koverellenor teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

koverellenor teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
Fontos még megjegyezni
2011. szep. 30. péntek 00:54
/Neked működik a pozitív gondolkodás, a hittel teremtés?/

Fontos még megjegyezni, hogy a kalibrációhoz valamiképp fejben kell tartani a kalibrálni vágyott témát ahhoz hogy be tudd mérni. Kedvenc példám erre a zöldség. A zöldség mint emberi fogyasztásra alkalmas étel, vagy a zöldség mint az élővilág része (mint pl. kutya, egér, pók, gyilkos galóca, fenyőfa, stb.)? Teljesen más kalibrációt kapsz a kettőre (az első 200 felett, a második 200 alatt).
Tehát természetesen nem várható el, hogy ugyanaz az érték jöjjön ki a "vonzás törvénye Palacskó András elképzelése alapján", "a titok film elképzelése alapján" és "az én elképzelésem alapján" felvetésekre. Úgy látom alább te is megjegyzed hogy szerinted a vonzás törvénye nem az a hurráoptimista hozzáállás amit a film is sugall. Az, hogy egyenlőséget teszel a karma és a "vonzás törvénye" közé, még tovább bonyolítja a képet. A kalibráció a "mainsteam" vonzás törvényére vonatkozik, amin a teljes Titok-biznisz alapul.
Ettől függetlenül magát a jelenséget mint "vonzást" leírni egy hibás meghatározás Hawkins szerint, ahogy a videóban is említi.
Érdekes lehet viszont tudni, hogy a kijelentés miszerint "amit az elmédben tartasz hajlamos a megvalósulásra" 550 körül kalibrál. Hawkins azt is hozzá szokta tenni, hogy "ha a körülmények kedvezőek" :)

az objektivitás problémája
2011. szep. 29. csütörtök 23:34
/Neked működik a pozitív gondolkodás, a hittel teremtés?/

Hawkins nem nevezi objektívnek a módszerét. Ennek témájában már többször hallotam beszélni. Azt mondja, az emberi tapasztalat radikálisan szubjektív. Mikor valaki azt mondja "most objektíven közelítek ehhez a dologhoz", vajon mi mondatja azt vele? Az ő szubjektív tapasztalata. Ha azt mondjuk, "ezt vagy azt megmértem, tehát objektíve tudom hogy ennyi és ennyi", vajon mi az ami hitelt ad ennek a mérésnek és eredménynek? Az egyén szubjektuma.
Tehát nem, Hawkins nem tartja objektívnek a módszerét. Viszont semmi mást sem tart objektívnek. Az emberi észlelés és tapasztalás radikálisan szubjektív.

érzékelés kontra valóság
2011. szep. 29. csütörtök 23:21
/Neked működik a pozitív gondolkodás, a hittel teremtés?/

Ez az összehasonlítási alap jó példa arra, ahogy alapvetően aszerint próbáljuk megítélni a dolgokat, ahogyan azokat érzékeljük, ahelyett hogy aszerint értékelnénk, ami. "Az emberi elme önmagában képtelen megkülönböztetni az igazat a hamistól".
Az az anekdota jut még róla eszembe, hogy Hitler idején is pontosan jártak a vonatok és minimális volt a bűnözés a Birodalomban... :-)

Nem szeretnék pálcát törni egyik irányban sem. Mikor két
2011. júl. 27. szerda 22:24
/Milyen egy igazi megvilágosodott?/

Nem szeretnék pálcát törni egyik irányban sem. Mikor két álláspont egymással szembe helyezkedik, jó tudni és elfogadni annak lehetőségét hogy esetleg mindkettő tévedésen alapszik: ugyanúgy lehet, hogy mindketten tévedtek - vagy esetleg mindkettőtöknek igaza van - egy bizonyos szinten ;-)

Ettől függetlenül itt egy idézet az én vesszőparipám, a Jó Öreg Doki tollából:


(...)
K: Van észrevehető különbség a szent és a bölcs között?
V: Igen, talán mondhatjuk ezt. A spirituális megtisztulás és tökéletesedés útja olyan személyiséget eredményez, amelyet „szenthez illőnek" vagy tisztának látunk. A megvilágosodott bölcset viszont nem érdekli sem a test, sem a személyiség, ezért a hétköznapi ember számára nyersnek vagy elhanyagoltnak tűnhet.
Nisargadatta Maharaj (akinek tudati szintje 700-as feletti) például füstszűrő nélküli indiai cigarettát szívott, felindultságában az asztalt csapkodta, és hétköznapi személyiségének megfelelően nyilvánult meg. Egy zen mester elég goromba és szűkszavú is lehet. A szeretet azonban mindnyájukban azonos, mindössze másképpen fejeződik ki.

K: Ezek szerint a test és a személyiség fejlesztése időpocsékolás?
V: Eltereli a figyelmet, és másra fekteti a hangsúlyt. A test a természet terméke, és nem igazán érdekes, hogy mit tesz. Az elme és a személyiség a társadalmi környezet, a családi hatások és a kulturális programozás terméke. Egy pallérozott és művelt személy kellemes és értékes eszköz a társadalom számára, de nem azonos az Énnel. A megvilágosodás felé közeledve nyilvánvalóvá válik, hogy az én nem ugyanaz, mint az Én, bár ez utóbbi magába foglalja az előbbit.

K: Lehet valamelyik spirituális út jobb, mint a másik?
V: Két úton haladhatunk - vagy azon, amely egyenesen a célunkhoz vezet, vagy egy ráérős úton, amelyen felfedezzük a vidéket, és ellátogatunk az összes látnivalóhoz. A legtöbb spirituális kereső a ráérős úton jár, még ha nincs is ezzel tisztában. A többség számára azonban kétségkívül ez a legmegfelelőbb út. Ez nem rossz, nem is időpazarlás, egyszerűen ez válik be nekik a leginkább.
A valóságban az idő pusztán illúzió és látszat. Ha egyszer a spirituális cél mellett döntünk, igazából nem vesztegetünk el semennyi „időt". A végén nem számít, hogy ezer vagy egyetlen élet alatt jutottunk el a megvilágosodáshoz. Ugyanoda jutunk.
(...)

a vonzás törvénye
2011. júl. 24. vasárnap 22:03
/Neked működik a pozitív gondolkodás, a hittel teremtés?/

Az egyik CDjén Hawkins beszél a vonzás törvényéről.
Lefordítottam és feltettem ide, ha valakit érdekel :)
http://www.youtube.com/user/hawkinstanulocsoport#p/u/0/2Ki8LmPiIn4

Az első négy pont magyarázata lefordítva az alábbi videóban
2011. júl. 18. hétfő 00:53
/DRH - 101 út a békességhez/

Az első négy pont magyarázata lefordítva az alábbi videóban :)
http://www.youtube.com/user/hawkinstanulocsoport?feature=mhee#p/u/0/ldDX...

magyarázatok (nagyjából)
2011. máj.. 14. szombat 15:12
/DRH - 101 út a békességhez/

Igyekszem összefoglalni azok alapján amit tudok. Élőben persze alaposabb.

A 88-as pont arra az ősi labirintusalakzatra utal, amilyen pl. a Chartres-i katedrálisban is van. A wikipedia szerint: "A kőpadlón ma is megtalálható az 1205-ből származó labirintus, melyet a szerzetesek elmélkedésre használtak, miközben végigsétáltak rajta." Olyan szertartásos cselekedet ez is, mint pl. az imamalom forgatása, stb.
http://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=Fájl:Labyrinth_at_Chartres_Cathedral.JPG&filetimestamp=20060113053129
Van aki felrajzolja a homokba és úgy járja, van aki csak egy papírra és az ujjával vagy ceruzával követi végig, a tudatra való hatása ugyanaz mint a katedrálisban járva. Az előadás során ez az állítás izomtesztelés alapján igaznak bizonyult. "Ez egy misztikus igazság. Senki sem tudja a magyarázatát." "Mindezek (járni a labirintust, rózsafüzér imát mondani, tekerni az imamalmot) egyfajta belső békét idéznek elő" Független az egyén hitrendszerétől, független attól, hogy hindu, keresztény, buddhista vagy akárki teszi.

A 99-es pont magyarázata körülbelül az, hogy ő úgy tanítja, a gondolatok hátterében folyamatos az űr, a csend, amiből repülőhalakhoz hasonlatosan, egymástól függetlenül bukkannak fel az egyes gondolatok. A hangok mögött is folyamatosan és állandóan jelen van a csend, mintegy alapként szolgál. Ezt aztán további párhuzamba állításokkal is példázza: a legvadabb háborúban is folyamatosan jelen van a béke, az égen a felhők is csak azért látszanak mert a tiszta ég háttérül szolgál nekik. És hogy erre a fundamentumra, erre az állandóan, folyamatosan jelen lévő békére, űrre koncentráljunk.

27-es: a kutatásai alapján arra jutott, hogy az emberiség kb. 78 %-a él a 200-as (alapvető becsületesség) tudatszintje alatt. Ez egy átlag érték, az egész emberiségre vonatkozóan, ha területenként lebontjuk, van ahol ez a százalék magasabb, van ahol alacsonyabb. Azt fűzte hozzá: "csökkentsd le elvárásaidat velük szemben - már az is óriási eredmény hogy egyáltalán életben vannak".

A 47-es nekem is megdöbbentő volt először. Ha jól emlékszem ezt ő is mástól idézi, történészek jutottak erre a felismerésre, és utánanézve, bekalibrálva az igazságtartalmát ő is hasonló végeredményre jutott. Valahogy úgy fogalmaz erről: "az emberiség azokban az időszakokban mikor viszonylagos béke uralkodott, csak azért nem egymással háborúzott, mert épp túlzottan legyengítette a kolera, pestis, és hasonlókkal való küzdelem" :)

mindenkinek hite szerint
2011. máj.. 14. szombat 13:23
/DRH - 101 út a békességhez/

Én úgy tapasztalom, a világ nem fekete vagy fehér. Ezért igyekszem semmiről sem mondani itéletet a látszat alapján.
Legyen minenkinek a hite szerint :)

Jól hangzik!
2011. máj.. 14. szombat 00:36
/DRH - 101 út a békességhez/

Jól hangzik! Talán még jobb is, mert úgy nem emberekbe veted a bizalmadat, akiknek a szava sokkal kevésbé megbízható, mint Istené :)

Örülök hogy tetszik, van még egy ilyen 101-es a boldogságról, majd azt is lefordítom.

Azt nem tudom. Én egy olyan biztosítást kötöttem hogy bárminemű
2011. máj.. 14. szombat 00:23
/DRH - 101 út a békességhez/

Azt nem tudom. Én egy olyan biztosítást kötöttem hogy bárminemű halál esetén a hozzátartozóim szép summát kapjanak :)
"Azóta sokkal nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb vagyok" :))