Boby teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

Boby teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
Minden szavunk tükör
2010. ápr. 28. szerda 08:52
/Szabad-e ítélkeznünk?/

Boby

És nem csak minden szavunk tükör - mindenki, aki szembe jön nekünk, az is tükör. Főleg, ha nyomógombot találok rajta - azaz ítélkezni valót. Ha felismerjük, hogy nyomógombunk van valakin és fel tudjuk tenni azonnal a kérdést: Mit akar ő ezzel megmutatni az én életemből? - akkor hamarosan, kellő gyakorlás után persze, meg fog jönni a válasz. Ebből hamar rájövök, hogy valahol én épp ilyen vagyok, vagy azért nem tetszik mert épp ilyen egyáltalán nem vagyok - de szeretnék. Ez a megértés. S ha a megértés meg van - már nincs szükség ítélkezésre.

Szerintem is csak az ego ítélkezik. Aki megtanul ego nélkül, lélekből élni, az megtanult feltétel nélkül szeretni. Feltétel nélkül szeretni = elfogadni azt, ami van.

De hogyan lehet egyszerűen letenni az egot? Ebben nekem a deeksha segített. Ez egy "szeretet energia", ami leteteti velem az egot. Ha pedig az ego nincs elől, akkor senki nem tud megbántani, semmi nem sért. Mégpedig azért nem, mert az ellenállását rövid időn belül azonosítani tudom, tudom, hogy nem engem nem szeret, csak saját magát gyűlöli - ezt vetíti ki az épp a közelében lévőkre - aki adott esetben én vagyok. Én mutatok neki egy tükröt, amibe ő nem akar belenézni. Mert az fájna. Mivel belenézni nem mer - ezért beleüt. Ezért sért meg engem. De ha én ezt átlátom, megértem - már el tudom fogadni. Épp azt, ami van.

A pénz is csak egy energia.
2010. ápr. 28. szerda 08:32
/Miért nem kapcsolódnak egymáshoz a spirituális tanítók?/

Boby

Én legutóbb egy három éves képzésre tettem a voksom. Nem kevés pénzért. És időért. Viszonylag hamar feltűnt nekem is, hogy a tanáraim már csak az internetről képezik magukat. Már nem járnak más "mesterekhez". Ezzel a felismeréssel juttattak el engem oda, hogy én viszont keressek másokat is. Ismerjek más szemléleteket, több helyről szedjem össze a tudást. S máshol másmilyen emberekkel találkoztam. S rá kellett jönnöm, hogy a hasonló-hasonlót vonz törvénye itt is érvényesül. A tanáraimnak épp ott van elakadásuk, ami az én problémám gyökere. Erre máshol tudták csak felhívni a figyelmemet. A tanáraim ez elől a probléma elől egy pszichés elcsúszásba menekültek - s nem akarnak ezzel szembenézni. Nekik ez vakfolt. Ezért ebben ők nem is fognak tudni nekem segíteni. De a fájdalmuk e téren akkora, hogy nem is akarják megoldani - ezért nem "mernek" másoktól segítséget kérni. Ellenben a felhalmozott tudásukkal meg tudják "magyarázni", hogy miért....... S elfogadják - ezzel azt gondolják meg is oldották. Nem merik vállalni a visszacsatolást, hogy valaki - náluk magasabb tudatossági szinten járó "mester" - a tudtukra adja, hogy nincs meg a megoldás! Ezért nem mennek máshová! Alias menekülnek, mégpedig a valóság elől. Önmaguk elől.

Aki elzárkózik új ismeretektől, s elhiszi magáról, hogy ő már mindent tud, mindent megoldott - ő egy jó tanító. Szembeállítja azt a tükröt, hogy senki nem tökéletes, még akkor sem, ha elhiszi magáról. Aki ezt meglátja a mesterében, a lehető legnagyobb segítséget kapta vele a sorstól, hogy ráismerjen: tovább kell menni. Nyitottnak kell lenni minden újra. Keresni tovább...... Ez a fejlődés.

Ehhez viszont tudni kell olvasni a szembe jövő tükrökből. Eddig a tudásig pedig ők vezettek el engem. Ezt tőlük tanultam meg. És még csomó minden van, amit sokkal jobban tudnak nálam. Még sokáig elvihetnek az úton. A tudást sikerült nekem jól átadniuk - de alkalmazni? Ha megtanulták volna alkalmazni, akkor azt is tudnák, hogy én is - alias minden tanítvány a mesterének - ugyanazt a tükröt mutatja, ami a mester fejlődéséhez kell. Valahol, valami eldugott kis aspektusában. Csak merni kell belenézni! Ettől fél az ego. S azt a mesterek többsége sem tudja letenni.

feltétel nélküli szeretet
2010. ápr. 28. szerda 08:03
/Szabad-e ítélkeznünk?/

Boby

"Ha megtanuljuk elfogadni, hogy nem vagyunk tökéletesek, és megengedjük magunknak, hogy hibázzunk, akkor másokkal szemben sem kell maximális elvárásokat támasztanunk. Minél kevésbé törekszünk a tökéletességre, annál enyhébben ítélkezünk mások felett. "

Szerintem nincs "jó" és nincs "rossz". Csak "van" van. Ha tudatosak vagyunk és a "feltétel nélküli szeretet" minőséget el tudtuk sajátítani, akkor azt is tudjuk, hogy valaki miért épp azt a magatartást választotta adott helyzetben. S azonnal megértjük - s máris nem ítélkezünk.

szereted önmagad?
2010. ápr. 28. szerda 06:44
/Szerelem, bizalom, megérzések, ...elvesztem!/

Boby

A szélhámosokat is lehet szeretni! - De még mennyire! Tőlük kapjuk meg mindazt a sérelmet, amitől kellőképpen szenvedhetünk. Márpedig szenvednünk kell - másképp nem ostorozhatnánk magunkat kellőképpen. Ezzel fejezzük ki, hogy mennyire utáljuk önmagunkat. Aki kicsit is szereti magát, az nem engedi meg, hogy így viselkedjenek vele. Eleve meg sem találja ilyen jellemű férfi. De aki nem szereti önmagát, az nyilván ilyet vonz be, ezzel büntetheti magát kellőképpen. Önmagát bünteti, másképp nem kutakodna mások személyes dolgai között, nem lépné át a határokat, mert tudja hogy csak így fogják tisztelni az ő határait. Ami bent - az kint, és fordítva. Mintegy fóbia - keresem az okot, hogy mitől érezhetem rosszul magam. Ezerféle magyarázat van egy-egy megtalált "bűnjelre" - de persze legjobb a legrosszabbat feltételezni, így szenvedhetsz a legjobban.
Egy másik kérdés is felmerül bennem: ha nem feltételezzük, hogy egy ostoba férfit szerettél meg ennyire - akkor csak az marad, hogy ő tényleg korrekt. Szerintem csak egy ostoba szélhámos adja meg az "ideiglenesnek" szánt barátnőjének a jelszavait, s ha a csaj már visszaélt a bizalmával, akkor nyilván első dolga lenne azokat megváltoztatni. Miért nem teszi? Tényleg azt hiszed, hogy azért, mert életfeladata Téged bántani? Forgatni a szívedben a kést?
Szeresd önmagad - s mindegy kivel élsz!

Köszi, Aditi!
2010. febr. 18. csütörtök 07:04
/Duálpárok/

Boby
:)

Lelki-duál
2010. febr. 14. vasárnap 12:23
/Duálpárok/

Szia Namaszte!

Amit írtál, annak többsége számomra még nagyon magas! Még nagyon messze vagyok attól az ismerettől, amiről írsz. Ellenben a lelki-duál téma egy kérdést vet fel bennem, amire ha válaszolni tudnál, megköszönném. Az utolsó párkapcsolatomban személyiség szinten nagyon eltértünk a párommal egymástól, s a vége az lett, hogy szétváltunk. A válás többszöri nekifutásra sikerült, s ennek egyik oka - olyan ember meglátása szerint, aki látja az aurákat - az volt, hogy mi egy aurában voltunk, mikor egymás mellett ültünk. Ez állítólag azt jelenti, hogy a lelkünk egy. Ennek ismeretében próbáltam a személyiség szintű magatartásainkat elfogadni - de sajnos nem ment.

Kérdésem: erre a szituációra gondolsz, amikor lelki-duálról beszélsz, vagy az valami egész más? Ha ez az, akkor ezek után nyilván ne keressem a másik felem - nemdebár? Vagy épp hogy keressem, csak a személyiség szintű duálomat?

Vagy a legegyszerűbb, hogy ne keressek senkit, míg ekkora a káosz? Egyáltalán érdemes ezt érteni? Vagy elég csak hagyni, hogy a lélek járja a maga útját, úgyis odavisz, ahol lennem kell?

A pszichológia és az ezoteria egész más terület
2010. febr. 14. vasárnap 12:03
/Vonzás, de hogyan?/

Krucs!

A apró különbség: a pszichológia és az ezoteria, vagy a spiritualitás egész más terület. Ha pszichológiát fogsz tanulni rájössz, hogy valami egész mást tanítanak, mint amit Te - érzésem szerint - tanulni szeretnél. Én szigorlatoztam pszichológiából egyfajta felsőoktatási képzés keretében. S a vizsga végén éreztem, hogy nem ezt akartam. Nem azt kaptam, amit akartam. Szerencse, hogy a képzés tematikájában önismeret, sőt vallástörténet is szerepelt...... LÉnyeg, hogy elindított - no meg persze egy magánéleti válság - az önismeret útján. Még ez is inkább volt pszichológia.... Tehát még mindig hiányzott valami. Most lélekgyógyász képzésre járok, amiben van némi pszichológia, anatómia - de többnyire "lélek-ismeret" - alias a spiritualitás felől közelít az ego - majd a lélek felé. Ez a vonzás téma szerintem nem pszichológia. Ez pszichológia + valami más. Még egy csomó minden, amit a pszichológia kurzuson nem fognak Neked elmondani. Merthogy nem tudják. Mi több, tagadják. Ahogyan a racionális elmémmel anno én is elszaladtam, mikor először jött szembe ez a lélekgyógyász képzés. Konkrétan a spiritualitás taszított - mert nem tudtam mi az.
TAnítják még a Jung-i elméleteket, és elfelejtik, hogy "öngyilkos" halála előtt Dr Jung visszavonta a téziseit. Tanítják Pavlov kutyáját, csak azt nem mondják hozzá, hogy kikötötte szerencsétlent mintegy gúzsba a kísérlet idejére. Ha elhiszed, hogy az állat is egy lélek, s ugyanúgy érez..........????????

Szerintem a mérnöki diplomád az, amivel pénzt tudsz keresni, a pszichológiai tanulmányokkal meg embereket tudsz beskatulyázni, miközben nem tudhatod, hogy nem-e az a valóság amit pl. egy skizofrén lát. Nézd meg Febar A. előadását - s megérted miért.

A lélekgyógyász képzést a fősuli, v. egyetem mellett is tudod csinálni, ha érdekel, tudok róla bővebben.......

Kapcsolattartás
2010. febr. 14. vasárnap 11:01
/Nevelőszülő/

Szia Ildikó!

A vér szerinti szülővel való kapcsolattartás fontosságát preferálom. Mindaz amit leírtál nagyon áll az én világnézetem szerint is. A gond ott van, hogy ha nem akarja a nevelő szülő elvágni a vér szerinti szülő és a gyerek közötti kapcsolatot és mondjuk erőlteti a láthatást - még ha csak ritkán is. Ezzel konkrétan minden láthatás alkalmával megforgatja a gyerek szívében a kést, hogy szembesülnie kell azzal, hogy ezek a szüleid, látod, nekik nem kellettél. Főleg ha minden alkalommal egy alkoholista, börtönviselt - esetleg ott látogatható - lezüllött ember társaságát kell elviselni.

Van megoldás?

korrekt
2010. febr. 14. vasárnap 10:56
/Nevelőszülő/

Gyuri!

Nagyon korrekt, amit írtál. Én magam is titkon gondolok arra, hogy milyen nemes dolog lenne magamhoz venni gondozott gyerekeket - mivel a sajátom felnőtt. Mekkora pazarlás egyedül élni, miközben fordíthatnám az energiámat mások sorsának jobbá tételére is. Ringatom magam szép gondolatokban, hogy kicsik, puhák, szerethetők, ölelhetők....... Milyen remek lenne! Itt a nagy ház, mindenkinek lenne helye, öröme.

Aztán jönnek az általad vázoltakhoz hasonló gondolatok. Ezek közül a legtaszítóbb, hogy nem tudhatom milyen sérülésekkel terhelt gyereke/ke/t kapok. Hogy elég-e az én szeretetem, odaadásom ahhoz, hogy teljes életet élhessenek, vagy tönkre teszi őket a tudat, hogy a vér szerinti szüleik eldobták őket, nekik nem kellettek? Tudja-e ezt pótolni bárki is? És vállaljam-e azt a fájdalmat, ami azzal jár, hogy látom őket tönkre menni, senyvedni ebben a problémában? Mert megoldani nem tudom - azt bizonyosan tudom.

A kiválasztás kérdése még borzasztóbb! Valóban azt reméli mindegyik gondozott gyermek ha látogatót lát, hogy talán őt viszik haza....... S mindet persze nem viheted haza. És melyiket is válaszd? Mire megtalálod, hogy melyiket választod hány másikkal kerülsz közel? És mindegyik másiknak, akit ott hagysz fájdalmat okozol. Akaratlanul leértékeled őket, rombolod az önbizalmukat.

És akkor? Ne hozz el egyet sem? Hagyd folyni az energiád, a szeretetedet, a gondoskodásodat a végtelenbe, kihasználatlanul? Ha segíteni akarsz akkor hogy teheted azt a legjobban?

Vannak rá elképzeléseim, de még képlékeny.......... :) És főleg nem valósíható meg egyedül.

Kell-e segíteni? Megmenteni?
2010. febr. 14. vasárnap 10:16
/INUAKI - Egy Földönkívüli Lény Vallomásai I-II./

Csizike!

A kell-e másnak segíteni, másokat megmenteni témában általad vázoltakkal teljesen egyetértek. Ésszel tudom is - de legtöbbször utólag, hogy már megint ebbe a hibába estem. :) És tudom, hogy nem vagyok egyedül.

A két szóban forgó írást én élvezettel olvastam el - nem feltétlen azért, mert elhiszem amit ír, de mint lehetőség jó ha tudok róla. Más kérdés, ha nem zárkózik be az ember a hasonló irományok elolvasása elől - a net-en több helyről jön szembe hasonló információ - nem ugyanannak a személynek a tollából. Aki viszont bezárkózik és csak a maga igazságát fogadja el - az nyilván nem tud hiteles véleményt formálni a témáról. Miről is nyilatkozna, ha nem ismeri? De ha nem ismerem - persze tagadom. És mit is? Az ismeretlent?