u.erika teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

u.erika teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
Bárkivel akivel azonosulni tudunk és kinyílunk felé meglátjuk
2013. szep. 02. hétfő 23:43
/Ikerlelked bevonzása/

Bárkivel akivel azonosulni tudunk és kinyílunk felé meglátjuk benne önmagunkat.

Ez a lélektárs vagy ikerláng vagy nevezzük akárhogyan is már onnan gyanus hogy a lelkek éppen annyira egyedülállóak mint amenyire egyek, részei vagyunk a ,,nagy óceánnak"
Ki hallott már olyat hogy két vízcsepp összetartozik két különbözö tóban?Hogy két vízcsepp két különbözö tóban több hasonlóságot mutat mint azokkal akikkel együtt vannak? :)

Üdv!Erika

Védelem
2013. máj.. 13. hétfő 22:38
/Energetikai védelem/

Fura....hogy a legfrissebb felismerésemnek kerestem megfelelö blogot és látom hogy a blogot én indítottam el több mint 4éve..!
Belenézegettem a hozzászólásokba és több hozzászólás érkezett védelmi módszerekröl,de egyikkel sem tudtam azonosulni.

Tehát elmagyaráznám amit én értettem meg.
A fizikai formát egy energiaburok veszi körbe ami reagál minden kis rezdülésre.
Na már most ha kiküldünk egy energiát egy gondolatot csak úgy vagy célzottan valakire,akkor az az energia elhagyja az energiamezönket utat törve magának az energiaburkon.
Na és most jön a lényeg!Ha ez az energia ami tölünk ered negatív akkor a járat is negatív töltetü lesz az energiamezönkben és a vonzás törvénye értelmében alkalmas minden más negatív energiának ami így hozzánk férközhet.

Most határozottan azt érzem hogy a negatív energiák bekeményítettek,ezért nagyon fontos hogy ne biztosítsunk járatot a számukra,mert elég ha egy kicsit engedünk a kisördögnek és csak kicsi bosszantásnak vagyunk a feladói,ahogy az utat tör magának az energiatestünkön ez a kis lehetöség máris elég a negatív erök agresszív támadásának.

Csak úgy tudjuk magunkat védeni hogy minden ami belölünk ered szigorúan a jóindulat vezérli,és még nem is csak a félelem...mert a félelem is negatív energia.
A pozitív gondolataink vagy cselekedeteink is elhagyják az energiatestünket utat törve benne magának (ami persze visszazárul de nem egyik pillanatról a másikra,hanem úgy néz ki mint ha egy ködbe vágnánk utat és az visszarendezödik szépen lassan)de a pozitív töltetü átjáró alkalmatlan a negatív energiák számára.

Ez annyira egyszerü hogy nevetséges nem kell hozzá semmit elképzelnem és gyakorlatokat csinálni,legidelálisabb a spiri lusták számára mint amilyen én vagyok! ;)
Persze nem azt mondom hogy a fent megosztott vagy más energetikai védelmek nem hatásosak...mert ahhoz mindegyiket ki kellene próbálnom sorba.

Üdv!Erika

A ,,rossz elválás" emléke maga a megbántottság. Èn is pontosan
2013. máj.. 09. csütörtök 11:26
/Megbocsátás avagy lelki nagytakarítás/

A ,,rossz elválás" emléke maga a megbántottság.
Èn is pontosan erröl beszéltem hogy elöször belülröl történik a feloldás,és szerintem bármiféle technika hatástalan ha nincs mögötte megértés.Ha már átlátom a történet értelmét akkor pedig már nincs is szükség belsö oldásra mert maga a megértés az aminek a következménye hogy megbocsátok.
De.Mint minden ami belülröl azaz láthatatlanul történik az feltétlenül meg fog jelenni a fizikai szinten is,és olykor aktívan veszünk részt magunk is ezekben az eseményekben.Hiszen ezért létezünk mi magunk is fizikai megjelenési formában.Ha elég lenne csak a belsö munka akkor mi szükségünk van az anyagra!?
Igen is oda kell mennünk,vagy felemelni a telefont ...tenni valamit fizikailag,persze ha a belsö hang azt mondja ,,most alkalmas"(Aditivel egyettértek..) és lehet hogy Hellinger sokra vitte és ezért minden elismerésem de az ö technikái számomra nem bírnak akkora értékkel mint a saját megtapasztalásom,vagy bárki más technikája vagy megtapasztalása.

Azért kaptuk ezt a lehetöséget hogy fizikai formában vagyunk hogy a fizikai világban is cselekedjünk,és nem pedig mozdulatlanságba kényszerítve a testet szellemi szinten legyünk aktívak.Persze az is kell a szellem aktivsága,de az elmélet után minden esetben jön a gyakorlat és a gyakorlati eredmény az ami bizonyosságát adja a lelki munka hatékonyságának.

Üdv!Erika

Itt folytatnám a beszélgetést a ,,Kudarcra vagyok ítélve?" blog
2013. máj.. 07. kedd 23:51
/Megbocsátás avagy lelki nagytakarítás/

Itt folytatnám a beszélgetést a ,,Kudarcra vagyok ítélve?" blog írójával.

De igen.Felzaklat...
Ezért van az hogy hónapokon át csak játszom a gondolattal mielött rászánnám magam.
De eddig kettöböl kettönél sikerrel jártam,bár amikor megteszem ezt a lépést számolok a negatív fogadtatásra is...az elsönél azt éreztem hogy csak erre vártak,és most megint beindul a közös munkakapcsolat.
A másodiknál is mint ha egy gát szabadult volna fel,és a beszélgetést követöen kifejezetten azt éreztem hogy egyenesebb lett a gerincem.

Ezek az élmények felzaklatnak igen,de pozitív értelemben.

A válaszodból úgy tünik hogy nem bocsátottál meg.Ez amiröl én beszélek ez a megbocsátás önmagamban kezdödik,ennélkül reménytelen.
De csak akkor tudok megbocsátani öszintén ha megértem hogy miért volt ez mégis jó nekem,és erre általában az hozza meg a választ ha utólag a helyzetre visszanézek.
De csak akkor tudom értékkelni a multban elszenvedett sérelmeimet ha a sérelmeimböl továbblépek,nem ragadok bele keseregni hanem igyekszem partra vergödni és boldogulni.

Amikor rájövök hogy a mások negatív szereplése az én érdekemben történt és a javamat szolgálta még hálás is vagyok neki amiért ö felválalta a negatív szerepet az én érdekemben.
Mondjuk az illetö nem tudatosan megy bele ez efféle szerepbe és föleg nem azért hogy nekem segítsen,hiszen akkor amikor a kitolást kiseszelte vagy megtette éppen az ellenkezöjén járt az esze,de ha megértjük az összefüggéseket és magasabb perspektivából látjuk a helyzetet akkor a kudarc élményeinket át tudjuk fordítani érzelmileg is mert már megértjük hogy minden a mi érdekünket szolgálja.
A környezetünk pedig csakis olyan húrokat tud megrezegtetni bennünk amikkel bírunk.Még akkor is nem szeretnénk vele azonosulni akkor is rendelkezünk vele és amíg ezekkel nem vagyunk hajlandóak szembenézni akkor bármikor bárki pengetheti az érzelmeinket.

Írom ezeket önmagamnak...is.Erika Szeretettel!

Szia! A figyelemelterés a rossz érzéseinktöl lehet hogy régen
2013. máj.. 05. vasárnap 19:20
/Kudarcra vagyok ítélve?/

Szia!

A figyelemelterés a rossz érzéseinktöl lehet hogy régen megoldást jelentett de úgy látom a mai ember egyre érzékenyebb és nem jönnek be ezek a ,,vicces filmes" figyelemelterélési mesterkedések. :)
Söt! Egyre csak jobban érezzük ezeket az érzéseket amiktöl éppen szabadulni vágyunk.

Ha már minden menekülési kísérlet kudarcot vallott akkor nincs más megoldás csak hogy foglalkozzunk vele.Persze az ember ösztönösen másoktól remél segítséget és minden ugynevezett segítség eredménytelen.
Jól látod hogy csak önmagadra számíthatsz de nem tudod hogyan...hiszen akiknek ez a ,,profik" ök sem segítettek.
Mégis írtál az oldalra és jól tetted,mert itt olyanok véleményével is találkozhatsz akik nem spiri tanácsadásból élnek viszont inspirálhatnak,ezért osztanám meg a saját megélésemet.

Most indítottam egy blogot a megbocsátásról,mert ez a saját legfrissebb élményem.
Hiába láttam magam körül a rendet és a szépséget meg hogy a dolgaim szerencsésen alakulnak,mégsem éreztem magam jól a börömben.
Aztán egy hírtelen ötlettöl vezérelve meglátogattam egy olyan ismerösömet akivel rosszban váltunk el már majdnem egy éve.Aztán felhívott a férj is és bocsánatkéréssel kezdte...
Ettöl az élménytöl sokkal könnyebb lettem,de éreztem hogy ezt folytatnom kell.
Ma felhívtam megint valakit akivel legalább másfél éve nem beszéltem....akkoriban nagyon kitolt velem,és jó lehet hogy magamban már régen megbocsátottam de gyakorlatilag semmit nem tettem.
Ahogy ezt megtettem éreztem hogy a másik megkönnyebbül és az én gerincem is egyenesebb lett.Jobban érzem magam töle.

Most az a tervem hogy folytatom a lelki nagytakarítást és most mindenkit ,,elöveszek" felveszem a kapcsolatot azokkal akikkel kellemetlen élmény az utolsó emlékem.

Ha megszakítok mindenféle kapcsolatot azokkal akik ártottak nekem és fizikailag biztonságban tudom magam a hozzájuk kötödö negatív élmény emléke egy láthatatlan energia ami él mindaddig amíg ezt az energiát fentartom/éltetem.De azzal hogy megbocsátok és ezt nem csak belül hanem egy gesztussal teszem akkor az utolsó emlék energiájának elvágtam a tápcsatornáját,és ez olyan mint ha a ballasztoktól szabadulnék meg.

Figyeld az érzéseidet,és ne add át az életed irányításának jogát senki másnak még akkor sem ha úgy tünik jobban tudja hogyan keveredj ki ebböl az állapotból mint Te.Mert mindanyian magunknak kell kormányosa lenni a saját életünknek és ha nem Vagy olyan sikeres ,,kormányos" mint a másik ez nem azt jelenti hogy a Te ,,hajódat" jobban fogja irányítani...

Üdv!Erika

Halálra készen
2013. ápr. 23. kedd 22:46
/Álomfejtés/

Néha belegondolok ha tudnám hogy mondjuk ez az utolsó napom akkor szeretnék úgy távozni hogy mindenkivel rendezem a kapcsolatom.

Ha pedig valakivel éppen ellenséges viszonyba keveredem olyankor gyakran arra gondolok hogy mi történne ha az illetö hirtelen meghalna...Hogyan érezném magam?
Azt hiszem sokkal jobban ha úgy menne el hogy rendeztem vele a kapcsolatom,és ez az ami megállít abban hogy továbbszítsak egy ellenséges viszonyt,avagy én tegyek lépéseket hogy az emberi kapcsolat pozitív irányba forduljon.
Hogyan érezném magam egy embertársam temetésén akivel az az utolsó közös emlékem hogy mekkorát balhéztunk egymással!?
De azt sem szeretném ha én hagynék így itt másokat.

Tényleg úgy kéne élnünk minden nap mint ha ez lenne az utolsó,és úgy kéne másokkal is viselkednünk hogy békével tudjunk gondolni rá ha neki ez az utolsó napja.

Üdv!Erika

Szia Gréti! Ùgy látom mindenki leírta a saját megélését,és ebböl
2013. ápr. 09. kedd 08:25
/Változás/

Szia Gréti!

Ùgy látom mindenki leírta a saját megélését,és ebböl kiderült hogy ez nem olyan globális amilyennek gondoltad.Persze ha a saját környezeted nézed ezt látod hogy a változások felgyorsultak mert az amit bármilyen módon érzékelsz Magad körül az Rólad/Neked szól.

Ezt az idézetet nem is olyan régen osztotta meg egy önmegvalósitásos társunk a facebook-on.
Ö akkor ezt érezte igaznak.
,,"Sokszor nehéz elfogadnunk, de semmi nem egyik pillanatról a másikra történik. Nem ébredhetünk egyszer csak arra, hogy egy nagy fa áll a kertünkben, mert a fizikai világban mindig folyamatok zajlanak.

Minden cselekedetünkkel egy magot ültetünk el az életünkben, ami valamilyen pozitívumként vagy negatívumként mutatkozik majd meg.

Egy mai jótettünk később áldásként jelenik meg, amikor a legnagyobb szükségünk lesz rá." (Yehuda Berg)"

Én pedig éppen akkor éltem meg egy olyan változást ami hírtelen jött és mindent a feneke tetejére fordított egy pillanat alatt.(erröl írtam a ,,várakozás" c.blogban)....na és persze belekötöttem az idézetbe...:P

Aki benne van a változások forgatagában éppen az nem tud olyan közhelyesen beszélni róla mint az egyik hozzászóló is,a változások mindíg felkavarnak összezavarnak,elbizonytalanítanak.
A változás olyan mint egy vihar.Tombol,összekavar dolgokat,és lehetsz bármilyen tudatos lehetetlenség mozdulatlanul állni még akkor sem ha Te Vagy a ,,legerösebb fa".

Éppen tegnap tudatosult bennem az hogy mit is müvelek éppen.Kapaszkodókat keresek a változások bizonytalanságában.A primitív emberi ösztön ösztönös reakciója....és amibe kapaszkodnék azt látom hogy az mind bizonytalanabb nálam.(bár még rosszabb ha erösnek látnám azt ami nem az és azt ragadnám meg kapaszkodónak...)
Félelmetes rájönni hogy az ember egyedül van és az úgynevezett biztonság ami nem csak fizikai jellegü mozgásban van.
Azt gondolom hogy a változások folyamatában tudjuk a leghatékonyabban kifejleszteni azt a képességünket a belsö eröt.Vagy kidönt minket a vihar....

Szeretettel!Erika

Zsákutca
2013. ápr. 06. szombat 23:18
/Várakozás/

Pontosan effélét éreztem én is,és most a balesetem után úgy érzem hogy átkerültem volna egy másik vágányra.
Ezidáig én szolgáltam ki másokat és csak ezzel a szereppel voltam képes azonosulni,és azon vettem észre magam hogy minden segítséget élböl elutasítok.
Ezt a szerepemet úgy tünik fel KELL hogy adjam....de nem azért mert nem vagyok képes ellátni magam mert az megy bár most ügyetlenebbül,hanem mert most járok fiziko és ergoterápiára és ott annyi történik nagyjából hogy hajlítgatják az ujjaimat...és elmagyarázták hogy én nem mozgathatom magamnak,majd csak ök...Azt hittem hogy az ilyen rehabilitáció arról szól hogy a nehezen mozgó testrészt a sérültnek kell beindítania,még akkor is ha ez nehézségekkel jár...már rá voltam készülve hogy megkínoznak. :)De csak annyi történik hogy lerakom a kezem és ök mozgatják az ujjaimat én meg csak annyival tudok együttmüködni hogy lazán tartom.

Nem tudom lehet-e érzékelni hogy mekkorát fordultak a dolgok nálam egyik pillanatról a másikra?

A zsákutcából kikerülni nem tudom hogy megy-e tudatosan...mert lehet hogy a zsákutcába torkolló életszakasz is teljesen a helyén van,és csak meg kell állni a zsákutcában megnyomni a lift gombját és várrni...;)
Nem hiszem hogy az lenne a megoldás hogy elzavarod Magad mellöl aki éppen Veled van. ;)
Ha jön a lift,majd ö eldönti hogy Veled tart-e...vagy magától eloson már hamarabb azt a liftet meg sem várva.
Aki a liftbe beszáll más ember lesz mint aki ott állt a zsákutca végén,és hogy ki fog a liftböl kiszállni majd azt a Jó Isten tudja..! :)))

Üdv!Erika

Folytatás...
2013. ápr. 03. szerda 21:55
/Várakozás/

Ezt a blogot akkor írtam amikor ezt éltem át.
Amikor érzed hogy történni fog valami ami felbolygatja a már poshadásnak induló állóvizet ami persze nyugis és kiszámítható de mint ha minden állna és nem látok az egészben több értelmet annál hogy csak létezem.Ez a mókuskerékben való menetelés már nem igazán inspirált...

Bocsi Kati amiért a facebookon megcáfoltam azt az írást amit beidéztél!
Csak akkor állítok valamit ha biztosan tudom hogy igazat állítok,és általában erre tapasztalás utján jövök rá.
Az történt ugyanis hogy elcsúsztam a munkahelyemen a vizes padlón egy üvegpohárral a kezemben ami széttört és úgy elvágta két ujjamat hogy azonnal müteni kellett.Ez volt március 21-én...Szerintem nagyjából érzékelhetö hogy ez egy hirtelen változás amit úgy éltem meg hogy nem készakarva bár az igényem meg volt rá a mókuskerékböl kikeveredjek...(kirepüljek;)
Egyszer csak kívül vagyok a keréken és nem bírom felfogni,azt hiszem hogy még mindíg menetelnem kell...pedig már nem is szabad.Az orvos azt mondta hogy bent kell maradjak egy éjszakára...amitöl teljesen kiakadtam és nevettem a helyzet abszurdításán,hiszen én csak bejöttem hogy lássák el a sebemet,számolva azzal hogy ezt varrni kell (ezért döntöttem úgy hogy a kórházba kell mennem)...aztán amíg ezzel a ténnyel próbáltam azonosulni meg azzal hogy 3hétig nem dolgozhatok.....sorozatlövésben jöttek a meglepetések...közölték hogy müteni kell,és már jött az aneszteziológus,mert a mütét altatásban lesz...és már tolták be az ágyat...még csak nem is tolószéket pedig azt is túlzásnak tartottam volna mert menni tudok,de a mütéthez le kell vetkeznem...
Aztán nem 1-2 hanem 4napot voltam kórházban,és nem dolgozhatok 6hétig.(elsö nekifutásra...mert a munkák amiket én végzek,nos ezeket úgy tünik 2x6 hétig nem csinálhatom)

Nos remélem sikerült átadnom valamelyest amit átéltem,és én ezt hírtelen mindent felforgató változásnak éltem meg.
Ez egy igen látványos és akár negatív történésnek is betudható történet,de azok a sebek az ujjaimon amik elenyészö a történet összes pozitív aspektusa melett.
Biztosan tudom hogy a balesetem a legprofibb módon történt,ha ezt elöre eltervezem hogy beáldozom valamelyik testrészem akkor soha ennél optimálisabb mód és körülmény nem jutott volna az eszembe.
Tudom,érzem hogy védve vagyok,és most még inkább mint ezidáig az életemben valaha.
Már ez a második nap(tegnap volt az elsö)amikor ,,véletlenül" olyasvalakivel találkozok aki segít éppen a megfelelö idöben és helyzetben.
Nem szabad vezetnem,és ma mégis merészkedtem.Mint egy tilosban sántikáló érzéssel indultam útnak,tudván azt hogy nekem most nem szabad...és ha valami baj van mindenképpen engem tesznek felelössé.ìgy már nem éreztem a vezetéssel járó szabadság érzését...
Leparkoltam a kórháztól egy kicsit messzebb hogy elkerüljem az ott sürüsödö autoforgalmat,meg a fizetös parkolókat,beálltam egy ház alatti parkolóba,és amikor megyek vissza látom hogy jó szorosan rámáltak...de ki?Èppen olyasvalaki akit ismerek ahol én is lakom...és ez egy másik városban van..
Segített kiparkolni.Más esetben ez nem jelentett volna gondot számomra mármint kiparkolni,csak így rokkantan...
Az égiek most még arra sem adnak idöt hogy a megoldáson izguljak...Szerintem csodálatos,és ezek azok a csodák amik számomra eröt adnak,és az mellett szólnak hogy még a legapróbb dolgaink is fontosak a segítö hatalmak számára!

Nincsenek fájdalmaim pedig úgy tünik ennek fájnia kéne természetszerüleg,ezért adták a napi 6 fájdalomcsillapítót amiböl nem vettem be egyet sem a kórházban.Ennek az az üzenete a számomra hogy a fájdalom az önmagunk ellen vívott harc.

Bízom benne hogy ez megélésem,az ezzel járó összes plussz nem csak az enyém marad!

Üdv!Erika

Férfi Nöi szerepek
2013. márc. 19. kedd 22:04
/Egészséges értékrend/

Kedves Cerveza´s!

Ez a blog most a feministákról szól ha jól értelmezem!?

De mi van azokkal a férfiakkal akik boldog örömmel adják át a párjuknak az öket megilletö úgynevezett férfi szerepet? ;)
Szerintem már túl kéne lépnünk ezeken a klasszikus férfi és nöi ideákon mert már a valóságban ez olyan erösen és megállíthatatlanul összekeveredett hogy inkább nem is kéne annyira foggal körömmel ragaszkodni hozzá hanem igyekezzünk meglátni hogy amifelé tartunk az milyen lehetöségeket rejt,mert lehet hogy az új életformánknak már a hagyományos nöi férfi szerepü családmodell már nem is felelne meg.
Én azt látom hogy összemosódnak ezek a nemi jellegek,mint külsöleg is és tulajdonságokban is.
Ahogy a nök ugynevezett férfiasodnak a férfiak éppúgy nöiesednek.Talán még jobban is mert ök a külsöségekben is jobban hangsúlyozzák ezt mint a nök.Most ha egy fiatal srác trendi akar lenni akkor már nöies.Most ez a divat... :(
De én mint nö inkább azt látom hogy a férfiak elnöiesedése az ami kényszeríti a nöket hogy férfiasak legyenek,és még ez is csak egy nézöpont ami igaz,de csak a teljes igazság egy része.

Mert erre tart az emberi fejlödés ha tetszik ha nem és senki nem hibás,vagy mindenki az...de bünbakok keresése és egymásra mutogatás helyett próbáljuk inkább elfogadni és azok lenni akik vagyunk.Emberek.

Erika Szeretettel!