KLARI WIN7 teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

KLARI WIN7 teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
Itt a Földön mindenki gyógyul!
2009. szep. 27. vasárnap 22:56
/Kérhetünk-e pénzt a lelki tanításért, tanácsadásért?/

Klári13

Kedves Sorstársaim!

Sokban egyezik a véleményem az elhangzottakkal. Én is felháborítónak tartom, hogy bizonyos tanfolyamokért, meditációkért, tanácsadásokért eszméletlen összegeket kérnek a "tanácsadók" és "tanítók".
Itt a Földön senki nem tökéletes, még a "tanító" sem. Már, ha két ember beszélget, az is a kölcsönös egymásra hatás alapján működik. Egymástól is kérjünk pénzt? Azt gondolom, hogy sokan túl nagy jelentőséget tulajdonítanak a "tanítónak" és mivel nem hajlandók vagy valami miatt halogatják a tudatosság felvállalását, ezért egyik tanfolyamról esnek be a másikba. Szükség van a "Remete" időszakra, amikor érlelődik amit hallottunk vagy feldolgozzuk a meditáción tapasztaltakat.
Az Ezoterikus.hu honlapon olvastam és ez nagyon igaz:

A MEDITÁCIÓ AZ CSAK MEDITÁCIÓ

Minden, ami az elme képzeletéből merül fel, akadállyá válik, mivel a meditáció transzcendentális, ezért túl van a kifejezhetőségen, fogalmakon. A meditáció az csak "meditáció", minden elvárás nélkül a jelen megtapasztalását szolgálja. Csak figyelj ki az, aki a belső párbeszédet folyamatosan fenntartja. Ki az, aki állandóan ítélkezik ez jó nekem, ezt meg nem akarom. Figyeld a gondolatok szabad és összefüggéstelen játékát, ahogy a semmiből felmerülnek és eltűnnek. Figyeld meg, egy gondolat milyen érzelmeket vált ki belőled, és megváltoztatja a tudatállapotodat (mosolygós, haragos, irigy, büszke? állapotok lépnek fel )

*Meditáció Hibái , Akadályai!*

Bármilyen elvárásod van a meditációval kapcsolatban..
Bármilyen eredményt szeretnél elérni a meditációval...
Bármilyen elképzelésed van arról, hogy milyen érzésnek kell létrejönnie...
Bármilyen vizualizációs, élményhez való ragaszkodás...
Bármilyen megélt élmény visszahozásának várása, újraélése...
Nem való más emberek befolyásolására - ok-okozat...
Ne várd el, hogy most már ?jó? vagyok, és megszűnnek azonnal a gondjaid...
Ne várd az egó megszűnését...
Akadály, ha fizikai test izomzat feszült, előtte csinálj nyújtógyakorlatokat, az elme gyártotta gondolati feszültségek megjelennek a testünkön is...

*Bármilyen elvárásod van a meditációval kapcsolatban:* *- ne várd, hogy elsőre sikerül - ne alkalmazd jóslásra - ne várj csodás fejleményeket *

Tehát sem egy TANÍTÓ sem egy Tanfolyam vezető senkinek nem tud garantálni semmit és ezért sok esetben rossz érzéseket kelt a résztvevőkben, ha sok pénzt kér az előadó vagy vezető a részvételért. Az ingyenességgel sem értek egyet, mert az annak az értékét vonja kétségbe, amit kapni szeretnénk. Méltányosság és arany középút, mint mindenben.

Kívánok Nektek és magamnak is türelmet és kellő bátorságot, mert az önismeret felvállalása hosszú és
fáradságos munka magunkkal. Én 1990 óta tudatosan élek, sokat változtam, fejlődtem és azt tapasztalom, hogy azokból lesz tanító, akik a saját belső fejlődésüket parkoló pályára teszik és inkább másoknak akarják megmondani a tutit. Tisztelet a kivételnek.

Szeretettel küldöm mindenkinek üdvözletemet.