Medve teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

Medve teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
Magam is hasonlóképp gondolom
2011. febr. 07. hétfő 09:55
/Megvilágosodás/

Magam is hasonlóképp gondolom helyesnek e definiciókat, az "utak" nem más mint Isteni megnyilvánulások darabkái, része egy egésznek és a megnyilvánulásnak energetikai szabályok szerint kölcsönhatása van az univerzumra. Gondolj bele: ha pl. örök létezésedben egy hófehér óriás gömbbe lebegnél, hófehér fényként, nem is láthatnád magad, nem volna egy tükör, melyben viszonyíthatnád magad bármihez is, nem volna mihez képest megnyilvánulnod. Ehhez kell egy vetítővászon, melyen megjelenhet a fény, mint kép. Ez a háromdimenziós " teremtett világ, mely hasonlatos a virtuális világhoz, ám Te-Mi igen valóságosnak érezzük ezt.
Bármit teszel, gondolsz, az univerzumot gazdagítod magával a megnyilvánulásoddal.
Istennek épp úgy az univerzum gyermeke a rabló, gyilkos, betörő, a cigány, a magyar, vagy akár az arab. Bármit tesznek, társadalmilag a közösségi szabályok szerint elitélendő. ám Isten látószögéből, mindez csupán eszköz a megnyilvánulások sokaságában. Aki pl. rabol vkitől, eszköze az alany számára megtapasztalás szinten. A rablónak pedig a rablás következményei, stb. Ez egy hatalmas virtuális társadalmi társasjátékhoz hasonlatos. Érdemes megismerni a szabályokat.

Egy 1800-as években íródott
2011. febr. 06. vasárnap 15:27
/Inga/

Egy 1800-as években íródott bányászati tankönyv került lomtalanításkor kezembe. Ebben részletesen leírták az akkori bányaviz és gázbetörések elleni védekezés "tudományos módszereit" MOGYÓRÓFAVESSZŐ.
Kiváncsiságból kipróbáltuk és ragyogóan működött. Ennek alapján fejlesztettünk ki egy korrekt kijelzőrendszert, ezeknek az energiáknak a pontos érzékelésére. Üveg, fém, műanyag, papír, ezekből állt a "műszer". Nem is hasonlít a vesszős változatra. Egy villanyborotvás dobozban elfért. Csóválták is fejüket az olajos szakik, mert sosem láttak nálunk semmi eszközt amikor kivittek terpre mérni.
Sok izgalmas élmény fűződik ezekhez a kisérletekhez.

Persze, hogy csakis a jelen
2011. febr. 06. vasárnap 15:11
/Inga/

Persze, hogy csakis a jelen pillanatot, a most-ot vagy képes érzékelni, a pillanatnyi állapotot tükrözi. Jövőbe látás olyankor szokott egybeesni " a történéssel," ha akinek jósolnak, szuggesztív programként nyomják, amikor leg befogadóbb rá. Minél nagyobb hittel vagy a jós személye felé, annál mélyebb a szuggeztiós program. Ismeretségi körömben többen látták kárát ezeknek a szuggesztív programoknak.

Inga, varázsvessző, valóban
2011. febr. 06. vasárnap 14:38
/Inga/

Inga, varázsvessző, valóban többnyire félrevezethet, ám mint minden fejleszthető. A 70 es évek végén és a 80 as évek elején Apámmal közel 10 évi fejlesztéssel korrekt reprodukálható méréseket végeztünk ezekkel az energiákkal. Kőolajat, Földgázt és vizet kerestünk vele, csaknem 100 %os hatásfokkal. Kisérleti szerződésünk volt a Nagylföldi Kőolaj és Gázipari Trösztel.
Először csak véletlen egybeeséseknek titulálták több ezer méteres mélységről adott korrekt erdményeinket, később pedig azt gondolták, hozzájutottunk a szigorúan titkos geoadatbázishoz. Végül olyan helyen mérettek velünk, ahol még korábban soha nem folyt
kutatás. Eredményeinket a vezér széfjébe, leplombálva tették el, majd kb. hat hónapos intenzív kutatófúrásokkal (120 Milliós értékü) minden kétséget kizáróan bebizonyosodott az adatok hitelessége.
Végül Apám kapzsisága miatt nem lett ebből üzlet de mint tapasztalás, igen sokat ér számomra.

Tudomásom szerint priviben
2011. febr. 06. vasárnap 10:45
/Segít a céltudat/

Tudomásom szerint priviben válaszoltam, mégis nyilvánosan jelent meg?! -Buta pancser medve-
Mobil netem van itt a semmi közepén, olykor sajátos játékot űzve velem. Amúgy a pilisben élek a hegyekben, minden közmű nélküli tanyán. Csönd van és nyugalom, energia és harmónia. Itt szoktam csoport és egyéni terápiákat tartani. Innen az ismerettség. A Tibeti-hangtál terápiát közvetlen Indiából hoztam, egy helybéli tradicionális tanítótól.
Eltér kissé a hazánkban alklmazottaktól.

Köszönöm Neked, Kedves
2011. febr. 06. vasárnap 10:25
/Segít a céltudat/

Köszönöm Neked, Kedves tanika, hogy bizalmaddal megtisztelve, megoszthatom Veled élettapasztalataimat és Tanítóim bölcsességeit.
-"az első lépés" az önismeret, e nélkül magad sem tudod, hogyan is működsz-működünk.
Alkalmas lehet erre pl,. Sanyi önismereti csoportfoglalkozásai, de Pl. Budapesten egy éves kurzusok indulnak ingyenesen és ezek is nívósak. Utóbbi V. ker. Deák térhez közel, minden hónap első szombat-vasárnapján, 9-18 óráig.
-második lépés, akár első lépéssel párhuzamnban, az univerzum-energetikai szabályok, megismerése és beépítése a hétköznapjaidba. Gyakorlati tanácsok inkább szóban, mert pötyögve hosszú lenne és fontos a személyes kontaktus, a személyre szabottság végett.
- harmadik lépés, felismerni az elme lecsendesítése által az energiákhoz kapcsolódás jelentőségét, megtapasztalni a valódi ÉN-t, az ATMÁT-lelket bennünk, vagyis feladni a fizikai testünkkel való azonosulást. Pl. meditációk, mélyrelaxok, stb.
Mindaddig, amíg ezt meg nem tapasztalod, olyas valamiről beszélsz, amiről gőzöd sincs. Pl. hogyan mesélném el neked a kókusz ízét, ha még sohasem kostóltad? Ha körülírnám, lenne egy sajátos elképzelésed az ízéről, ám ez bizonyosan nem az lenne ami valójában, ehhez meg kell ízlelned!
-további lépések, néhány olvasmányban tömnören benne van az élet eszenciája, ezeket megismerve utat mutathat számodra, választásod szerint, hogy honnan tudod, "jó úton haladsz?" Egyszerű: ha életed bármely területén hátszelet kap vitorlád az azt jelenti: jó úton haladsz. Hittel és szeretettel teszel mindent, ez katalizátora lesz boldog, harmónikus életednek.
Tapasztalatom szerint érdemes spiri közösségekkel kapcsolatban nyitottnak lenni, ám fontos, hogy vallási, vagy egyéni érdekektől mentesen, rekonstruálható tényeken alapuló tanításokat szerencsés befogadni. A tudás hiányából táplálkozó tévhitek többet árthatnak spiri fejlődésednek, bár maga a tévhit megtapasztalása is egyfajta tanítás de a hosszabb út.
Bölcs Tanítóm és saját hitem szerint soha semmilyen ELVÁRÁSA NINCS ISTENNEK, bármely teremtménye felé. Amit "elvárásoknak " hiszel, azok valójában lehetséges variációk választásod szerint, a maga egyedi és egyben összetett következményeivel. Gondold át: egész életed DÖNTÉSEK MILLIÁRDJAIBÓL TEVŐDIK ÖSSZE! Szinte minden éber pillanatunkban döntenünk kell valamiről. Erre alapozva alakul sorsunk, a döntések mikénjéből, a GONDOLATMINTÁINKBÓL. Fontos gondolatainknak helyes irányt adni, ez záloga a sikereknek, a célok elérésének. Általában fordított a helyzet, a kusza gondolataink irányítanak bennünket érzelmeket generálva és ez az elme "csapdája". Meditációkkal, szatvikus ételekkel, gondolatokkal tisztíthatjuk meg megunkat, ez vezethet az elme kontrolljához, a gondolatok uralásához.
Próbáltad már elmédet akár egyetlen másodpercre lecsendesíteni, hogy egyetlen gondolatod sem generálódjon? (még az sem, hogy most "nem gondolok semmire", mert ez is egy gondolat)
Soraidból több dolg is kitűnik számomra, ám nem tartom szerencsésnek virtuális kapcsolódásban és nyilvánosan részletezni mindezt.
Walsch, személyesen megélt tapasztalatai alapján adta közre felismeréseit, pl. ledegradálja a meditációt, ám ez az egyedi személyes képalkotása a dolgok rendjéről és relatíve igaza van. Meditáció nélkül is megtapasztalható elme lecsendesítése de mindez nem zárja ki más útak helyességét!
Javaslom hagyjuk meg Neki ezt az Ő relatív igazságát és foglalkozz inkább a sajátod kialakításán.
Nem szerencsés soha senkinek és semminek megfelelni, ne akard. Képtelenség is egyben mindenki "elvárásainak egyidőben megfelelni".
Szeretettel: Medve

Szia Évi! Szó sincs
2011. febr. 05. szombat 14:52
/Segít a céltudat/

Szia Évi! Szó sincs sértődésről, vagy "hivatalos hangvételről".
Semmi jelentősége a "képzett" megjelölésnek, csupán annyi, hogy annak dacára, hogy felkészültnek érzem magam e témában, mégis viszonylag alacsony a hatásfoka a gyakorlatban.
Jó az a módszer amivel közeiítesz a megoldás felé, a terápiam is többekközt erről szól, az adott szintre átkonvertálni a tanítást, hogy felismerések születhessenek.
Ramina egyetlen írásával sem találkoztam, mely kapcsolatba hozható személyemmel, valszeg elbambultam.
Ezt is inkább csak azért említettem, mert ismeritek egymást és így közvetve átfogobb lesz a kép.
Szerencsére sok megkeresésem van és egyre kevesebb időm van gép elé ülni, ez lehet oka, hogy kimaradok egy egy aktív beszélgetésből oldalon.

Igen, Kedves Eva Cristina,
2011. febr. 05. szombat 14:07
/Segít a céltudat/

Igen, Kedves Eva Cristina, képzett terapeuta vagyok, ám arányait tekintve 10 ből jó ha két ember megfogadja tanácsokat, többiek bólogatnak, egyetértenek de nem képesek a gyakorlatban megélni a tanításokat.
Túl mélyen rögzült agykérgükben a helytelen minta, gyenge akaratu, türelmetlen, jellemü emberek ezek. Úgy gondolják, hogy erőfeszítések, áldozatok és munka nélkül lehetségesek a reményteli változások. Nincs hitük, képtelenek elhitetni magukkal, hogy képesek rá, csupán elhatározás kérdése minden. A tízezer kilóméteres út is az ELSŐ LÉPÉSSEL KEZDŐDIK!
Merd meglépni az első, második, sokadik lépést! Nem tehetek mást, mint utat mutathatok, választásod szerint bejárni azonban Neked kell!
Amúgy kérdezd Raminát, hátha megosztja veled tapasztalatát?!

Mind helyénvaló, mit
2011. febr. 05. szombat 09:32
/Segít a céltudat/

Mind helyénvaló, mit elmondtál, ám ha bárki is kihagyja élete céljainak elérését, legyen ez az ő döntése, a hozzárendelt következményekkel. Szépíthetjük, meg nem is, ettől még úgy működik az univerzum, ahogy.
" A törvény nem ismerete nem mentesít a következmények alól" ez társadalmi és univerzum szabályokra egyaránt vonatkozik.
Amit egyszer elszalajsztottunk, soha többé nem leszünk képesek pótolni! Minden amit pótlás gyanánt teszünk, már nem ugyan az, ami lehetett volna.
Azért oly könnyű legtöbb embert megvezetni az élet számos területén, mert csak az orrukig látnak, rövidtávú relatív előnyökért képesek egy életen át szenvedni a késöbbi következmények által.
Nézd pl. a hiteleseket. Nem kell hozzá magasfoku közgazdász végzettség, hogy lásd mi a következménye az elmúlt 10 évben felvett hiteleknek, mégis tömegesen állnak sorba érte.
Engem nem hat meg már senki nyomora, együttérzek vele, semmi több. Ha kéri, kiutat mutatok, ha nem, azt is épp úgy elfogadom. Mindenki saját élete kovácsa.
Persze ha nem elméből élsz, gondolkodsz, hanem szívből, ráeszmélsz mi is a megoldás és irány.
Aki szín tiszta elméből él, hiába is mondogatsz bármit, úgy néz rád, mintha most jöttél volna a holdról.

Értem amit mondasz és igaz is
2011. febr. 04. péntek 21:31
/Segít a céltudat/

Értem amit mondasz és igaz is meg nem is.
Tuképp minden emberi létünk, az útunk végén, mindannyian "megvilágosodunk", hiszen újra és újra visszatérünk a forráshoz.
Az, hogy ki keresi és választja az életében ezt a megtapasztalást, egyfajta szűrő. Kevesen értik miről szól és mi jelentősége lehet. Mintahogy királynak sem kell minden földreszületettnek lennie. Ez nem kötelező " tapasztalás", csupán lehetséges.
Hidd el nekem, csakis rajtad áll.