hermess teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

hermess teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
A megfelelő Társ
2013. jún. 05. szerda 08:54
/Miért lopnak a férfiak?/

Én szóltam előre, hogy közhelyeket fogok írni! :)

Sőt még írok is: mindig az a legmegfelelőbb társ a fejlődéshez, aki éppen van. Tőle lehet valamit tudatosan megtanulni. Azon a szinten, ahol ő tart - majdnem biztos, hogy van valami elakadásunk. Ezért "akadunk" éppen rá. Ezt is mindenki tudja, aki idejár, de vajon nem felejtjük el éppen magunkra is vonatkoztatni?

Aki úgy érzi, hogy ez nem illik rá, kérem, ne vegye magára. Sajnos a saját elakadásunkat rendszerint nem vagyunk képesek észrevenni magunkban, ehhez kell a Másik, aki "mindig hibás"... :) A pszichoterapeuták is járnak kötelező terápiára egy lehetőleg semleges kollégájukhoz, aki kívülről meglátja bennük az "elakadás mintát" és közvetíti. Mert ha érintettség áll fent bármelyik klienssel, azonnal megjelenik az "áttét" és a "viszont áttét". Vagyis már nem gyógyító a terápiás (vagy bármilyen más) kapcsolat, hanem játszma lesz belőle.

Kedves Aditi, és mindenki aki érintett! Ha most úgy érzed, hogy eleged van mindabból, hogy inkább már nem kell az összes felsorolt "alsóbb" igényt nyújtani képes pasi, de "följebb" már semmit - lehet hogy éppen most jött el az ideje annak, amikor valóban ki bírod várni a Nagy Őt, a valóban hozzád méltó, érett Férfit. Csak tedd ki a szabad vegyértéket a megfelelő szintre. Hidd el, hogy el fog jönni!

Jah, és lehetőleg ne programozd, hogy nincs ilyen férfi, mert igazad lesz... :)

Namaste!

A megoldás elég egyszerű...
2013. jún. 04. kedd 22:28
/Miért lopnak a férfiak?/

... és meglehetősen ritka! :):)

Szervusztok, kedves Lányok, már nagyon rég jártam itt... köszöntök Mindenkit!
Jó ez a téma és hozzátennék néhány közhelyes leütést, férfitársaim nevében is.

Itt van egy általatok is jól ismert szempont, nem is értem, hogy miért nem jelent meg eddig hangsúlyosabban. Csatlakozom ezzel H. Vica néhány gondolatához.

A női test és lélek eleve hajlamosabb a jin energiák hordozására, megnyilvánítására, vagyis ti Nők - alapállásból otthonosabban érzitek magatokat a befogadásban, a gondoskodásban, a kapcsolat ápolásában és fenntartásában. Nem hiába vagytok képesek Ti gyermeket szülni, és nem pedig mi férfiak. Fontosabb érték számotokra a család, a kötődés és kapcsolódás, mint az önmegvalósítás. A férfi jang energia pedig inkább önérvényesítő, teremtő jellegű. Hangsúlyozom, hogy alapállásból vagyunk így teremtve - alkatilag és átlagosan, amitől bizony mindkét oldalon vannak jelentős eltérések, ellenkező energiadominanciák.

Joggal várjátok(-nátok) tehát el, hogy a Férfi legyen képes teremteni, dönteni, felelősséget vállalni, és egyforma arányban terheket viselni. Régebbi korokban nem volt ezzel semmi baj - aki nem volt rá képes (vagy legalább harcosnak állni) - családot sem tudott alapítani, szolgasorsba kényszerült. Kiselejteződött. A hölgyek pedig megkapták a domináns, hírnevet szerzett, vagy egyszerűen vagyonosnak született elnyomó hímeket. Ebben a felállásban fel sem merült, egyszerűen értelmetlen kérdés volt a kölcsönös teherviselés, de változnak az idők és feladatok... Mondjam tovább?

Mindenki jól ismeri a női egyenjogúsági mozgalmat, majd később az ellenkezőjét - a férfi "belágyulási hullámot", a hippi korszakot, ami egyébként az ezoterikus gondolkodás, értékrend és világnézet megjelenésének és elterjedésének ideje is. Manapság éppen az a feladat, hogy a női és férfi energiák integráltan és egyensúlyban legyenek jelen mindkét nem képviselőiben. De úgy, hogy ha női testet kaptál, akkor mégis tudj befogadó nőként megélni egy kapcsolatot, ha pedig férfi testet viselünk, akkor nekünk feladat, hogy tudjunk teremtő és felelősségvállaló férfiként is megnyilvánulni. (A devianciákról most ne beszéljünk)

Ha úgy érzi bármelyikőtök, hogy benne már egyensúlyban vannak a férfi és női energiák, akkor egyszerűen nem szabad olyan pasival összeállnia, akiben ez nem hasonlóképpen van meg, nem hasonlóképpen "érett". Mert különben garantált a csalódás. Ezért írtam, hogy a megoldás elég egyszerű, de sajnos ritka is... mert mi pasik kissé lemaradásban vagyunk ebben az integrációs folyamatban és kiteljesedésben.

Mondhatnánk nem sok érett személyiségű férfiembert hordoz még a Föld a hátán... de ne adjátok fel! Ne adjátok oda illuzórikus szerelmi vonzalmaknak magatokat. Arra a szintre tegyétek ki a "szabad vegyértéket", amilyen magatokhoz hasonló érettségű pasit szeretnétek!!! És vonzzátok be!

Ha nem bírnátok kivárni, akkor bizony nem marad más, mint a panaszkodás... :) Vagy ha rendre olyan pasit vonzol be, akivel ugyanaz a problémád, vajon nem neked kell-e valamit megtanulni? (Ezt mindenki megkérdezheti önmagától, senkinek sem címezem.) Vagy ha nagyon magas szintre kapaszkodtál, ott bizony törvényszerűen magányosabb leszel, mert mind kevesebben vannak, akik már hasonlóképpen beértek...

Sajnos sokkal többen vannak, akik ezós magasságokba szöknek a személyiségfejlődési problémáik elől (és itt akár magamat is említhetem jó példaként)... Fel kell ismerni, hogy mi nem kerek, mi hiányzik a harmóniához, mi ragadt le a személyiségben, mi ismétlődik gyanúsan hasonlóképpen... amitől nem bír a személyiség maradéktalanul beérni. Ezeken a problémákon nem segít a spiribí-spiribá!!! Végtére is egy kapcsolat mindig, de mindig kölcsönös tükör és két ember közös fejlődéséről szól... vagy szólna, ha egyikük sem menekülne ki belőle a feladatai elől.

Ez akkor a legvalószínűbb, ha nagyjából egy szinten tartanak a társak a fejlődésben, tehát ilyen társat lenne jó tudatosan választani. Sokkal fontosabb ez, mint "horoszkópilag" kompatibilisnek lenni valakivel, mert különböző tudatossági szinteken más-más az értékrend, más az "igazság" és bizony más nyelven beszélünk - még akkor is, ha olyan nagyon spirituálisnak tűnik mindkét fél!

Őszintén kívánom lányok, hogy sikerüljön Mindenkinek hozzá illő Társat találni, és nekünk férfiaknak magunknak is, viszont!

Hát nem egyszerű? :) :)

Szervusztok!
2012. dec. 11. kedd 16:48
/Már a csapból is a dimenzióváltás folyik!/

... aki még emlékszik rám! :)

Elkövettem ezt a fenti írást, kicsit hosszú lett... Kíváncsi vagyok mit szóltok hozzá?

Kellemes világvégét Mindenkinek! :)

Jó kis "választási program", kedves Aditi!
2012. jan. 25. szerda 10:07
/Szerepek/

Abban a kapcsolatban, amelyről álmodsz, szerintem semmilyen szerepnek helye nincs, se egyik, se másik részről. Amiket felsoroltál, azok inkább női energiaminőségek, amelyeknek megvannak a férfi megfelelői is (egy másik blogban kivesézhetjük őket)

Semmilyen szerep nem előnyös egy őszinte, együtt áramló kapcsolatban, mert azokkal rendszerint azonosul az ego, és ha nem játszhatja a szerepét, mindjárt rosszul érzi magát, beindul a játszmázás valamelyik részről, adok-kapokká válik és megette a fene az egész kapcsolatot...

A valódi, bigott szerepjátszós tudatossági szint - mítoszokra, hagyományokra, társadalmi elvárásokra, kollektív mintákra épül. Eggyel fölötte az egyediség, a teljesítmény, a kiválóság, az önmegvalósítás, jó értelemben vehetően a "kivagyiság" szerepei dívnak, amikor az agyon hangsúlyozott egyéniségében senkinek nem hajlandó alárendelődni az ember fia, meg a lánya. Egymásnak sem... ki legyen felül? :D De ezt is át kell élni, nem szerencsés kihagyni.

Azután, amikor még egy szinttel feljebb eljön a férfi és női energiák integrációjának, és az ego minden fejlődésvonalának, az érzések és a ráció, a szív és fej integrációjának ideje - no, akkor leszünk képesek egy őszinte, fejlődni és segíteni akaró, játszmamentes kapcsolatra.

Amikor két felnőtt, kiteljesedett személyiség felismeri és ki tudja mondani egyszerű, kerek és szép mondatokkal, hogy mit érez belül, mit szeretne, vagy éppen mit nem a másiktól, amikor nem törekszik kényelmi előnyökre a kapcsolatban és nem a másiktól várja a megváltást, hanem a spiritualitásban keresi azt, amikor felelősséget vállalva önmagukért, egymásért és a kapcsolat építésért, egymást segítve, szeretetben keresik a belső békét, örömöt és a fejlődést égi és földi vállalkozásaikban, de úgy, hogy közben mindenki mást is felemelnek maguk körül - hát szerintem ilyenkor jön el az, amit szeretnél.

Ekkor már nincsenek sérült részek, kiéletlen ambíciók - az ilyen ember megtalálta helyét, tisztában van adottságaival, képességeivel, hiányosságaival (amelyek vagy elfogadandóak, vagy fejleszthetők), ezért képessé válik, hogy ne csak önmagára, hanem a másikra és a közösségre is figyeljen. De legfőképpen az intuíciójára, hogy mi a helyénvaló következő mondat, mozdulat, lépés... Ugyanakkor képes a pillanatban, mindenről elfeledkezve szenvedélyes örömöt átélni és másokat is megajándékozni ezzel.

Nem sokan képesek rá, nem is sokan érik el életükben. Minél inkább ilyen fejlettségi szinten jár valaki, annál kevesebben vannak, akiket társnak találhat. De van egy jó hírem: ilyen állapotban a belső pszichikai képességek már olyan erővel bírnak, hogy a Lélektársak mégis megtalálják egymást. Eljön a "megváltás" mindenféle értelemben, akár akarod, akár nem... Sőt, minél inkább nem "akarod", annál inkább. Mert már nem az egóval, és annak szerepeivel azonosulunk, hanem a felsőbb Lelki Én-ünknek érezzük magunkat, áramlásban vagyunk egymással és a világgal, és ilyenkor már csak az van, hogy "Legyen meg a Te akaratod, Uram, és add, hogy én azt mindenkor felismerjem!"

Tudatos Energiaérzékelés tréning Jan. 29. vas.
2012. jan. 21. szombat 00:10
/Mire jó az energiaérzékelés?/

Kedves kupon tulajdonosok, akik már jelentkeztek és akik még jelentkezni gondolnak!

Szeretném még egyszer figyelmetekbe ajánlani ezt a jövő heti programot - Tudatos Energiaérzékelés tréning, jan. 29-én, vasárnap, 9:00-18:00, Erzsébet krt. 54. sz. alatt.

A programról már elég sok blogbejegyzés született fentebb, annyit tennék még hozzá, hogy februárban szándékomban áll folytatni a témát az Energiaszerző játszmák tréninggel, ahol a tranzakció analízis/kommunikáció és az energetikai folyamatok oldaláról is megtanuljuk tetten érni a társas kapcsolatainkat megkeserítő játszmázást. Erre a tréningre javasolt az Energiaérzékelés tréning elvégzése után jönni, mert a gyakorlati része csak így lesz követhető.

Újdonság lesz még, hogy először foglalkozunk a jövő vasárnapi tréningen egy nagyon aktuális témával - részletesen átvesszük, hogy milyen jelenségekkel, belső észlelésekkel, és milyen formában szokott beköszönteni a spirituális ébredés... Általában mikor, milyen fejlettségi szinten következik be, és mi van akkor, ha kicsit korábban jön, vagy valaki hárítja azt?

Sokszor megesik ugyanis, hogy a transzcendens energiák váratlan betörése olyan szokatlan pszichikus élményeket idéz elő, amitől megváltozik az egész értékrendünk és világnézetünk, s amit az életvitelben spirituális krízisként élünk meg...

A kundalini energia hirtelen aktiválódása pl. komoly testi fájdalmakkal járhat együtt. Tapasztalataim szerint, akik előtte már rendszeresen foglalkoztak energiagyakorlatokkal és meditációval, s ezzel átjárhatóbbá tették csakráikat és megtanulták valamelyest irányítani a saját energiákat - számukra sokkal könnyebb lefolyású szokott lenni a spirituális energiák befogadása. Inkább a kellemes csúcsélmények dominálnak a folyamatban, nem feszülnek annyira a csakrák és meridiánok.

Ezért is érdemes belekóstolni a tudatos energiaérzékelésbe, ha közeleg számodra ez a pillanat, vagy vágyódsz utána... Készülj fel a találkozásra!

Szeretettel várlak tehát a vasárnapi (jan. 29.) tréningen, ha úgy érzed, hogy ott a helyed! Nagyon érdekes és remélhetően csúcsélményekben gazdag napunk lesz!

Részvételi díj - 1 kupon + 2000 Ft/fő (amit a helyszínen be kell mutatni, vagy kupon nélkül a honlapomon feltüntetett feltételekkel jelentkezhetsz: www.akivagyok.hu)
Ismétlőknek kedvezményes a részvétel - 5000 Ft/fő

(Kérlek, jelezd azt is a bejelentkezésnél, hogy a karácsonyi Önmegvalósítás kupon birtokában jelentkeztél-e?)

Megnyílást, örömöt, békét mindenkinek! - Hermess

Békét a Szívünkben!
2011. dec. 23. péntek 20:37
/Mire jó az energiaérzékelés?/

Welcome, kedves Erika, örömmel látlak, ahogyan mindenkit, akinek mondhatok, mutathatok valami olyat, amitől jobban érzi magát, kicsivel több energiája marad.

Köszönöm a hozzászólásaitokat a témához, majd az Új Évben folytatjuk, más érdekes megközelítésekből is. Krisztinek külön köszönöm, hogy megosztotta alább a tapasztalatait a részvételről is.

És végül szívemből kívánok minden Önmegvalósítónak és Önmeghaladónak Boldog Karácsonyt! Hópihés békességet, feloldozó áldást, euforikus hálát és szeretetet a szívünkbe, hogy vagyunk, tapasztalhatunk és örülhetünk egymásnak!

Dicsérjük együtt az Urat, a Szellemet - és lássuk meg benne egymás Lelkét!

Gömbölyítsük le a témát
2011. dec. 21. szerda 14:46
/Mire jó az energiaérzékelés?/

Most már nem szívesen bonyolódnék még jobban bele így Karácsony előtt.... Legjobb szándékomban állt a lehető legértelmesebben elmondani, amit tudok erről - mert kérdeztek.

Arra már én is rájöttem hogy nem mindenkinek okoz örömet az összefüggések megértése, vannak akik előbb tapasztalni szeretnek, csak aztán értik meg, hogy mi történt, ha egyáltalán fontos a működés számukra. És vannak, akik előbb meg kell értsék, hogyan működik, aztán képesek csak elfogadni és megtapasztalni. Mindkettőnél a tapasztalás a lényeg természetesen.

Ezért aztán a tréningeken nem csak elmélet van, hanem jó sok gyakorlat is, hogy aki tapasztalni szeretne, az érezze a hatást, nem fontos megértenie. De ha csak tapasztalod, hogy valami rejtélyes módon működik nálad - az csak történik veled. Általában nem lehet irányítani, amiről nem tudjuk hogyan működik.

Az előbb újfent csak az asztrális-mentális energiákat említetted, én pedig az azokat létrehozó univerzális energiákat jellemeztem. Ha ezek jellegét ismeri valaki, akkor tudja igazán irányítani a saját energiafolyamatait, képes tudatosan feltöltődni, vagy elhatárolódni valamitől, terápiára használni azokat. Nem beszélve arról, ha gyógyításra is szeretné alkalmazni. Bár elismerem, vannak olyanok is akik, akik misztikus hittel használva az energiákat, miközben szelük sincsen arról, hogy mit csinálnak, mégis képesek meggyógyítani valakit.

DE való igaz, az utca emberének semmi szüksége rájuk nincsen. Nem is nekik kínálom a megismerés lehetőségét - egy nívós oldalon próbáltam megmutatni. De most én kérdeznék vissza: vajon miért bosszant ennyire az írás, hogy időt szentelsz a szükségtelenségének bebizonyítására?

A fejlődésünk úgy megy végbe spirálban, egyre magasabb szinteket elérve, hogy felváltva dolgozunk tudatunk három legfontosabb alkotórészén - az érzések, majd a gondolatok, aztán az akarat (megvalósítás) kiművelésén. Majd újra ebben a sorrendben ciklikusan, mert ellenkező sorrendben regresszióhoz vezet!

Mindig abból az aspektusból alakul a nézőpontunk, az értékrendünk, a jelentéstulajdonításunk bármi bejövő információnak és történésnek - amiben jók vagyunk éppen. És hogy milyen szintet értünk el ebben, úgy tágul a világnézetünk és befogadóképességünk. Mindig a soron következő pólus fejlesztése a feladat, ami nehezebben megy - ezért feladat. Ami még nem fér bele az adott szűkösségébe, azt rendszerint hárítja az ember fia meg a lánya, az adott szinthez tartozó elhárító mechanizmussal.

Az utca embere nyilván úgy hárítja az energiaérzékelést, hogy nem is vesz róla tudomást, tagadja azt. Ezért aztán ismerek sok olyan párkapcsolatot, ahol húsz éven keresztül úgy szeretkeztek, hogy a szívcsakrájukból meg sem érintették egymást. Ölelj meg egy ilyen embert, és menekül a karjaid közül! Meg aztán arra is jó ez az elemzés, hogy meglássam, tudatosodjon bennem - jé, ezt még nem ismerem, jó lenne kipróbálni, vagy megérteni! Vagy nem. Én döntöm el tudatosan, hogy az adott szintű fejlődésemhez szükségem van-e rá...

Jómagam ezt tudom felkínálni a közösbe, amiben jó vagyok - a megértésben, az összefüggések felismerésében. És feladatom sikerrel alkalmazni, megvalósítani azt, amit már tudok. Szeretettel adom annak, akinek szüksége van rá, jobbá teszi a kapcsolatait, segíti a fejlődését. Lehet, hogy másoknak éppen a megértés a feladat, azért megy kicsit nehezen, és talán segítséget jelent itt ezekről olvasnia.

Tehát vigye, vegye, aki vevő rá! És talán élmény lesz számára egy tréning után másképpen megölelni a számára kedves társakat, vagy netán távolságtól függetlenül energiakapcsolatba lépni egymással, de még azt is megkockáztatom, hogy valakinek az okozott örömöt, hogy jobban megértette az energiatestek sorrendjét.

Még világosabban az energiákról és finomtestekről
2011. dec. 21. szerda 12:57
/Mire jó az energiaérzékelés?/

Kedves Aditi! Ez utóbbi bekezdésedben említett dolgot vedd inkább szimbolikusnak (ügyelek rá, nehogy azt írjam, hogy értsd! :)) (Bocs, csak szeretetteljes poénkodás, és nem cikizés akar lenni...)

Bár sok nyelvben, ahol a főnevek nemekre osztódnak, így pl. az oroszban is a Lélek (Dusa) nőnemű, a Szellem (Duh) pedig férfinemű.

A Szellem az Egy, a Minden... ehhez képest a Lélek már egy "szűkebb", egyéniesült töredéke csak (számmisztikában a Kettő), része a Mindennek. Ezért inkább integrációt lett volna szerencsés írni, amikor a Lélek is visszakapcsolódik a Szellembe, miután a földi síkon kapott különböző testekben végigjárta a fejlődése útját.

Úgy lehet elképzelni a finomenergia testeket, mint matrjoska babákat, amelyeknek közepében van a fizikai test, majd az étertest, asztráltest, mentáltest, amely két részre oszlik - alsó mentálra (gondolattest), ami még az egóhoz/elméhez tartozik, és felső mentálra, ami már a Lélek része. A felső mentál és a következő buddhikus test együttesen képezik a lélektestet (vagy burkot, ahogyan Te mondtad), majd legvégül a Szellemtest következik, amely mindegyik előzőt magába foglalja, de egyben át is hatja és kitölti azokat. A Szellem működtet mindent, Ő manifesztálódik mindenben.

Nagyon jól kiszúrtad, ami nem világos, és összekeverhető... :) Nehéz dolgom van így ábra nélkül elmondani, ami ott könnyen látható.

Először is, a három említett Isteni Energia (Szentháromsághoz hasonlítható a mi kultúránkban) az Élet és az életformák fenntartója az egész Univerzumban. Ne menjünk most bele az eredetükbe, mert ezt még szerteágazóbban vallják a különböző spirituális rendszerek. Az energiatestekhez úgy viszonyulnak, hogy táplálják, építik, fenntartják, fejlesztik azokat, de nem azonosak velük. Az Égi, vagy szellemi energia inkább a gondolattestet, míg a Földenergia inkább az érzelemtestet élteti, és hát az érzelmeket társítjuk inkább a női minőséghez (ettől lesz "lelki" jellemzője a Földenergiának).

A két energia együttesen valamiféle belső motivációt állít elő, szándékot, akaratot, ami aztán a cselekvésbe visz. Az alsó energiával, ami végül is a tudatalattival kapcsolatos inkább, már gyerekkorunktól megvan a kapcsolat, és amíg csak az elszigetelődött egóban működünk, addig az akarat az ösztönökből, önös vágyakból, félelmekből táplálkozik. Amint létrejön a tudatos kapcsolat a felső energiával, a tudatfelettivel, a Felsőbb Én-nel, innen kezdve működik a valódi Szellemi Akarat bennünk - "Legyen meg a Te akaratod!" - de a Felsőbb Én közvetítésével. És belép az Intuíció a buddhikus síkról, amit inkább a szívcsakrában, érzésekben, holografikus képekben érzékelünk, nem a gondolatokban. (Jobb agyfélteke vezérli a bal oldalunkat, és kicsit balra van a szív helye is, vagy bekeverhetnénk ide még az Ida-Pingala energiavezetékeket is, de ne bonyolítsuk...)

Szóval azért írtam az intuíciót a buddhikus testből jövőnek, mert a Felsőbb Én a Lélek-burok legalsó (felső mentál) szintjétől nem tud lejjebb, sűrűbb burokba ereszkedni, megmarad a megnyilvánulatlanban, azaz onnan csak letükröződik az egóba. És ez olyan furi módon történik, hogy a felső mentáltest tükröződése az alsómentál lesz, a buddhikus test pedig az asztrál testre vetül rá szimmetrikusan. Így az intuíció, az igazság érzete, a "valahogy tudom, hogy mi a jó döntés éppen" érzete az érzésekben, az asztráltestben, nevezetesen a szívcsakrában észlelhető, mint egy kellemes kitágulás.

Az alsó energia pedig épphogy az érzéseket erősíti fel, ezért írtam, hogy köze van az intuícióhoz és valahogy a lelki minőségeket is segít kiemelni. Persze, csak miután az ember elfogadta a Felsőbb Énjét és elkezd vele azonosulni újra, mert addig csak a vágyakat erősíti. Ekkorra az érzések és gondolatok egyesülnek, integrálódnak, az egó lekerekedik, már kiélte magát, megtapasztalta az egyediségét/önmegvalósítását, és ellazul - rájön, hogy sokkal jobb energiákat kap, helyesebb döntéseket hoz, ha nem zárja el magát a Felsőbb Éntől. Ettől kezdve a Szellemi Akarat is teret kap a megnyilvánulásban (a szellemtest egyébként a fizikai síkra tükröződik, aminek a sajátja a mozgás, a cselekvés), és beindul a fejlődés transzperszonális, spirituális szakasza - az állandó áramlásban (flow) való cselekvés, ami a Teremtő akaratát, a Szellem munkáját segítő teremtő állapot.

Nos, valahogy megpróbáltam leírni a teozófus modellt, ami ábra nélkül elég nehéz... Jobban, csak egy tanfolyamon tudnám átadni. Ami talán a leglényegesebb a tréningeken, hogy mindig gyakoroljuk a szívcsakrás kapcsolódást egymáshoz, és a fölfelé kapcsolódást is a Felsőbb Énhez. Ennél fontosabb gyakorlat nem is lehet.

Remélem, egy kicsit megfoghatóbb lett...

Namaszte!

Öntsünk tiszta energiát a "pohárba"!
2011. dec. 19. hétfő 22:21
/Mire jó az energiaérzékelés?/

Kedves Lányok és Mindenki!

Amit itt most leírok az energiafajtákról (és átadni próbálok a tréningeken elméletben, valamint a gyakorlatok is erre a megkülönböztetésre épülnek fel) - az a legősibb védikus ill. teozófiai + a legmodernebb orosz parapszichológiai és integrálpszichológiai forrásokból összeválogatott és egybevágó tudásanyag.

Egyébként, jelentem, megvolt a vasárnapi tréning, jól sikerült, és a végén nagyszerű energiaállapotban váltunk el egymástól. De erről talán azok írjanak inkább, akik ott voltak...:)

Nos, akkor az energiakavalkádról egy kicsit pontosabban. Minden fentebb felsorolt forrás háromféle tiszta finomenergiát említ:

1. Égi, Kozmikus, Szellemi, vagy Atyai energia, szanszkritül Fohat - a koronacsakrán keresztül lép be a testünkbe és a Föld felé halad a szusumnában, a mentáltestet táplálja, az elmeműködés gondolati részét biztosítja, és csak a tudatos lények használják (pl állatok nem), gyógyító és karmikus információt hordoz, a tudatfelettihez segít kapcsolódni.

2. Föld energia, vagy Lelki energia, Szentlélek energia - a gyökércsakrán keresztül vesszük fel és az Ég felé halad, életre kelti a Kundalinit (betölt a Szentlélek valakit), az asztráltestet táplálja, az elmeműködés érzelmi részét adja, az állatok is használják, a cselekvőerőt/motivációt ad, ösztönöket, szenvedélyt táplál, stb., a tudatalattihoz segít kapcsolódni.

3. Vitalitásenergia, Éterikus enegia - Életerő (rokon a szexuális energiával), vagy Fiúi energia, szanszkritül Prana - az alhasban a kettes csakrával (a védikusok szerint a lépcsakrával, kínaiak szerint a tantien a helye) vesszük fel, tudatosságot nem hordoz, olyan mint az üzemanyag, az étertestet téplálja, ami a fizikai sík része a teozófia szerint (mások az asztrálsíkhoz sorolják, de mindenképpen a kettő között van). Minden fizikai síkon megnyilvánult tárgy és lény, így az ásványok, növények, állatok és emberek finomtestének is alapvető, "legdurvább", életképességet biztosító része.

A sorrend - fizikai test és étertest, majd asztráltest és alsó mentál (formai logikai gondolattest) eddig tart az egó, az psziché, az elme. A felső mentáltest (absztrakt gondolkodás, szimbólumok, archetipusok, eszmék) és a következő buddhikus, vagy intuíciótest adják a Lelket (Önvaló, Felsőbb Én), és csak ezután következik a Szellemtest (Atma). Van még tovább is, de ez most nem tartozik ide. A megvilágosodás akkor következik be, amikor a Lélek (ami inkább női jellegű princípium) egyesül urával a Szellemmel.

A lényeg, hogy az asztrális és mentális energiákat mi, tudatos lények állítjuk elő az elmeműködésünkkel, ezek a mi "teremtő energiáink". Ezekből áll össze a kollektív tudattalan mező. Az előbb felsorolt tiszta energiák viszont valódi isteni energiák, amelyekkel töltekezni lehet, s amelyekből az előbbiek előállnak. De még a pránát sem tudjuk tisztán felvenni, csak egyedül és a természetben, mert mindig keveredik hozzá emberi és állati eredetű asztrális-mentális összetevő, ami tudattalanul befolyásolhat, programozhat... A személyiség fejlődése akkor fejeződik be, amikor az asztráltest és a mentáltest egyesülnek, integrálódik az érzelmi és a gondolati működésünk, női férfi részeink találkoznak. Ezt a folyamatot segíti nagyban a tudatos energiaérzékelés, ami tulajdonképpen a saját asztrális/mentális folyamataink megfigyelése és irányítása, ami aztán hozzásegít a tudatalatti kitisztításához és a tudatfelettihez való kapcsolódáshoz. Még egyszerűbben - az egó meghaladásához, a Lelki Énnel való egyesüléshez/azonosuláshoz

Az Égi és a Földi energiát alapvetően hasznos megtanulni tudatosan befogadni. "Alattad a Föld, fölötted az Ég, s benned a Létra!" A Földenergia felerősít bármilyen benned lévé érzést, a Kozmikus energia lecsendesít. Az előbbi felvételét a belégzéssel tudod inkább erősíteni, az utóbbit a kilégzéssel. Minden terápiás folyamat, relaxáció, oldás alapvető része. Külön ennyit lehetne írni, mikor milyen energiával gyógyítunk és az mit idéz elő... és valóban, sok éves analitikus terápiát lehet energetikai oldással lényegesen lerövidíteni.

Kati, nagyszerű, hogy rákaptál az Integrálszemléletre! Mindenkinek szívből ajánlom (különösen a gondolatorientáltaknak, akik a megértés mentén fejlődnek), igazi szellemi csemege! Nálam kognitív orgazmust idéz elő... :) A Hawkins tudattérkép inkább tudatállapotokról szól, amelyek mögött persze a megfelelő rezgésszintű energiák működnek.

Ez jó!
2011. dec. 19. hétfő 19:18
/Mire jó az energiaérzékelés?/

Ezzel itt nagyon egyet lehet érteni, kedves Éva:

"A lényeg az amit szeretnék ebből kihozni,hogy a valódi jógi/gyakorló/,az nem ezeket a képességeket fejleszti ,nem ezért gyakorol,hanem ezek az útja bizonyos állomásainál megjönnek,annak velejárói,és Istenigazából figyelembe sem veszi,ha a végső céljára fókuszál,és nem Mágus,hanem Megvalósított ,felébredett ember akar lenni.
Ez két különböző dolog:) Mert egy Mágus nem igazán lesz felébredett,de egy Felébredett az Mágus is lehet egyben:)"

Annyit tennék hozzá, hogy a pszichikus képességek (sziddhi-k) az anyagi önmegvalósítás után jelennek meg "terv szerint" a tudatfejlődési szintek sorrendjében, pontosan azért, hogy ne "mágusként" használjuk azokat az önmegvalósításhoz (pl. olyan szolgáltatások nyújtásában, mint a szerelmi kötés és egyéb baromságok)

Viszont vígan használhatjuk a kapcsolataink, a kommunikációnk, hatékonyságunk minőségi javítására, vagyis saját valóságunk "teremtésében", a már felismert életutunk/feladatunk beteljesítésében a szükségletek kielégítésére, és nem utolsósorban mások fejlődésének segítésére.

Az a jó, ha természetes módon, mint eszközt vesszük tudatos használatba, ami egy magasabb szintre emeli a létezésünket és fejlődésünket, és ami végső soron mindennek és mindenkinek jó. Igen, innen kezdődik, és jóval feljebb található az igazi spiritualitás, mert az egy komplex fejlődési folyamat utolsó szakasza, amiben az energiaérzékelés, és más pszichikus képességek csak egy fejlődési vonal - részterület.

Egyébként meg, teljesen öntudatlanul és primitív módon, minden nap használjuk ezeket egymás kárára, mert energiacsere folyamatok minden tudatos lény között folyamatosan zajlanak, s ezek az alsóbb szinteken nem mások, mint a játszmázás, manipuláció, vámpírkodás, stb. Hányszor szórtunk vajon átkot elégedetlenségünkben másokra, amikor azokon a szinteken működtünk?

Néha be is jön a dolog, anélkül, hogy tudná valaki, mit csinál...