lirian teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

lirian teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
Katalin
2009. okt. 07. szerda 11:19
/ÖNBIZALOM: a Boldogság,a Siker és az Önmegvalósítás Alapja. Neked van?/

Szia Noa,

Katalin a nevem egész véletlenül :)
Egyrészt igazat adok Neked....mert valóban igyekszem (nem tudatosan és tudatosan is) határozott lenni vagy annak TŰNNI. Ezért simán, egyenes háttal sétálok be szinte bárhová, hogy ne lássák rajtam, hogy félek, ijedt vagyok. Tehát ez a látszat is lehet, nem csak a valóság.

Másrészt viszont hiába Katalin a nevem, az önbizalmam sajnos nincs a magaslatokban és sajnos -egyelőre-, okoz napi szinten megélt gondokat is. Ezen dolgozom persze. De a saját tapasztalatom a témához az, hogy nagyon sok múlik azon, hogy kicsi gyerekként (csecsemőkor és kisgyerekkor) milyen környezetben nevelkedsz. Sajnos nekem itt voltak hiányosságaim, amiket most, a felnőtt korban kell megoldanom és önbizalmat gyűjtenem. Hát mit mondjak? Nem egyszerű dolog :)

találó
2009. szep. 17. csütörtök 13:01
/Betegségek lelki oka/

Szia Bochecha,

Találóakat írtál mind a 2 vonatkozásban, én is ezekre gyanakszom és megerősítésre volt szükségem, hogy vajon jól sejtettem-e.
Dolgozom a problémám megoldásán már egy ideje, ehhez sok technika áll rendelkezésemre (kineziológus, agykontroll, Balogh Béla-féle meditációk) de legnagyobb gátam mindig a lustaságom volt eddig. Hiába voltak a kezemben a lehetőségek, nem éltem velük (tudom, hogy kellene pl. meditálnom, de sajnos a kezdeti fellelkesülés után abbahagyom, igaz ez az agykontrollra is sajna). Mert mindig volt kifogás, hogy miért nem érek akkor éppen rá.
A fő stresszforrást, ami jelen esetben a munkahelyem (multi) kiiktatom és keresek valami nyugalmasabb és emberiesebb munkát.
Szóval megint nekifutok.
Köszönöm a segítséget!

méhnyakrák előtt másodjára
2009. szep. 16. szerda 19:17
/Betegségek lelki oka/

Sziasztok,

2 évvel ezelőtt volt egy méhnyakrák előtti állapot, amit akkor műtéti úton sikerült megoldani, én azt hittem, örökre. Ennek ellenére rendszeresen jártam azóta is a szűrésekre. És ma, derült égből villámcsapásként jött az eredmény: megint rák megelőző állapot áll fenn (eddig végig negatív volt minden) és megint műtétet latolgat az orvos. Hogy mi van/lesz az majd jövő héten derül ki, amikor találkozom a dokival.
Gondolom, a stresszes munkakörnyezetem segíti a dolgok rosszabbra fordulását, így a munkahelyváltás most már tényleg elkerülhetetlen lesz (nagyon nehezen változtatok, inkább tűrök egy darabig) és már nem is félek a jövőtől e téren.

Nem készülök meghalni még (31 vagyok) és nem is lovalom bele magam a betegségtudatba (hiszen nem vagyok rákos), de mivel 2. alkalommal talál meg ez az állapot, ezért elgondolkodtam: MI lehet az oka?
Mi az, ami miatt ismét jelet kaptam valahonnan? És mit jelent ez az állapot (méhnyakrák, ha nem figyelek)?
Mit kellene átgondolnom, megtanulnom, változtatnom?
Tud valaki ebben segíteni nekem?

csípő
2009. aug. 25. kedd 15:51
/Betegségek lelki oka/

Szia Noa,

Köszi a gyors reagálást. 31 éves nőről, jelen esetben rólam van szó. :)
Biztos, hogy nem szülők, hanem saját a probléma.

csípőízületi gyulladás - mi a lelki ok?
2009. aug. 25. kedd 13:56
/Betegségek lelki oka/

Sziasztok,

Érdekelne, hogy vajon mitől alakul ki a csípőízületi gyulladás egy fiatal nőnél? Előjelei nem voltak, pár óra leforgása alatt a "nehezen esik rálépni" szintről a "rá sem tud állni" szintig jutott el, majd - szteroidos kezelés hatására, kórházban -, tünetmentessé vált és az ízületi folyadék lehúzódott. Most jelen pillanatban 100% a csípőízület. Jobb oldali.
Szerintetek?

talán segít, talán nem...
2009. aug. 15. szombat 18:49
/Betegségek lelki oka/

Szia,
Nekem is volt évekkel ezelőtt derékfájásom, ami szintén táppénzzel és kezelésekkel járt. Azóta szerencsére már elmúlt a probléma, de egy valami megmaradt belőle:
ha sok stressz ér a melóhelyemen, akkor estére a derekam sajogni kezd, és jelez, hogy túl sokat csináltam/vállaltam/stresszeltem. Én legalább is ezt figyeltem meg. Talán Nálad is ez a helyzet.