Pitypang teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

Pitypang teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
Most talaltam ra erre a temara- valoszinuleg, mert..most 'ertem'
2010. dec. 13. hétfő 01:13
/Megbocsájtható-e a megcsalás, a hazugság?/

Most talaltam ra erre a temara- valoszinuleg, mert..most 'ertem' meg ra, eddig nem igazan erdekelt...
Mindig ugy kepzeltem, hogy a szereto - szereto-tartas fogalma..albszolut messze all tolem..,hogy ahol szeretet van, oda nem fer be egy harmadik stb...Ra kellett jonnom, hogy nem eleg a szeretet ehez...,sokkal tobb kell, kellene: intimitas(nem testisegre gondolok)
Harom eve vagyok hazas, 2 es fel eves gyerek anyukaja vagyok...- boldog ?...Nem igazan...A ferjem egy nagyon jo fiu, csak eppen..nem szeret ugy,ahogy en elvarom...,nem beszel ugy ahogy en elvarom..stb-stb..., vagyis, nem a lelki tarsam.., nem vagyunk intimek, kapcsolatunk tele van tabukkal...
November 9-en...rakerestem a facebook-on egy volt iskolatarsamra- akivel ugymond jartunk 13 evesen-(akit 20 eve nem lattam, csak tudtam, hogy messze van - 14.000km-re :)...Nem tudom milyen lathatatlan kez iranyitott...,bepotyogtem a nevet..,elojott, irtam 2 sort...es o visszairta " Hol voltal 20 evig? Hol voltal????" Hm...kedves fogadtatas volt:)...12 orat beszeltunk egyvegbe- egesz ejjel..., majd masnap is, es harmadnap is...es...most is(az elobb bucsuztam el tole)...Tobbet beszeltem vele 1 honap alatt, mint a ferjemmel evek alatt..,annyira intimek vagyunk, hogy intimebbek nem is lehetunk...Teljesen felforditotta az eletemet es, en is az ovet...Azt mondja, az ove kell legyek...Ja..Neki is van felesege es egy 5 eves kisfia..Tele van ez a ferfi szenvedelyel, oszinte, kedves, lagy, meleg..., vad..,romantikus...,szokimondo..., intim, konyveket olvasunk egyutt, megbeszeljuk,mindent megbeszelunk, mindent kimondunk...Erre van szuksegem..., neki is erre van szuksege..Nem szamit a tavolsag, hogy engem itt fuj az eszaki tenger szele, o meg a kengurukkal tancol..., nem szamit, hogy meg soha nem erintettuk meg egymast(megerintettuk, de az 20 eve volt), nem szamit, hogy en mikor kene lefekudjek, o eppen ebred es megy munkaba...Orult jatszma...Szerelem..Megcsalas? AZ..,en erzem azt, hogy ez mar az..,pedig fizikailag nem tortent majdnem semmi...(csak ciber:P )...Ha a ferjem megtudna, jo nyugodtan kirughatna...Erdekel? A szivem azt mondja nem...,az eszemet meg nem tudom honnan kaparjam ossze...
Ez csak igy roviden..,a lenyeg sokkal tobb ennel, de most csak ennyire voltam kepes.., csak felvazolni...

Szerintem akarki ezt gondolta volna egy ilyen kozonseg elott, de
2010. okt. 12. kedd 12:46
/Egó film/

Szerintem akarki ezt gondolta volna egy ilyen kozonseg elott, de...ez a szoke ki is mondta. En jot kacagtam rajta, de ha a munkaadoja lennek...,tuti repulne...Sorry:)))

En neztem ahogy emberunk szalad az Ego utan es mogotte a hid
2010. okt. 11. hétfő 16:34
/Egó film/

En neztem ahogy emberunk szalad az Ego utan es mogotte a hid lebomlik - mintha "felegetne" mindent maga mogott egy pillanatra...Ami erdekes volt szamomra, hogy egy adott pillanatban nem tudja egyik sem, hogy o kicsoda - tapogatjak magukat...Sokszor tenyleg nem tudni, hogy mi cselekszunk/szolunk vagy az Ego-nk...
Meg kell nezzem megegyszer, mert annyira cikaztak a gondolatok a fejemben, hogy nem lattam semmifele fenyt:)

Erdekes az is, hogy kinek mit jelent egy-egy bizonyos dolog. Pl,
2010. okt. 11. hétfő 14:29
/"Invention of Lying"- Lódító hódító/

Erdekes az is, hogy kinek mit jelent egy-egy bizonyos dolog.
Pl, mindkettonk listajaban ott allt az empatia hianya. O azt mondta, nem o az akit empatia hiannyal kell vadolni, mert: minden reggel felkolti a gyereket,megeteti es mielott elmegy zuhanyozni, csak akkor kolt fel engem, hogy feloltoztessem. (ez nagyon aranyos reszerol es ertekelem is) Viszont, mikor banatom van, sokszor keptelen aterezni es nem erti meg, hogy mi bant, nem tudja magat a helyembe tenni es az en szememmel nezni a dolgokat, nem probal megvigasztalni sem, mert ugye, en nagykislany vagyok. Nekem pedig hianyzik, hogy kisirjam magam a vallan, de nem tehetem, mert elvarja, hogy en mindig eros legyen, mert o is az...-en ezt nevezem empatia hianynak...
Eloszor tisztazni kell a szavak jelenteset - legalabbis nalunk:)

Felunk a valtozasokat befogadni/ elfogadni, felunk, hogy kiderul
2010. okt. 11. hétfő 14:17
/Miért nehéz változni?/

Felunk a valtozasokat befogadni/ elfogadni, felunk, hogy kiderul, hogy nem is vagyunk olyan erosek, mint ahogy elkepzeljuk, hogy nem tudunk annyira porogni, mint ahogy a helyzet megkivanja. Ezerrel vagyunk a valtozasra, de mi van akkor, ha helyzetunk/ szemelyunk rosszabba valtozik?Felunk reszkirozni.
Sokszor felunk kibujni a kenyelmi zonabol, megha elegunk is van belole, mert az ugye, olyan jo langyos, meleget tart neha es biztos.
Nagyon vagyom egy allasra, penteken megyek a masodik megbeszelesre, nagy eselyem van, hogy fel is vegyenek...,de en mar elore felek...Felek attol, hogy megsem vesznek fel es, felek attol, hogy felvesznek es minden megvaltozik: reggeltol estig dolgozni fogok, a gyerekkel csak este talalkozhatok, sokszor fog kelleni kulfoldre menjek, megint a gyerek..., a parom is gyakran jar kulfoldre, mi lesz a gyerekkel.., aztan a masik, hogy tenyleg meg fogok-e felelni, kielegito-e a holland tudasom olyannyira, hogy 8-10 orat hasznaljam egy irodaban. Megijeszt, hogy teljesen mas kulturaban feltalaljam magam, mert tudom, hogy homlokegyenest utkozunk erzelmi es kulturalis szempontbol..Mi lesz, ha nem ertem majd a vicceket es mi lesz, ha ok sem az enyemet? Mi lesz, ha en leszek a marslako az irodaban, ha nehezsegeim lesznek stb-stb...Mi lesz, ha ujra dolgozni fogok(3 es fel eve nem dolgozom, itt pedig meg egyaltalan nem is dolgoztam)es a ferjem soha nem latott meg engem mint munkaba jaro not, amiota a felesege vagyok, nem dolgozom(na, nem azert, mert o egy magnas, hanem mert orszagot csereltem, aztan hirtelen jott a gyerek), mi lesz, ha ujra magabiztos es anyagilag fuggetlen no leszek? Mi lesz, ha ujra elovakarom a kis kosztumkeimet a szekreny melyerol?(persze, az esely, hogy ramjojjenek egyenlo a nullaval:)))))
Rengeteg mindentol felek, de jojjon aminek jonnie kell:)Annyira nem szabad felnunk, hogy felelmunk meggatoljon celunk elereseben, csak annyira szabad feljunk, hogy kozben 'sharp'-ok maradjunk.

Koszonom a biztatast!:)
2010. okt. 11. hétfő 13:45
/Szerelem, bizalom, megérzések, ...elvesztem!/

Koszonom a biztatast!:)

Erdekes:) Pentek este itthon kiboritottuk a bilit. Nagyon felgyu
2010. okt. 11. hétfő 13:29
/"Invention of Lying"- Lódító hódító/

Erdekes:)
Pentek este itthon kiboritottuk a bilit. Nagyon felgyult sok minden, mindketten tele vagyunk stresszel, nekem nincs munkam, neki tul sok van, keres, de nem eleget, oszerinte en pazarlok, szerintem o mogorva stb...Aztan mar nem birtam tovabb es mondtam, hogy beszeljuk meg..., illetve ..jatszodjuk meg..Amugy nagyon merges voltam es szomoru.
Meg delelott vettem ket lapot, felirtam a nevunket es azzal kezdtem "Ilyennek latlak(ilyen vagy)" es plussz es minusz jeleket...., a masik oldalra pedig azt irtam " szeretnem ha ezeken valtoztatnal".... es meg egy oldalra, hogy " Azert akarok veled elni, mert...(azert elek veled mert...)
En meg delelott felindulasomban nekifogtam a feladatomnak. Aztan mikor este hazajott, o is nekilatott a hazifeladatnak:) Miutan o is befejezte, leulltunk az asztal melle es kicsereltuk a lapokat. En mar ereztem, hogy kicsit tul oszinte voltam, mar-mar durva(de minden negativ tulajdonsaga mellet tettem egy pozitivat is, mert van az is eleg), de...a dolognak ez volt a lenyege, hogy tudja a masik mit gondolok rola es, hogy a negativ dolgokon valtoztasson is. En mosolyogva olvastam a ferjem jegyzeteit, nagyon edesnek tunt, mindamellett, hogy kisult, hogy semmi empatiam es akaratgyenge vagyok,turelmetlen stb, viszont...erzekem van a szep dolgok irant es okosnak lat, mindemellett pedig jol apolom a csaladot...Szeretne, ha ambiciosabb lennek es ha tobbet adnek a szavara, ha erdekelne engem is a koltsegvetes stb..Es, hogy miert van velem? Mert en vagyok a lelki tarsa es , mert imad velem szeretkezni(meg sok mast is irt, de ezen akadt meg az agyam:)))Ezutan pedig darabokra szedtuk az egesszet es megvitattuk, hol hangosabban, hol kedvesebben...Vegulis megertettuk egymast es most probalunk "javulni":)
Csak azt akarom ezzel mondani, hogy nalam pl. nem mukodik az oszinteseg, ha csak ugy fejbe vagsz csomo negativ dologgal...es szerintem masnal sem...Kell a diplomacia is...Barmennyire fel voltam keszulve, hogy a ferjem most jol beszamol, ha nem irt volna kedves dolgokat is, akkor lehet, hogy ratamadtam volna, hogy csak a rosszat latja bennem...De mivel a jo oldalamat is kihangsulyozta, sokkal konnyebben el tudtam fogadni a kritikat. Mivel nem tudtam igazabol mit gondol rolam es ujabban csak morcos, megorvendtem, hogy megiscsak latja bennem az ertekeket is, annak ellenere, hogy ugy nez ki sokszor, mintha csak a rosszat latna.
Az egyik ismerosom(60 eves no) elmondta, hogy felmergelodott egy baratnojere, majd felhivta telefonon es azt mondta neki, hogy matol vege a baratsagnak, se o nem megy tobbe hozza, se a masik ne jojjon, kesz, vege. MI ezen annyit kacagtunk, de vegul azt mondtuk "nem normalis":))) Pedig a no oszinte volt, nem akart tobbet baratkozni es tudtul is adta.
Egy masik ismerosom panaszkodta, hogy baba latogatoba volt valaki naluk es a latogato azt mondta " szerencsetekre, a nagypjara hasonlit"...
Egy baratnomnek meg a leendo anyosa azt mondta "En nem ertem miert pont teged valasztott, sze annyi mas lany is kerult volna"... Ez oszinteseg?!:)Az, de egyben gatlastalansagrol is arulkodik, nem?

Sokszor felnott fejjel baratsagokat kotni nagyon nehez. A gyerek
2010. okt. 11. hétfő 12:45
/Majdnem lett barátság...../

Sokszor felnott fejjel baratsagokat kotni nagyon nehez. A gyerekek osszebaratkoznak meg akkor is, ha nem egy nyelvet beszelnek, mi pedig akkor sem ertjuk egymast, ha egy az anyanyelvunk.
Furcsa amit az ismerosod tett, nem igazan lehet erteni, de szeretnem toled kerdezni, hogy szellemi szinten mennyire alltok azonos dobogon? Mert lehet, hogy a no szimaptikusnak tunt az elejen, a lityi-fityi duma nem sok intelligenciat meg IQ-t kovetel, de lehet , hogy alsobbrendunek erezte magat melletted, lehet, hogy nem erezte, hogy meg tud felelni mindennapi szinten a te szintednek. Na, persze, az is lehet, hogy arra gondolt most, o a nagy "karrierista no" mit tudna egy magadfajta otthonullovel elosztani, de ebbol is lathatod, hogy jobb, hogy nem letettek baratnok...
Velem is elofordult mar hasonlo eset, egy "baratnomet" hivtam fel es felvette a telefont valaki, o meg beordibalta(anelkul, hogy tudta volna, hogy meg nem szakadt meg), hogy "most nincs kedvem, hagyjon beken, menjen a..."A mai napig tagadja, hogy tudta, hogy en voltam, mikor rakerdeztem azt mondta, hogy az gondolta, hogy a fonoke(meg nagyobb eges lett volna)es nem akart bemenni szombaton dolgozni. Jelzem, mindig o volt aki hivott naponta es orakat tartott engem a telefon mellett(azert hivott mindig o, mert ingyen telefonja van es mindig mondta, en felhivlak), mert kicsi gyereke van es allandoan erdeklodott mit hogy kell csinalni stb...Persze, en azota sem hivtam, o meg hivott, de...bennem valami megszakadt...es azota sem lattuk egymast, tobb, mint fel eve, pedig addig havonta osszejartunk.
Ja, es ne adj isten, hogy feltse a ferjet...:), akkor meg plane tedd teljesen holtvaganyra a dolgot:)

Emlekszem, 12 eves lehettem, amikor megadatott nekem az a
2010. okt. 11. hétfő 12:24
/Szerelem, bizalom, megérzések, ...elvesztem!/

Emlekszem, 12 eves lehettem, amikor megadatott nekem az a "kituntetes", hogy az iskola egyik meno(13 eves:)fiujaval moziba mehettem..Mindenki irigyelt...En,szemelyesen annyira nem voltam oda, de...valami csak kellett legyen a fiuban, ha annyira meno volt: kicsit duci, barna fiu...,semmi kulonos...,de "meno" volt:)))...Igy hat elmentunk moziba, aztan mikor hazakisert, adott egy...-Uristen- nyelves puszit...Bleah:)))...Hamar hazafutottam es fogkefevel hosszu-hosszu percekig mostam a nyelvem...
Aztan masnap megtudtam, hogy...egy masik lannyal is volt moziba, megpedig miutan engem hazakisert...Ezt mar nem tudtam lenyelni...es kesz...A nyelves puszi sem volt alom, meg mas kislanynak is adsz, na...en tobbet nem beszeltem vele- ez volt az elso alkalom, amikor ereztem,hogy 'megcsaltak"...Valahogy reflexkent jott, hogy tobbet ne beszeljek vele, nem tanitott senki, nem beszeltem meg senkivel. Igyhat lehet, hogy ez a vedekezes veleszuletett.(?)
Aztan kesobb, mikor mar komoly dolgokrol volt szo, mindig figyeltem ra, hogy olyanvalakit valasszak, akiben megbizhatok. Persze, ezt elore nem lehet tudni, igyhat volt,mikor nagyon rosszul ereztem magam, mert becsaptak, viszont az en erzelmeim nem voltak annyira erosek soha, hogy par nap alatt ne tudjam tultenni magam.Valahogy mindig megraztam magam es mentem tovabb.
Aztan jott valaki,akit imadtam es aki nagyon korrekt volt velem, 7 es fel even at.(az igazi Ex-em:)), en is vele(egy darabig)...,aztan jott az egyetem, en egy varosban, o mas varosban, havonta egyszeri talalkozas...Untam(19 eves voltam)..., igy hat kaptam magamnak egy 'kezzelfoghato' valakit...,aki nagyon vicces volt meg minden.., hamar levett a labamrol...Teny ami teny, 5 evig duplaztam...Mikor az egyikre megharagudtam, visszamentem a masikhoz es forditva...Mindket fiu mindig megbocsajtott...Mikor lesz ennek vege? -allandoan ezt kerdeztem magamtol, de nem volt erom semmit tenni ellene. Aztan befejeztem az egyetemet es ujra osszekerultunk a nagy szerelmemmel. Eljegyzes, osszekoltozes, majd ujra megjelent a masik,...eljegyzes felbontasa, cirkusz...Majd jott a nagy dontes ideje: a masik is megkerte a kezem...Idot kertem...(jo volt vele, de..egy eleten at..., nem voltam benne biztos)...Aztan egy kirandulas alkalmaval radiot hallgattam a telefonjan, amig o zuhanyozott...es kozben raakadtam egy kimeno uzenetre "Itt esik az eso, hianyzol"...Osszedolt bennem egy vilag...Es nem azert, mert jaj de szerelmes voltam, hanem azon tunodtem, hogy mikor valaki megkeri a masiknak a kezet..., hogy kepes masra gondolni? ...Csakis ugy, hogy nem szereti igazan...Meg aznap este vonatra ulltem es hazamentem.Telefonszamot csereltem, email-cimet stb es tobbet soha nem lattam az illetot.
Kozbe jottek-mentek a pasik az eletemben, mindenfelek..., de mindig kikerultem a hazas es a foglalt pasikat. Volt olyan,hogy belementem elvarasok nelkuli kapcsolatba is, de azert, mert kenyelmes volt.
Volt egy elvalt kollegam is, akivel parszor randiztunk, aztan masoktol megtudtam ,hogy terhesen csalta a feleseget, majd mikor a kislanya betegen szuletett, tobbet nem akarta oket latni es elvaltak. Abban a percben megszakitottam vele minden kapcsolatot. Es nem csak azert, mert "vedekeztem", hanem feltettem magamban a kerdest, hogy milyen ember lehet ez...
Majd jott valaki, aki nagyon csunya volt, viszont nagyon intelligens es...imadott...Nagyon talalt a szo, imadtam vele lenni, viszont tudtam, hogy nem lehet ebbol soha semmi es ugy is alltam hozza...Mellette mindig kerestem az Igazit(meg az Igazi Exemet, aki szepen visszautasitott)l,amig ossze nem jottem a ferjemmel. Aztan ez a csunya pasi annyira osszedolt,amikor eloalltam, hogy kesz,vege, hogy mindenfele aberrans (es nemcsak)dolgokat osszehordott rolam a (jelenlegi) ferjemnek es mivel akkor nagyon az elejen voltunk, ott is hagyott...Es en ekkor tanultam meg a leckemet! Nagyon fajt es ha elveszitettem volna akkor a ferjemet, megerdemeltem volna, viszont o szeretett es meg akart ismerni, ezert...visszajott...Es megismert..., de mar nem az voltam, akirol masok beszeltek es nem az, aki valojaban addig voltam. A ferjem mindenek ellen, megajandekozott a bizalmaval es ezzel en soha nem elhetek vissza. Mindig eszembe jut mennyire szenvedtem, amikor otthagyott es azt soha tobbe nem szeretnem atelni. Persze, evek teltek el, gyerekem van, maskepp latok mindent, maskepp latom az oszinteseg es bizalom kerdeset, maskepp itelem meg a kapcsolatokat. Vegulis, revbe ertem bizonyos szempontbol, mar nem keresek, mert megkaptam amire vagytam, megha sokszor fel is teszem magamnak a kerdest, hogy ...tenyleg erre vagytam-e...A ferjemmel meg mai napig csiszolodunk egymashoz, nem konnyu, de ...most az egyszer valahogy nem jon, hogy feladjam, nem az az elso gondolatom, hogy elfussak. Sokszor, mikor nagy banat er, arra gondolok, hogy meg vannak dolgok, amiket nem bosszult meg az elet, de igyekszem elhessegtetni a gondolatot, mert...aki most vagyok, az csak jot erdemel....- igy gondolom...Kozben az igazi Exemtol bocsanatot kertem(meg is bocsajtott- legalabbis azt mondta), ugy erzem, o az egyetlen,akit annyira megbantottam,hogy magamnak meg mindig nem tudtam megbocsajtani...
Hat..roviden... ez az en tortenetem ...,amire nem vagyok buszke ...

Nem akartam, hogy nagykepusegnek hasson, mert nem is ez volt a c
2010. okt. 10. vasárnap 23:19
/Szerelem, bizalom, megérzések, ...elvesztem!/

Nem akartam, hogy nagykepusegnek hasson, mert nem is ez volt a celom, viszont, lehet, hogy igy sult el.
Istenem, dehogy vagyok en imunnis a fajdalomra...Nem ugy ertettem az egesszet, hogy "en vagyok a vilag kozepe, engem nem ert semmifele csalodas, engem nem csaltak meg soha, milyen jo no vagyok" ...Szo sem rola.
Es, nem, magammal nem vagyok ilyen maximalista(legalabbis, nem voltam soha az, sot...)
Holnap delben jovok, hogy kifejtsem, most csak beugortam.

Szep ejszakat!:)