fircsi teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

fircsi teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
A dualisztikus szemlélet és elv, az élet velejárója (jin-jang,
2011. jún. 10. péntek 16:31
/Te miért Vagy itt?/

A dualisztikus szemlélet és elv, az élet velejárója (jin-jang, wie-wei, tao, stb). Nem kell ragaszkodni semmihez sem, és főleg megerőszakolni magunkat. Az emberi értékek megmutatják meddig és meddig jó. Csak figyeld, hogy mi megy könnyen és mi lesz egyre nehezebb a tetteidben. Ami nem "jóóóó" azt nem tudod véghez vinni, vagy nagy árat fizetsz érte. Ez van. A "ragaszkodás" teremti a karmikus jelenségeket. Senki sem akarhat örökké elsős lenni. Rögtön a tizedikkel kezdeni pedig nem megy. Kudarcok sorozata mindkettő.

Én azért nem voltam itt sokáig, mert meguntam a sok személyes hadakozást és versengést.
A vita és vitatkozás között őrületesen nagy a különbség.
pusssz.....

"kritikus tömeg"
2011. jún. 07. kedd 15:39
/Nagyon éles volt a csend./

Nagyon régi hozzászólás, bár én sem mostanában jártam erre. Nem véletlenül...
A kritikus tömeg, a /mennyei prófécia/ című szerzemény egyik tárgyalt fogalma. Nem tudom, hogy erre gondoltál-e? A metafizika is a xx. sz. egyik nagy felismeréseként kezeli ezt a fogalmat.
pusssz...

Emberi-ördögi.......????????elgondolkodtató
2010. márc. 02. kedd 15:39
/Teológia?..../

Bocsi a félreérthetőségért, de nem a saját véleményemet írtam, hanem Buddhanita példáját elemeztem és arra kivetítve írtam. Aki zárdába vonul (apácazárda) annak bűn a szexuális vágy. Ez pedig a keresztény valláskultúra egyik jellemzője. Én nem vagyok egyik vallás elkötelezettje sem, de a szentkönyvek filozófiája érdekel. És foglalkozom mostanság a teológiai elméletekkel. Nagyjából minden vallás ugyanazt tanítja az EMBERNEK és ugyanarra az útra vezet. Dogmatikájuk és kultúrájuk nagyon különböző. Leginkább az út nehézségi fokozatai térnek el egymástól az üdvözülés, megvilágosodás stb. értelmében. A másik nagy különbség kívülről befelé-belülről kifelé. Hát ennyi.
pussz...

Ebben a példában valóban pontos az áldozathozatal tárgya. Az
2010. márc. 01. hétfő 14:56
/Teológia?..../

Ebben a példában valóban pontos az áldozathozatal tárgya. Az "ördög" (sátán, lucifer stb.) Az az illúzió, hogy megkaptad amit akartál. A szexuális vágyak ebben az esetben a félelemmel teli csalódottságot idézik, mert érezhetően nem valós amit kaptál. Ez az ördög korbács szisztematikája.
Remélem, hogy valamennyire érthetőbb vagyok.
pusssz

Az áldozatot sosem követi kegyelem. Az áldozat amint írtam,
2010. márc. 01. hétfő 14:33
/Teológia?..../

Az áldozatot sosem követi kegyelem. Az áldozat amint írtam, csere tárgya. Ez lehet bármilyen jellegű. Arra az adott dologra vonatkozik. Pl. bűnbocsánat. Vagy legyen valami konkrét. Legyen jó az almatermés. Az is áldozat, amikor valaki elhagyja a családját egy másik szerelemért. Persze csak akkor ha ez lelkileg megviseli. Ilyenkor az tudatosul az egyénben, hogy az áldozat, az ő szenvedése. Persze ezek csak példák. A kegyelem azt jelenti amikor valaki felszabadul, valamilyen lelki szenvedés alól. A kegyelem fellélegzést jelent. Amely Isten jóakaratára épül. Az egyén szándéka nélkül nem lehetséges. Gyakorlatilag a bűnbocsánatot feltételezi. Az érzés amit nyújt:"tiszta szívvel"
A beavatás jellegzetessége az egyesítés. Az egyén számára az adott valláskultúra világába való bevezetése. A hétköznapi világrendből a világ szent rendjébe való emelkedés lehetősége. Formái lehetnek a körülmetélés, keresztség stb.
pussz..

Az áldozat igazából egy csere alap. felajánlás valami nekünk
2010. febr. 26. péntek 17:47
/Teológia?..../

Az áldozat igazából egy csere alap. felajánlás valami nekünk fontosabb dolog érdekében. Mindig arról szól, hogy lemondok valamiről, (valakiről)a saját érdekemben.
Az ördög azt az illúziót jelenti ebben az esetben ami állandóságra utal, de mégsem kaphatod meg. A következménnyel felelsz érte, és ez mindig negatív.
pussz...

utóhang...eszembe jutott...
2010. febr. 25. csütörtök 11:50
/Mire lenne szükséged, hogy elindulj az utadon?/

Ez a tapasztalat. Ahhoz, hogy valamit megtaláljunk, ahhoz el kell veszítenünk azt. Ha nem tapasztaljuk valaminek a hiányát, akkor az nem is létezik a számunkra és nincs mit megkeresni.
pussz...

Lehet tudatosan is elindulni az"úton". Ez a választás, döntés
2010. febr. 25. csütörtök 08:21
/Mire lenne szükséged, hogy elindulj az utadon?/

Lehet tudatosan is elindulni az"úton". Ez a választás, döntés Stb. Ezeket mind tapasztalati tényezők alapján tesszük. Én tudatosan indultam ezen az úton, mert felismertem, hogy amin addig jártam az nem jó a számomra. Amikor a "hármasúthoz" érkeztem, akkor választanom kellett és mérlegeltem a tapasztalataim alapján. Én momentán erre értettem. Szerintem egyébiránt a tudatosság magában hordozza az összes felsorolt tényezőt, hiszen mind intuíció. Persze a karma is lehet út, vagy ha az életútról beszélünk akkor semmi más nem szükséges, csak ,hogy megszülessünk, és a többi tényezőt alakítjuk útközben. Én szeretnék a saját utam biztonságáról gondoskodni és ehhez tapasztalatokra van szükségem. Eddigi éveim tapasztalatait értékelgetem de ezt napi szintre lenne érdemes fejleszteni. Erre törekszem. Leginkább az érzelmi tapasztalásokra orientálódom. Ha jó érzéseim vannak és nem fáj a gyomrom vagy nem stresszelek akkor jó úton járok. Ennyi, amire én gondoltam.
pusssz....

Kedves Sanyikám, én a tapasztalatot még hozzá tettem volna. De
2010. febr. 24. szerda 09:32
/Mire lenne szükséged, hogy elindulj az utadon?/

Kedves Sanyikám, én a tapasztalatot még hozzá tettem volna. De így könnyű dolgom volt mert megadtad az alapokat a tovább gondolásra.
pusssz....

A szabadságom ára
2010. febr. 24. szerda 09:28
/Szabadság vagy szerelem?/

A párkapcsolatok mindig eljutnak arra a pontra amikor adni is kell. Ebben az esetben sokszor saját igényeinken felül. Nem számolunk az elején azzal, hogy a hétköznapok akaratunk ellenére eljönnek. Ezt nehezen viseljük, és akkor érezzük igazán, hogy meg kell osztanunk magunkat a másikkal. Mivel a szerelemben egyek vagyunk, azt individuumként éljük meg. De ez szeretetté "korcsosul" és ketté válik az egy.
Itt van a bibi. A szabadságunkkal fizetünk. Ez számomra nem gond, de Nálad szerintem nehezen viselhető. A másik gyengeségeit magadra vetíted és ez hiba. Személy szerint én a párkapcsolatomban is csak azt teszem ami nekem jó. Általában az életben is. Persze felelősségeim tudatában. Amennyit adok, kb. annyit is veszek el. Nem veszem fel a másik bajait és gyengeségeit. Nem próbálok mások helyett megoldani problémákat. Felnőtt emberek ezt csinálják egyedül. Ha valami nem tetszik, akkor simán kimondom. Persze figyelek arra, hogy minél disztingváltan. Ez néha fájdalmas másoknak, de célra vezető. Ha valami nem jó akkor nem vagyok hajlandó csinálni. Ennyi. Ez a szabadságom ára. Intim szférám.
pussz....