Nevadett teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

Nevadett teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
Szia Éva! Neked is köszönöm a választ. Mindig tehetséges voltam
2010. jún. 11. péntek 14:31
/Betegségek lelki oka/

Szia Éva!

Neked is köszönöm a választ. Mindig tehetséges voltam problémák gyártásában, de most túlszárnyaltam magam! :))
Hallottam már a Villarosaról, ha otthon leszek, kipróbálom. Addig pedig iszom a palástfű-cickafark-pásztortáska teámat. A fogamzásgátlót már csak akkor fogom bevetni, ha tényleg semmi más nem segít. Nem hiszem, hogy ez lenne a megoldás a problémámra. Főleg, hogy vágyom a babára!! És hogy páromat idézzem:"ha becsúszik, akkor jó,akkor kész helyzet van, mert babám, férfi vagyok, és nehezen hozok döntéseket, nem hogy ilyen nagyokat!" :))))

A hús dolog érdekes, egyre kevésbé eszem. Nem szándékoltan, egyszerűen nem kívánom! Két hetente talán egyszer egy picit, de kibírnám nélküle.Hiába, nem hülye a szervezet, tudja, mi kell-nem kell neki!

Alenka! Köszönöm a véleményed. Egyelőre Portugáliában vagyok
2010. jún. 11. péntek 14:22
/Betegségek lelki oka/

Alenka!

Köszönöm a véleményed. Egyelőre Portugáliában vagyok a párommal/itt dolgozik még kb.novemberig/, csak ha hazamentem tudok utánajárni annak, amiről írtál.
Sajnos ez a hely egy újabb stresszforrás.
Aki még nem járt Portugália ezen részén, az biztos nem tudja elképzelni, hogy itt akár rossz is lehet. De a helyiek úgy hívják "a portugál sivatag".:) Magyarán nincs semmi, egy lepukkant gyártelepen lakunk,/ide húztak fel egy nagyon szép lakást/ körülöttünk falak, ványadt macskák, egy temetkezési vállalkozással a szomszédban.. én napi 10órában egyedül vagyok itthon, mert melót nem vállalhatok port.nyelvtudás nélkül..Bár legalább egy angol nyelvtanfolyamra elfogok járni. De nem ez a lényeg. Érdekes, hogy azt írod, a daganatok valaki halálával kapcsolatos traumák eredményei. Nekem 2008 decemberében kezdődött a vérzészavarom, aztán jött szépen a többi.És az az érdekes, hogy ugyanebben az időben derült ki a párom anyukájáról, hogy rákos, áttétekkel. Fél évig harcoltunk érte, de ő hamar feladta sajnos.
Párom mindent megtett, rengeteg pénzt ráfordított a kezelésekre/B17vitamin, hallottál már róla? / és mellette állt mindenben, hordta a kezelésekre.Az ő munkája olyan, hogy mindig máshol külföldön kell pár hónapot dolgoznia, egy projekt közepén utaztunk haza, és sanszos volt, hogy elküldik a munkahelyéről .Végül is szerencséje volt, otthon lehettünk találtak neki otthon munkát.
Azt a fél évet nem kívánom senkinek, bár voltak szép pillanatai, és nagyon összekovácsolt minket a helyzet. De mivel mindig is eszméletlenül érzékeny voltam mások bajára, és nagyon rágódós vagyok, teljesen kikészített az állandó aggódás barátom anyukája, és barátom iránt. Nekem kellett erősnek lenni, tűrni a rosszkedveit, meg harcolni, hogy a letargiája ellenére is tartsam benne a lelket, és jó kedvre derítsem. Hogy egyáltalán együtt maradjunk, bármi is van. Egyébként meglepően jól viselte az egészet, ő sokkal erősebb nálam lelkileg. A haláleset maga már szinte megkönnyebbülés volt mindenkinek, bármilyen kegyetlenül is hangozhat ez. De annál a szenvedésnél jobb, az biztos.
Szóval kikészültem. És végig sejtettem, hogy ezzel hozható összefüggésbe az egész adenoma-mizériám, és minden ami ezzel jár. Elképesztő, hogy mit képes magával művelni az ember, "csak" stresszeléssel. .

De most mondjam a barátomnak,/mikor amúgy is sok feszültség van a bajaim miatt/, hogy drágám, anyukád betegsége és halála miatt csináltam magamnak ezt a szép kis kupacot? Azt hiszem, ezt magamnak kell megoldanom, bárhogy szeret is, ilyen dolgokban nem számíthatok rá. :/ Szerintem ő az egésznek a lelki hátterével nem tud mit kezdeni , és megzavarodik, hárít, ha jobban beleakarok menni a témába. Nem tud segíteni, és ez kiborítja, közben viszont szerintem nem is tudja igazán elhinni, hogy tényleg baj van. Nem tudom. Valahogy az, hogy nekem valaha babám lehet, olyan lehetetlennek tűnik most. Pedig nagyon vágyom rá. Kicsit hosszú voltam, remélem, nem untattalak.:)

Üdv: Nevadett

agyalapi mirigy
2010. jún. 09. szerda 15:53
/Betegségek lelki oka/

Szia!

Eléggé összetett a betegségem, és sajnos sok mindenre kihat. Van egy jóindulatú agyalapi mirigy mikrodaganatom, ami ugyan kicsi, de mégis belekavar az immunrendszerem működésébe, és megbolondítja a hormonháztartásom.
Következményei: cikluszavar- nem tudnak vele mit kezdeni az orvosok, van egy gyógyszer, amit a terhességi hormon kordában tartására, és a daganat zsugorításásra szedetnek velem, de ezen kívül csak a fogamzásgátló szedését tudták kitalálni, mint esetleges cilusrendezőt, amire meg én nem vagyok hajlandó. A teherbeesés nehéz lesz így is, mert vannak más befolyásoló tényezők is, nem akarok még jobban belekavarni.
2006-ban volt egy komoly hasi műtétem, sajnos annak a gyulladásos folyamatnak a következményeként valószínűleg még a petevezetők is el vannak záródva..

csontritkulás:Ez a legújabb jó hír.28éves vagyok, állítólag az eredményem egy 50-es nőé.

hajhullás, állandó fáradtság, hangulatingadozások/sose voltam hisztérika, de az utóbbi egy évben többet bőgök, mint nevetek, néha már magamból is elegem van/

És egyéb bajok: állandó hát-váll-nyakfájás, szép kis baloldali bordapúp, nyakcsigolya kopás, kiegyenesedett hát

Hashimoto-autoimmun pajzsmiriggyulladás- ez nem kezelhető, nem tudni, mi lesz belőle

Azt hiszem, ennyi elég is.. :)) Kiváncsi lennék, ezeket hogy hoztam össze magamnak! Mert majdnem biztos vagyok benne, hogy én ügyeskedtem össze ezt a sok ...... akaratomon kívül..