pinkbutterfly teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

pinkbutterfly teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
Meg kell találnod a gyökerét, honnan indult ez. Mit kapál a
2012. febr. 12. vasárnap 13:22
/Szeretet/

Meg kell találnod a gyökerét, honnan indult ez. Mit kapál a szüleidtől, tanáraidtól, rokonoktól, barátoktól, milyen traumák értek , ugyanis ezekhatározzák meg, hogy később hogyan viszonyulsz önmagadhoz.

téged személyesen ért valami rossz tapasztalat egy pappal
2010. ápr. 22. csütörtök 01:39
/Kész átverés - miért nevetünk mások kárán?/

téged személyesen ért valami rossz tapasztalat egy pappal kapcsolatosan? mert annyira ellenséges és negatívan elfogult vagy, hogy ezt feltételezem

én nem vagyok katolikus és vannak dolgok amikkel nem értek egyet náluk, de ez a fajta ellenségesség és általánosítás mégiscsak durva

Az evangélium örömhír, Jézus mindenkinek erről beszélt, tehát
2010. ápr. 22. csütörtök 01:34
/Kész átverés - miért nevetünk mások kárán?/

Az evangélium örömhír, Jézus mindenkinek erről beszélt, tehát egy jó hírt az ember nem fapovával oszt meg. A másik, Jézusról van, hogy örvendezett, ami szerintem magasabb fok, mint a sima nevetés, meg sokszor beszél a benne levő örömről. Ja és ha olvasod az evangéliumokat szerintem egy csomó olyan dolgot mondott, amit nem lehet máshogy mondani csak szeretettel mosolyogva.Ja és mellesleg csomót bulizott a tanítványokkal. Szerintem azért az általad felsorolt érzelmek vannak leírva, mert ezek sokkal ritkábban fordultak elő, mint az, hogy nevetett. Ha belegondolsz, hogy pl ismersz valakit, aki mindig kedves, mosolyog az neki és neked természetes, de ha valami miatt máshogy viselkedik, pl szomorú, mérges, akkor az annyira nem jellemző rá hogy az feltűnik kb Jézusnál is így lehetett, na meg amikor a szokásosnál is vidámabb volt pl:
Lk 10,21 - Abban az órában Jézus kitörő örömmel dicsőítette az Istent a Szentlélekben,

és 1-2 példa arra amiket írtam
Mt 9,35 - Jézus bejárt minden várost és falut, tanított a zsinagógákban, hirdette országa örömhírét, és gyógyított minden betegséget, minden gyengeséget.
Lk 3,18 - És még sok mással is buzdította a népet, így hirdette nekik az örömhírt.
Lk 4,18 - "Az Úr lelke van rajtam, azért kent fel engem, hogy örömhírt vigyek a szegényeknek. Elküldött, hogy hirdessem a foglyoknak a szabadulást, a vakoknak a látást, hogy szabadon bocsássam az elnyomottakat,

Külső, belső Isten
2010. ápr. 19. hétfő 02:18
/Hatalmi harc: Ezotéria a Biblia ellen/

Kedves HajduM

Először is szereték arra reagálni, hogy én nem tudom, hogy te milyen gyülekezetbe jártál, de nem hiszem, hogy élő és Szentlélek által vezetett lehet, mert a kereszténység pont az ellenkezője mint amit te írsz. Nem szabályok betartása vagy megszegése az,ami az embert a Mennybe vagy a Pokolba juttatja, hanem az, hogy Jézus pont azért halt meg, hogy ő kapja helyettünk a bűnök büntetését,aki ezt elfogadja, Mennybe jut, biztosan, tehát Jézuson keresztül van megváltás, nem cselekedetekből, és igen esélyegyenlőség van, mert ezt a kegyelmet bárki elfogadhatja vagy elutasíthatja

Másik a külső- belső Isten. Isten minket alkotott,tehát teremtmények vagyunk, akik soha nem lehetnek egyenlők Vele.Viszont aki hisz a jézusi megváltásban megkapja a Szent Lelket, ezt hívják szentlélekkeresztségnek, és így lesz a teste Isten temploma, megkapva Istenből egy darabot. És ennek nyilvávaló jelei vannak a különféle lelki ajándékokban, mint tanítás, bátorítás, prófétálás, ismeret, bölcsesség, nyelveken szólás és annak magyarázata, hit, buzdítás és persze az ember elkezd változni belültől, ezt pedig úgy hívják, hogy a Szentlélek gyümölcsei. Szóval Isten tulajdonképpen nem egylényegű velünk, de törekedhetünk egységre vele és kaphatunk az Ő Lelkéből.

Jó hely
2010. ápr. 16. péntek 11:49
/A tökéletes egyház/

Akkor azt hiszem én elég jó helyen vagyok:) Keresztény gyülekezetbe járok és nálunk az a rendszer működik, hogy vannak a bibliaórák, amit vagy a lelkipásztor vagy egy másik tanító tart és vannak házicsoportok, ificsoportok, ahol lehet beszélgetni, kiscsoportban beszélgetés, ahol mindenki kérdezhet és véleményt nyilváníthat, a tanítók és a házicsoportok vezetői kapcsolatban vannak egymással, sok tanító vezet házicsoportot. Persze sok nehézség meg bonyodalom is adódik, de azt hiszem ez elég jó.

Hívő, vallásos, vakhit?
2010. ápr. 15. csütörtök 15:48
/Hatalmi harc: Ezotéria a Biblia ellen/

Nos, szerintem mást értünk a fogalom alatt. Én azt értem vallásosnak, aki mindenféle vallási szertartásokat csinál, legyen az keresztény egyház tagja, vagy bármilyen másé és úgy gondolja, hogy ezekkel a cselekedetekkel majd ő jobb lesz, kiérdemel Istentől ezt-azt.Az egy dolog, hogy pl. a középkorban valakit pápának neveztek,aki aztán szépen kiforgatva a bibliai dolgokat élve hatalmi pozíciójával indított egy ocsmány véres háborút. Valamiben biztos hitt, gondolom a pénzben.

(keresztény)hívőnek azt értem, akinek Istennel személyes, élő kapcsolata van, hisz Jézus megváltóságában és megkapta a Szent Lelket.

Azt pedig elég buta dolognak tartom, ha valaki nem ért valamit és elintézi annyival, hogy Isten útjai...stb.

Én azért hiszek, mert értelme van annak amit hiszek. Amikor nem értek valamit, legyen ez egy dolog a Bibliában vagy az életemben akkor elkezdem kérdezni Istent. A legtöbb esetben kapok választ. Van olyan, amire el kell fogadni, hogy ezt most tényleg nem tudom megérteni.De hangsúlyozom, én azért hiszek mert értelmes, logikus és választ kapok a kérdéseimre, van amire azonnal és van, amire több év után. És amire nincs válasz, arra pedig azért legtöbbször, mert én mint teremtmény időben és térben és bölcsességben sokkal korlátozzottabb vagyok, mint a Teremtő és szerintem gáz lenne, ha Isten annyira kicsi és egyszerű lenne, hogy mindent meg tudjak érteni amit Ő. De egyébként Isten megígérte, hogy igenis lesz olyan, amikor tökéletesen fogok mindent érteni nem "tükör által homályosan"és ez akkor lesz, mikor már Vele leszek a Mennyben.

Alaptalan bűntudatkeltés?
2010. ápr. 15. csütörtök 15:28
/Hatalmi harc: Ezotéria a Biblia ellen/

Miért lenne a Biblia kiforgatása? Ha olvasnád a Bibliát, akkor egyértelmű lenne, hogy nem az, mert a bűn tényleg létezik, ugyanis konkrétumok vannak megadva egyes bűnökkel kapcsolatban, azzal, hogy ki a bűnös, ez milyen állapot stb.. És arról is, hogy mi vár a bűnösre Jézus nélkül. És persze a szavakat kontextusban értelmezzük, ami méginkább alátámasztja a bűn mibenlétét.

Te hogy érted azt, hogy nem mindenütt van szükség Jézusra, sok vallásnál elég a Szent Szellem?

Én úgy tudom és tapasztalom, hogy a Szent Szellem nem cselekszik Jézus nélkül, másrészt meg Jézus az, akire szükség van, ő szabadít meg a bűntől vagyis egyenesbe teszi az életet, és az már nem célt tévesztett lesz, hanem célba jutó.

Neked soha nem volt lelkiismeretfurdalásod? Isten belénk helyeze
2010. ápr. 15. csütörtök 15:16
/Hatalmi harc: Ezotéria a Biblia ellen/

Neked soha nem volt lelkiismeretfurdalásod? Isten belénk helyezett egy természetes "érzékelőt" a bűnre, ez az, amikor a lelkiismeret figyelmeztet. Ha megbántasz valakit, ha hazudsz, ha szeretetlen vagy stb. Persze ha valaki sokszor elhallgattatja e lelkiismeretét, akkor egy idő után természetessé válnak ezek a rossz dolgok.

Másik: vannak olyan egyetemes dolgok, amelyet a világ minden táján rossz cselekedetnek minősítenek(pl. lopás, erőszak). Mi ez, ha nem annak a megnyilvánulása, hogy igenis van egy isteni rend. És az ettől való eltéveleyedés a bűn.Persze mivel Istentől elválasztott állapotban vagyunk, nem tökéletes az érzékelőnk. Ezért van szükség rá, hogy Istennel kommunikáljunk.

Másrészt nem hiszem,hogy bármiféle egyház bármiféle rutinja képes megszabadítani a bűntől. Erre egyedül Jézus képes.És ő ezt már megtette 2000 éve. Kérdés hogy elfogadom-e vagy nem.

Niki, szerintem ha félelmet és szorongást okoz az amit
2010. ápr. 14. szerda 02:34
/Van köztetek olyan, akivel furcsa dolgok történnek esténként?/

Niki, szerintem ha félelmet és szorongást okoz az amit tapasztalsz, az semmiképp sem jöhet jó forrásból és nyilvánvalóan szeretnél tőle megszabadulni. Nos én csak azt tudom mondani, amiben én hiszek, hogy Jézus az, akinek hatalma van a szellemvilág minden teremtménye felett, legyen az jó vagy rossz, tehát Vele kell kapcsolatba kerülnöd és Őt kérned, hogy szabadítson meg. Semmi különös dolog nem kell, csak szólítsd meg, beszélgess Vele, kérd, hogy segítsen neked, hogy jobban megismerhesd őt(ebben a bibliai evangéliumok nagy segítségedre lehetnek) és mutassa meg mi a helyzet ezzel a dologgal.

remélem sikerül megszabadulnod a félelmeidtől!!!

Vakhit, fanatizmus?
2010. ápr. 14. szerda 00:27
/Hatalmi harc: Ezotéria a Biblia ellen/

Szerintem van egy fontos dolog, amit elfelejtesz: van a vallásos és van a hívő. Mindketten azt mondják, hogy keresztények, a vallásos bizonyos szabályok szerint próbál meg élni és elítéli azokat, akik nem ezek szerint élnek. A hívőnek személyes kapcsolata van Istennel, valamint megkapta a Szentlelket, aki benne él és hagyja, hogy Isten folyamatosan formálja. Mivel tudja, hogy maga is bűnös, másokat sem ítél el.

Ha megnézed a történelmet, igen az egyház elég sok olyan dolgot tett, amely rossz fényt vet a kereszténységre. és bár sok szörnyűséget tettek Isten nevében, azt nem lehet állítani hogy Isten egyet ért ezzel. Ha megnézem mit mond Jézus a Bibliában ezekről (inkvizíció, boszorkányégetés stb.) nyilvánvaló, hogy ezek az emberek olyasmit tettek, ami ellenkezik Isten akaratával, mert ők valójában nem hívők voltak, csak önző, hataloméhes emberek, akiknek kellett valami indok, hogy zsarnokoskodhassanak.

Mivel a keresztények is emberek, nem vagyunk mentesek a rossz tulajdonságoktól, a megtéréssel ezek nem egy csapásra tűnnek el. Minél inkább átengedem magam Istennek, annál inkább erősödik bennem a krisztusi jellem. Tudom, hogy nem én vagyok jó, hanem Isten kegyelmes, ő az, aki a Szentlélek által átformálja a jellemem.

Sajnos, ha azt mondják kereszténység, a legtöbb embernek rideg templomok, mogorva papok jutnak eszébe, pedig ez nem így van. A kereszténység egy csodálatos kapcsolat Istennel, amely élő és vidám, sajnos vannak halott és vallásos gyülekezetek, de vannak olyanok is, ahol a központban Jézus áll. Igazad van teljes mértékben, hogy az igazi hívő Istent szereti.Ma már sok olyan gyülekezet is van, amely nem tartozik történelmi egyházhoz. Az élő gyülekezetekben munkálkodik a Szentlélek és működnek a lelki ajándékok.

Isten nem vakhitet követel, számtalanszor buzdít rá a Biblia, hogy józanul vizsgáluk meg a dolgokat.