KatiPotter teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

KatiPotter teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
Én már régen szóltam hozzá, de mit ad Isten, pont olyan téma
2011. jún. 10. péntek 13:54
/Kiválasztott nép-e a magyar?/

Én már régen szóltam hozzá, de mit ad Isten, pont olyan téma van, amivel én rengeteget foglalkoztam már, az utóbbi időben is. A konklúzió: nem létezik kiválasztott nép. Ez egy illúzió, ami beviszi az embereke egy "mátrixba", ami eléri, hogy félelmet keltsen. Tök mindegy, hova születünk, egy a lényeg, hogy hogyan élünk. Az összetartás fontos, de ne olyan illúziók tartsanak már minket össze, hogy "kiválasztottak" vagyunk (az nem igazság alapú, nem igazi összetartás, szerintem az igazi az, mikor odafigyelünk egymásra és segítjük egymást). Amikor az ember nehéz helyzetbe kerül, úgy érzi, hogy nehezebbe az átlagnál (elő is fordulhat), átfuthat rajta ilyen gondolat, hogy mert "kiválasztott". Ki választotta, mire? A feladatainkat mi választjuk, akárhova születünk. A zsidóknál is van egy ilyen felfogás, és azt tapasztaltam eddig, hogy sok zsidó sem tudja megmagyarázni, hogy konkrétan mit értenek az alatt, hogy, kiválasztott.... Szóval elég furcsa ez az egész, vagyis ellentmondásos, hogy "kiválasztott" egy nép.... Egyáltalán bármelyik (tegyünk félre minden kettős mércét).
Logikus: Isten a szeretet. A szeretetnek igencsak ellentmondana, ha lenne kiválasztott nép, akivel kivételeznek vagy épp elbuktatják. Isten nem rasszista.... Mondhatjuk így is. :)
Szerintem nem létezik kiválasztott nép, kiválasztott ember sem, csak általunk választott dolgok, amiket követni szeretnénk. :) Na most már nem okoskodok, csak gondoltam, megosztom, ha már ennyit foglalkoztam vele.

Vonzod a szimmetriát
2011. márc. 04. péntek 16:47
/Évek óta követ a 22:22!/

Lehet, hogy egyszerűen a szimmetriát vonzod. Szoktad magadon figyelni, hogy ha nézel egy alakzatot, feltűnik-e, fontos-e számodra, hogy mennyire szimmetrikus? Én szoktam néha, és a számokban is feltűnik, ha pl szimmetrikus. Lehet, hogy ez azt is jelzi, hogy az ember szeretne lelki társakkal találkozni, vagyis "lelki szimmetriát" keres, de lehet, hogy nincs ezzel összefüggésben, csak eszembe jutott. Vagy egyszerűen valami rendet, rendszerességet keres az ember, és ezért is lehet.

Az az érdekes még, hogy ugye a kínai horoszkópban egy-egy
2011. márc. 03. csütörtök 23:03
/Mit jelent a macska?/

Az az érdekes még, hogy ugye a kínai horoszkópban egy-egy állatnak feleltetik meg a jegyeket. A Nyúl éve a Macska éve is, vagyis a kettő azonos benne. Én Nyúl évében születtem, mégsem áll hozzám közel a macska, a kutya viszont olyan állat, ami erőt ad. Viszont indián horoszkópban farkas vagyok, ami nem ellentmondásos nálam olyan szempontból, mint a kínai. :D Viszont az tény, hogy azok a férfiak vonzóak számomra, akikre illik a Kutya jegyében születettekre vonatkozó leírás (kínai asztrológia szerint). De lehet ez is véletlen. :)
Lehet érdemes lenne megnézni ezt neked is, bár lehet, hogy semmi összefüggés nincs.

Az ember mint árucikk
2011. márc. 03. csütörtök 13:48
/Lebegés/

A napokban én ezen gondolkodtam. Most munkakeresőként ezt annyira érzem. Úgy méregetik az embert, mintha árucikk lenne. Sokszor. Nekem is ez a szó jutott eszembe, "árucikknek néznek". Volt ellenkező példa is, ahol ugyan nem tudtak munkát adni, de a viselkedésükön éreztem, hogy embert látnak bennem. Volt, ahol viszont tényleg úgy éreztem, hogy árucikként kezelnek. Nyilván kíváncsiak arra, mennyire vagyok alkalmas a munkára, de azért lehet mégis érezni, mikor emberként beszélnek velem, vagy mintha csak árucikként, akit méregetnek, akkor is, ha nem tudnak munkát adni (sok helyre mentem be próba-szerencse alapon, ha nem hirdettek munkát, akkor is). Furcsa érzés. De ez van. Ugye ilyenkor sok adatot meg kell adni, pl önéletrajzban.
És eszembe jutott Kosztolányitól a Beírtak engem mindenféle könyvbe című vers. És pontosan azt érzem ilyenkor, bár tudom, hogy ilyen a rendszer most, ezt kell tenni, be kell írniuk mindenféle nyilvántartásba, és méregetve, pontozva, mint egy árucikket. Próbálok erre nem koncentrálni, hanem arra gondolni, milyen jó lesz, ha lesz munkám, tehetek valami értelmeset, és amikor árucikknek, gépnek vagyok nézve esetleg, akkor azt figyelmen kívül hagyni, hogy hát ez van....
De ez csak egy példa, tudom, a blogod sokkal összetettebb, de ezt a részt kommentáltam, mert pont benne vagyok ennek a sűrűjében.

A macskában nekem is van valami, amit nem bírhat a szervezetem,
2011. márc. 03. csütörtök 01:23
/Mit jelent a macska?/

A macskában nekem is van valami, amit nem bírhat a szervezetem, ösztönösen távol tartom magam tőlük. Egy kutyát szívesen megsimogatok, és persze a cicákat sem utálom, ők is a társaink (szerintem mindegy az elnevezés, a cica kedvesebb és nem hivatalos a biológiai faj- és családelnevezéseket nézve, szerintem csak annyi), csak valamit nem bír bennük a szervezetem valószínű. Sokan allergiásak is rá, van, aki a kutyára is, de kevesebben, mint a macskákra. Más a mikrobaösszetétel a bőrén és a szőrén, amit nem minden ember bír. Az immunitásunk egyénileg is nagyon tud különbözni, ki mire érzékeny. Viszont én nem is vonzom őket, nem szokott lenni otthon sem az udvaron.
Viszont valami dolgom lehet nekem is volt vele, mert régebben azt álmodtam többször, hogy megtámadt egy macska, de ezek az álmok már régen nincsenek, valószínű feloldódott, amik okozta, bár nem tudom, mi volt. Talán kialakult az az egészséges hozzáállás, hogy elfogadom, hogy ne menjek hozzájuk közel (régen erőltetve is megsimogattam őket, rokonaim cicáit, csak mert a többi gyerek is azt tette, pedig annyira nem akartam, mint mondjuk a kutyát, lehet ez volt a baj, most már nem, egyszerűen nem megyek oda hozzájuk, és békésen elvagyunk így a cicákkal, "mindenki éli az életét" :).

Vyca, nagyon megértem, hogy ezt váltotta ki belőled ez a
2011. márc. 02. szerda 23:30
/Életem/

Vyca, nagyon megértem, hogy ezt váltotta ki belőled ez a vélemény. Én is mindig utáltam, ha azt mondták nekem, hogy belőlem ered, én váltottam ki, hogy a gyerekkorom így vagy úgy telt. Az lehet, hogy a szüleinket valamilyen szinten mi választjuk, erre nem tudok bizonyítékot, mindenesetre így próbálom valahogy kezelni ezt:
Nekem is van olyan családtag, aki sok szomorúságot kreált a család életébe, úgy, hogy igazából nem is volt annyira tudatában, mert nem annyira tudatos, mondjuk úgy, hogy nagyon nem az. Azóta mintha javulna, de a gyerekkorom sok szomorú elemet tartalmazott emiatt.
Amikor ezen gondolkodtam, megpróbáltam így: igen, ebben és ebben nem én voltam a hibás, gyerekként meg főleg nem. Sajnos ő (és még akik megbántottak valahogy életem során) ott tartott akkor tudatosságban, ahol. Ezt el kell fogadjam, ez van, nincs mit tenni. Akkor kezdtem elemezni, hogy de mit tehetek én, hogy életembe több szépség jöjjön. Ettől függetlenül. Ami volt, volt, és most is van sok gond. Családtól függetlenül is, nekem is összecsaptak most a hullámok, több téren. Próbálom úgy, hogy igen: ezért tényleg nem én vagyok a hibás! Ezen meg azon tudok változtatni, van, amit tényleg tehetek, és próbálom is. Nem mindig sikerül úgy, ahogy szeretném, főleg, ha beütnek gátló erőelszívó tényezők, de ahogy sikerül, úgy próbálom. És hoz ez apró szépeket, és remélem, hogy egyszer jobb lesz.
Téged elég tudatosnak látlak írásaid alapján, nagyon jól összeszeded a dolgokat, és igyekszel átlátni, jól elemzel szerintem. És emiatt még nagyobb esélyed van arra, hogy tudatosan, elemzés után és közben elindulj a több szépség felé, ott, ahol lehet, azon változtatva, amin lehet. A világ jelenlegi állapotában úgysem lesz minden tökéletes, de a szép dolgokért megéri kitartani.
Valahogy így próbálom, nekem ez válik be leginkább.

Olvasom a hozzászólásokat, szerintem Vycának kell érezni, tudni,
2011. márc. 01. kedd 19:53
/Életem/

Olvasom a hozzászólásokat, szerintem Vycának kell érezni, tudni, mi segít neki. Ez nagyon egyéni lehet, sőt egyénen belül is változik időnként, azt figyeltem magamon.
Vyca, szerintem akkor is segíthetnek medik, szép zenék, ha nem adtad ki teljesen a dühöd, sőt lehet, az old valamit fel. Nekem most nagyon sokat segít a zenehallgatás, a Shanti-mantrák. A Shanti békét jelent szanszkrit nyelven. Többféle is van, szép zenével aláfestve, imádom, ajánlok párat a youtubról:
http://www.youtube.com/watch?v=-BwxnFd1oGc
http://www.youtube.com/watch?v=ts7x6RPZrk0
Om mani padme hum 2 változatban:
http://www.youtube.com/watch?v=TDUdT5z_CBU
http://www.youtube.com/watch?v=0YEq3St7CGs

Szeretem segítségül hívni a művészeket, hát ha még mantrával van összekötve. Azok a tudatalattidra hatnak, segítve a tudatot, könnyebben összekapcsol dolgokkal, szeretet-erővel. Nekem nagyon beválik. Az Om Mani Padme Hum a szeretet és együttérzés mantrája. És ezek a zenék is nagyon szépek szerintem.
De biztos megtalálod, ami neked jó. Személyes segítség+önmagad, sokféle lehet. Sőt ezek egyszerre mind. És még fontos az idő, hogy ez egy folyamat, és egyre jobb lesz.
Amire utaltál még, most jut eszembe: a tánc. Írtad, hogy nem szabadít fel. Azzal én is úgy vagyok, hogy nem szeretem a bulikat, a zene sem jön be meg úgy az egész... Én sem tudok ott feloldódni, ezért nem is keresem. Viszont szeretek otthon táncolni, csak berakok egy kedvemre való zenét, táncolok, ahogy jön, és jót szokott tenni az is.

Kadhafi-a legsötétebb figurák egyike
2011. márc. 01. kedd 11:14
/A közel-keleti tüntetések és forradalmak/

Folyamatosan követve híreket, Kadhafi az olyan lelkületűek közé tartozik, mint Hitler, Sztálin és a többi tömeggyilkos. Nehéz elképzelni, hogy hogyan jut ide valaki, hova teszi az ilyen a lelkét, ami már szerintem már darabokban van. Ez már a sötétség tettekben való megnyilvánulásának legmélyebb foka. Azok a zsoldosok, akiket lefizet, olyannak tűnnek, mint gyilkoló gépek, akiknek szintén rendesen alulműködhet a szívcsakrája. Olyanok, mint a Gyűrűk urában Sauron orkjai, gyilkolásra, a főnök, a "führer" parancsának feltétlen teljesítésére beállított automaták, akikbe csak bele kell dobni ez esetben a pénzt.
Egyszerűen nehéz megérteni. Ezek nem gyűlölettel működnek, ezek hideg közönnyel. Ezért a hideg közöny, az érzéketlenség az indulatoknál, dühnél is sokkal veszélyesebb.
Kadhafi és a hozzá hasonlók teljesen megfelelnek szerintem a Harry Potter legsötétebb karakterének, Voldemortnak, aki nem ismerte, milyen, amikor a szeretet irányít. Ez vezette őrült dolgokhoz, tömeggyilkossághoz hatalma megszerzése illetve megtartása érdekében. De Sauront is mondhatjuk persze a Gyűrűk urából.
Viszont szerencsére az ilyen előbb-utóbb elbukik. De addig, amit okoz. :S Tegnap beszélgettem erről egyik barátommal, hogy a történelem könyvben olvasni ilyenekről egész más, mint tudni, hogy a jelenben is zajlik ilyen, végig követni az eseményeket, és még így is alig tudja elhinni az ember, hogy ilyenekre képes valaki, hogy ez létezik.

Sőt, elképzelhető, hogy miután egyre inkább megoldod ezeket,
2011. febr. 28. hétfő 12:15
/Életem/

Sőt, elképzelhető, hogy miután egyre inkább megoldod ezeket, egyszer csak azt veszed majd észre, hogy Te fogsz segíteni ösztönösen azoknak, akik átélnek tartós szeretethiányos állapotokat. Sajnos sok ilyen eset van, de azért vagyunk egyek mi élőlények, hogy segítsünk egymásnak, egyik kéz nyújtja a kezét a másiknak, az is másiknak, stb stb , és így tudjuk szép lassan szebbé tenni életünket. Valami ilyesmi :) Csak ez nyilván nem egy napos dolog, ez egy folyamat. De megéri minden egyes lépés.

Kedves Vyca! Nem nagyon terveztem, hogy írogatok már ide az
2011. febr. 28. hétfő 12:11
/Életem/

Kedves Vyca! Nem nagyon terveztem, hogy írogatok már ide az oldalra, de most mégis kivételt teszek, mert sejtem, milyen ez az érzés. Egyedül megküzdeni dolgokkal. Tapasztalatok alapján ezek jutnak eszembe:
Az már több mint félsiker, ha az emberben ennyire tudatosul, mi a gondja. Ameddig nem tudatosul, csak hat rá, addig sokkal rosszabb. Szerintem nagyon is jól fogalmazod meg a dolgokat, jól elemzed, és ennek feltárása már hozzásegít a megoldásokhoz. Tökéletes soha nem lesz, de jobb lehet, amiért érdemes élni.
Ami ilyenkor előre visz: ne foglalkozz a gátlásokkal. Nem baj, ha nem tudsz úgy beszélni az érzéseidről, sokan vannak így. Azzal sem, ha sokszor érzel dühöt. Az csak egy állapot, de nem azonos veled, aki vagy.
Ami segít, tűzz ki valamilyen szép célt. Akin vagy amin nem tudsz változtatni, azon nem lehet, és fájni is fog még valószínű. Mert a szeretethiány az, amit az ember nem tud elfogadni, ami a legrosszabb, ami csak lehet. Ezt tudom, ismerem. Semmi sem rosszabb, mint az. De van remény. A célközpontúság, és ha keresed a kedves emberek társaságát, barátokat keresel, ami úgy megy, hogy magad is barát vagy. Segítesz pl dolgokban, amikben tudsz. Nem kell sokat beszélni, vannak dolgok, amihez nem kell sok beszéd, ez ne akadályozzon. Ismerek nagyon csendes embereket, de ez nem feltétlen akadálya, hogy próbáljanak szép dolgokat keresni. Nem lehet mindenkinek akkora a szája. :) Sokszor van olyan helyzet, hogy a gyengébb ugat, az erősebb meg inkább csendben elfogadja, ha úgysem tud ezen segíteni. De közben nem biztos, hogy a csendes a kevésbé bölcs. Sokszor van ez így. Szóval ez ne aggasszon feltétlen. Kérd és keresd az olyan emberek társaságát, akikkel jól érzed magad, vegyél részt programokon, amin lehet, azokon érik érdekes élmények az embert. És nekem ami kulcsfontosságú, a cél. Nekem most egy csomó akadályt állít az élet, hogy elérjem a célom. Az is bennem van, hogy esetleg nem sikerül. Hogy nem biztos, hogy jóra fordulnak a dolgok. De a végsőkig kitartok, megpróbálom. Ezért megéri. Ha valami nem sikerül is, de megpróbáltam, és az út közben is érnek olyan dolgok, amikért megérte. Csak figyelni kell rá.
Összesítve: helyesen diagnosztizáltad a szeretethiányt, jöhet a megoldás. Fogsz segítséget kapni, biztosan, az élettől, kérd. És jönni fognak az olyan helyzetek, amik segíthetnek. Lehet, hogy nem a családtól, mert akin nem lehet változtatni, azon nem lehet. De neked van esélyed, a bölcsesség, szembenézés a siker kezdete, sőt több mint félsiker már.

Amúgy ez nem attól függ szerintem, mennyire nyilvánítasz véleményt. Max nem vagy annyira a középpontban, de a szeretve lenni nem azonos ezzel: körülrajongva lenni. Én gyakran nyilvánítok véleményt, amivel az emberek egy részéből éppen hogy ellenszenvet váltok ki, akiknek nem azonos a véleménye. Másokból meg elismerést, de ez nem azonos a valódi mély szeretettel. Az más. :) Annak nincs ilyen feltétele. Azt meg fogod találni, csak kérd és figyeld meg. Benned pedig úgy tör majd fel a szeretet, hogy észre sem veszed talán, de nem is kell megnevezni. :) És ezzel párhuzamosan magától csökkenni fog a düh egyre inkább, azoknak is megbocsátasz, akik egyébként nem segítettek a megoldásban, csak látszólag hátráltattak. Elfogadod, hogy ők most ott tartanak, ahol, de neked van esélyed, hogy minél több szép dolgot vigyél az életedbe. De nagyon lényeges: a düh és szeretethiány nem Te vagy, az csak egy állapot, ami képes elmúlni. Ezt érdemes tudatosítani még.