coconutsoup teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

coconutsoup teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
egyszerű és könnyű
2011. febr. 17. csütörtök 13:24
/Spirituális álláskeresés/

Én nagyon egyszerű megerősítéseket javasolnék.

Ilyeneket mi is nagyon egyszerűen tudunk magunknak gyártani. Figyelem magam, hogy mit gondolok erről a szituról. pl félek, hogy már túl öreg vagyok munkát találni...akkor az lesz a megerősítésem, hogy "szükség van rám és életkoromtól függetlenül rám találnak a lehetőségek."

Fontos, hogy a tudatalatti átállítsuk egy új, pozitív üzenetre. Ehhez 21 nap kell és érdemes tükörbe mondogatni a megerősítést annyiszor, amennyiszer csak lehet. Fogmosás ideális erre. :-)

A teljesség igénye nélkül pár ötlet:
Az új munkám megtalálása könnyen jön számomra.
A munkám (pénzt, kellemes munkakörnyezetet, támogató munkatársakat és főnököt, kiteljesedést, örömet, kreativitást...) hoz számomra.
Szeretem a munkámat és gazdagon megjutalmaznak érte.
Csodálatos az életem, csodálatos munkám van, csodálatos szolgálatot teszek, csodálatos a jutalmam.
Befogadok és elfogadok egy új munkát.
Szeretem magam és érdemes vagyok egy új állásra.

sok sikert :-)

még egy
2011. febr. 17. csütörtök 12:43
/Kedvenc könyvek önfejlesztéshez?/

Tegnap véletlenül (ja, persze) kezembe került Louise L Hay Az erő benned van c. könyve. Felcsaptam valahol és persze újra megkaptam egy engem elég erősen foglalkoztató kérdésre a választ.
Plusz egy ideje kerestem a Föld gyógyulását elősegítő meditációt és ebben a könyvben ezt is megtaláltam (és sok mást is). Kérd és megadatik :-)

Szóval szerintem Imu, menj be egy könyvesboltba, lapozz bele a téged érdeklő könyvbe és ha érdekesnek, vonzónak, a te számodra írottnak érzed, akkor az pont jó lesz. Írhatunk mi itt sok jó tanácsot, de mindenki más és egy-egy könyv totál mást mond mindenkinek. Az a klassz, hogy legalább hall az ember újat. pl a Taót és a Prófétát még nem ismerem, de megvizslatom, az tuti.

Visszatekintve röhögök magamon (persze csak szeretettel), hogy anno a Coelho Az alkimista könyve mennyi mindent adott......akkor az kellett, ma meg más...

kedvenc könyv
2011. febr. 13. vasárnap 20:08
/Kedvenc könyvek önfejlesztéshez?/

szia!
Sai Babát még nem olvastam, Oshot meg már régen.
Nekem örök nagy kedvencem Neale Donald Walsch A teljes beszélgetések Istennel. Sokszor előveszem és csak felcsapom valahol.
Esther és Jerry Hicks könyvei fantasztikusak. Gyerekeknek is írtak mesés formában a vonzás törvényéről. A Kérd és megadatik gyakorlati tanácsai napi szinten is nagyon jól használhatók. Most a Kapcsolatok könyvét olvasom tőlük.

remélem segít :-)
2011. febr. 13. vasárnap 08:58
/Inga/

Én a spirituális választerápiában (osveny.hupont.hu) használom az ingát.
Tanultam egy ideig kinezt is, de a jelenlegi tudásom szerint a spirituális választerápia (svt) a leghatékonyabb eszköz az életünk pozitív irányba lendítéséhez.
Az svt-ben az ingát egy eszköznek tekintjük. A feltett kérdésre a választ Felső Én (a lélek mellé rendelt magas lélektudatosságú lélek) közvetíti Istentől/Forrástól/Univerzumtól.
Fontos, hogy a válaszokat tiszta forrásból kapjuk. Mikor nem tiszta? Ha egóból, tudatos elméből vagy hitrendszerből jön a válasz. Ezenkívül mindig 100%-ban objektívnek, semlegesnek és kívülállónak kell lennünk.
Igen, testetlenek léteznek. Ők elhagyták már a fizikai testüket, de valamiért nem hagyták el a Föld síkjának fizikai rezgéseit. Valószínűleg rajtad is vannak most, de nem árthatnak neked! :-) Szívják az energiádat, ha hagyod. Ha rossz kedved van, iszol pl, akkor csökken a rezgésed, könnyebben rád tudnak "cuppanni". Kérd Felső Énedet, Istent vagy akiben hiszel, hogy vezesse el az összes entitást a Fénybe, aki rajtad ill a helyiségben van. Akár reggel ezzel is indíthatod a napot, máris megvan az első jó cselekedet. :-) Aztán kérj védőpajzsot. Ez az ingával való munka esetében nagyon fontos.
Az ingával mindenféle kérdésre megkaphatod a választ, csak jól fogalmazd meg. Minél pontosabban teszed fel a kérdést, annál pontosabb lesz a válasz. Pl ha a számodra megfelelő autót kérdezed meg, érdemes szempontokat is meghatározni (pl legkevesebbet fogyasztó, megbízható, kényelmes stb). ha nem vagy biztos benne, h minden szempontot tudsz, akkor kérd azt a választ, ami számodra a legfőbb jó. Az inga nem csak igent v nemet tud megmutatni, hanem táblázatokból vagy általad felírt dolgokból tudja kiválasztani a választ.
Amikor választ vársz, érdemes egy semleges "nem érdekel a válasz" álláspontot felvenni, ami nem a legegyszerűbb. Magunknak ingázni nem egyszerű, mert nyilván érdekeltek vagyunk egy bizonyos válasz megkapásában :-)
Aztán van még pár fontos kritérium, de nyilván ez módszerfüggő. Pl hogy csak 1 lélek legyen a testemben, minden spirituális segítőm a legmagasabb lélektudatossági szinten legyen stb.
Ezért érdemes szakembertől megtanulni az ingázást.
Kérdés, mire kell neked az inga. Nem szabad hagyni, hogy mindenben helyetted "döntsön", mert így feladod a szabad akaratodat! Sokszor elég, ha annyit kérdezel magadtól, hogy mit tenne most a szeretet? ha így vagy úgy döntök, akkor hogy érzem magam? Ha jól és egyensúlyban, akkor biztosan jó a lépés. :-)
A jövőt ne próbáld kifürkészni az ingával. Nincs előre elrendelés, mindig van választásod! Sokféle jövő létezik, gondold csak el, hogy ha kilépsz az ajtón és jobbra vagy balra indulsz el, máris 2 féle potenciális jövő előtt állsz. Ha a szeretetet és megbocsátást választod minden döntésedben, akkor jó irányba indulsz el, az tuti :-))))
Sok sikert!

elengedő mondatok
2011. febr. 10. csütörtök 16:54
/Segít a céltudat/

a tettek jók, de néha nem jutunk el a tettekig, mert félünk. Fontos tudatosítani, hogy mitől félünk és mit szeretnénk helyette. Ekkor jöhet képbe az elengedése
21 napig tükörbe érdemes mondogatni ezt:

Most elengedem minden hitemet, megfigyelésemet, ítéletemet, mely szerint....pl szegény vagyok.
Most elengedek minden szükségletet ás vágyat, hogy azt higgyem....pl szegény vagyok.
Most teljesen elfogadom és elhiszem, valamint utasítom tudatalatti elmémet, hogy létezésem minden szintjén teljesen fogadja el és higgye el, hogy ....pl bőségben vagyok/rengeteg pénzem van...stb.

Ez rengeteget segít.

Persze mondogathatunk megerősítéseket is, legjobb tükörbe, de a jelen példa szerint akár út közben is. Nálam a legjobban a "szeretem magam és a minden a legfőbb jó szerint van" működik. Útközben azt mondogatnám, hogy "nekem minden sikerül. Pontosan odaérek. Biztonságban vagyok, minden rossz elkerül, minden jól alakul."

saját példa :-)
2011. febr. 10. csütörtök 16:40
/Segít a céltudat/

Tanika!

Gondoltam leírom a saját példám.
Nagyon sokáig csak éltem bele a világba. Aztán szép lassan elkezdett érdekelni a spiritualitás. (Azóta tudom, hogy lélekcserém volt 27 éves koromban. Új, magasabb tudatosságú lélekaspektusom választotta ezt a Földi, fizikai élet megtapasztalását). Elkezdtem könyveket olvasni (pl Müller Péter, Popper, Rüdiger Dahlke, Szepes Mária stb, stb), mert azt gondoltam, én egyedül is fejlődhetek. Sokáig így is volt, de szép lassan "véletlenül" mindig olyan emberek társaságába kerültem, ahol tanultam, rajtuk keresztül új dolgokat tudtam meg. Most is olvasok, keresek, tapasztalok, fejlődöm. Járok közös meditációra, de otthon is lehet meditálni (energologia.com). Ez is az adakozás egyik formája, pozitív gondolatunk ereje megsokszorozódik.
Mi az első lépés? Én tudattalanul jutottam el egy ideig, de persze legjobb tudatosan keresni.Ha van benned egy vágy, hogy fejlődj, tanulj és nyitott szemmel jársz, akkor a lehetőségek jönni fognak maguktól. Olvasd el pl Esther és Jerry Hicks Kérd és megadatik c. könyvét, ott rengeteg gyakorlati tanács van. Próbálkozz és ha sikereket érsz el, meglátod már nem leszel szkeptikus. Én is rengeteg mindennel kapcsolatban voltam szkeptikus, aztán lassan megismertem a miérteket és hogyanokat, azóta óvatos vagyok a szkeptikussággal. :-) Most ott tartok, hogy OK, lehet, hogy jelenleg nem rendelkezem elég tudással az adott dolog megértéséhez, de kérem Istent, hogy amennyiben nekem ezt kell tudnom és a legfőbb javamra válik, akkor érkezzen meg hozzám a megértés a legtökéletesebb időben és módon. ennyi :-) aztán vagy jön vagy nem.
Semmi sem kötelező, csak amit szeretnél, hisz szabad akaratod van! Istennek nincsenek elvárásai velünk szemben. Ö a tiszta szeretet. Olvastam és nagyon szeretem N. D. Walsch könyvét. Ő is többször kérdezi, hogy tényleg Istennel beszélget? Mire a válasz:nem mindegy? tudsz ennél jobb módját arra, hogy éljük az életünket?
Ez szuper hozzáállás szerintem. Azt a tanítást fogadd el, ami neked épp akar igaz. Ami neked a szeretet. Ha értékálló, akkor megmarad. De simán lehet, hogy egy idő után "továbblépsz". Szerintem a legtöbb tanítás ugyanazt mondja. A legfontosabb dolog a SZERET.
Csodálatos és tökéletes spirituális lények vagyunk, egyetlen dolgunk van, erre emlékezni. :-)))