen rendszerben fordulnak elő, és mi közük a kereszténységhez, illetve Jézus tanaihoz? Ha van közük egymáshoz, milyen források állnak rendelkezésre ennek vizsgálatához?

Nem olvasom tovább, mert nem érdemes. Nem egy egységes rendszert mutat be a cikk, hanem önkényesen szedeget innen-onnan, aktuális szükségletei szerint, teljesen önkényesen.

Válaszolni sem volna érdemes újabb 17 oldalban amennyi a cikk word dokumentumként.
Majd ha lesz kedved ezt a steril önkényeskedő okoskodást megmagyarázni a bulvár ezotéria eme platformján, akkor majd talán még válaszolok is, ami neked nyilván nem fog tetszeni.
Ez viszont nekem semmiféle lelki problémát nem okoz :))

Ezzel kétségtelenül egyetértek, azonban tovább gördítem a
2011. ápr. 08. péntek 14:25
/A Szeretet törvénye/

Ezzel kétségtelenül egyetértek, azonban tovább gördítem a gondolatot...

Az egység szemlélet mégsem tud akárhogyan megvalósulni. A közlekedés rendszerén belül, ami egy egységes rendszer, mégsem keverhetjük egy repülőgép és egy hajó alkatrészeit, és működési elveiket sem lehet azonosként kezelni hogy a példánál maradjak.
Vagyis meghatározott rend szerint függenek össze a dolgok és akként alkotnak egységet nem pedig akárhogyan. Így aztán mégis csak előfordul, hogy káosz keletkezik egy olyan rendszerben amelynek részei egymással ugyan összefüggnek, csak éppen az összefüggések rendjét nem veszik figyelembe. Mert ha akárhogyan lehet akármi, akkor lehet, hogy az ember teremtette Istent, Jézus személye nem valóságos, hanem éppen asztrológia szimbólum, tudniillik a téli napéjforduló, azaz a fény születése, a tavasz eljövetele, a természet újjáéledése, ami egyébként így van, de ez nem feltételezi a megváltás metódusát, illetve az ember Isten kapcsolat keresztényi megközelítését teljesen felrúgja.

Nem tagadja senki a pszichoszomatikus megbetegedések valóságát, sőt, de a dolgok rendjét nem hagyhatjuk figyelmen kívül. Tehát Nem tagadjuk a lelket a test mellett, sőt a test sűrű durva anyaga szintén energia mint minden nem látható és érezhető, amivel tovább is lépek és kiemelem az úgynevezett fizika tárgyköréből mindazt amit a fizika vizsgál tulajdonképpen.

Nem az asztrológia ellen szóltam, annyit fejeztem ki, legalább is ez volt a szándékom, hogy direkt módon nem keverhető az asztrológia rendszere a keresztény doktrínákkal, és igen, nem használható fel közvetlenül, illetve egy példázat magában az asztrológiai tényezők igazolására.

A részletek megértése igen fontos az egész szempontjából, de lássuk be, hogy az egész Teremtés szempontjából a Jézusi tanok, valaminek a középpontját adják. Ha a keretet ami azt körülveszi nem veszik figyelembe, a részlet értelmezhetetlenné illetve önkényessé válik.

Az asztrológia tehát a nagy egészben értelmezhető az egész részeként, nem nem feltétlenül kötődik direkte a Jézusi tanokhoz...

Most mennem kell, majd folytatjuk :))))

De borzasztó hosszú írás. Nincs is türelmem most végig olvasni,
2011. ápr. 08. péntek 12:55
/A Szeretet törvénye/

De borzasztó hosszú írás.
Nincs is türelmem most végig olvasni, de érdekes dolgokat találok, majd végig olvasom, és egy hosszabb reakcióban kifejtem a látásomat a felvetésekkel kapcsolatban.

Azonban egy dologra mégis reagálok most, mégpedig Jézus körül forgó gondolatok kapcsán.
A gyümölcseiről ismerszik meg a fa mondásával kapcsolatban természetesen az a keresztényi álláspont és nekem is ez hitem szerves része, hogy maga Jézus nőtlen volt a fügefával való mondása pedig Istent példázza, s önmaga a gyümölcs akin keresztül Istent megismerhetjük... Érdekes módon magának Jézusnak Ő maga a gyermeke, hiszen " Én és az atya egyek vagyunk" És Istennek kétségtelenül vannak gyermekei, így aztán Jézusnak is. Na persze ez nem a mi mindennapi archetípusos családmodellünk, de a gyermeknevelés kérdésköre mégis csak érinti Jézust ilyenformán.

Azzal egyébként tökéletesen egyetértek, hogy gyermektelen kuruzsló ne papoljon gyermeknevelésről, ha egyszer fogalma sincs annak mibenlétéről, Csernust egyébként is alapból sarlatánnak tartom, és tulajdonképpen értéktelen a személye a számomra.

Majd még fogok reagálni, mert igen érdekes és sok kérdést felvető írás ez. Azt mindenképpen hozzá kell tennem, hogy a bibliai példákat nem szabad önmagukban használni és értelmezni, főleg összeszőni más ezotérikus tanokkal, mert igen nagy káosz keletkezik mindabból, amiből egyébként egy élő szerves rendszert is alkothatunk. Tehát asztrológiai önigazoláshoz bibliai idézetet használni, olyan mint megpróbálni egy repülőgépbe hajó alkatrészeket szerelni. Ugyan mindkét eszköz közlekedésre való, de még sem lehet egy platformon említeni őket...

Nem tudok különösebb módszereket javasolni. A családállítás
2011. ápr. 08. péntek 11:07
/Képviselni önmagunkat/

Nem tudok különösebb módszereket javasolni.
A családállítás meglehetősen sok dologra segít fényt deríteni, Brandon Bays meditációját is tudom javasolni http://hajdufighting.atw.hu/Belso-utazas.zip

De még inkább tudnám javasolni, hogy kerülj tisztába az áldozat fogalmával és státuszával. Ahol áldozat van ott agresszor is van. Ahol agresszor van, ott harc is van. Ha harc van, akkor annak a mibenlétével is meg kell ismerkedni, esetleg megtanulni harcolni, nem fizikai módon gondolom persze, de a fizikai harc gyakorlása megváltoztatja a személyiségedet, nagyobb önbizalmat szül benned, ami a gyerekkori mintákat képes felül írni. Valamiféle önvédelmi sport vagy harcművészet gyakorlása több szempontból is igen hasznos, akkor is ha semmi harciasság nincs benned, és eszedben sincs harcolni. Ámbár ha ilyen gondolatok fogalmazódnak meg benned esetleg, akkor nem csodálkozhatsz ha áldozattá válsz időnként, hiszen így az áldozatiságot önként vállalod, akkor is ha ez nem egyezik a tudatos akaratoddal. Olvasd el ezt is, ha gondolod... http://pszicho-fitness.blogspot.com/ szóval azért vannak utak amelyeken el lehet indulni :))

Érdekes amit írsz. Az áldozattá válás alig kerülhető ki amíg az
2011. ápr. 07. csütörtök 18:43
/Képviselni önmagunkat/

Érdekes amit írsz. Az áldozattá válás alig kerülhető ki amíg az ember telve van félelmekkel. A dominanciát gyakorló fél felsőbbsége elismerése, önmagunk alárendeléséről tanúskodik.
Ha kvázi hatalommal szól a másik, aligha léphet ki az ember az áldozat szerepéből. Már csak azért sem, mert maga is elismeri önnön alávetett állapotát.

A miértekre aligha lelhet választ bárki is azon kívül, aki ezeket a szituációkat megéli.

Kideríteni, hogy miért válik áldozattá valaki, borzasztó nehéz, főleg ha az áldozatiság önkéntes.

Az esetedben azt látom, hogy önkéntes. Látszólag akaratod ellenére történik, de láthatóan megtörténik mégpedig kölcsönösségi környezetben. Kiegészítve egymást, mint kulcs a zárat.

Te hogyan éled meg? Miként értékeled az áldozatiságot?