szeti87 teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

szeti87 teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
Miért ne értene valamit az univerzum?
2011. aug. 24. szerda 23:34
/Fáj az egóm/

Szerintem univerzum és az Isten nem hülye, és természetesen érti azt, hogy a nem mit jelent a dualitás világában, mit jelent nekünk, embereknek. Egyébként a köldökcsakrán keresztül alakítunk ki kívánatos és nem kívánatos éteri kötelékekeket másokkal, elsőként édesanyánkkal. Aztán előfordul, hogy ezeken keresztül másokat táplálunk, vagy mások töltik belénk esetlegesen 'negatív', kellemetlen energiáikat. Az idézőjel fontos.

projekció
2011. aug. 24. szerda 23:22
/Milyenek a mai 30-as 40-es pasik?/

Ha az a meggyőződésed, hogy az emberek vagy embercsoportok, férfiak ilyenek vagy olyanok, akkor az emberek (férfiak) következetesen azt az oldalukat fogják mutatni neked, vagy sok olyan emberrel (férfival) találkozol, akik megfelelnek a fejedben hordott képnek. A barátnőidnek csak fejenként egy elkötelezettségre hajlandó és képes pasit kell találniuk, javaslom, erre "programozzanak".

ötletek isteni sugallatra
2011. aug. 24. szerda 23:06
/Isteni sugallat/

Talán hasznos szempont a megkülönböztetéshez: Ha egy gondolat a szeretetről, igazságról, örömről szól, akkor azt az Istennel kapcsolatot tartó intuíciód vagy a lelkiismereted súgta a szívedbe, ha félelemről, védekezésről, a dolgok írányítani akarásáról, akkor az egócskád táplálja.

intellektus és magasabbrendű tudat
2011. aug. 24. szerda 22:46
/Ki teremtette Istent?/

Talán nem hangsúlyoztam eléggé, hogy az intellektus alatt a logikus elemző képességet értem, ami tudósok szerint is az agykapacitás 20%-a, a magasabbrendű tudaton meg az elme azon képességét, hogy intuitív úton magából a Forrásból merítsen.

karma
2011. aug. 24. szerda 21:46
/Bűn, igazság, karma!/

Seth szerint a ˇ"karma nem tartalmaz bűntetést. A karma a fejlődés lehetőségét tartalmazza."

Istent megtapasztalni lehet, megérteni kevés az intellektus
2011. aug. 24. szerda 15:08
/Ki teremtette Istent?/

Mostanában azzal töltöm az életem, hogy a saját életemben megtapasztaljam Istent, mint Végtelen Intelligenciát, Szeretetet, Bölcsességet, és rájöttem, hogy önmagában ez is egy életre szóló tanulást jelent számomra. Isten semleges energia, aki minden gondolatomra és érzésemre reagál, és megjeleníti életemben annak külső manifesztációját és Isten természetesen a valaha fellelt összes bölcsesség forrása és őrzője. És Isten maga is 'fejlődik', amiként Isten a Minden Létező. Szerintem sokkal hasznosabb azzal tölteni az időnket, hogy Isten végtelen szeretetét érezzük és befogadjuk az életünkbe, minthogy az intellektusunkat tornásztassuk olyan kérdéseken, amelyeket csak a magasabbrendű tudatunk érzékel-intuitíve. Meditációs tapasztalataim vannak Istenről, mint tiszta Fényről, Egyetemes Életerőről, Bölcsességről, de ezek leírására a szavak kevésnek bizonyulnak.

Rege a csodaszarvasról
2011. jan. 30. vasárnap 19:30
/Kié a felelősség? A gazdasági válság hatása pénzügyi helyzetünkre. /

Én jól emlékszem rá, Arany János a Rege a csodaszarvasról szóló versét ("Hunor s Magor két dalia, két egytestvér, Ménrót fia") úgy tanították nekünk, hogy az történelmi tévedés volt, hogy a hunok és a magyarok közös törzs két ága. Úgy látszik, Arany még megpróbált szembe szállni ezzel a "Hakinnen-elmélettel "(a Hekkinen finn, a bolha meg ugor), de nem sok sikerrel.

egyetértek és kiegészíteném
2011. jan. 30. vasárnap 19:06
/Elszállt spirituális úton járók/

1. gyökér muladhara, a gerincoszlop aljánál, férfiaknál gát, a végbélnyílás és a herék között, nőknél a méhnyak végénél, vörös
2. keresztcsonti szvádhisthana, alhas, nőknél méh és petefészek narancs
3. napfonat (solar plexus) Manipura sárga
4.szív csakra, Anahata, a mellkas közepén zöld (egyeseknél rózsaszín)
5. torok Visuddha türkiz
6. homlok (harmadik szem) Ádzsnyákhja indigó
7. korona, Szahaszrára, fejtető ibolya (egyeseknél arany vagy fehér)
Tehát a szabályos színkép A szívcsakra azért térhet el, mert mindenféle rezgésszámot fogad, a korona meg azért, mert a fehér az összes szín egyesítése, arany meg a teremtő színe

"Reinkarnálódni fogsz, akár hiszel benne, akár nem." (Jane
2011. jan. 28. péntek 12:18
/Ujjászületés, karma/

"Reinkarnálódni fogsz, akár hiszel benne, akár nem." (Jane Roberts, Seth) :-)

Érdekes, még nem találkoztam ilyen problémával. Amit te leírsz,
2011. jan. 27. csütörtök 22:36
/Meditációs szédülés/

Érdekes, még nem találkoztam ilyen problémával. Amit te leírsz, a hirtelen vérnyomás- leesés tünetei. Lehet, hogy tudat alatt félsz valamitől, ami meditációban érhet. Szerintem ezért nem jó, ha kezdő meditáló sokat olvas a meditációban esetlegesen fellépő katarzisról. Kezdd el azzal a gondolattal a meditációt, hogy az egy kellemes, megnyugtató élmény lesz. Talán célszerűbb lenne először a testi relaxációt meg a légzőgyakorlatokat gyakorolnod, fokozatosan áttérve a meditációra.
Isten számára minden név az ő neve.