Arany Kígyó teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

Arany Kígyó teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
A legjobb, amit magamról mondhatok: igyekszem
2010. júl. 30. péntek 11:02
/Becsületes vagy?/

Üdvözlet Mindenkinek!

Régen írtam ide, de ez a kérdés megérintett... Nemrég ért véget az első komoly kapcsolatom 15 hónap után, a világ egyik legjószívűbb, legcsodálatosabb hölgyével, szakításunkat is igyekeztem humánusan intézni, ám a rá következő napon nagyon inkorrekt voltam vele - csupán pár ezer forintról volt szó, de a bőr lesült a pofámról, és legszívesebben elsüllyedtem volna szégyenemben... Este felhívtam keresztanyámat, aki gyógyító asszony, s ő így kommentálta: ez becsületesség kérdése...

Hozzáteszem: sok évvel ezelőtt, az általános iskolában még az volt a tanárok "baja", hogy "hülye becsületes vagy, fiam!" ... Nyilas Misi effektus...

Mindezek tükrében tehát, a legjobb, amit magamra jelen helyzetben alkalmazhatok, az "igyekszem" kategória.

Köszönöm a figyelmet és a megértést!
Norbert

Nagyon igaz
2009. márc. 27. péntek 12:05
/Mit csinálnál, ha már csak egy napod lenne hátra az életedből?/

Szívemből szóltál, köszönöm!

Körülfonni , de nem megfojtani
2009. márc. 24. kedd 21:19
/Érintés!!!/

Drága Gyöngyház!

Ismersz már egy ideje, megosztom veled örömöm-bánatom. Társam vagy az ölelkezés szeretetében. Az alatt a közel 11 év alatt, amíg nem volt Kedvesem, a Te és hozzád hasonlók ölelése, finom érintései tartották életben a lelkem azon részét, ami folyton szeretetre szomjazik. Voltak csodálatos ölelkezések, olyan nőkkel, akik közül volt olyan, mint egy szivárványszínű tündérkígyó, volt egyszerű, mint a frissen szántott föld, vagy vad, mint egy éppen ébredező lélek, valahonnan az alsó asztrál-dimenziókból. Azt hiszem, tudod, kikről beszélek. És szívesen fogadom férfiak, szívbéli jó barátaim ölelését is, és viszont.

Hiszek az ölelés gyógyító erejében. Nem tanultam, de tudok vele gyógyítani. Láthattad magad is működés közben.

És hiszem, hogy fontos a mérték. Körülfonni, mint a folyondár, dédelgetni, mintha magam volnék egy fészek, egy puha kuckó, kinyitni a szívem, de közben olyan maradni, mint egy felkiáltójel, tudatos és éber. És látni, mikor elég belőlem. Nem megfojtani.

Mindenre elegendő
2009. márc. 20. péntek 13:02
/Mit csinálnál, ha már csak egy napod lenne hátra az életedből?/

A Világokon át című könyvben olvasható: a hosszú távú életkoncepcióban mindenre van elegendő idő - éppen elegendő. Ez a felismerés engem annak idején határtalan nyugalommal töltött el - és tudtam adni ebből a nyugalomból Édesanyámnak is, aki évtizedek óta stresszelte magát egy folyamatos időzavarban. Persze ez engem még nem véd meg attól, hogy a hétköznapokban elkéssek innen-onnan.

Számomra az utolsó nap a számvetéssel és a megnyugvással telne - és keblemre ölelném az egész világot - még a halálos ellenségeimet is. Popper Professzor után szabadon, azt mondanám: ami nincs rendben, az is rendben van. És az élettel betelve, boldogan állnék tovább.