Palacskó_András teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

Palacskó_András teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
ez kicsit furcsa
2011. szep. 29. csütörtök 18:11
/Neked működik a pozitív gondolkodás, a hittel teremtés?/

A vonzás törvénye-szerintem- arról szól, hogy a 250-es szintű 250 ennek megfelelő eseményeket, helyzeteket vonz, az 500 pedig 500asokat. Illetve a "felharmonikusokat" A vonzás törvénye tisztán a karma.
Miközben nagyra értékelem Hawkinst, egyre több kérdőjel jelenik meg a kijelentéseivel kapcsolatban. Egyszerűen egy, határozott nézőpontra állt rá, és ahhoz képest mér. És ez minden, csak nem obejktív. Vagy, ha mért is valamit, akkor a tömeg elképzelését arról, hogy mi volna a vonzás törvénye. Én naponta látom, hogy amikor szívben tartózkodva működik valaki, akkor pillanatok alatt vonzz be dolgokat, változásokat. És ezek bizony 500 fölötti történetek. Nem azt állítom, hogy az ember folyamatosan ott van, csak azt, hogy pillanatokra képes rá, mint az ihletett művész.
Szóval tisztázatlan fogalmakat objektíven mérni, elég furcsa.

Hawkins kalibrációja
2011. szep. 29. csütörtök 18:02
/Neked működik a pozitív gondolkodás, a hittel teremtés?/

Nem értem hogyan lehetséges az, hogy a 400 felett kalibráló USA nagyvárosainak utcáin éjszaka nem merek mászkálni,mert esélyem van rablás, erőszak, vagy egyenesen gyilkosság áldozatává válni. Ugyanakkor Damaszkuszban, ami 200 alatt kalibrál biztonságban sétálhat az ember.
Ezek az adatok Hawkinstól jönnek, az ő előadásában hallottam őket.

Nem lehet, hogy a számok és táblázatok egyszerűen egy bal agyféltekés, lineáris leképezései egy sokkal dinamikusabb rendszernek? Az objektív igazságot amúgy sem ismeri a nemduális látásmód!

A titok titka
2011. szep. 29. csütörtök 13:23
/Neked működik a pozitív gondolkodás, a hittel teremtés?/

Két fontos dolog volt, amivel foglalkoztam, és igyekeztem összehangolni őket. Az egyik a személyes dolgokat meghaladó látásmód, (ami számomra a buddhizmus), a másik pedig a Titok filmben is megjelenő teremtő szemlélet.
A magam részéről szintézist találtam belül, és csak az egó mindent szétválasztani akaró okoskodását látom abban, hogy vagy-vagy alapon közelítünk. Az tény, hogy nem pont úgy működik a dolog, ahogy azt a Titok film bemutatja. Nem a hurráoptimista gondolkodás az, ami segít. Ez sokak számára már egyértelmű. Többek számára nem. Kapok rendszeresen emaileket a titok fórumról, hogy hú, de pozitív vagyok, de mindjárt éhen halok, segíts, mit rontok el?!?
Nos, a film tanítóinak zöme egy érdekes módszert használ, ami Lester Levenson nevéhez fűződik. Sedona method, vagy Release technique néven ismerik most, én Elengedés néven tanítom. Ez pont ellenkezőleg mozdul, mint amit sokan kihallanak a filmből. Nem a felgerjesztett vágy, hanem az elengedett vágy visz a célhoz. A vágyok valamire és a van valamim nem ugyanaz a rezgés, és nem az akarás visz oda, hogy megszűnjön a rezgés különbség.
Persze nem csak a vágyakat engedjük el, hanem az ellenállásokat is. Hale Dwoskin, a tanárom, azt mondta, hogy tipikus probléma, hogy sokan elengedik a vágyaikat, már nem kötődnek a világhoz, de ellenállnak neki, és ezért nem mennek a dolgaik.
Persze, amikor beszél az ember ezekről a dolgokról, akkor mindig valamilyen végletből teszi. Az egyik csatolt videón David R. Hawkins beszél, aki szintén Lester tanítványa volt. Ő az egó meghaladásának szemszögét választotta, innen persze, hogy másképp hangzik minden.
Én ezért kedvelem Lester-t és Hale-t mert bár ők is megvilágosodtak, nem ezt erőltetik senkire. Ha pénzügyi kérdésed van, akkor arra válaszolnak. Ha partnerkapcsolati, akkor arra. Ha a megvilágosodás a kérdésed akkor arra. Minden szintnek megvan az érvényessége.
A teremtő erőd régies neve: karma. Bár ezt sokan egy meghaladandó dolognak gondolják, a megvilágosodottnak is van. Ezt hívják Buddha-karmának. És bár a történeti Buddha több mint kétezer éve kiszállt, a hatása még most is tart. Ez elég nagy "teremtés" szerintem.
Persze nem a pozitív hit, ami teremt. Ami valóságos, abban nem kell hinni. Sőt egyáltalán semmiben nem kell hinni. Egyszerűen felszámolni minden hitet és a valóságot közvetlenül tapasztalni, az egyedüli stabil út.

Hmm! Micsoda élet folyik itt! :-)
2010. ápr. 04. vasárnap 17:18
/Elengedett ablakpucolás/

Nem nagyon szoktam blogolni, most kezdtem a thesecret.hu-n onnan tettem át ezt az írást ide.
Legalább itt valami zajlik!

Nem pusztán a zenét használtam a takarításhoz, mint pörgetőt. Ennyi erővel speeden is pöröghetnék közben!

A tudatosságról pedig az a véleményem, hogy semmi esetre sem megfontoltság, ahogy sokan gondolják. Nekem inkább a zen verzió jön be.

Persze ahogy én próbálom tanítani, egyszerűen azt értem alatta, hogy vegyük már észre a hiedelmeinket, és hogy tulajdonképp mi az, amit rávetítünk a környezetre, és ez hogyan hat vissza ránk. Ezen keresztül hogyan zajlik a valóságteremtésünk. Az Elengedés módszere, amit voltam bátor ajánlani arra jó, hogy a hiedelmeink felfedezése után hogyan lépjünk túl rajtuk, és jussunk el a zen-féle tudatosságba.

András

http://tudatosteremto.hu