Tlav teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

Tlav teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
Találd meg a célodat!
2010. ápr. 12. hétfő 00:42
/Kikeveredni a gyári munkából? Hogyan?/

Kedves Anita!
A célok megtalálásához szeretném figyelmedbe ajánlani Keith Ellis - Csodalámpa (Célkitűzési könyv azoknak, akik utálnak célokat kitűzni című könyvét (Bagolyvár kiadó 2006.)

Nem tudom melyik könyvben olvastam - ha időközben megtalálom megírom - hogy írd le minden célodat. Válogatás és mérlegelés nélkül. Mindent amit csak el akarsz érni. Utána vedd az elsőt mérd végig fontossági sorrendben a többihez. Ha találsz annál fontosabbat, akkor húzd ki. csináld ezt mindaddig amíg csak egy marad. Azzal kell most dolgoznod!

Sok sikert! :)

Az Együttműködő kommunikáció
2010. ápr. 11. vasárnap 11:35
/Bábeli zürzavar, avagy kommunikációs nehézségek/

Szia Anita!

Azt írtad: "Csoda, hogy nem értjük egymást?
Nem lenne könnyebb elengedni minden feltételezést? És beengedni tényleg azt, amit a másik adni akar?"

Teljes mértékben egyet értek veled! Valóban ezt kell tenni! Erre talált megoldást Marshall Rosenberg amerikai pszichiáter, aki kifejlesztette az Erőszakmentes (Együttműködő) kommunikáció módszerét.
Egy nagyon gyakorlatias és egyszerű technikáról van szó. Alapjában négy lépésből áll: megfigyelés, érzelmek, igények, kérések. Ha valakit érdekel akkor ajánlom figyelmébe a Szavak ablakok vagy falak című könyvet (http://www.tiedlehetavilag.hu/emk_konyv). Ha viszont szeretnétek jobban megismerni, hogy hogyan is működik, akkor a az alábbi lehetőséget javaslom: http://www.tiedlehetavilag.hu/tematika/akommunikaciobanrejlolehetosegek vagy ugyan ez párkapcsolatok esetében: http://www.tiedlehetavilag.hu/tematika/parkapcsolati_kommunikacio

Hogy tényleg egy nyelvet beszéljünk. :)

Szia Marcsyyy!
2010. ápr. 11. vasárnap 11:18
/A legegyszerűbb érzelmi blokk oldás, ha kifejezzük érzelmeinket/

Szia Marcsyyy!

Azt írod: "De segíteni talán csak az tud aki maga is egészséges, ..." Nos ez lehet igaz, ám, ha olyan ember segít aki hasonló helyzetben van az több célt tud mutatni. Érdemes megnézni az alábbi filmet: http://www.tiedlehetavilag.hu/filmek#film_2 egy fiatalemberről szól, akinek se keze se lába, és az élet szépségét hirdeti. hihetetlennek tűnik, mégis igaz. Szívszorító, csodás film.
Az nagyon jó, ha segíteni próbálsz a testvérednek. Nekem is van öcsém, és mindent megtennék érte.
Ám fontos, hogy előbb magadon segíts. Ez nem önzőség. Ha utaztál már repülőn, ott is mindig elmondják, hogy ha gond van, az oxigénmaszkot előbb a felnőtt vegye fel, csak azután adja a gyereknek. Ez itt is érvényes. Csak akkor tudunk segíteni másokon, ha magunk stabilak vagyunk. Ha nem, és csak a másikkal foglalkozunk, akkor két hibát is elkövethetünk: a saját feladatunkat feladjuk (valahogy elmenekülünk előle, a "Neki nagyobb szüksége van segítségre" kijelentéssel, a másik, hogy helyette akarjuk megoldani a problémát, megfosztva attól a lehetőségtől, hogy ezt Ő tehesse meg, és megtapasztalja azt amit a sors neki rendelt. Tudom ezt nem könnyű elfogadni. Én is napi szinten tapasztalom ezt, és mindíg figyelmeztetni kell magamat, hogy ne akarjam mindenki gondját felvállalni.
Ha segíteni szeretnél neki, segítsd megkeresni vele a célját. Tűzzetek ki együtt valamit, és csak támogasd benne, de ne tedd meg helyette. Talán ez olyan mint amikor a kisbaba járni tanul. Ha a szüleink helyettünk akarnak járni, akkor soha nem fogjuk megtanulni!!!
Az oldás nagyon jó! Fontos! A kineziológus egy nagyon jó választás, mert sok olyan elfojtott dolgot előhoz amire egyedül nem lennénk képesek. (Lám ő is csak segít, de nem helyettünk oldja meg!) Én is jártam pszichológushoz, aztán otthagytam egy kineziológusért ;).
Az oldás része lehet a meditáció is! Furcsa volt számomra, hogy a csendmeditáció (http://www.tiedlehetavilag.hu/tematika/oldas ) milyen jó és működő. Mindig mindent logikai úton akartam megoldani. Ehelyett egy olyat tapasztaltam a fenti képzésen, amely alapból változtatta meg az ezirányú elképzeléseimet. Magyarán szólva, elég a napi 2x20 perc meditáció ahhoz, hogy sok problémám "magától" megoldódjon.
S végezetül fontos, nagyon fontos a gyász! Mint feljebb már írták mások, hogy azt igen meg kell élni. Minden veszteséget gyászként élünk meg. Legyen az bármekkora. Érdemes, sőtt, fontos meghatározni az idejét. Meddig akarom gyászolni. Ez legyen egy dátum. Utána viszont, már újra az aktuális feladatokkal kell foglalkozni.

Hiszem, hogy ez Neked is menni fog!!!! :)

Ha megvan a Cél, meglesz az Út is!
2010. ápr. 11. vasárnap 10:32
/Kikeveredni a gyári munkából? Hogyan?/

Szia Anita! Azt írod: "Többre vagyok hivatott? Vagy ki kellene lépnem? De hova? Kilátásom sincs." Így nem megy. Az jó, ha jól érzed magad a munkahelyeden. Addig is gondolkozz azon, hogy mivel szeretnél foglalkozni. Ez az első lépés! Enélkül nincs eredmény. Erre kiváló lehetőség, pl. az asztrológia, számmisztika meditáció stb. ez csak egyéniségedtől függ.
Talán az is jó, ha elkezded leírni egy füzetbe, hogy mire is vágysz. A lehető legrészletesebben! Így ki fog alakulni az a kép ahova tartanod kell. Az első lépés tehát: A CÉL! (az legyen acél ;) ) Ha ez már megvan, akkor tudunk továbblépni. :)

EMK a párkapcsolatokban = egy kulcs a boldogsághoz
2010. márc. 17. szerda 14:53
/Miért hagytak el?/

Általában én szakítottam. mindíg kerestem az "igazit" és ha úgy éreztem, hogy ez a kapcsolat nem az akkor léptem tovább. Ez inkább az éretlenségem jele volt anno.
Most már boldog házaséletet élek (nem vitamentes! ;) ).
A konfliktusokat kiválóan tudjuk kezelni EMK-val ez rengeteget segít!!!
Ha szeretnél erről többet, vagy a párkapcsolatokról, akkor ajánlom figyelmedbe egy hétvégi párkapcsolati tréninget, ahol mindezeket Te is elsajátíthatod: www.tiedlehetavilag.hu