LeZsu teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

LeZsu teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
Sziasztok! 14 éves koromig nagyon súlyos ekcémám volt,
2012. márc. 20. kedd 09:23
/Betegségek lelki oka/

Sziasztok!

14 éves koromig nagyon súlyos ekcémám volt, mindenféle nagyon erős krémeket kaptam rá, de igazából a dolog nem segített. Már kicsi gyerekkorom óta ez így volt. És valószínűleg tényleg az anyám miatt lett így, ő nagyon túlérzékeny és semmit sem tud egyedül megoldani (de ezt hagyjuk, mert hosszú és idegesítő történet) (megjegyzem, hogy a szüleinket is mi választjuk, tehát nyilván oka volt annak is ó, hogy őt választottam anyukámnak, nem hibáztatom most már őt)
Az orvosok nem tudtak segíteni és szerintük semmire nem voltam allergiás, de én a kis 10-12 éves agyammal rájöttem, hogy ha stresszelek rosszabb, és ha húst eszem és bármilyen állati eredetű fehérjét akkor is, de a hús volt a legrémesebb. Plusz csokoládé, fagyi, és egyéb finomságok.
Szóval a stressz + hús volt a borzasztó ötvözet. Nagyon ideges gyerek voltam, mindentől féltem és aggódtam mindenen kiskoromban és ráadásul még frusztrált is lettem a betegségemtől, mert mindenki csúfolt, nem csinálhattam azt, amit a többi normális gyerek (strandra menés, somlóigaluska evés stb)
14 éves koromban megismertem egy bioenergiával dolgozó szenzációs terapeutát. Itt elkezdődött a második életem. Ő kb 20 nap alatt elmúlasztotta a tüneteimet és én nem hittem el, ekkor kezdtem el olvasni és tanfolyamokra járni, kinyíltam a világra és az ezotériára. Ez az ember megmentett egy laza mozdulattal, neki ez gyerekjáték volt a többi nagyon beteg páciense mellett. Ő nemcsak meggyógyított, hanem el is magyarázta mi miért lett és ettől az egész sokkal nagyobb hatást is tett rám. Azóta vega vagyok (csak halat eszem néha) és gyakorlatilag tünetmentes. Egy-egy stresszesebb időszakban néha előjön egy emlékeztető foltocska a bőrömre, de mindig tudom, miért és mindig el is múlik nagyon hamar.
Nekem is írhatsz bátran, ha gondolod: zsuzsette@libero.it

Az én figyelmemet felhívtad, és ennek csak örülni tudok. Pont
2011. nov. 26. szombat 10:45
/Önmegvalósítás - hol tartunk?/

Az én figyelmemet felhívtad, és ennek csak örülni tudok. Pont ezt a gondolatot kerestem. Szerintem egyébként az embert addig zavarja a mások másmilyen véleménye, amíg nem tiszta számára a sajátja és bizonygatásra van szüksége önmaga és a többiek előtt.
Aztán van olyan is, amikor már olyan szerencsésen magasról tudja valaki szemlélni a dolgokat, hogy rálátása lesz az egységre, ezáltal akkora "tudatosság-halmaza" lesz, hogy abba már minden belefér. Ilyenkor nemcsak nem idegesít fel többé a másmilyen vélemény, hanem el tudjuk fogadni a mások különböző igazságát, mint ugyanazon egység részigazságait.
Természetesen általánosságban beszélek :)

Éva, a fején a szöget!
2011. nov. 25. péntek 14:40
/Önmegvalósítás - hol tartunk?/

"Az én személyes hitvallásom az,hogy azért vagyunk itt,hogy a szellem általunk átjárja az anyagot".

Kulcsfontosságú gondolat. Az emberi struktúra jellegéből adódóan össze tud kötni dimenziókat, ha kiteljesíti minden képességét. Elméletileg pont ez lenne a végcél szerintem is. Örülök, hogy erre megint felhívtad a figyelmet!

"A legmélyebb motivációt kell ismerni, ami a lélek
2011. nov. 23. szerda 11:06
/Önmegvalósítás - hol tartunk?/

"A legmélyebb motivációt kell ismerni, ami a lélek motivációja."

Ez itt a lényeg, Kati! Meztelenül megállni saját figyelő tudatunk előtt és megnézni, mi is van a ruhák, a szerepek, az álarcok, a bőrünk alatt.

És ez egy személyes dialógus. Senki nem tudhatja helyettünk, asszem.

Köszi a tanácsokat!!

Igen, szívesen elolvasom, ha átküldöd.Értem, amit
2011. nov. 21. hétfő 23:29
/Önmegvalósítás - hol tartunk?/

Igen, szívesen elolvasom, ha átküldöd.

Értem, amit mondasz.

Számomra a valahova tartozás kérdése egyáltalán nem olyan egyszerű. Életem során gyakorlatilag egyik pillanatról a másikra olyan helyzetbe kerültem, amikor minden eltűnt a fizikai környezetemből, ami addig meghatározta az identitásomat. Ekkor aztán kénytelen voltam valami módon az igazi identitásom után kutatni. Hála égnek! Mondom most, de akkor nem volt egyszerű.

Ezért érzem ezt a "valahova tartozás" pontot túl áltagosnak. Ez az igény mindenkiben másmilyen szinten van meg és mást jelent szerintem.

Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem fontos a világban részt venni, hiszem ezért vagyunk itt, de a valahova tartozást jobb ha megelőzi egy önmagunkhoz való tartozás. Ezzel a rossz féle függőség is elkerülhető.

Az email címem: zsuzsette@libero.it

Látogató! Szerintem neked tetszene Viktor Pelevin "Tchapaev I
2011. nov. 21. hétfő 22:20
/Illúzió-lét/

Látogató! Szerintem neked tetszene Viktor Pelevin "Tchapaev I Pustota" c. regénye.

Kedves Kati! Kapóra jön, amit írsz. Azt hiszem elég sok
2011. nov. 20. vasárnap 22:42
/Önmegvalósítás - hol tartunk?/

Kedves Kati!

Kapóra jön, amit írsz. Azt hiszem elég sok mentális csúsztatást műveltem egész eddigi életem során a "valahova tartozás" kérdéskörében. Azt hittem a különböző csoportok által van nekem identitásom. És amikor az egyes csoportok átalakultak vagy eltűntek, akkor nagy kérdőjel nézett rám vissza a tükörből.

Itt mit ért ez alatt Maslow? Mert sokmindenhez és sokmindenkihez tartozhatunk egyidőben: eredeti családhoz, új családhoz, munkahelyi csoporthoz, baráti körhöz, társhoz, valláshoz, nemzethez, mozgalomhoz stb. Lehet-e állandó "valahova tartozásról" beszélni az élet nagy változásai közepette? Nem arról van itt szó, hogy leginkább saját magunkhoz és önlényegünkhöz kell leginkább tartozni?

"AKARD A SAJÁT SORSOD, AZ ÉLETET, ÉS BÍZZÁL BENNE ÉS
2011. nov. 20. vasárnap 21:08
/Súlyos tévhitek 2012-vel kapcsolatban/

"AKARD A SAJÁT SORSOD, AZ ÉLETET, ÉS BÍZZÁL BENNE ÉS MAGADBAN"

...egész héten erre a mondatra vártam, köszönöm neked... :)

Egyetértek abban, hogy a családi minták nagyban meghatározzák a
2011. okt. 29. szombat 15:54
/Bonyolult/

Egyetértek abban, hogy a családi minták nagyban meghatározzák a viselkedésünket és a Hellinger családállításról is csak azt tudom mondani én is, hogy nagyon hasznos tud lenni. Viszont az előttem szólókhoz annyit szeretnék hozzátenni, hogy a legfontosabb szerintem neked az lenne, hogy meg tudd fogalmazni azt, hogy mire is vágysz, mert nekem úgy tűnik, hogy ez nem tiszta. Az nem fontos, hogy mások, a társadalom mit vár tőled, sőt még az sem fontos a párod mit vár tőled, először arra kell rájönnöd Te mit szeretnél ettől az élettől, mert enélkül nem lehet megtalálni a megfelelő utat és a lehetőségek sem találnak meg.

Én is külföldön élek, 8 éve jöttem ki, mert beleszerettem egy külföldi férfibe, 3 évvel később a kapcsolat végetért, de nem mentem haza, hanem kialakítottam az új életemet itt. Annyira akartam, hogy sikerüljön, hogy sikerült. Ha az ember tudja, mit szeretne, minden segítséget megkap "fentről" hogy meg is valósíthassa azt. Én ebben hiszek.

Írj egy listát, próbáld elképzelni magad egy ideális állapotodban, mindent beleírhatsz, a legtitkosabb vágyaidat is. Ezt a listát senki sem látja, csak te, próbáld meg teljesen őszintén és szabadon elképzelni saját magad az ideális állapotodban. Talán segít, talán meg is lep a saját listád.

Az újraépítkezés alatt nem az új maszkok felvételét értem, hanem
2011. máj.. 21. szombat 22:29
/Öndefiníciók/

Az újraépítkezés alatt nem az új maszkok felvételét értem, hanem a valódi "mag-unk" felépítését, az önvalónk megtalálását. Talán az "újra" előtag nem megfelelő.

Semmi nem maradhatsz szerintem, mert ha még itt vagyunk, ebben a dimenzióban, akkor valaminek lennünk kell ebben a világban, DE ha legbelül tudjuk, hogy igazából semmi-minden vagyunk, a világban eljátszott szerepek nem esnek annyira nehezünkre.