Bosziani teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

Bosziani teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
Én még mindig azt hiszem
2010. szep. 07. kedd 20:45
/Zsákutcában/

Én még mindig azt hiszem szeretem. Lehet, hogy később rájövök én is, hogy magamat csapom be. Ő is azt mondja, hogy csak abba az életérzésbe vagyok szerelmes, amit Ő képvisel. Ebben is lehet valami.

Sokat vártunk mindketten valakire, akivel lehet tollas labdázni, biciklizni, beszélgetni. Egymásban ezt megtaláltuk. Ez tényleg a bennem lévő gyermeknek nagyon jó volt, hiszen hiányzott az életemből a játék, és hiányzik most is.
Ehhez idő kell,hogy fel tudjam dolgozni és el tudjam engedni.
Talán azért is nehéz ez nekem, mert három éves voltam, amikor apám balesetben meghalt és még ezt sem tudtam teljesen feldolgozni. Haragszok rá, amiért itt hagyott....nem játszott velem eleget.

Azt tény, hogy a félelmeit saját magának kell lerendezni, és tényleg fáj, hogy nem tudok ebben segíteni. Mégis azt gondolom, ha 12 év után én voltam az aki miatt képes volt eddig is megküzdeni velük, akkor van dolgunk egymással.
Bennem is volt egy nagy félelem, amit 17 éves koromtól hordoztam magammal és felszabadító érzés volt, amikor le tudtam küzdeni.

A szerelemről nem akarok még leszokni, bár tudom, hogy igazad van, hiszen mindenki azt javasolja, hogy felejtsem el. Viszont szenvedni sem akarok. Az a baj, hogy egy érzelmi dologban nagyon nehéz racionálisnak lenni. Néha vannak pillanatok, amikor azt gondolom el tudom engedni, majd újra iszonyatos erővel tör rám a fájdalom. 20 évesen könnyebben ment... még néha szaladok a szekér után.

Kedves Humorgumo! Ezt ki
2010. szep. 05. vasárnap 14:28
/Zsákutcában/

Kedves Humorgumo!

Ezt ki fogom próbálni, csak először még tisztába kell, hogy jöjjek az érzéseimmel, gondolataimmal, félelmeimmel. Vagy ez pont arra jó, hogy tisztába jöjjek?
Az a baj, hogy nehéz azzal szembesülni amit képtelen vagyok elfogadni, hisz pont azért nem tudom elfogadni, mert nem akarok vele szembesülni. A tudatalattim tiltakozik ellene. Pedig az önismerethez ez elengedhetetlen. De néha már azt gondolom nem vagyok komplett, olyan zavar van bennem. Tényleg van kiút? Meg kell találnom! Köszönöm a biztatást.
Ani

Drága Szeklice! Már a
2010. szep. 05. vasárnap 14:15
/Zsákutcában/

Drága Szeklice!

Már a válaszaitok is segítenek, bár egyfolytában bőgök, valahányszor elolvasom őket.
Próbálkoztam szakemberrel, mármint pszichológussal, de nem tudom megfizetni, pedig tudom, hogy segítene.

Nagyon pontosan fogalmaztál, amikor katalizátornak nevezted, pontosan ezt fogalmaztam meg én is. Kapcsolatunk elején Ő készíttetett egy részletes párkapcsolati elemzést, amiben az állt, hogy a kapcsolatunkat a tanár-tanítvány viszony fogja jellemezni. Valóban nagyon sokat tanultunk egymástól. Nélküle nem jutottam volna ennyi felismerésre.
Jelenleg olyan mint egy mágnes, még mindig vonz. Történnie kell még valaminek, hogy el tudjam engedni.
Készülök elmenni a szombat transzlégzésre, hogy rendet tehessek a gondolataimban. Szerinted segíteni fog?
Ani

Köszönöm! Lehet, hogy
2010. szep. 05. vasárnap 14:00
/Zsákutcában/

Köszönöm!
Lehet, hogy tényleg nem volt igazából soha az enyém, de jó volt elhinni. Nekem Ő a LEGFONTOSABB volt, az elmúlt 1 évben. Sokat gondolkoztam ezen és lehet, hogy azért, mert jó volt megélni azt az érzést, hogy szerethetek valakit. Tulajdonképpen önző vagyok és nem is Ő a fontos, hanem a saját érzéseim megélése. Lehet, hogy ezt nem akarom elengedni.
Hogy miért segítenék? Az is lehet, hogy ez egy játszma részemről. Régóta érzek magamban egy kényszert arra, hogy adhassak valamit az embereknek és segíthessek. Ápolónő vagyok egy intenzív osztályon és ez tulajdonképpen szükséges is ahhoz, hogy ezt a hivatást tudjam gyakorolni.

Lehet, hogy a saját fontosságom tudatához kellenek nekem olyan emberek, akiknek segítségre van szükségük? Félek attól, hogy nem vagyok fontos senkinek! Most azt gondolom, hogy fontos számomra az az érzés, hogy fontos vagyok valakinek, aki nekem is az.
Szóval akkor most én magamnak fontos vagyok, márpedig az vagyok, akkor önző vagyok?
Köszönöm, hogy szeretsz, ez is nagyon fontos!

Eutanázia
2009. dec. 22. kedd 19:51
/Eutanázia/

Ez a kérdés egy darázsfészek.
8 évet dolgoztam traumatológiai és idegsebészeti intenzív osztályon. Ezidő alatt sajnos sok embert láttam meghalni, vigilkómában (=éber kóma-a beteg képes mosolyogni, sírni, olyan, mintha érzékelné a külvilágot, de adekvát választ nem ad)), és teljes kómában. De láttam olyat is amikor az orvosok lemondtak a betegről, aki később a saját lábán ment haza.

Előfordult, hogy valakit eutanáziában részesítettek, de ez soha nem volt kimondva egyértelműen, az orvosok egymás előtt sem vállalták fel a döntésüket. (hiszen a törvény bünteti)
Szerintem ma sem teszik.
Lehet erről a témáról véleményt formálni úgy is, hogy soha nem láttunk egyetlen gyógyíthatatlan, vagy agyműtött (esetleg fél agyát eltávolított), vagy éppen csak vegetáló beteget (akit pelenkázni kell, etetni kell, mozgatni kell és meg van fosztva minden emberi mivoltától). Valyon melyikünk kívánna így "élni"?
ÉN biztosan nem!!!

Én azt javasolnám, hogy az nyilatkozzon ebben a témában, akinek van tapasztalata, de legalább egy hónapot eltöltött egy intenzív osztályon, vagy egy végstádiumban lévő gyógyíthatatlan beteg ápolásában részt vett.

Szerintem a betegség egy esély. Esély arra, hogy megértsünk valamit, kijavíthassuk azt. Ha valaki nem akar élni ezzel az eséllyel, azt hagyni kell. Majd a következő életében megtanulja a leckét.

A szomszéd néninket tavaly karácsony előtt operálták emlőtumor miatt.
Műtét után beszélgettünk, és megkérdeztem, hogy nem gondolja-e úgy, hogy fel kellene vállalni a saját véleményét is a családja előtt, nem mindig a háttérebe szorulni? És tudja-e, hogy összefüggés van a viselkedése és a betegsége között.
Azt válaszolta, hogy igen tudja, de a családja már így szokta meg és ezen már nem akar változtatni, mert az kellemetlen lenne nekik.
Ezzel nem lehet vitába szállni, tiszteletben tartom a véleményét és akaratát.
De az kellemetlen lesz-e majd a családnak, ha kiújul a tumor, rosszabb lesz az állapota és esetleg egy kemoterápiát is kapnia kell?
Ezen azért el lehet gondolkodni.

És mi a helyzet azzal amikor valakiből donor válik. Csak azért tartják életben, hogy egy orvosi bizottság megállapítsa róla az agyhalált és azt, hogy mely szervei lesznek felhasználhatók.

Mi lenne a véleményünk akkor ha a mi hozzátartozónkról lenne szó, úgy is mint donor, és úgy is mint aki várólistán van?
Valyon egyformán vélekedünk mindkét esetben?
Kíváncsi vagyok a véleményetekre.

Mindenkinek boldog karácsonyt kívánok.

A név kötelez
2009. szep. 23. szerda 09:56
/ÖNBIZALOM: a Boldogság,a Siker és az Önmegvalósítás Alapja. Neked van?/

Én mindig szerettem a nevemet, de csak mostanában (40-en túl) értem meg a jelentését, ill. élem meg. Jelentése: Isten kegyelme.
Úgy élem az életem, hogy tudom minden napomon Isten velem van, és segít a nehézségre megoldást találni.

Az önbizalomról csak annyit, hogy aki nem olyan családban nőtt fel, hogy elegendő biztatást kapott, és nem éreztették vele, hogy lehetnek elvárásai, igényei, annak nehéz elhinni magáról, hogy értékes ember, aki joggal bízhat abban, hogy mások szívesen kielégítik az ő igényeit, mert megérdemli. Nem azért mert tett valamit, pusztán a saját személyének köszönhetően.
Az önbizalom hiánya fakadhat olyan megtörtént események miatt (ez lehet akár gyermekkori is) amit nem tudtunk feldolgozni, és ami miatt csökkent értékűnek érezzük magunkat. Én kb 24 évig hordoztam magammal ilyen lelki terhet, ami a családomban tabu témának számított, saját anyám és testvérem sem hozták szóba soha, ezért én azt éreztem, hogy ez olyan dolog amiről nem lehet beszélni, mert akkor az emberek megvetésével találom magam szembe.
Egészen addig nem beszéltem róla senkinek, amíg nem találkoztam egy olyan emberrel, akinek meg tudtam nyílni, akivel minden titkomat meg tudtam osztani. Ezek után már sokkal könnyebb volt másoknak is elmondani. Mindig féltem attól, ha majd a férjem fülébe jut a dolog, már nem fog szeretni.
Az érzés a leírhatatlan megkönnyebbülés. Azóta megváltozott az életem. Az önbizalomhiány eddig meggátolt abban, hogy teljes életet éljek. Mára másképp állok hozzá én is az emberekhez, a sors tálcán kínál nekem lehetőségeket.
Mindenkinek azt javaslom, hogy minél előbb szabaduljon meg lelki terheitől és legyen őszinte mindenkivel. Ez a leg célravezetőbb, ha lelki nyugalmunkat szeretnénk megtalálni.
Anikó