Kozmoty teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

Kozmoty teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
Titkos kémfelvétel a Mennyországból
2013. jún. 04. kedd 17:00
/Erőss Zsolt mégsem volt elég erős?/

Földi időszámítás szerint 2013. május 20-án Isten a Mennyországban futárokat szalajtott két magyar hegymászó felsőbb énjéhez, magához rendelte őket és így szólt:

- Kedves Gyermekeim, közeledik visszahívásotok ideje. Emlékeztek rá, hogy annak idején együtt állapodtunk meg erről a pontról. Nos, hát azért hívtalak Benneteket, mert most a lehetséges jövőket szemlélve két lehetőség is kínálkozik kilépésetekre, így szabad akaratotokkal, a világ sorsát innen a magasból szemlélve választhattok ezek közül:
vagy itt a hegyen emelünk ki Benneteket visszautatok során, de még megfelelő távolságban a tábortól, hogy ne siethessenek segítségetekre, vagy egy másik lehetőség, hogy hazatérésetek előtt ételmérgezést szenvedtek. A lehetőségek megteremtése körültekintést és rengeteg szervezést igényel, figyelembe kell vennünk mindenki sorsát, életfeladatát, szabad akaratát, s mindent mérlegelve ezt a két alkalmat tudjuk biztosítani számotokra.

Mivel jelen életetekben szép úton jártatok, sok ember figyeli utolsó óráitokat. Így szükséges elmondanom még bizonyos információkat, hiszen döntésetek a világegyetemben meghozott minden döntéshez hasonlóan az egész világ sorsával összefügg:

A második lehetőséget választva most gyorsan és biztonságban leereszkedtek, eléritek a tábort, s visszaindultok az expedícióval. Aztán az egyik városban egy rosszul elkészített étel okozza halálotokat, sokat nem fogtok szenvedni. Hazátokban mindenki sajnálni fog benneteket, hogy ilyen "fatális véletlen" áldozatai lettetek, emléketek sérthetetlenné válik, rossz szóval senki nem illet majd. De a magyarság életbe vetett hite is gyengülni, tehetetlenség érzése erősödni fog ezáltal. A nemzeten passzív bánat lesz úrrá, aztán "lekerül a címlapról" és minden megy tovább, bár a tömegesen érzett szomorúság nyomot hagy, visszavet, gyengíti a Fénnyel való kapcsolatot.

Ha a hegyet választjátok, az átmenet hosszabb és kellemetlenebb lesz, de más összefüggések is vannak. Bár már többször is írásba rögzíttettem a Földön, hogy emberfia nem ítélkezhet, s ha megteszi, azzal önmagának árt, kilépésetek óriási visszhangot kelt majd hazátokban. Rólatok semmit sem tudók ezrei fognak elítélni Benneteket, rossz nyelvek bírálják majd abban a helyzetben hozott döntéseiteket, mellyel már idefönt a lehetőséget készítettük elő. Meg fogják kérdőjelezni hatalmamat, kétségbe vonják az Univerzum tervezőképességét. Hibáztatnak majd Titeket magukra hagyott szeretteitekért, mert nem hisznek abban, hogy gondjukat viselem ezután is. Benneteket tesznek majd felelőssé, hogy elveszítettétek az életeteket, mert még mindig nem látják, hogy a halál csak egy ajtó. De a gerjedő indulat próbája lesz az igazaknak, képesek-e úgy feldolgozni távozásotokat, hogy fejlődjenek általa. Ebben a helyzetben meglátjuk kik azok, akik már őszintén a szeretet útját járják és kik azok, akik még gyógyulásukra várnak. Kétség kívül ez számotokra is a nehezebbik út... halljam hát, melyiket választjátok?

...​

Különbség
2013. máj.. 30. csütörtök 22:35
/Erőss Zsolt mégsem volt elég erős?/

2013.06.01-jén szombaton 19:30-kor Budapesten az Uránia Nemzeti Filmszínház vetíti a 2 éve készült dokumentumfilmet Erőss Zsoltról (A Hópárduc talpra áll). Még van pár hely.

Végigolvastam. Igen, majd önvizsgálatot végzek miért döbbent meg, hogy még ezen az oldalon is (mely ráadásul az Önmegvalósítás címet viseli), a hozzászólások nagy részé ítélkezés. Talán egy szigetet kerestem az interneten fortyogó dühben, ahol érvényesül a várt új tudatosság? Nem tudom, de azt ami itt (is) folyik, nem tudom mire vélni. Amint alkalmazni kellene egy ismeretet, sutba dobjuk?

Sok olyan halálesetet látok magam körül, mely az anyagi világba vetett hittel "fatális", "véletlen", "hiba", "felelőtlenség" eredménye. De még az így vélekedő is elgondolkodhat, miért élünk túl brutális vészhelyzeteket és miért halunk bele abba, ha félrenyeljük a krumplipürét.
Mindenki fantasztikusan tud bólogatni akkor, ha pont lekési a buszt, s így összefut egy barátjával, mert na ugye, nincsenek véletlenek. De persze hegymászóink esete az csakis az ő hibájuk lehet. A felelősség tárgya csak a túlélés? Egy országot megrázó halál felvállalása már nem lehet az?

Egy ilyen baleset akár össznépi megrendülést, tiszteletet is kiválthatna. Alázat, hogy ismeretek híján ne ítéljünk, gyász, hogy egy emblematikus életet veszített el a nemzet. (Mert sok a híresség, de kevés az, aki fontos emberi értékeket hordoz és ezt átadhatja.) Egy ilyen esetnél tehát minden együtt áll ahhoz, hogy emberek tömegei egy helyen együtt érezzék a hálát, hogy volt köztünk két ilyen hegymászó, ismerjék el értékeiket, együtt érezzék a bút, de a tiszteletet és alázatot is a Gondviselés felé.
Ez összességében egy pozitív tanulság, ami előre mozdít minket, mert talán tapasztaltátok már "együtt könnyebb".
Csak most vagy nem számolt Isten a magyarokkal :), vagy a próbatétel nehezebb: felülemelkedni zsigeri reakcióinkon és alkalmazni a "tanultakat"?

Aztán ki tudja... lehet hogy vesszük a leckét és előrébb lépünk általa utunkon és népünk, Földünk útján is közösen. S akkor majd egyszer csak érintetlenül lesétálnak a hegyről, mert valójában csak egyszerűen elérték fent a megvilágosodást. :)

Hiszen senki nem tudja mi történt...

Megérzem, vagy megteremtem?
2012. máj.. 19. szombat 11:07
/Te is belelátsz a jövőbe?/

Amikor megvalósul a "meglátott" jövő, mindig felmerül bennem a kérdés, most ezt valójában megláttam, vagy megteremtettem?
Elvileg a jövőre is igaznak kell lennie, hogy olyan lesz amilyennek hiszed. Megváltoztathatónak, vagy -hatatlannak hiszed?
S akkor még ott van Coelho elmés megjegyzése is az Alkimistában, miszerint Isten csak akkor mutatja meg a jövőt, ha az úgy van megírva, hogy megváltozzék.

Betiltott film
2012. jan. 20. péntek 18:13
/Illúziók/

(Ha valaki megnézné ezt a filmet és történetesen budapesti, jelentkezzen: egygondolat@euromail.hu, 2012.január 26. után tárgytalan az üzenetem.)

Segíts Te is!!! Így újul a világ!
2010. jún. 15. kedd 09:45
/Árvíz - ami összekovácsol/

Segítsetek, nem csak az emberek házainak százai, de egész életek hevernek romokban!
Csatárlánc az újjáépítésre

- A tudást meg lehet tanulni, vagy fel lehet ismerni! -
(Az egyelőre nem egyenlő egyenlőre)

Tyű.
2010. jún. 14. hétfő 16:16
/Van Küldetésed?/

Akkor másodjára is leírom a Galaxis Útikalauzos szöveg értelmezését:
A gonosz szó csak az író humora!!! Ezen többet senki ne akadjon fent, mert csak vicc! Arra hogy valójában maga ZB szabta át a saját agyát! És ez az analógia! Hogy nyilván mi magunk döntöttünk úgy hogy teljesíteni akarunk valamit, de mivel "túl sokat tudunk", el kell felejteni bizonyos dolgokat ahhoz egy időre, hogy ez menjen. Érthető vagyok?

Amúgy én igen ritkán olvasok ilyen spirituális-ezoterikus irodalmakat, mert egyrészt bosszant, ha valaki féligazságokkal fényeskedik, másrészt jobban szeretem ha saját magam jövök rá dolgokra.

- A tudást meg lehet tanulni, vagy fel lehet ismerni! -
(Az egyelőre nem egyenlő egyenlőre)

Hm :)
2010. jún. 14. hétfő 13:05
/Van Küldetésed?/

Direkt szétválasztottam az útkeresés és a küldetés fogalmát. Az útkeresők gyakrabban érzik hogy tapogatnak, keresik az irányt, a küldetést végrehajtók pedig inkább hogy minden nagyon-nagyon halad valamerre. Itt nem kérdés, hogy jó-e az vagy rossz. A gonosz sem gonosz - csak az író humora... a poén benne hogy kiderül, pont maga a szereplő vagdosta el az idegpályákat, vagyis TE tetted magaddal! Direkt nem férsz hozzá a saját tudásodhoz, hogy tudjál vakon és egyenesen menni a cél felé. Függetlenül attól, hogy nem is tudod mi az, csak érzed hogy a Te utad nem kanyarog, hanem nyílegyenes...

- A tudást meg lehet tanulni, vagy fel lehet ismerni! -
(Az egyelőre nem egyenlő egyenlőre)

Szukcesszív approximáció :)
2010. jún. 14. hétfő 10:34
/Van Küldetésed?/

Hitelesen leírtad ezt, hogy mi érezhető az ember számára saját küldetéséből. Ez a "fokozatosan minden kiderül" dolog... Nem tudom szerencsésnek, vagy inkább szerencsétlennek :) nevezzem azt, aki pontosan "tudja" mi is a küldetése. Minden esetre gyanús, hogy nem csak vélt-e a dolog.

A Galaxis Útikalauz c. könyvben olvastam erre egy jót: az egyik szereplő (Z.B.) meséli ismerőseinek, hogy képzeljék el, ő csinál valamit, halad valamilyen cél irányába, de pontosan fogalma sincs arról hogy mi ez a cél. (Épp azért nem tudja, hogy végre tudja hajtani a feladatot.) De miért nincs fogalma se arról, hogy mit kell végrehajtania? Mert valami gonosz erők elnyirbálták az agyában a megfelelő idegpályákat, amik az információhoz vezetnének! Még azt is tudja hogy kik voltak! Beleégették a monogramjukat, ami: ZB!
Hát ezaz! Ha minden tudásunkhoz hozzáférnénk, nem tudnánk kitartóan menni a cél felé, úgymond a motiváció megszűnne. Ezért férünk csak hozzá épp a megfelelő időben, s ez a mi döntésünk volt!

Remélem akad még valaki, aki leír a témában valamit!

- A tudást meg lehet tanulni, vagy fel lehet ismerni! -
(Az egyelőre nem egyenlő egyenlőre)

SiO2
2010. jún. 04. péntek 23:44
/Árvíz - ami összekovácsol/

Borsod: Zsákot, homokot, kezeket kérünk :) megelőzni...

"Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság –tekintettel a kialakult árvízvédelmi- és vízkárhelyzetre- külön e-mail címen fogadja a segítséget nyújtó, önkéntes felajánlásokat.
2010. május 17-től a felajanlas@katved.hu e-mail címen várjuk mindazok jelentkezését, akik személyi- és tárgyi - térítésmentes- felajánlások (önkéntes tevékenység a mentési munkálatokban, hasznos eszközök, berendezések, anyagok, stb.) révén segíteni tudják az árvíz által sújtott településeket.
A megadott e-mail címre beérkező felajánlásokat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság fogadja és koordinálja. A bejelentéseket, felajánlásokat folyamatosan feldolgozzuk. Kérjük, hogy amennyiben önkéntes tevékenységgel kívánnak részt venni a munkálatokban, úgy azt pontos elérhetőségeik (név, lakóhely, telefonszám) megadásával tegyék meg, hogy a megfelelő helyre tudjuk irányítani.
Azok a segíteni kívánók, akik pénzbeli felajánlásokat tennének, kérjük forduljanak a Nemzeti Segélyvonal, vagy a területileg illetékes karitatív szervezetek elérhetőségeihez, ahol telefonhívással, vagy központi bankszámlaszámokra történő utalással tehetik ezt meg.
Várjuk felajánlásaikat, segítsen Ön is!
Köszönjük!"

"Kedvező tapasztalat, hogy nagyon sokan jelzik: szeretnének segíteni a borsod-abaúj-zempléni árvízkárosultakon.
A katasztrófavédelem munkatársai kérik, hogy csakis akkor induljanak útnak, ha velük egyeztettek. Érdemes indulás előtt tájékozódni általuk arról, hogy hol van a legnagyobb szükség bármire is. Sok helyen ugyanis csakis a vízügyis szakemberek munkájára számítanak." Borsod Online 2010.06.04.

Úthelyzet Borsodban

- A tudást meg lehet tanulni, vagy fel lehet ismerni! -
(Az egyelőre nem egyenlő egyenlőre)

De kényelmesebb a monitor előtt okoskodni
2010. jún. 04. péntek 21:55
/Árvíz - ami összekovácsol/

Ahelyett hogy felkapnánk pár homokzsákot, ugye? :P

- A tudást meg lehet tanulni, vagy fel lehet ismerni! -
(Az egyelőre nem egyenlő egyenlőre)