reneszansz teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

reneszansz teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
mennyire tűnik el a személyiség?
2012. júl. 10. kedd 02:59
/Személyiségrészek egyesítése/

Szerinted tényleg minden jelleg, egyediség eltűnik a megvilágosodásban?
Azért kérdezem, mert hallottam olyan tanítást, ahol azt mondták, Jézus bak volt, Buddha bika jegyben született. és azért tudták ennyire jól lehozni a földre a tudást, mert messzire értek fel és a föld jegyből kifolyólag "jók voltak" a megnyilvánításban is. Szóval valahogy úgy képzeltem, a megvilágosodottaknak is marad egy energiája, ami csak rájuk jellemző, még ha a Nagy Egész részei lettek is.
Fizikai szinten egy megvilágosult embernek is vannak olyan jellemzői, ami végig vele marad amíg meg nem válik a testétől. És ennek a testnek az elfogadása is része a megvilágosodásnak:-)
Viszont tényleg, ha Jézust, Buddhát mostanában próbálom megtapasztalni, általában nagyon személytelen, természetesen teljesen tiszta, egyszerű energiát érzek..semmi erős személyiséget :-))

tapasztalatok
2012. júl. 10. kedd 02:46
/Személyiségrészek egyesítése/

Sziasztok,
Érdekes volt végigcsinálni, azt hiszem, nekem eléggé finoman működik. Az áramlást finoman, időnként "eszembe jutva" érzékelem. Mondjuk mivel bak vagyok jobban is szeretem a lépésről lépésre haladást, talán ezért működik nekem így?
Ami az érdekesebb rész volt nekem az maga a személyiségrészek megtalálása, egymással összekötése. Az, ahogyan egymásra reagálnak. Tulajdonképpen hasonló volt ez ahhoz, ahogy egy színházban a karakterek mozognak a színpadon, én is egy házban láttam őket. illetve volt akit mindenféle eldugott helyekről, szekrényből vagy kútból kellett kihúznom.
Úgy éreztem, maga a megtalálásuk, elismerésük erősebben hatott rám egyenlőre, mint a programozásuk.
A megvilágosodott részem bekapcsolása is furcsán sikerült, mert több másik személyiségrész is jelentkezett, hogy ehhez a témához köze van, és nem csak "ő tudja". vagy pont inkább hogy a mindennapok kis megéléseiből tevődik össze valami kerek dolog, ezt jelezték a kis részek. Úgy éreztem végül, hogy a megvilágosodáshoz a kis személyiségrészek egysége fog kelleni, nem egy külső részecske aki "tanít kívülről". (Vagy már integráltam a dolgot, és ezért nem idegen egyiküktől sem. )
...Segített ez a technika megérteni egy asztrológiai irányzatot is, amit régebben nem ment. ott is a bolygók hatását és a hatások egymással való viszonyát ilyen "szereplők a színpadon" képen írták le, ahol a szereplők a személyiségrészek, és a bolygók irányítják őket. Most már menni fog annak a megértése is! Köszi!!!

meg van írva?
2012. júl. 09. hétfő 01:14
/Kapcsolat két Lélek között…/

Szia,
Én azt tanultam, hogy az, hogy mikor hal meg valaki, előre meg van írva pontosan. Szóval nem azon fog múlni, hogy te elengedted-e vagy nem. (Mondjuk ezt én csak tanultam, nem tapasztaltam meg, hogy biztosan így van-e. Nehéz is lenne ezt megtapasztalni. )
Szóval inkább azon mehet itt a játék, hogy úgy tud-e elmenni, hogy elengedted. lehetséges, hogy érzi, hogy mennie kell, de a te kötődésedet is érzi és szeretné, ha nem fájna ez neked annyira.
nem hiszem, hogy igazából itt tudod tartani, vagy ha igen, ha sikerül itt tartanod a kötődéseddel, akkor vsz. az is "így volt megírva". És talán azért is, hogy megtapasztalja, hogy mennyire szeretik, imádják őt. Szerintem kommunikálj vele sokat, mondd el neki, nyugodtan, mennyire fog hiányozni. De a lelkedben meg tudd, hogy ha eljön a nap, akkor el kell engedned. ha nem sikerül elengedned, akkor előfordul, hogy "itt ragad" és az nagyon rossz hatással lenne rá is és rád is.
Miért is nem tudod elengedni? Mit szimbolizál Ő neked?
Majd ha többet fogsz érteni, akkor rálátsz, hogy ez a világ itt egy kiképzőpálya, és sokkal jobb dolga lesz ott, ahova továbblép.
ha elengeded, akkor szerintem egy sokkal felnőttebb éned fog erősödni. de csak akkor, ha megértéssel, szívből tudod tenni. És ne gondold, hogy a szeretet, amit érzel, neki bármi módon is árthat neki. De a szereteted lehet, át fog alakulni egy elengedőbb, szabadabb, vidámabb szeretetté. ez mondhatni, "magasabb szintű".
Kata

hű de jó technika!
2012. júl. 09. hétfő 00:19
/Személyiségrészek egyesítése/

Szia!

Elárulod, honnan van ez a technika, tanultad valahol? Vagy Te találtad ki?
Nagyon érdekesnek és értékesnek tartom, a mélylélektan és a spirituális önfejlesztés szépen ötvöződik benne. Egyetlen hátránya szerintem, hogy csak azoknál működik, akik már szert tettek egy igen erős belső látásra.
Meg fogom csinálni, alig várom!
Köszönöm!
Katalin

ez két különböző dolog - le nem született lelkek?
2011. márc. 23. szerda 11:35
/Kis cikázó pontok az égen/

Szia!
Amit írsz az is létezik, de az más dolog. Amit írsz azok inkább gilisztaszerű, de nem mozgó, max lassan lebegő alakzatok. Amit pedig fényes nappal lehet látni, azok ugráló, nyüzsgő, világító kis fények. Én mind a kettőt szoktam látni, ezért tudom, hogy nem ugyanaz a jelenség.
Azt olvastam régen valahol a nappal látható kis energiák gömbök azok a még soha le nem született lelkek, akik várnak a leszületésre :-)
nem tudom, igaz-e de szép magyarázat :-))))

létezik..de..
2011. febr. 23. szerda 20:15
/Energetikai védelem/

Én úgy tudom, létezik tökéletes védelem, de a tökéletes védelem se be, se ki nem enged semmit sem, ezért a saját negatív gondolatainkból származó sötét energiáink beszennyezik egy idő után a burkot, ezért nem szabad fenntartani bizonyos időn túl (kb 2 óra). kell a "szellőzés", a tisztítás. persze, aki nagyon-nagyon tudatos, ki tudja, annak lehet működik...
de egy tökéletes védelem szerintem levesz az érzékenységből is. Ami megint lehet akár túl sok is, ezért jól jöhet ha tudja az ember a saját érzékenységét szabályozni.
A legjobb megoldás, ha az ember a saját gondolatait tartja "tisztán", mert csak az jöhet be aminek kaput nyitunk..félelemmel, kétséggel, stb...

lehetséges ez is, az is
2009. dec. 02. szerda 15:41
/Jacko halálának mi a tanítása?/

Kedves Mohild és mindenki,
Sajnos attól, hogy valaki jót tesz emberekkel, és gyerekekkel, még nem zárható ki, hogy pedofil. Ismertem pedofilt (sajnos), és ő is "szerette" a gyerekeket, nevelőszülő akart lenni, sőt tanár is volt, más kérdés, hogy nagyon lecsúszva végezte (alkoholistaként), halt meg, csakúgy mint Jacko. Ettől persze még lehet, hogy Jacko nem volt az, de sajnos nem zárható ki. Ő valószínű, hogy nagyon menekült valami elől, saját maga elől, más szerepekbe, életekbe, és valamit nagyon nem tudott elfogadni önmagában, hogy annyira arra törekedett, hogy mások szeresség őt. Hogy ezek a félrecsúszások gyerekkorban kerülne be a személyiségbe, vagy valami előző életes, született hozzáállás vajon?
Érdekes, én is voltam úgy, hogy egy dologból ítéltem meg egy embert, pl. hogy ha sokat keres, akkor biztosan spirituálisan is "áldott", jó úton jár, de ez nem függ mindig össze.
Kata

eltöltesz-összeköltözöl
2009. okt. 04. vasárnap 01:45
/Ha annyira megvilágosodott vagy, tölts egy hetet a szüleiddel!/

Szerintem keveritek azt, hogy ELTÖLTESZ a szüleiddel egy hetet pl egy nyaraláson, vagy kényszerűen VISSZAKÖLTÖZÖL a szüleidhez. Nem ugyanaz.
Egy hetet tölteni a szüleiddel, az még OK, de nem mindegy, hogy szabad akaratadból, anyagilag függetlenül, érzelmi kiegyensúlyozottságban, vagy kényszerű hazaköltözésben, anyagilag és sok-sok mindenben tőlük függve hazaköltözöl, ahol kihatással és hatalommal vannak az érzelmi, spirituális, szexuális életedre. Persze kérdés, hogy annyi hatalmuk van-e, amennyit te adsz nekik, vagy ennél több, mert tehetetlen vagy. És lehet, a tehetetlenséget kell átélned. Ha az is idegesít, ha csak együtt kell velük lenned szabaon, akkro tényleg érdemes rajta dolgozni!
Nekem egy korai gyerekkori incidens miatt volt rossz velük a kapcsolatom, amiről nem is ők tehettek (hanem egy nagybácsi) , és annyira pici voltam, hogy nem emlékeztem a dologra, utólag raktam össze a lépet. Se nem ők, se én nem tehettem róla. Ezért nem szeretem, ha bűntudatot kelt akárki is a másikban, ha a szüleivel nem jó valami miatt a kapcsolat. A legjobb hozáállás a nem ítélkezés.

Sokkal több pedofil zaklatás történik, mint ami napvilágra
2009. okt. 04. vasárnap 01:34
/Oliver Shanti pedofil szektavezér lett?/

Sokkal több pedofil zaklatás történik, mint ami napvilágra kerül, mint amiről fogalmuk van az embereknek. Az áldozatok többsége hallgat, talán mert inkább felejteni akar...

Nekem sosem jött be a zenéje, talán emiatt sem...a zenében benne van a zenész energiája, nem?

Gondolom a tantrikus
2009. okt. 04. vasárnap 00:08
/Miért szexelnek a nők?/

Gondolom a tantrikus tanításokra célzol....Amennyit én tudok a tantráról az alapján a tanra útja egy érzelmes, mélyebb megélés, ami alkatilag jobban megy a nőknek. ez alapján inkább a férfiakra kellene koncentrálni :-) Talán kellene egy külön topic az aktív bracmachariáról, ha érted mire gondolok..kíváncsi lennék a te tapasztalataidra, vagy inkább osszuk meg, amit tudunk ;-)