simonka teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

simonka teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
köszi 2
2010. júl. 07. szerda 13:22
/Félelem/

Igen, ez lehet a technika: megálltam, befelé figyeltem, jött remegve, aztán ahogy jött, el is múlt, a semmibe.
Amúgy, nem voltak iszonyú félelmeim sosem.
S.

Köszi
2010. júl. 06. kedd 21:57
/Félelem/

Jó a válaszod, nagyon tetszik. Nem vagyok égős, ezért egy kérdésem lenne. Aki felébredt az sose fél?
Ha egységet tapasztalok, nincs félelem. Kérdésem arra az állapotra vonatkozott, hogy amikor tapasztalod a félelmet, mit tegyél? -hogy visszatérj az egységbe, ne adj isten ráébredj az egységre. Gyakorlati választ szeretnék, ha van erről tapasztalatotok.
Szerintem, ha egy hatalmas intenzitásu félelmet (ami egy pszichés erő, csak negatív jellel látjuk el, rosszként tapasztalunk) semlegesíteni tudunk, vagy pozitív jelűvé átváltoztatni, az is lehet egy kulcs az egységbe. A fő kérdésem még mindig: Hogyan??
Szerintem másnak is jól jönne egy ilyen recept, ha létezik ilyen recept.
S.

Örülök a témának, köszönöm Szabó Gabi
2010. júl. 06. kedd 21:33
/Félelem/

Fél-elem, a szóban benne a megoldás is. Egésznek kell éreznünk magunkat.
Igaz, ez nem könnyű, főként akkor, amikor a szíved a torkodban dobog, rémisztő gondolatokkal tele az agyad, és szapora a légzésed. Mi lehet e hatalmas erő?, érzés gyökere? Honnan fakad? Mi gerjeszti? Mi erősíti fel annyira, hogy a test szintjén képes megbénítani?
És milyen fantasztikus lélekjelenlétté alakulhat át, spirituális tapasztalattá, ha transzmutáljuk.
Kíváncsi vagyok a véleményetekre: Honnan fakad? Mi ez az erő? És Hogyan lehet transzmutálni?
Szeretettel: simonka

szia Buddhanita
2010. júl. 03. szombat 22:55
/Bizalom, bizalmatlanság/

Egy élethelyzetemet szeretném megosztani veled, mert nagyon kapcsolódik a bizalom, bizalmatlanság kérdésköréhez. Beszélgettem valakivel. Monológizált arról, hogy szerinte én mit teszek jól, és mit rosszul az életemben. Gondolhatod, ilyen esetekben, a fejemben levő gondolatok ezerrel szoktak száguldani, és rögtön védekezik, vagy támad, az szerint, hogy hol tartunk a beszélgetésben. De ekkor, teljesen nyitottan közeledtem a másik személy felé, és elhatároztam, hogy nem gondolkodok közben, csak megpróbálom megérteni álláspontját. Nyitott voltam és laza. Pedig engem támadt. És szinte az volt az érzésem, hogy eggyé váltam a mondandójával. Komolyan. Nem voltam én, nem volt ő csak az üzenet, amelyet ő fogalmazott meg, és hangosan kimondott. Amikor befejezte kb. 5perc, én elmosolyodtam, annak jeléül, hogy értem amit mondott, de akkor sem szólaltam meg. Még benne voltam abban a delejes állapotban. Az illető rám nézett, mint aki végre kiszáll a fejéből, és azt mondta: Na, okoskodtam egyet. Hát ennyi. Még egy mosoly, mindekttőnk részéről, és mindenki ment tovább a maga dolgát végezni. Talán, ha ítéletmentesen tudnánk mindig fordulni a másik személy fele, akkor ez előhozná a benne rejlő ítáletmentes csodát, és nem lenne több konfliktus, támadás, becsapás sem.
Szeretettel: S.

motto 2
2010. júl. 03. szombat 22:29
/Nehéz a jót befogadni/

Ez is igaz, amit írtál. Nem könnyű eljutni ezekhez a felismerésekhez. Ami viszont nekem, spéci, nehezemre esik, fenntartani. Mert vannak pillanatok, órák, amikor érzem az igazat, de sajna, nem állandó jelleggel. Minden nap meg kell vívnom az egóm harcát, és legyőznöm a félelmet, az aggódást. Főleg, hogy anya vagyok, és egy mélyebb primitívebb szinten? , talán, kondicionálva vagyok, hogy féltsem gyermekem. Ekkor kell leginkább legyőzzem a túlzott aggódást. Ám a félelmeim nem csak a gyerekkel kapcsolatosak. Van elég belőlük. Ám, szerencsémre, megtanultam nem azonosulni, és ez egy csodaszer, egy varázsformula. Egy hatalmas mondat segít, hogy levessem az azonosulást. Eckhart T. írta, és kipattant belőlem valami, amikor meghallottam. Ha nem én vagyok a hang illetve a gondolataim a fejemben, akik produkálják a feszültséget, akkor én ki vagyok. És a válasz: Hát aki hallja a hangot, aki megfigyeli a gondolatot. És ez a formula, már ki is léptet a túlzott, és néha jogos félelmeim karmai közül. És ekkor ismét tudom, hogy nincs lehetelen, hogy mindenre képes vagyok, csak a figyelmem kell arra fordítsam, amit szeretnék.
Szerintem kellene egy topikot nyissunk a félelmeinknek is, és mellékeljük, hogy hogyan győzzük le őket. Ki mitől fél, és hogyan győzi le, címmel. Abból sokan tanulhatnánk. A félelem és a kishitűség, az a korlát, amely nem engedi megnyilvánulni a bennünk rejlőt, aki a teremtés játékát játsza. És ki tudja, ha teljesen lebomlanak félelemkorlátaink, felragyoghat igazi énünk.
Szeretettel: S.

Szerintem
2010. júl. 02. péntek 13:37
/Nehéz a jót befogadni/

Szerintem nem Te kételkedsz, hanem az elméd. Mentális rabok vagyunk, és azonosultunk gondolataink tömkelegével. TE, a nagybetűs TE roppant élvezed az egész játékot, a teremtés állandó folyamatát. Az egó, az fenntartja a félelmet, mert nagyon közel állsz ahhoz, hogy mögéje láss. Ismerd fel őt (gondolataid halmazát, akivel azonosultál) és szeresd, hisz ő is te vagy. Belőled, általad született. (Csak nem ő az igazi ÉNED) Úgy tudnám egy eléggé stupid példával megjeleníteni, hogy mire is gondoltam, hogy a gyönyörű estélyi ruha- az igazi Én, míg a kellék, a kiegészítő, mondjuk az öv-az ego. Az öv azt hiszi, hogy ő maga az estélyi ruha, pedig csak egy kellék, hogy a ruha teljes nagyságában pompázhasson a leszületésnek nevezett estélyen.
Szeretettel

Az én mottóm is
2010. júl. 02. péntek 13:26
/Nehéz a jót befogadni/

Igen, minden szavadat érzem. És mind igaznak. Amit a teremtésről írtál, az életről, azok a lényegek. Ha figyeljük önmagunkat, és megfigyelővé tudunk válni, (kissé az elme mögé bújva) akkor feltehetjük kérdéseinket. Mit érzek ezzel kapcsolatban. És nem várunk szavakat, csak érzést. Hogyan viselkedik testem, ha erre gondolok, hát ha az ellenkezőjére? És minden válasz bennünk van. De nem szavakban, hanem valami mélyebb Tudásban.(nem találtam egyelőre más szót erre, mert ez az (érzés, valami,) bizonyosság a szavakon túli. És az is igaz, (szerintem), hogy nem jön a jó után rossz, mert nincs egy nagyobb összefüggésben, a REND-ben jó vagy rossz. Csak megtapasztalhatsz valamit kondicionáltságod következtében jónak vagy rossznak, de a jelzőt Te-Én-MI aggatod-aggatom-aggatjuk rá.
Szeretettel

A dualitás csak a mexikói banditáé, a fejvadász csak van...
2010. júl. 01. csütörtök 23:22
/Nehéz a jót befogadni/

"Tapasztalatom szerint nincs olyan hogy jó vagy rossz (az én szótáramban). "
Én is pont így érzek. Nincs jó vagy rossz, csak a VAN - VAN. De az nagyon JÓ. a Van.
És ahogy a filmet a belsőddé tetted! -csodálatos.
:)

:)
2010. júl. 01. csütörtök 21:31
/Nehéz a jót befogadni/

:) - nem tudom másnál ez a mosoly mit takar, Nálam a szeretet jele.
Ez a válaszom: :)

Kedves Ilike
2010. júl. 01. csütörtök 21:16
/Nehéz a jót befogadni/

Nem osztom az észt, csak azt a kérdést teszem fel Neked, amelyiket magamnak is: Honnan jön a félelem?
Ha a gyökeréig hatolsz, és megérted eredetét, akkor talán........ eltűnik. Paradoxonnak hangzik, és mégis leírom: Ne azonosulj a félelemmel, tudd, hogy Te nem az vagy, ám éld meg. Akkor nem viselkedik mostohaként, hanem energiája Téged tölt fel. Fogadd el önmagaddal együtt félelmeidet is, de ne azonosulj vele. A félelem a magyarázat az emberek reakcióira. Amiképpen az én reakcióimra is.
"Pedig jók az emberek ha azt hozzuk ki belőlük."
Az emberek CSAK JÓK. Szerintem.

Szeretettel