egy kis akárki teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

egy kis akárki teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
továbbsegíteni
2015. ápr. 22. szerda 15:23
/Szellemek járnak a lakásomban?/

Szia!
A legfontosabb, hogy tudd, ugyanolyan csodálatos lény, mint mi mindannyian, csak el van akadva egy nagyon nehéz állapotban, halálakor nem tudott elszakadni mindenkitől, mindentől, valamiben elakadt (mint mi mindannyian milliószor életünkben, csak ennek akkor komolyabb következményei lehetnek, ha nem megy tovább a halála utáni időszakban, mint egy elakadt lemez ugyanaz kattog bennük pont a probléma amin megakadtak, semmi mást nem látnak-éreznek csak a fájdalmat, nagyon nehéz mégcsak megérezniük is hogy lehet kiút), és most kezd segítséget kérni. Ilyenkor történik ez, és valóban nagyon ijesztő és félelmetes, ezek nagyon rossz energiák amiben benne ragadt, és ráadásul csak az élőkön keresztül jut energiához, mivel földi teste már nincsen, ez különösen rossz érzés tud lenni. De ne félj, nem akar bántani, nem tehet róla, ez egyszerűen csak így működik.
Ha látod, érzed megint, akkor először is a fentiek tükrében, szeretettel gondolj rá, mint ugyanolyan lényre, segítő szándékkal, beszélhetsz hozzá, bőven elég gondolatban, elmondhatod hogy megijedtél, féltél, elmondhatod ki vagy, hogy itt te laksz, stb, bármit ami eszedbe jut, és hogy kaphat segítséget, ha kér. De akkor viszont keresd is meg neki, ha ezek után is érzed a jelenlétét, mert ez esetben tényleg már ott tart, hogy segítséget fogadjon el, és ugyanolyan fontos, hogy ő jó helyre kerüljön, mint bármelyikünk problémái. Olyat keress, aki látja, érzékeli őket, tud velük kommunikálni, látja, pontosan miben akadt el, és tud segíteni neki azt megoldani, és tovább tudja kísérni innen a fénybe. Ne olyat, aki segít elküldeni, mert az nem megoldás: neki főleg nem, attól még nem kerül a helyére, nem oldódik meg a problémája, és ez lenne a lényeg, de valószínűleg neked sem, ha már nálad jelentkezett…
Ha regisztrálsz és bejelentkezve írsz, fel tudjuk venni a kapcsolatot, ha szeretnéd, ha nem boldogulsz, ha kérdeznél. De kezdd a fentiekkel. Legfontosabb a szeretet, megérteni, hogy ugyanolyan lény, csak épp nagyon rossz helyzetben van, akkor máris nem fogsz halálra válni ha érzékeled – ez már részben segít is, legalább neked, és onnan már könnyebb kiindulni a megoldáshoz.
Zs

Pankának - előrelépés
2013. aug. 19. hétfő 12:04
/Betegségek lelki oka/

A lakás, hogy kié, meg egy csomó minden más csupán részlet. Egy mozaik része. Ilyen szempontból nem érdekes. Egy csomó ugynailyen apró pontból (amik mind kurvára fájnak nyilván) jutsz el oda, hogy meg akard oldani. Tényleg mindennek mögé kell nézni, mi honnan ered. És azt megoldani. És tényleg csak te tudod, de igenis van segítség, emberek akik hozzá tudnak adni valamit hogy könnyebben meg tudd csinálni, a maguk tapasztalatával, vagy módszereivel.
Ami segített most az vezetett meditáció volt, ez esetben valaki mással akiben 3 éve megbízom. Azért vezetett, és nem egyedül végzett, mert ez oylan szintű probléma és olyan szinten mindennek a gyökere volt jelenlegi életemben, hogy nem mertem egyedül belemenni, hiába van meditációs oldásokban gyakorlatom (a gyakorlat egy része ettől, akivel 3 éve dolgozom, a másik része Sanyitól - én valamennyire a 2 módszer ötvözésén 'dolgozom', nagyon érdekel mit tudok én magam majd ebből a későbbiekben kihozni - és így már van célom is, valamint az is érdekel, azzal mit lehet majd kezdeni, amit én átéltem valahogy ez tartott életben amikor a legnehezebb (mert valamit mindennel lehet)). Nekem segít, hogy van kihez fordulni, és ha nagyon nagy baj van, nagyon elakadok, vagy olyan dolog kerül elő, akkor bátran megkérdezek akár újabb embert is, mint nemrégiben Sanyit, akinek addig csak a programjaira jártam, vagy mint most Katit, mert hiszem, hogy igenis, a segítők is emberek, mindnekinek más mélységben van saját tapasztalata és másról, és mindenki mást tud, és lehet, hogy pont egy dologra pont a másiktól kapod meg a kulcsot. Vagy lehet ugyanazt a kulcsot kapod mindenkitől, de másféle szavakkal, mástól már fel is fogod... Keresni kell. Ezen kívül ami segített, az Katinak egy hozzászólása volt itt az oldalon. Amit egyébként nagyon ritkán nézek, hozzászólni se szoktam, de a bajban pont megtaláltam ami épp kellett. Mert az meg segített belemenni, hogy abba kapaszkodhattam, ha mégis telejsen feltárulva maradna a tudatalattim, majd ezzel a módszerrel helyretesszük... Viccesen hangzik, de ez nagyon fontos volt, mert olyan szintem voltam rosszul, és olyan háttérrel. Úgy tűnik, erre most nem lesz szükség (persze még beleszaladhatok). De igenis bizalom nélkül nem megy, és írtó nagy erőkre van szükség magadból hogy belemenj a problémádba és meg próbáld oldani, és elfogadd, hogy ott épp most valakinek az iránymutatását követed - de úgyis belülről érzed, hogy azt meg szeretnéd próbálni te magad. Egyébként pedig, végsősoron tudni kell, hogy egy meditációban mindent te magad végzel el úgyis, a te belsőd, amit nem tudsz akkor még, azt úgyse tudod elvégezni, csak mindent fokozatosan, és senki sem tud kényszeríteni semmire senkit. Valahogy ez most azokból, amit itt leartál, kikívánkozott belőlem, neked.

Pankának üzenem: nemhogy a gyerekemről tudnék előre gondoskodni,
2013. aug. 19. hétfő 11:24
/Betegségek lelki oka/

Pankának üzenem: nemhogy a gyerekemről tudnék előre gondoskodni, hol vagyok még attól, még magamnak se tudtam soha otthont se teremteni, ez a lakás sem az enyém... Csak emg avgyok tűrve. Van itt bőven kiszolgáltatottság, ami persze csak egy része az egész problémának. És ilyenkor kifelé tényleg felesleges kapálózni.
A jelenlegi problémámban pedig ez egy jelentéktelen kiragadott részlet.
Amivel amúgy nagyon nagyot léptem előre 2 napja. És már jobban is vagyok, persze dolgozom még fel, és még lehet visszaborulás, de akkor is csinálom.

érdekes nagyon ez amit felvetettél hogy a legtöbb embert nem
2013. aug. 16. péntek 20:09
/Betegségek lelki oka/

érdekes nagyon ez amit felvetettél hogy a legtöbb embert nem tartják el mármint ha borulás is van, dolgoznia kell, eltartania magát. Annyira de annyira jó lenne ha most valaki eltartana és gondoskodna rólam, és én ami erőm van a megoldásra összpontosíthatnám (egyébként is ez nagy vágyam, hogy erre módom lenne, akkor is amikor jól vagyok, csak arra figyleni hogy magamon dolgozzak...) , hogy néha az is felmerül amikor legrosszabb épp, hogy nem érdekel semmi, bemegyek valahova, amíg feldolgozom, mert nem bírom máshogy (nem a begyógyszerezéásre vágyom, mert az akadályozna, hanem arra, hogy semmi elvárás ne legyen, igenis ne kelljen felkelni ha épp erőt gyűjtök, hagyjanak egyedül és csak arra figyeljek meg tudom-e oldani)- persze nem megyek mert itt a gyerekem, és szeretném megoldani úgy, hogy közben működőképes maradok. Az előzőnél se volt mellettem senki. Viszont utána nemrégig volt párkapcsolatom. és most persze megint nincs, amikor kitör a baj. Szóval egyértelmű, hogy anélkül kell megoldani, hogy ilyen értelemben bárki is levenné rólam a terhet (édesanyámnál lakunk ugyan, de mivel az ő nyugdíja a rezsire sem elég fűtésidőben, így kb. 2 és felen éltünk az én fizetésemből eddig is). Nem kell bejárnom pár hónapja munkahelyre ugyan, és itthon dolgozgatnék ha tudnék ez már eleve nagy könnyítés most, elismerem - de kb. 3 hét múlva tudományos cikkeket kell leadjak, sokat, beszámolóként. Szóval muszáj akkor is csinálni, ha szar állapotban vagyok. Pedig de jó lenne legalább a szarban úgy benne lenni, hogy nem kell másra figyelni, csak hogy kikerülj.

Köszönöm a válaszokat. Igen, én pontosan tudom h ez most nem az
2013. aug. 16. péntek 12:05
/Betegségek lelki oka/

Köszönöm a válaszokat. Igen, én pontosan tudom h ez most nem az amit egyedül kellene nekiállnom megoldani, és mivel én ismerem egyedül a hátteremet, tudom, hogy van alapja a félelmeinek. Pontosan tudom h ez ugyanaz, amiben 3 éve úgy megrekedtem, h szinte egy évbe tellett kijönnöm, és egy mostaninál is rosszabb állapotban csak az öngyilkosság reménye tartott életben (a mostani és az akkori közt van egy éles határ amit én világosan látok, mégpedig az, hogy az ember akar-e jobban lenni és megoldani, és élni, vagy sem. viszont tudom, ha átkerülsz a határon, akkor már nem akarod. És azt ki mondja meg előre ki kerül át a határon és melyik ilyen megborulásánál? Szerintem senki.)... Viszont tudom, hogy ez az amit akkor nem sikerült megoldani se, úgyhogy bele akarok menni és megoldani. Inkább úgy érzem ez nem az egész tudatalatti, hanem egy megoldható dolog, ami most feljön újra.
Nekem egész konkrétan ez a helyzet a spirituális útkeresésem legkezdetekor jött (de hozzátartozik, hogy fiatalkoromban volt öngyilkossági kísérletem pl., bár rosszul sose voltam 3 évvel ezelöttig), a legelső akadályt nem sikerült venni, a legelső problémamegoldásnak amikor nekiálltam és a legelső tudattartalom amikor ennyire durván feljött, az történt amit írsz, h elfogyott az erőm és nem tudtam megoldani.
Akivel dolgozom, gyakorlott ebben, ugyanúgy ott van energiával, kihoz belőle ha kell, vezet. Nekem mindkét esetben napokkal utána jött ez az állapot, de akkor olyan szinten, hogy már nem fogadtam el segítséget valós megoldás felé, tőle sem. Viszont én magam most érzem úgy, hogy bel kell ebbe most menni teljesen. És most ebben a tekintetben bízok magamban. Mert tudom, hogy régebben nem próbáltam volna meg. Most kicsit több olyan érzés van bennem hogy cska nagy levegőt kell venni és nekimenni.
Nem, nem tartanak el, illetve én tartanék el egyedül egy gyereket, valemennyire ez még megoldott a következő 1-2 hónapban, mert van a hónap végéig egy itthoni csekély pénzkeresetem, aminél nem volt az se gond h nem tudtam csinálni, de a környezetem (anyukámnál lakunk) erősen 'szapul' így is az anyagiak miatt, szóval nem megoldás, ha nem találok megoldást. Munkát szeretnék találni 1-2 hónapon belül. A másik legnagyobb félelmem egyértelműen az, amellett hogy mi lesz ha tényleg még rosszabb állapotba kerülök, hogy mi lesz ha nem fogok tudni gondoskodni a gyerekemről. Hozzáteszem, a gondviselés ugynaezt az itthoni kis pénzkeresetet boztosította nekem abban az egy évben is, amikro kegyetlenül voltam, illetve abból is csak 4 hónapot nem dolgoztam, utána besegített a sors 6 órás munkával, könnyűvel, és egy még a bajomról is tudó főnök-barátnővel, és így valahogy a pokoli állapotban is mindig eltartottam magunkat, persze nem egy jó szinten. Úgy tűnik, nekem is az volt a feladat.
Köszönöm a részletes válaszokat tényleg!
Egyébként a házamat látom világosan, illetve sok mást is elő tudok hívni egyedül is nyitott szemmel is nagyon sok mindenre rá tudok nézni magammal kapcsolatban (ez volt a személyiségrészekkel is akikkel dolgoztam most), de a megoldás viszont nem megy egyedül. Lehet, hogy meg is tudnám csinálni egyedül, mert a kép világosan megvan, látom mit kellene javítani rajta, viszont jelen helyzetben nem próbálkoznék egyedül sem ezzel, sem a problémába belemenéssel. Szerintem nem is lenne helyes. Egyenlőre bízom a holnapban, amikor segítővel belemegyek... Mindenképpen köszönöm a válaszokat Neked!

köszi neked is
2013. aug. 15. csütörtök 23:13
/Betegségek lelki oka/

Köszi neked is! Igen, pontosan ez a félelmem, de nekem már hozzáértő is emlegette a pszichiátriát pár hete, plusz az előzmények, van alapja az egó félelmének. Azért nem hagyom magam.
Én is fel akarom dolgozni, nem visszazárni, csak ha kiderül hogy ez most minden felszakadva egyszerre, és nem csak az, amivel most dolgozni kell. Nem mindegy.
Én pillanatnyilag az égvilágon semmire nem vagyok képes, benne vagyok az érzésben szinte folyamatosan (a fenébe hogy nem akkor volt meg amikor tudtam volna vele dolgozni :-) ) , és napi kb 2-3 órát töltök egyáltalán lábon, több részletben, olyan 2 hete, néha van egy-egy jobb nap, akkor teszem amit tudok. Dehogy kezdek bármi újba közben...
Szerintem menni fog holnapután, remélem meg tudom oldani. De ezt most egyedül nem próbálom meg, így érzésem szerint jobb lesz.

Köszi neked is! Visszatérek a dologra pár nap múlva ha kelleni
2013. aug. 15. csütörtök 21:28
/Betegségek lelki oka/

Köszi neked is! Visszatérek a dologra pár nap múlva ha kelleni fog.

persze hogy nem elmélet de hogyan kell?
2013. aug. 15. csütörtök 21:27
/Betegségek lelki oka/

Persze, azt értettem-gondoltam hogy nem elmélet! Arra voltam kíváncsi, hogy tudnám ezt magam elvégezni: keressem meg meditációban azt a házat, ami engem mint személyiséget szimbolizál, figyeljem meg a szobákat, a pincét stb, és zárjam le a pincét-mint tudatalatti, közben tudatosítsam, hogy csak akkor jöjjön fel onnan valami, amikor én kérem, amikor dolgozni szeretnék egy problémán?
Szombaton megyek vissza ahhoz, akinél voltam, valószínűleg az volt a baj, hogy amikor végeztük, nagyon szépen végigment a folyamat, amin dolgoztam, nagyon egyértelműen jött mindig mikor mit kell csinálni, teljesen kereken végbement, amit éreztem is egyértelműen, hogy abban és abban a dologban ez ott lezáródott végbement aminek kellett (képben és párbeszédben, konkrétan egyes személyiségrészekről volt szó akiket kb 3 hónapja észleltem hogy baj van velük és tennivaló), de érzések nem nagyon voltak benne (holott eredetileg borzasztó érzéskekel derült ki, hogy milyen gond van), ezt meg is jegyeztem akkor utána. Pedig nem szokott gond lenni hogy meditációban dolgozva nagyon durva érzésekkel tudjak dolgozni, de itt akkor nem jött. Feltehetően ezért zajlik utólag aminek még kell, és remélhetőleg hogy most hogy megvan az érzés töményen, fogok tudni azzal dolgozni.
Ha neadjisten nem jön be, akkor viszont visszatérek erre a gyakorlatra, mert valóban ilyen információk kezelhetetlen felszivárgásával élni valóban gyakorlatilag nem lehet.

tudatalatti visszazárása
2013. aug. 15. csütörtök 15:27
/Betegségek lelki oka/

Hogyan lehet a tudtalatti ajtaját visszazárni? Ha nem annyi jön amennyit fel tudsz dolgozni, hanem szinte folyamatosan, beazonosíthatatlanul, így végképp nem is tudsz vele mit kezdeni, sem feldolgozni, írtó rosszul vagy tőle, és az ember nem bírja.
Régebben 'átestem' szerintem egy ilyenen, az majd egy évig tartott, és most mintha ugyanaz történne.
Mindkétszer vezetett meditáció elvégzése után 1-2 nappal (kineziológussal végeztem, de ezzel a módszerrel vezetett meditációval dolgozik, azaz te magad dolgozol, nem másféle oldás, a második mostani alkalommal szinte egyedül végeztem, mert mára elég tapasztalatom van meditációban, csak pár kérdéssel segített be, és nagyon szépen végig tudtam vinni az egészet, teljesen egyértelműen könnyen rendeződött benne majdnem minden) kezdődött ez.
Az előző ilyen szörnyűséges időszak után jól lettem, volt egy nagyon jó szakasz az életemben, egy új és jó párkapcsolattal, anyagilag rendben, új dolgokba kezdtem, stb,
Közben jópár sirály CDt és Sanyis tanfolyamot végigcsináltam, traszra is szoktam menni (ezeket a háttér miatt írom), ez egybevágott azzal a vonallal, amit a kineziológusnál is jó útnak láttam-éreztem, meg amiket nála próbáltam, és ezeknél a meditációknál sose következett be semmi rossz érzés, negatív dolog utána sem egy esetben sem (ami lezajlik meditáció közben az ott lezajlik, utána nincs semmi kavar, ahogy annak szerintem lennie kell). De meglehet, amit most illetve még régen érintettünk téma, ami után ez az állapot bekövetkezett, az sokkal de sokkal mélyebb és jelentősebb, mint amik a többiben egy-egy témakör kapcsán érintésre kerültek, és így ezért ebből alakult ki most ez a megborulás mert ez volt kemény téma.
Egy pár hónappal ezelőtt elkezdődött egy leszálló ág, jelenleg munkám sincs pár hónapja, és teljes légüres tér van körülöttem, de ez még nem jelentett nehézséget, terveim voltak, majd kb. 3 hónapja kezdődött egy problémám, valami a felszínre került teljesen és annak a megoldási kísérlete - vezetett meditációban - után kezdődött most ez.
Bárkitől akinek van tapasztalata e témában, várok választ, nagyon keresem most erre a megoldást. Magánban is lehet, de akár ide is, ha hasznos másnak is.
Egész konkrét megoldásjavaslat kéne arra, hogyan lehet a kontrollt visszaszerezni ilyen esetben? Máshonnan is próbálok ilyen iránymutatást beszerezni, a kineziológusom is jár utána, de én magam is próbálok. Tapasztalatom nincs mert az előző idején még nem volt ilyesmiben, és az egyszer csak elmúlt kb., de ezt most NEM szeretném kivárni, mégha megint így is lenne.
Köszönöm.

teszt - humor
2013. máj.. 31. péntek 15:38
/Neked ki a legfontosabb?/

Rákattintottál a "humor" fülre is miután megcsináltad a tesztet? Minden típus leírásnál van 5 fül, jellemzés, munka-karrier, magánélet, mélyvíz, és humor. Érdemes, nekem ez volt ott:
(Amúgy INFJ, Tanácsadók [idealisták] típus)
Ez van humoros leírásként:

Szörnyszülött - INFJ

Lám, lám, lám. Hogy jöhetett ki egy olyannak, mint te a legritkább személyiségtípus mind közül? Egy csoportban 100 ember közül csak 0.5 olyan, mint te. Te tényleg egyedi vagy... Valójában azt hiszem ez épp az egyik meghatározója a "különc"-nek. Tulajdonképpen a különc nem is olyan rossz szó a jellemzésedre. Mély, összetett, titokzatos vagy és lehetetlenség megérteni téged. Ha ez nem ordítja, hogy "szörnyszülött", akkor nem tudom mi. Senki sem ismer VALÓJÁBAN, igaz? Mélyen érdekelhet a kreatívan önkifejezés, mint ahogy a spiritualitás és az emberi összetettség kérdései is. Valószínűleg már ezelőtt is hívtak néha médiumnak, amiatt a rejtélyes fortélyod miatt, amivel megérted és olvasod az embereket, anélkül hogy igazán tudnád hogyan is csinálod. Ne izgulj! Valójában nem vagy az... de tényleg! Ez különlegessé tenne téged, pedig sosem leszel az. Te emellett nagyon valószínű, hogy a legérzelmesebb vagy mind közül, úgyhogy ne vedd ezt nagyon a szívedre. Mindazonáltal te vagy a legfurább személyiségtípus és ez nem feltétlenül jó dolog.