Tomi-Babi teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

Tomi-Babi teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
nyilvános tükör
2010. aug. 07. szombat 10:50
/Mit keres az önismeret a weben?/

Hello Mindenkinek! Szerintem egy ilyen kezdeményezés szuper ugyanis nagyon nehéz az önismeret.Az a véleményem ,hogy annak beismerése amit eddig nem tudtunk és változtatni kellene rajta , nem könnyű.
Egy ilyen helyen ugyan kicsit személytelen , de valóban tükör van tartva és hamarabb rájöhetünk arra mivel is van dolgunk. Erre rengeteg terápia épül , hogy egymás előtt beszélünk a problémánkról és közben másoknak segítünk ezzel.Például az Anonim Alkoholisták vagy a Drogos gyűlések. Mind erre a szisztémára épülnek fel. Nagyon sokat segíthet a megosztás.Pláne ha egy párkapcsolatban is nehezen beszélnek arról mit is szeretnének ha másképp lenne. Miközben másoknak segítünk , akközben épül és átalakul a személyiségünk.

Őrület
2010. aug. 05. csütörtök 13:58
/Mókuskerékből kilépés/

Nehéz kiszállni a mókuskerékből , pláne ha nem önszántamból kerülök bele , hanem a kényszer és a körülmények tartanak benne. Az hogy időnként kivül helyezem magam az perpillanat mentálisan segít , de nem megoldás. A kulcsszó az életmód változtatása és az eköré csoportosuló igények helyes szintre helyezése. Vagy amikor maz ember a saját útját járja , na akkor már nem mokuskerék van hiszen azt teszem amit szeretek.

koldus és vámpír.
2010. aug. 05. csütörtök 12:25
/Szeretetkoldusok.../

Azt gondolom , hogy a szeretet egy olyan portéka , amit könnyen adunk veszünk.
Csak a vevőkőr tudja megszabni a kereskedelem minőségét.
Ha túlkinálat van szeetetből és azt a másik nem tudja hasznosan magába engedni az káros is lehet.
a szetretetvámpír az aki minden lehetőséget megragad arra , hogy elszívja a szeretet érzését mástól akár lelki zsarolás bevetésével. Szerintem az ilyen nem szereti saját magát és más módon próbálja pótolni ezt a hiányt. Aki koldul aqz meg lehet nincs is tisztába ezen érzés milyenségével és még nem élte meg igazán azt ha egy szeretet az élete részét kezdi képezni.
Feldmár András bátran kimondta a világ előtt: Engem az anyám nem szeretet!
Magyarázat: az nem szeretet , ha azt akarom visszalátni a gyerekemben , páromban , ami nekem nem jutott az életben.
Ezzel együtt imádom , ha azt mondja a nejem , hogy szeret és látom rajta és érzem a viszonyunkon hogy ha én is mondom kerekebbé válik.
Nem csak mondani hanem cselekedni is kell.
Valóban a lélek tudja a legjobban érezni és tükrözni a szeretet létét.

többnyire nem
2010. aug. 04. szerda 17:40
/Becsületes vagy?/

Nehéz a kérdés , de egyszerű a válasz : NEM
A többnyire azt mutatja részemről , hogy útkereső vagyok a teljes és tiszta becsületes élet felé , aminek megtalálásához illetve annak eléréséhez már komoly lépéseket tettem.Ebben a gazdasági helyzetben nagyon nehéz , mint családfenntartó az egyenes utat járni viszont az a megtapasztalásom , hogy minél több nem jó dolgot oldok meg egyenes úton , annál könnyebb egyébb más dologra odafigyelnem.Például a fejlődésemre és a családomra.
Már észre tudom venni a legnagyobb feszültségek mellett , hogy reggel süt a nap vagy meghallom a madarak énekét!

EZ IGEN!!!
2010. aug. 04. szerda 17:25
/Szeretetre ébredés/

Meghallgattam egy pár alkotást és igen megindítóak. Egy kicsit a Coxon féle érzést hallottam ki belőle , ami csodálattal töltött el. Felszabadítja az ember lelkében szunnyadó bánatot nehézséget , de ugyan akkor az öröm forrása is. A PIANI SOLO netes rádión is ilyesmik mennek. Lenyűgözött az élmény amit a zenéd nyújtott.
Szívem és lelkem mélyébe hatoltak a dallamok!!!
Megremegtette a szellemem húrjait és amig hallgattam egy pillanatra kerekké váltam!!!
Köszönöm az élményt!!!

szerelem örök
2010. aug. 04. szerda 16:58
/Van olyan szerelem, amely örökké tart?/

nagyon jó téma! Én azt vallom , hogy a szerelem örök.
Egyszerűen van és ebben élni csodálatos hiszen nyitva tartja a lelket és az embert egyaránt.
Már pedig ha nyitottak vagyunk , minden csodálatos dolog bekerül az életünkbe!Ennek az az egyetlen veszélye , hogy sajnos ha ez az érzés egyoldalú és a másik fél , barátnő , feleség ezt átalakítja magában szeretetté , más minőséget kap a kapcsolat és az aki a szerelemben éli meg a napjait iszonyatosan nagyokat sérül egy idő után . Nagyon nehéz ezt jól kezelnie annak a partnernek , aki egy ilyen ember párja.
szerelmes ember megbocsájtó , mindig kész a változtatásokra és helyzetek jó megoldására , de talán túlságosan is kész erre , mert szeretne abban a csodálatos érzésben maradni.
Sok sérülési faktor van egy ilyen tiszta érzésben , de nem mondanék le róla soha!

Jót adni kapni
2010. aug. 04. szerda 16:27
/Nehéz a jót befogadni/

Jót adni nagyon jó és kapni is óriási dolog.
De vajon honnan is tudjuk, hogy amit a másiknak adunk az neki jó ? Ez fordítva is igaz , hogy amit a másik ad nekünk azt Ő honnan tudja , hogy betalál vele nálunk? Ez egy örök problémám , hogy mennyit is adhatunk például egy szeretett párnak , a feleségünknek , hogy ne érezze , hogy sokak vagyunk? Nekem -igy ahogy e sorokon végig futottam- az a legnagyobb bajom , hogy imádok adni.Nem csak tárgyakról , hanem bármiről is legyen szó. Akár otthoni segítségnyújtás , akár a másik ember tehermentesítése , szinte bármit tudok adni amiről azt gondolom , hogy a másik örül neki. Lehet itt követem el a legnagyobb hibát. Egy idő elteltével szinte agyon nyomom a másikat a rengeteg adással és nem tud viszonozni , amitől egyre rosszabbul érzi magát . Ami a legnagyobb csapda ebben az az , ,hogy utána azt hiszem , hogy ezt a másik is tudja és szinte elvárom tőle , hogy adjon . Ami persze nem sikerül és ebből konfliktus generálódik .Ez nem tesz jót semmilyen emberi kapcsolatnak sem! De mi lehet a megoldás?
Valószinű az , hogy kell hagyni a másikat érvényesülni , nem mindent helyette megoldani és nem állandóan az élete része lenni. Fájó ezt leírni nekem , ez lehet az igazság vagy valami ilyesmi!
Sokszpr emiatt nem is veszem észre azt , amit Ő próbál adni , nem ismerem fel és emiatt nem is nagyon tudom befogadni , annyira el vagyok foglalva a saját adakozásommal.
Talán nekem is hagynom kellene , hogy megérezhessem és megéljem a jó megkapásának élményét.