Dávid teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

Dávid teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
Az élet könnyű, csak az ego teszi nehézzé:)
2010. máj.. 19. szerda 23:52
/Könnyű kontra Nehéz/

Az élet könnyű, csak az ego teszi nehézzé:)

Élet gyakorlat
2010. máj.. 12. szerda 00:07
/Csend gyakorlat/

Tolle révén sokat tanultam a csend fontosságáról. A figyelem Te vagy, a gondolataid az elméd. Utóbbi rá akar venni, hogy egyenlőnek érezd magad a gondolatokkal és ilyenkor nagyon rafinált tud lenni. Ha figyeled ezt a folyamatot, nem kritizálóan(mert az már megint csupán az elméd), csak hagyod, hogy pörögjön és tudod, hogy ki vagy te és hol kezdődik az elméd, megszűnik az illúzió. Elméd kereke tovább kattoghat, de mindezt csak lendületből teszi, mivel már nem adsz neki energiát és egy idő után beáll a természetes állapotod, a figyelő csend. És ez csodálatos.
A nehéz ebben az, hogy felismerd a trükköket. Próbálj a nap minden percében éber lenni! Ez a kulcs. Én is próbálkoztam a gyurkó zsolt-féle medivel, de nekem se jött be. Végtére is mit várjunk, ha egész nap csak elemzünk, kritizálunk, összehasonlítunk, tervezgetünk...
Az is segíthet, ha a csendhez hasonló térre figyelsz, ami ugyanúgy helyet ad a tárgyaknak, mint a csend a gondolatoknak.

A belső béke Te vagy! Ne keresd, ott van MOST is:)
2010. máj.. 11. kedd 23:17
/Belső béke/

A belső béke Te vagy! Ne keresd, ott van MOST is:)

11.11.
2009. nov. 12. csütörtök 19:46
/Szeretet-hullám/

Nekem is különleges nap volt ez. Már csak azért is, mert 11. 11.én lettem 22 :)) Szép kis számmisztika.
Ellöktem magamtól a fölösleges dolgokat, és úgy érzem kezd az életem értékekkel telítődni:)

Mit tanulhatunk a filmekből-Út a vadonba(igaz történet alapján)
2009. aug. 18. kedd 10:43
/Spirituális Film-Ajánló/

Egy olyan huszonéves fiúról szól, aki egy üzleti életben sikeres, de a gyerekeikkel nem törődő szülők mellett nőtt fel. Minden ami számított az az volt, hogy mit gondol róluk a külvilág. Közben a fiú megutálta őket és az egész társadalmat. Nagy álma volt, hogy eljusson Alaszkába és távol éljen az emberektől. Legtöbbünk többször átéli ugyanezt az életérzést, ezért nagyon könnyű azonosulni a főhőssel.
Útja során olyan emberekkel találkozik, akik nem a pénzéért, tudásáért, vagy szépségéért szeretik, hanem szimplán önmagáért. Megtalálja azokat, akikkel boldog lehet, de még így is makacsul tovább megy észak felé köszönhetően annak a mélyen gyökerező dacnak, amit gyerekkorában nevelt benne a szülői megnemértés. Egyedül lesz a vadonban, ahol legvégül rádöbben egy nagy igazságra.
Miután végignéztem a filmet, azt kívántam, bárcsak én is végigjárhatnám egyik életemben ezt az életutat. Egy igazi lelki fröccs volt, mely ráébresztett, hogy eredendően mennyire korlátok közé szorít az emberi társadalomban. És lám, ebből ki lehet törni, nem feltétlenül egy mókuskerék az élet, csak kell egy kis bátorság az első lépéshez, és olyanokat tapasztalhatunk meg, amiket álmunkban sem gondoltunk volna.
Szép, lélekemelő film, mindenkinek ajánlom!

Okés, bemásolom és legközelebb odaírom az ilyesmit;) Plusz ha
2009. aug. 18. kedd 10:36
/Mit tanulhatunk a filmekből? Út a vadonba/

Okés, bemásolom és legközelebb odaírom az ilyesmit;)
Plusz ha akarod adok egy linket, ahonnan le tudod tölteni!

Peace Neked is:)

Én azt hallottam, hogy ilyenkor csak annyit kell mondani: "Tudom
2009. aug. 15. szombat 22:26
/Kérdezz a meditációról!/

Én azt hallottam, hogy ilyenkor csak annyit kell mondani: "Tudom, hogy eddig részem voltál, de már nincs szükségem rád, béke veled" Ugyanis ezek a félelmek ilyenkor meg akarják mutatni, hogy egy voltál velük, hisz te teremtetted őket és a teremtő most elküldi őket. Csak így tovább, minél tudatosabban:)

Dávid

"...húzd közelebb a széked a szakadék széléhez, mondok neked
2009. aug. 14. péntek 17:32
/Járod is, vagy csak tudod?/

"...húzd közelebb a széked a szakadék széléhez, mondok neked egy mesét!"
Már napok óta ez jön fel a webmester kártyán, de mit is jelent pontosan?
Csak, hogy tudjam, hogy kell járni:)