Kavics22 teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

Kavics22 teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
"Már nem vágyom ezekre a szerepekre, mégis nehéz látni másokat
2012. jan. 20. péntek 09:54
/Szerepek/

"Már nem vágyom ezekre a szerepekre, mégis nehéz látni másokat helyettesíteni engem. :) Pedig tudom, h csak illúzió a boldogságuk, de mégis fáj, h nekem most nincs. És azt is tudom, hogy nem is ez kell már nekem. és mégis.

Vajon miért? vajon miért fáj, ha mást választ valaki, akit szerettél/szeretsz, akkor is ha már beláttad, hogy önmagad akarsz lenni, mert az esik jól, és az az élet, és ott, abban a kapcsolatban nem tudsz? ha már kipróbáltál mindent, hogy megmentsd, hogy magad mellé állítsd, és beláttad, hogy csak azt teheted, hogy magad mented meg, és kilépsz? Miért húz a múltba az ego, pedig tudod, mert már ismered a törvényit, hogy illúzió volt az egész? vagy legalábbis jó része, és már nem vágysz ilyesfajta " boldogságra" ? Hogy lehet, hogy egyszer nyugalommal látod kívülről, egyszer meg mételyként jelenik meg újra a szívedben? Mit nem fedeztem még fel? Mit nem tudok még önmagamról?"

Nem tudhatod, hogy a másik boldogsága illúzió-e, hiszen Ő nem Te vagy. Ráérezhetsz bizonyos dolgokra, de ugyanabba a folyóba még Te sem léphetsz, nemhogy a másik.
Talán belülről valahol reméled, hogy illúzió, mert ezzel egy kicsit a még meglévő saját szenvedésedet is enyhíted. Nem szégyen ez.

A volt kapcsolatodat tekintve még mindig a hullámvasútban ülsz. Nem tudom, hogyan váltatok el, de sokkal könnyebb úgy megemészteni, tudomásul venni, elgyászolni egy kapcsolat végét, ha mindketten tudják tisztelni a múltat, azt, amin átmentek, ami történt velük. El tudják úgy könyvelni, hogy értük volt, azért, hogy fejlődjenek, tovább lépjenek.

Ugyanúgy, ahogy van kezdete egy kapcsolatnak, lennie kellene végének is. Ezen azt értem, hogy az elején szép lassan belemegy valamibe az ember, ha pedig már nem működik, tudni kellene azt emberségesen, szépen, a maga ütemében lezárni. Becsülni önmagunkat, a másikat, kimondani, amiket nem mertünk, hiszen nincs veszteni valónk. Jól kibeszélni magunkat, pontot tenni a dolgok végére, elvarrni a szálakat, bocsánatot kérni, elismerni, lesimítani a lelkünket, amennyire abban a helyzetben lehetséges.
Lehet, hogy akkor ott nem úgy érintenek a szavak, de később óriási jelentőséggel fognak bírni abban, hogy minél előbb lezárjuk a múltat.

A kapcsolat végén lehetetlen, hogy két ember ugyanolyan mértékben sérüljön. De az együtt töltött hetekre, hónapokra, évekre tekintettel, arra, hogy a másik nekem ajándékozta önmagát, és a nehézségek mellett kétségtelenül voltak boldog időszakok; tudni kellene méltósággal távozni és méltósággal elengedni.

Sokkal nehezebb úgy felállni egy kapcsolat után, ha úgy érezzük - még ha csak az ego játéka is ez - , hogy a hatalmas, világrengető érzések után még azt a kevés tiszteletet, figyelmet sem tudjuk utoljára megadni egymásnak, amit talán bármelyik idegennek megadnánk.

Szóval nem mindegy, hogyan gördül le a függöny, mert ha elakad közben, ott maradunk tétován, se ki-se be állapotban, amin jóval nehezebb túltenni magunkat.

Kedves Aditi ! Ha az vagy, aki vagy, akkor merd átélni. Nekem
2012. jan. 19. csütörtök 10:00
/Szerepek/

Kedves Aditi ! Ha az vagy, aki vagy, akkor merd átélni.

Nekem úgy tűnik a beírásodból, hogy még mindig benne élsz a szerepeidben.
Senki más, csak Te tudod önmagad lekorlátozni. A belső szabadságod nem másokon múlik és nem azon, ha világgá kiáltod.

Nőnek lenni pedig csodálatos érzés, merülj bele, élvezd minden pillanatát. Nem kell megmenteni a világot.:)
ÉLJ !

http://www.youtube.com/watch?v=bv4q4Kk0Qr0&feature=related

Nagyon sok apró és nagyobb jelzést ad a testem. Ha valamiről úgy
2011. nov. 29. kedd 12:36
/Hogy érzed magad éppen most?... és általában?/

Nagyon sok apró és nagyobb jelzést ad a testem. Ha valamiről úgy kell beszélnem, hogy még egyáltalán nincs magamban feldolgozva, vagy nagyon lefojtom, akkor egy idő után úgy elszorul a torkom, hogy nem bírok normálisan kommunikálni, vagy elkezdek folyamatosan köhögni.

Vagy például, ha valaki hosszabb időn keresztül belép a privát szférámba, folyamatosan ott tartózkodik anélkül, hogy én szeretném, nem veszi a jelzéseim, akkor elkezd iszonyú melegem lenni és hátrább kell lépnem, vagy egyszerűen otthagynom az illetőt.

Ha valaki nagyon szimpatikus nekem, önkéntelenül kitárom a szívem, szinte érzem, ahogy nyílik a hatalmas ajtaja, hogy befogadja melegséget. Ilyenkor az egész mellkasom egyetlen szív.

Maga az érintés, annak milyensége is nagyon sokat elárul számomra. Hogyan hat rám, ha megérint és megérintem, közelebb húzódnék, vagy inkább távolabb mennék. Ha jól esik, akkor az ujjaimon keresztül átfut rajtam valami megmagyarázhatatlanul kellemes érzés. Elég ehhez egy kézfogás, mielőtt kiterjesztenéd magadban a témát.:)

Ez a néhány kiragadott érzés bizonyára közhelyes már másoknak, de én csak a közelmúltban kezdtem felfigyelni rájuk és még sok-sok egyébre, de ezeket megtartom magamnak.:) Elnézést.

Marcsi ! Lehet deja vu érzésed, de az biztos, hogy tökéletesen
2011. nov. 27. vasárnap 17:34
/Hogy érzed magad éppen most?... és általában?/

Marcsi ! Lehet deja vu érzésed, de az biztos, hogy tökéletesen ugyanaz soha nem fog Veled megismétlődni. Ezzel ugyan nem mondtam nagyot, csak arra akartam rávilágítani, hogy a látszólag "ugyanaz dolgok" mássága pontosan érted van. Hogy figyelj, erősödj, tanulj, bölcsebb, türelmesebb, elfogadóbb legyél.
Ugyanarra rálegyintenénk, de ha van benne egy csavar, főleg olyan, ami balkezes:), hát az pontosan azért van, hogy előbányászd a mélyből a tanultakat és folyamatosan figyelj önmagadra, a mások által kiváltott hatásokra, arra, hogy ezeket mennyire vagy képes kezelni, mit váltanak ki belőled, vagy mit nem, pedig kellene.

Rájöttem, hogy nekem a testem adja a legpontosabb jelzéseket.

Szia Marcsi ! Könnyedén ide dobtad ezt a blogot, de a válasz már
2011. nov. 26. szombat 12:41
/Hogy érzed magad éppen most?... és általában?/

Szia Marcsi !

Könnyedén ide dobtad ezt a blogot, de a válasz már nem is annyira lájtos, mármint számomra.

Ha jó látom, kinn szürke minden, bent a lakásban harmónia, meleg, csend, békesség és nyugalom - ha kívülről szemlélem a dolgokat -.
Belülről nézve fegyverszünet és a "csakúgyvagyok" állapota megspékelve némi öniróniával és vállvonogatással, utána pedig megbocsájtó mosollyal.

Amúgy megszállt a nyugalom, mert tudom, minden lelkiállapot múló és minden helyzetet, érzést felülír egy újabb. Egyre inkább rajtam múlik, hogy az milyen lesz számomra.

A biztos pont a létezés (még most:)), innen lehet jó nagyokat lendülni, pörögni, lelassulni, bevadulni, hányingert kapni, szóval mindenféle finomságot megkapni, amire csak halandó vágyik. Kell ennél több ?

Hát persze ! Tudni kell(ene) megszelídíteni a vad kavargást, élvezhetővé tenni az unalmat, feldolgozni a fájdalom messzire nyúló csápjait, megmártózni a gyönyörben, elsimítani a gyűlöletet és még sorolhatnám a végtelenségig.
De akkor mi örömöm telne az életben ? Mit kezdenék a rengeteg tapasztalással és azokkal, amik még várnak rám ? Mihez viszonyítanám az örömöm, a fájdalmam, a sikereim, a kudarcaim...., a fejlődésem, avagy visszafejlődésem ?

Jó úgy minden, ahogy volt és ahogy van, szelídülési és kitörési folyamatokkal tarkítva, csak az nem mindegy, hogy milyen arányban adagolom magamnak. Ha idő előtt elindulok felfelé, úgyis "lerúg egy angyaltalp". :)

Szia Michaelita ! :) A szelídítés-szelídülés egy folyamat.
2011. ápr. 18. hétfő 09:41
/Alteregó /

Szia Michaelita ! :)

A szelídítés-szelídülés egy folyamat. Vajon a végére érünk valaha ? Vagy csak megpihenünk egy pillanatra az újabb tombolás előtt. Azt hiszem, ez utóbbi lehet igaz, csak jobb esetben a megszerzett tapasztalatok és zuhanások árán már óvatosabban duhajkodunk.

Örök tanulás, amely arra hivatott, hogy mérlegre tegyük belső erőnket, önmagunkat.

Köszönöm ismeretlen ismerős.:)
2011. ápr. 18. hétfő 09:24
/Alteregó /

Köszönöm ismeretlen ismerős.:)

A benned lévő "évszak" a lényeg. Az eszkimók is lehetnek
2011. ápr. 17. vasárnap 14:37
/Alteregó /

A benned lévő "évszak" a lényeg. Az eszkimók is lehetnek boldogok és az örök tavaszban is lehetsz elveszett. A dermedtséget csak Te magad tudod feloldani, lehet több száz segítőd és útjelződ, ha befelé nem figyelsz és kifelé nem sugárzol.

Üdvözlettel: Kavics22

Szia Kati ! Alaposan átolvastam az egész blogot és nálad ragadta
2011. jan. 03. hétfő 13:10
/Igazságtalanság/

Szia Kati !

Alaposan átolvastam az egész blogot és nálad ragadtam le. Igazság - igazságtalanság !? Olyan, mint a varrók mérőcentije. Ha az egyik oldalát nézed, egyessel kezdődik, ha megfordítod, akkor is.

Ahhoz, hogy világunkban valamihez viszonyítani lehessen, lefektették a relatív igazság alapjait. Ha viszont a dolgok mélyére ásunk, főleg, ha velünk történnek meg azok a bizonyos dolgok, a kőbe vésett igazság megkérdőjeleződik és elkezdjük kutatni, vajon miért van az, hogy mások azt látják a teljes igazságnak, amit én még csak elfogadni sem tudok a saját szemszögemből.

Mind az igazság, mind az igazságtalanság elme kreálta fogalom. A saját tudatossági szintemen vélt és védelmezett igazságom süket fülekre talál, amíg a másik, vagy mások nem válnak befogadóvá, eléggé tudatossá az én igazságomra, és ez viszont is igaz. És akkor tényleg magától özönlenek a felismerések, saját magamon tapasztaltam, nem győzöm kapkodni a fejem.

És itt már felül tudok emelkedni azon, hogy kinek az "igazsága", mert nem ez a lényeg, hanem a befogadás, a megértés. Tudatosan változtatom a saját belső világom és megváltozik az addig foggal-körömmel védett saját igazságomhoz való hozzáállásom is. Nagyon kemény lecke !

Itt persze nem a jog "igazságára" gondoltam.

BÉKÉS, BOLDOG KARÁCSONYT KÍVÁNOK MINDENKINEK !
2010. dec. 24. péntek 17:40
/Önmegvalósítás.hu/

BÉKÉS, BOLDOG KARÁCSONYT KÍVÁNOK MINDENKINEK !

http://www.youtube.com/watch?v=6fv9AxZAPGw&feature=related