elike teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

elike teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
Szex még egyszer
2009. szep. 11. péntek 10:39
/Betegségek lelki oka/

Kedves Noa,

A megfigyelések nem támasztják alá az általad mondottakat. Egy este kiesés volt a héten a tünetek miatt, de reggel be is pótoltuk ;).

Korábbi válaszaimban jeleztem - ilyen szempontból a mi kapcsolatunk nagyon el lett találva. A szexuális hőfokunk egyformán magas a párommal, tehát egyikünk sem érzi magát "alultápláltnak". Irigylésre méltó intim életünk van, kopp-kopp-kopp. Még akkor is megtaláljuk egymást, amikor egyébként valami miatt "duzzogóban" vagyunk.

A lakás valóban olcsóbban ment el, de ez a piaci realitás kontra elképzeléseim. Olyan, mint amikor hiszek magamról valamit, hogy milyen vagyok, van egy idea a fejemben, aztán kiderül, hogy a külvilág az egészet teljesen másképpen ítéli meg. Kellemetlen, nem mondom. De az én bajom. Most nem a profit lett a fontos, hanem a költségek megtérítése. A feszültség, ami keletkezett a következőből állt: párom anyagilag kisegített minden hónapban, mivel jelenlegi jövedelmem nem volt elegendő a lakás hiteleinek törlesztéseire + rezsi. Az ő része, tehát, a jövedelmem kiegészítése volt, az enyém meg a lakás mielőbbi kiadása. 4 hónap múlva párom elmondta: benne az az érzés alakult ki, hogy kihasználom őt, mert nem látja az igyekezetemet a lakáskiadás ügyében. És ez igaz, akármilyen rossz ezt bevallani, de nem nagyon mozgattam meg azokat a köveket. Beszélgetésünk nyomán aktivizáltam magam és lám csodát - két héten belül a lakás elkelt :). Bennem felmerült pár nappal a beszélgetésünk előtt, hogy ha párom nem segítene, vagy hirtelen beszüntetné a jövedelem kiegészítést, akkor már rég kiadtam volna, így meg ez egy száraz és biztonságos érzés és nincs hová sietni. Nagyjából hát erről van szó.

Köszönöm szépen az őszinteségedet. Szép napot kívánok.

kreativitás
2009. szep. 11. péntek 10:14
/Betegségek lelki oka/

Kedves Bochecha,

Itt lehet valami, mert nagyon szeretek mindenféle kézimunkát - varrás, hímzés, szövés, csipkeverés - és mostanában alig van ezekre időm. A fejemben tervek tolonganak - életfás patchwork takaróval kezdve rengeteg keresztszemes ötleten át egészen a családfánk babákból való megvarrása kislányomnak. Ezek az ötletek tényleg szétfeszítenek néha, pontosabban az alkotási vágy. Minden szabad pillanatomat - ha csak két kereszt szem kedvéért is - ezekkel töltöm, nyilván a nagyobb munkáknak sok-sok óra kell. Nagyon kínos nekem, ha üresen megy el az idő - pl. a tétlen várakozás.

Szóval, van itt valami.

Köszönöm.

Nem vese, hólyag!
2009. szep. 10. csütörtök 14:13
/Betegségek lelki oka/

Sziasztok,

Nos, a doki szerint hólyaghuruttal nézek szemben. A tünetek ettől persze nem változnak.

Kérlek Benneteket, hogy ilyen szempontból is vizsgáljuk meg a dolgot, bár eddigiek is elég kimerítőek voltak.

Mit mutat a hólyag?

Elike

Telitalálat
2009. szep. 10. csütörtök 11:52
/Betegségek lelki oka/

Kedves Noa,

Ez most telitalálat volt :D. Nem tudom kommentálni, mert ez a terület teljes sötétségben van nálam. Jó kis nagy vakfolt.

Ez van. Mindenütt. Nincs menekvés.

:D

Veseköves válasz-köszönet III.
2009. szep. 09. szerda 21:28
/Betegségek lelki oka/

Kedves Bochecha,

Megfogadtam tanácsodat.

Egy kis off: Életemben soha, de soha-soha nem hordtam narancsszínű ruhát. Amióta összejöttünk kedvesemmel 1,5 éve van pólóm 1 db, nyári ruha 2 db, szoknya 1 db, varrásban van még egy ruha és nadrág. És mind narancsszínű. Ja, még órám is van ilyen színű szíjjal. Tud valamit a tudat-szellem-lélek triumvirátus, mert az egóm kézzel-lábbal ellenezte a fenti darabok beszerzését, mégis hozzám kerültek. On.

Mit jelent az, hogy a szexcsakra diszharmonikusan működik? Mit befolyásol, mit irányít, mit zavar meg?

Nem tudom, van-e összefüggés a szexcsakra működése és a szex minősége, mennyisége között? Páromban megtaláltam azt a partnert, akivel tudunk szeretkezni és tudunk d...ni. Aki tud kérni és akitől öröm kérni. Aki tud kérést teljesíteni és akinek kérését öröm teljesíteni. Akivel megéljük mindazokat a különleges dolgokat, amit azzal a rövid szóval intézik el, hogy szex.

Szép napot kívánok.

Veseköves válasz-köszönet II.
2009. szep. 09. szerda 21:00
/Betegségek lelki oka/

Kedves Noa,

Köszönet Neked is. Az I. veseköves válasz-köszönetben írtam már a párkapcsolati oldalról.

A félelmemet ismerem. A legmélyebb, már a félelemtől is félek - anyukámnak nem tudok megfelelni, nem tudom kiérdemelni a szeretetét. És hát ha Ő, az anyuci, akiről csak a szeretet jut(na) eszembe, nem szeret, akkor hogy szerethet engem más??? Hogy szeressem magam, ha anyu sem tud??? Ennek a gondnak a párkapcsolatra gyakorolt hatását, gondolom, nem kell leírnom.

A problémát ismerem, a megoldásokat keresem, segítséggel is: hellingerezek, pszichodrámázok. Vár rám egy születés tréning és egyéni hipnoterápia is. Ide is be-be nézegetek, érlelődnek a dolgok.

Szép napot kívánok Neked, Noa.

P.S. Bárcsak uralkodna! Akkor átváltozhatnék végre gyermekké, párom lenne az anyukám (hisz fejben így is behelyettesítettem rendszeresen, ebből van a feszültség egy része). Párom felnőtt ember. Szeret. A nőt bennem, az asszonyt. A felnőttet. Nem gyereket akar maga mellé.

A veréstől való félelem még nem merült fel bennem. Jobban félek, hogy nem fog szeretni. Ahogy anyu.

Veseköves válasz-köszönet I.
2009. szep. 09. szerda 20:42
/Betegségek lelki oka/

Kedves Péter,

Köszönöm a véleményedet. A jelenlegi állapot egy hosszabb, jó régen - talán már a kevés anyatejjel beszívott - keletkezett problémának mai megjelenése. Párkapcsolatomat annyiban terheli és feszíti, hogy én magam nem nagyon igazodok még el a párkapcsolati függés-függetlenség kérdéseiben, magam számára nem tudom tisztázni a dolgot. Még. Szó van még az adás-fogadás egyensúlyáról is, nekem főleg az utolsó nehéz, meg a társfüggőségem is szóba jön ebben a gomolyagban. Szóval nagy a batyu. De a batyu jelenlétét, súlyát az úton lehet észrevenni ;).

Párom segít, ahol tud, de amikor én magam sem tudom, mit kérjek tőle, akkor hiába.

Ebben a Hellinger csoportban én vezettem, igen. Magam ezen a hétvégén fogok állítani.

Szép napot.

Vesekő vagy hólyaggyulladás
2009. szep. 07. hétfő 15:41
/Betegségek lelki oka/

Jó napot!

Orvosnál még nem jártam, pontosan nem tudom, mi a baj. A tünetek:
első nap este: éles szúró fájdalom vizelet ürítésnél, állandó vizelési inger, véres vizelet, láz NINCS
második nap: éles szúró fájdalom vizelet ürítésnél, állandó vizelési inger, este folyamatos alhasi görcsök (menstruációs görcsökhöz hasonlóan), láz NINCS
harmadik nap: enyhülő fájdalom vizelet ürítésnél, állandó vizelési inger
negyedik nap: nagyon enyhe fájdalom vizelet ürítésnél

Hatása életemre: a fizikai kényelmetlenségeken túl megalázó és félelmetes, hogy nem tudok segíteni magamon.

Események: A tünetek első napján kiadásra került a hónapok óta hirdetett lakás, amelynek anyagi fenntartása párkapcsolati feszültséget okozott. A harmadik napon volt esedékes egy Hellinger-terápiás csoport vezetése, ahol egyik páciensem barátnőm és terhes. A vezetés megtörtént , megterhelő volt nekem, de sikeresen zárult (a következtetéseket levontam :) ).

Érdekel a Ti véleményetek.

Szép napot!